Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
b3Ro
senior tag
válasz
Crossfit007 #17397 üzenetére
Oliverda levezette ezt mar, irt egy hosszu cikket a bullrol.
-
norbi0604
aktív tag
Na jelenleg sikerült így belőni:
Alapfeszen (1.400 volt) droppol a lap 1.384-et kap (teszteltem, 1.4125-re állítva kap valóságba ~1.39-et), 3.6Ghz (18X200), NB 2400Mhz, 1.500 volton. Stabilnak tűnik.
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #17393 üzenetére
bűn eladni a mostanában a vgat, ha tudsz csinálni egy jó kis sli rendszert
-
b3Ro
senior tag
válasz
Crossfit007 #17393 üzenetére
en egy kicsit mashogy akarom, aztan majd ki derul. En ugy vagyok, h megjon a bull, mindenki orul, lecseng az egesz, es majd ezutan ha jon a fm2 akkor megvarom azt, ha meg csusztatjak, terelik a nepet, akkor majd eldontom.
Ha jol tudom, akkor a 6-8 mag, az 3-4 mag lesz, csak tobb szallal. 8 mag az 4 mag 8 szal
-
b3Ro
senior tag
válasz
Crossfit007 #17391 üzenetére
hat az biztos.... ha jol latom te mar betaraztal a bulldogokra
-
Crossfit007
senior tag
Bulldozer-hez már AM3+ kéne. De ha most veszel egy 955BE-t akkor lehet pár hónap múlva ha a Bull ütni fog, utána már kevés lesz az a proci. Én várnék a Bull-ig és vennék egy AM3+-os lapot is, amennyiben megoldható. 30e körül már kapsz új lapot is. De ha nagyon kell a plusz teljesítmény mostanihoz képest, akkor szerválj be egy 955BE-t ebbe a lapba, és majd eladod a mostani procit és a 955BE-t is idővel, és akkor váltsál AM3+ / Bulldozer-re, szerintem ez így a legjobb megoldás.
-
Saw
csendes tag
válasz
Crossfit007 #17387 üzenetére
Nekem Asus m4n98td evo,Ez AM3 azért lenne jó bele ez a proc,főleg hogy elég sok mindenki így tolja!
-
b3Ro
senior tag
válasz
Crossfit007 #17382 üzenetére
az nem derult ki....
-
b3Ro
senior tag
válasz
Crossfit007 #17380 üzenetére
Ha jol ertelmeztem egy x3 masa van, szoval en a helyeben csak varnek meg a bull-ig, mert varhato egy kis arrcsokkenes, meg hat ha turelmes lehet jol jar. Meg valahogy csak el köszörül addig is a regi procival
-
Saw
csendes tag
válasz
Crossfit007 #17375 üzenetére
Crossfit007 és Berojocy válaszára:
Gondolom alaplapot is kell cserélnem, a Buldozerhez.
Ami most megy az meg egy álom(m4n98td evo) szal csak a régi x3 920 t tenném ki. -
Saw
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy milyen AMD cpu t érdemes most venni ?
4 ill 6 magos frontos.Válaszokat előre is köszönöm.
üdv
t.
-
b3Ro
senior tag
Sziasztok !
Van egy phenom ii x4 b55-em, es a homerseklet meres megzavarodott, ami normalis, igy csak kupakhobol tajekozodok. Az erdekelne engem, h a kupakhonel mi a max? Gugliztam, es olyat talatam, h a kupak az 5-8 fokkal tobb mint a core. Ez realis ?
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Kéne egy kis help
Régebben már érdeklődtem, de a valós tuninghoz még csak most jutottam el.
3.8Ghz-re szetném beállítani stabilan a Phenom II X4-est (955BE), 2600as NB-vel, ezekhez mekkora feszültség dukál?
Illetve az FSB most alap (200-on) van, ezen érdemes állitani, vagy elég csak a szorzó emelés? Olyat is hallottam, hogy csak akkor érdemes FSB-vel emelni, ha a ramokat is húzom, de azokhoz nem nyúlok. (1333-as ddr3)
Egyébként játékokban érződne a különbség a 3.2Ghz-hez képest?
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
Alaplaptól is függ, hogy proci mekkora fesszel milyen órajelet tud? Nekem 3,6 1,300 voltal prime blend teszt azonnal hiba.[link]. 1,325-el pár perc múlva ugyanez. Néha még az is előfordul, hogy 1,35-el is ilyen hiba van egy fél óra után, de 1,35-el több óra játék vagy bármi mással gond még nem volt. -
Alister71
nagyúr
válasz
Malibutomi #17358 üzenetére
1.375-ön megy nekem 4GHz-n. klikk
-
apollo12
veterán
válasz
Malibutomi #17358 üzenetére
1.425 ig adhatsz neki
vagy próbálj 18.5x216 os fsb vel így még a C&Q is megmarad így sikerült nekem is stabilizálni 1.38volton, de 20x200 csak 1.416volton sikerült
-
Alister71
nagyúr
válasz
Malibutomi #17342 üzenetére
Nekem 1.26 volton tudja a 3.6-ot, 1.1 volton, 2.4-es NB-vel. klikk
-
apollo12
veterán
válasz
Sz.Miki #17343 üzenetére
sose kend el, nálam is az volt a gond az új hűtőmmel, buborékok jelentkeztek és kb 7-8Cfokkal több volt, én mostanában csak középre rá nyomom, és elkezdem balra jobbra forgatni így egyenletesen elkenődik buborékok nélkül
az a gond a fernikkel hogy iszonyatosan melegedik, és képes át adni, de nem kéne nyomni ennyit
oldalt nincs ventit ami friss levegőt nyomjon be?
az sokat tud számítani
-
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Malibutomi #17344 üzenetére
-
Sz.Miki
őstag
válasz
Malibutomi #17344 üzenetére
Akkor kezdtem el gyanakodni a melegedésre mikor BFBC2 alatt pl pályaváltásnál fekete képernyő, a program nem válaszol, vagy szimplán játék közben kidob az asztalra és teljesen kilép a játék.
-
Sz.Miki
őstag
válasz
apollo12 #17339 üzenetére
Sajnos nem nagyon lehet elrontani a felszerelést, nem is értem, hogy egy ekkora hűtő miért nem csavaros, ez sima beakasztós karelfordítós rögzítést használ. Ráfeszül de azért nem olyan nagyon erősen mit a gyári.
Pasztát tettem alá egy nagyobb borsószemnyit és szépen egyenletesen elkentem.
A biosban eddig silent módban volt a pwm szabályzás profilja most átraktam standardra így már 1500-at pörög de még mindig eléri a 61C-fokot.A házban 2 rendszerhűtő is van, egy hátul kifelé szív elöl egy ami befelé szív.
A vga pedig kifújja a meleget a házból. -
apollo12
veterán
válasz
Malibutomi #17337 üzenetére
az igen, a másik itthoni gépben 1.28volton 3.7ghz stabil
-
Cole86
senior tag
válasz
Malibutomi #17337 üzenetére
Hol vetted te a procidat ,h a ló rúgna meg....?
-
Malibutomi
nagyúr
No nekem is sikerült lejjebb rugdalnom a fogyasztást, 1,275V-on stabil 3,6-ra húzva.
-
Cole86
senior tag
válasz
Sz.Miki #17334 üzenetére
Ha normálisan pasztáztad le (van rajta elég mindenhol,de azért nem úszik) és a hűtő is jól van rajta akkor elvileg alap órajeleken egy "jobb" hűtővel full terhelés alatt sem lehet melegebb mint 50-52fok véleményem szerint.. (és akkor a venti a procin kb 40-50%on van)
Vagy a ventivel lehet valami gond ami a hűtőbordán van, vagy nincs beállítva rendesen pl a c&q.. biosban nézd meg.. ott be lehet lőni ha ,be van kapcsolva, h hány fokon hanyason fusson a ventilátor..
Ha ez mind stimmel és megy is rajta a ventilátor rendesen akkor érdemes újragondolni ,h netán a cpu-val lehet -e valami gond.. ennyi
ui: nekem a képről az az 1100rpm nagyon alacsonynak tűnik..
nem ismerem azt a hűtőt ,de nekem a hyper TX3asom olyan 1400-1500rpmen van idle-ben (alapon) az olyan 4es fokozatnak felel meg gondolom.. a max pedig 2800 fordulat..
Szóval szerintem ezzel lehet a gond.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Adott egy Phenom II X4 975 Rajta egy Asus Triton 88 hűtő ma pasztáztam újra Arctic Cooling MX-4-el.
De ha játszom vagy rendszer stabilitás tesztet futtatok eléri a 62C fokot ami már ha jól tudom kritikus.
Mit csinálok rosszul?
Húzva nincs a proci.
-
apollo12
veterán
ma kicsit meg tuningoltam a másik gépet és erre jutottam eddig phenom2 x4 b55 1.28volton 3.7ghz-en nb 2.6ghz en 1.15volton a vga hd6850 es 850/1125mhz en (msi afternburner nem engedi tovább húzni a 850mhz nél
, de lehet meg lesz a megoldás ) érdemes feljebb húzni a procit ? a vgat, meg próbálom 950-1000mhz környékére fel rángatni a gpu-t
-
apollo12
veterán
válasz
Winner_hun #17331 üzenetére
hát probálkozz, nekem 1.2volton 3.4ghz stabil, nb meg 2ghz 1volton stabil
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #17322 üzenetére
No 1,2 volttal minden gond nélkül megy úgy tűnik. Lejjebb van értelme próbálkozni?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Winner_hun #17322 üzenetére
Grat a szerzeményhez!
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #17327 üzenetére
esetleg, ja
-
- = Zk = -
félisten
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #17325 üzenetére
Akkor miért is itt?
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #17314 üzenetére
Az X6 is Deneb? Ja, nem
-
Lacpac
őstag
válasz
- = Zk = - #17321 üzenetére
Amit a második képen látsz, ott is kell állítani + az automatic fan speedet be kell pipálni a program főablakában.
Nekem is macerás volt, nem volt kellemes rájönni a működésére. nekem egy jó másfél óra volt, 0 segítséggel. Persze az első fele csak ész nélküli kattintgatás, és anyázás, és nagyon csúnyákat mondás a progira, és a fejlesztőjére is.
-
Winner_hun
félisten
No mostmár 955-tel helló mi?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #17320 üzenetére
reatart, belépek speedfan-ba, és máris 100%-ra visít a venti
eddig klafa
hát, megoldva. de macerás. nekem legalábbis. asszem visszaállok VOLTAGE-re. ezt jegelem egyelőre. -
Lacpac
őstag
válasz
- = Zk = - #17312 üzenetére
-
Gyufaaa
veterán
válasz
- = Zk = - #17316 üzenetére
A proci hűtőmet az alaplap vezérli. A többit viszont én manuálisan egy Zalmann MFC1-el. Korrekt cucc. Még a ház világítását is arról kapcsolom.
-
-
Gyufaaa
veterán
válasz
- = Zk = - #17314 üzenetére
De a "kupakhőt" a deszka szenzije méri. Az annyira nem rossz. Nálam csendben működött a venti.
Szabályzásra ha nincs PWM-ed, én akkor is a kézi megoldást mondanám.
-
- = Zk = -
félisten
-
lsc
nagyúr
válasz
- = Zk = - #17308 üzenetére
A voltage állás van a 3 tűs ventikhez.
-
Lacpac
őstag
válasz
Vagy a speedfan, sokkal jobban be lehet lőni vele a fordulatot, mint a bios-ban.
Hőmérséklet alapján lehet vele szabályozni. -
Gyufaaa
veterán
válasz
Azon tutira az van
-
Gyufaaa
veterán
válasz
- = Zk = - #17306 üzenetére
Ebben az esetben, hogy nem tudsz beállítani hőfok küszöböt, inkább a ford.szám szabályzót használd szerintem, ha halkan akarod "berregtetni". A Feszes cucc nem tudom mi alapján állíthatja, ha manuálisan nem lehet neki megadni értéket. Ha manuálisan lehetne, akkor meg kellene jelenjen a 2 feszültségi lehetőség, amin a ventik szabályozhatóak.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
- = Zk = - #17303 üzenetére
PWM-re tedd. Hőmérsékletenként szabályozni fogja a ventit. Akkor egy másik opció alatt keresd a hőfok szabályzását.
Szerk.: Természetesen akkor, ha PWM-es a ventid. 4tű
Közben lesem a BIOS-od. Valóban nincs sehol lehetőséged. Akkor pedig hagyd a deszkára és nézd meg, hogyan teljesít a gyári beállítással.(#17305) Lord Vader: Lehetséges, hogy gyárilag magasabb értékre van belőve a hűtési teljesítmény. Ha pedig AUTO-n van jelen felállásban, akkor a feszhez mérten is állítja. Másra így nem tudok gondolni.
-
TeeBee73
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD