- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crossfit007
senior tag
válasz
---Lasali--- #17899 üzenetére
Azért ez nemrossz eredmény így se!!
Szerintem olyan 170-180W körül fogyaszhat így a procid, többet biztos nem. -
---Lasali---
Közösségépítő
Nah adtam egy kis kakaót a procira, és sikerült a 4 ghz.
Kellett szerencsétlennek a 1.475 volt.
3 és fél óra prime megvolt..Cole86
Jah és nem hiszem hogy 300 wattot fogyaszana.. sajnos tönkrement a fogyasztásmérőm, szívesen megmérném mennyit eszik a gép, de egy 425 ös enermax-ról megy, aminek a 12 voltos ágainak az összteljesítménye 396 watt, jah és 22 amperes ágai vannak. Ha 300 wattot enne a proci 1.475 el, akkor a táp rég lekapcsolt volna... -
D.Orion
veterán
válasz
Malibutomi #17894 üzenetére
Azért, hogy biztosan tudjam, hogy ennyi fesz elég neki itt.
Cole86: Jövőhéten veszek egy HD6850-et.
BF3-mat én szeretném közel max grafikán játszani. Továbbá a ma pH!n behírezett Dell U2312HM-ra kéne kidobnia a képet.Persze ha kapok olcsón 2311H-t, akkor arra.
Összesen az alábbi játékokkal tervezek a jövőben:
BC2 + Vietnam, Ro2, F1 2011 < már megvannak
BF3: Előrendelve. -
D.Orion
veterán
Hétvégén meglesem mit is tud pontosan az én 955BE-m, a cél 4GHz+
Megizzasztottam a cpu-t és egyben a házhűtést is. 4 óra Prime95 Blend után. CPU 45°C, alaplap: 33°C. Természetesen most teljesen alapon megy 1.2250V-al. Hétvégén viszont belecsapok a lecsóba, kell a BF3 alá a kraft!
-
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17890 üzenetére
Pontosan elvtárs... DE azért ne feledkezzünk meg valamiről... vannak azért az egyenlők között is MÉG egyenlőbbek
, mint például nemes vezetőtök, jómagam..!
Na passzold csak ide a drágaságot és már mehetsz is Szibériába nyaralni..!!
-
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17888 üzenetére
Te gyöksi...
Nem szényenled a "randa pofád" ,h itt fájdítod szegény elvtársak szívét ,hogy neked csak egy Phantom jutott?
Kommunizálunk és elvesszük tőled, mert ami a tied az a mienk is
-
D.Orion
veterán
válasz
Crossfit007 #17885 üzenetére
Ha kijön a BF3, akkor már "csak" egy 6850-re kell beruháznom és kész is a BF3 alá a konfig.
Procit felkergetem 4GHz-re és kész is.
-
apollo12
veterán
na erre valaki ?
[link] AMD veri az inteltBF3 ban
-
ankaz
tag
Sajnos az is megvolt, (kábelcser) de jó ötlet egyébként. Sőt már winyót is cseréltem... Az a legfurcsább az egészben, hogy amikor nem megy a tömörítés power off power on és minden megjavul. De a e legidegesítőbb ha a win nem akar elindulni, mert az tuti akkor csinálja amikor egy nagyon fontos emailt kellene megnézni. Cserélgettem már mindent de nem nagyon jutok vele előrébb. A gáz része meg az, hogy nem minden alkalommal csinálja, általában hetente csak egyszer jön elő.
-
nanus
senior tag
"tömörített állományok kicsomagolásakor crc hibákat dobb"
Ezzel a hibával én régi gépen szívtam rendesen,mindig máshol jelzett crc-t akár hányszor próbáltam kicsomizni ujraletölteni......míg végül kiderült hogy a hengeresre cserélt IDE kábel okozta a problémát(ocso kinai)....ahogy profilodnál(adataidnál) látom ez nálad nem játszik...mindenesetre talán mégiscsak a kábelezésnél kellene kezdeni.. -
ankaz
tag
válasz
Tomko78 #17873 üzenetére
az 1,4 körült úgy értetem, hogy 1,369.
Egyébként a problémám, hogy a gépem időközönként hibázik és már túl vagyok egy alaplap cserén, winyó cserén és most a procira gondolok. Kicsivel feljebb leírtam a pontos hibát. Javasoltátok az prime 95-öt (7 óra hiba nélküli futás) illetve csináltam ortos tesztet is már korábban. Egyik sem jelez proci hibát.Írtam a tömörítési hibát ahol tudtommal a proci, winyó, alaplap és ramnak van még szerepe de ezekből winyót alaplapot cseréltem, a ramot teszteltem és hibátlan, és ott amúgy is van hibaellenőrzés a működés közben.
Szóval a kérdés: több órás hibátlan proci teszt ellenére elképzelhető, hogy még is csak hibás a proci?
-
Torry
addikt
válasz
kisÁdi #17866 üzenetére
Ezt olvasd át akár többször és teljesen képben leszel.
Benne van minden figyelmeztetés, tipp, trükk, ennél részletesebben senki nem magyarázza el neked.
Ha többszöri elolvasás után van kérdésed szívesen segítünk, de alap dolgokat nem szeressük annyira magyarázni, ami szerintem érthető is. -
Torry
addikt
válasz
kisÁdi #17864 üzenetére
Ha nem unlockolt, hanem eredetileg x4, akkor alapfeszen 3.6-3.8, 3.8 körül/felett valószínűleg kell adni neki +feszt.
Megnézed pontosan milyen alaplapod van, felmész a gyártó honlapjára, kikeresed, download szekció, bios és a legfrissebbet letöltöd. .exe-re katt és kevesebb mint 1 perc alatt kész is vagy. -
Cole86
senior tag
válasz
Gabormester #17858 üzenetére
Nem éri meg.. ha 1680as felbontáson vagy fölötte használod akkor baromi erős vga kell alá ,h 3800fölötti powára lenne szükséged..
Egyébként ez abszolút proci függő sajnos és kis részben lap is.
Nekem előző phenom x4 955ösöm ment 1,400v on 3700at kereken, 3800nál gameknél (maffia 2pl) már kifagyott... ahol erősen kellett a fizikai számláló a prociban..Mellesleg néztem jó pár tesztet hány fps-t jelent a 3700-4200mhznyi különbség egy átlag 70fpsel futó gammánál (hd 5850el nézve)
Phenom X4 980 (3700mhz stock clock)
stock : 70fps
4200OC@1,5 : 75Ergo ez azt jelenti ,h úgy 40fps körül 2-3mat lehet vele nyerni max.. fogyasztásban meg 50%.. melegedésről nem is szólván
Fogyasztás :
stock 980 órajelek és fesz : 198W (3700mhz)
4200 OC @1,5v : 300W!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Gabormester #17858 üzenetére
Az 1GHz-1V-ban semmi furcsa nincs, a C&Q ennyire veszi le, nekem is 800MHz-0,9V-ra veszi le.
Azt viszont furcsállnám, ha 1,425-ön még nem megy a 3,8-on, de 1,45-ön meg stabil lenne 4GHz-en. -
Gabormester
csendes tag
Üdv.
Lenne egy ilyenem: [link]1.425 el se megy 3.8 fölé sajnos az érdekes az hogy 1ghz-et pedig elviseli 1v-on [link].
Csak 1.45el megy 4ghz fölé, kérdés hogy megéri e ekkora feszültségen használni tartósan?Szeretném ha még sok évet túlélne.
Másik kérdés HT/NB órajelet érdemes piszkálni? Ha igen akkor meddíg?
-
D.Orion
veterán
Első hsz-ben ami van prime az megtekeri mind a négy magot. Én ha nagyon ki akarok baszni magammal, akkor elindítok 8db superPI 32M-t és otthagyom a gépet úgy egy órára, had számolgasson... Mert ilyenkor még egy mappát is nehezen lehet megnyitni úgy leterheli a procit. 4db-al még lehet filmet nézni, de csak valami xvid-et.
-
ankaz
tag
válasz
fasterware #17853 üzenetére
fasterware:
4 magot úgy kezeli, hogy 4x kell elindítani és meg kell mondani mindegyiknek, hogy melyik magot hajtsa. (képen látszik) De sajna csak 20% körül tud terhelni magonként. Megpróbálom prime95-tel...IRON STORM:
System Voltage Control: auto
de annyi látszik biosban hogy: Normal CPU Vcore 1,4000V -
ankaz
tag
válasz
IRON STORM #17846 üzenetére
Ennyi fért bele a mai napba, holnap csinálok egy hosszabbat: teszt1
A magokat 0-1-2-3 számozta és a 2esen 1perc 7mp után már hibát jelzett, de újra elindítva hiba nélkül futott...
Holnap hagyom egész napra és írok megint.
-
kisÁdi
aktív tag
Üdv
van egy AMD Phenom II x4 3.2 Ghz -es procim.
Az a gondom,hogy amikor bekapcsolom a gépet kijön egy ablak amiben internetre, internetes játékokra lehet felmenni majd később leírom mi a neve.És itt számol 10 mp-től vissza hogy dönts mit szeretnél.ha nem csinálsz semmit sokszor tovább megy kiírja hogy, 4 cores are activated (ahol kiírja hogy ha megnyomod a delete-t akkor belépsz a biosba)lefagy.2. probléma nagyon sokszor a gép elindításakor kiírja hogy new cpu inserted vagy mi és kell nyimni vagy f1-et vagy f2-őt.
mit tudok tenni? -
Torry
addikt
Nem megy feljebb 10Mhz-vel sem
, adtam neki 1.45-t, bios eleve 1.48-nak mutatja, ennél többet ugye nem szabad.
Pedig jól jönne a +mhz, amíg nem fagy ki a bc2, több az fps. Azért x3-ashoz képest nem rossz ez:
Athlon x3 445 3.1Ghz@Phenom II x4@3625Mhz(1.375V)/2500Mhz-Nb(1.25V) -
Crossfit007
senior tag
Én Large FFT-t javasolnám 3 óra hosszat, az szinte mindent néz ami a gépedben van.
-
ankaz
tag
válasz
Malibutomi #17834 üzenetére
36fok idle
-
homeless09
őstag
apollo12:értem
Ger_man:köszi szépen -
Ger_man
senior tag
válasz
homeless09 #17833 üzenetére
DE
Úgyhogy csak okosan, van hozzá guide.Illetve AMD Tuning leírás Oliverda úrtól
(szerkesztve)
Oh most esik le h ez neked notebook proci... szerintem azokat nem lehet tuningolni... -
apollo12
veterán
válasz
homeless09 #17833 üzenetére
hát még notebook-ot nem tuningoltam de 3ghz ig el lehet jutni ha hőmérséklet jó, de drasztikusan fog majd lemerülni a fogyasztás miatt
-
ankaz
tag
válasz
Malibutomi #17827 üzenetére
Lehet, hogy kevesebb, most nem annál a gépnél ülök, de azt is meg fogom nézni konkrétan. Nem szoktam figyelni folyamatosan...
-
apollo12
veterán
válasz
homeless09 #17829 üzenetére
-
homeless09
őstag
sziasztok!
a notimban egy Phenom II X4 N970 es proci van,és azt szeretném kérdezni,hogy lehet e valamilyen módon tuningolni? Biosból nem lehet. -
ankaz
tag
válasz
apollo12 #17823 üzenetére
Alapon jár, nincs tuning. A hőmérséklet 50-foktól indul emlékeim szerint. Egyébként csak induláskor csinál ilyet, tehát melegedésre nem gondolnék.
Bios frissítés: cseréltem lapot, mindegyiken a legújabb bios volt fent. Jelenleg Gigabyte GA890FXA UD5 lap van alatta F6 -os biossal.BF2BC-ben full grafon 6-8 óra játék meg sem kotyan neki pedig a ventik eléggé zúgnak tehát biztos melegebb mint induláskor.
-
"Egyébként 7 indításból 1szer van probléma, de akkor csak az áramtalanítás oldja meg. Ha elindul akkor órákig lehet nyúzni nem jön elő hiba."
Mivel elég sok dolgot kizártál, ezért az előbbi mondat miatt én az alaplap és tápegység kettősségében keresett hibára gondolnék. Az köztudott, hogy alaplap bizonyos részei akkor is áram alatt vannak, amikor ki van kapcsolva a gép. Tehát itt lap(os) és/vagy tápos szitu lehet.
Javaslom, hogy inkább itt keress rá választ: Azonnali kérdések -
ankaz
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám a gépemmel és a procira gyanakszom, gondoltam kikérem a véleményeteket.
Sajnos a probléma nem egyszerű és nem is állandó. Az biztos, hogy ha bekapcsol a gép akkor minden tökéletesen működik, órákig játszom probléma nélkül. Azonban néha windows összeborul az induláskor. Ilyenkor áramtalanítás és tökéletesen megy. Néha elindul de mindenféle hibát dobál, bezárja a programokat. Illetve amit észrevettem, hogy tömörített állományok kicsomagolásakor crc hibákat dobb. Ilenykor is a gépet kikapcsolom, táp főkapcsoló ki-be majd hibátlanul kitömörít.
Amit probáltam:
corsair 450vx táp cserélve corsair 650-re
Asus lap cserélve Gigabytra
Wd 500 blue cserélve OZV ssd plusz egy wd green-reAmi maradt a gépben az:
Geil memória
Shapire vga
965BE prociRamokat winyókat ellenőriztem (hdsentinel, hdtune, memtest, goldmem) és hibátlanok. Kábeleket cseréltem.
Jobb híján már csak a proci maradhatott ami okozza a galibát. Ti találkoztatok már proci hibával ebben a sorozatban? Lehet, hogy ez okozza a problémát?
Garival érdemes próbálkozni?Egyébként 7 indításból 1szer van probléma, de akkor csak az áramtalanítás oldja meg. Ha elindul akkor órákig lehet nyúzni nem jön elő hiba.
Segítségeteket köszönöm előre is.
Üdv -
Cole86
senior tag
Amúgy nekem e infó alapján 70fokig mehetne... ?
X2 phenom 555...
Ez a gyártói adat..
Vagy itt mint B55..
Itt pedig a 955ös phenom x4 adatai..
Most akkor mi van?
-
Cadal
őstag
Nyilván mivel nincs X6-osom ezért gyakorlati tapasztalataim nincsenek. De most őszintén Jim belelapozol az X6 topikba és megnézegeted ott mit értek el a tulajdonosok. Bár ott is dúl az alulfeszelési láz. Amit én láttam, az olyan 4,0 - 4,2 Ghz-et el lehet érni ezekkel a procikkal megfelelő feszültség hozzáadásával.
-
Sziasztok!
Érdemes egy 955BE@3,6GHz C2 steppinget lecserélni egy X6 1100T-re? Mit lehet kihozni az 1100T-ből alapfeszen nagy valószínűséggel? Itt is figyelni kell steppingre?
Előre is köszönöm a segítséget
-
apollo12
veterán
válasz
Cole86 #17812 üzenetére
ac mx2 pasztát rakjál rá az még dobni fog -2Cfokot
de az is lehet hogy a proci magod 55Cfk fölé nem megy
nálam amikor még b55 ös mvolt ott elérte a 58cfokot után le cseréltem 965 re és ott is elérte a 60 Cfokot is, a magok meg csak 55Cfokon mentek most 48Cfok fölé nem megy és 53Cfok a max a kupak hő nek
szerintem nyugodtan maradj így 1.4volton azt még lehűti
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17810 üzenetére
Jól van szellőztetvea házam.. (V3 black TT, 4ventivel, sok lyukkal a tetején is..)
Egyszerűen (L) user error lehet és én nem jól raktam fel teljesen a hűtőt vagy túl sok paszta volt rajta alapból.. a hűtőn alapból is volt fent valami kis gyári.. + a cpu tetején az ezüst bevonat.. ennyi
-
Cole86
senior tag
-
sith7
félisten
válasz
D.Orion #17803 üzenetére
Nálam is, és nekem is 965 BE - m van, és nem hiszem, hogy ekkora tuning mellett , csak 40 fokos lenne ... nekem alapból is felmegy 46 - 48 -ra prime alatt, már az első percben, nem 36 perc terhelés után ...
Itt valami nem gömbölyű ... az A70 nem olyan komoly hűtő, hogy ennyire lehűttené ... még az 54 fok is szép eredmény ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged