Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
rumkola #16041 üzenetére
FSB-vel tuningolt proccc ugyanolyan órajelen gyorsabb, mint a szorzóval tuningolt.
Mivel FSB már nem létezik, így teljesen mindegy, hogy az adott órajeleket (CPU, NB, RAM) hogyan állítod elő, az eredmény ugyanaz.- = Zk = -:
64fok alatt kell tartani a cpu-t és oké? mivan ha fölé megy? mekkora százalék elfogadott eme esetnek?
Ha fölé megy, károsodhat a processzor. Nincs elfogadott plusz százalék, nem szabad fölé menni és kész.apollo12:
mit akarsz a pehnom-ok csak 1600 ig birják
Ez is csak félreértelmezés. A CPU memóriavezérlője adott órajelen jár. Az, hogy te a memória szorzóját meddig tudod feljebb pöckölni, innentől csak a laptól függ. -
Beri
addikt
válasz
Crossfit007 #15778 üzenetére
Ki kell mérni az adott alkalmazásban (amelyiknél kevesled a kraftot), hogy a szorosabbra vett időzítésekből, vagy a magasabb órajelből profitál-e jobban. Van, aminek az egyik, van, aminek a másik jön be jobban.
-
Beri
addikt
válasz
Crossfit007 #15776 üzenetére
FSB nem létezik, de erről olvashattok ebben a topicban is bőven. A refclock emelése önmagában nem hoz teljesítménynövekedést. Csak a végleges RAM, NB és CPU órajel számít.
-
Beri
addikt
válasz
Crossfit007 #15538 üzenetére
Az a 2fps nem 30-nál lesz mérhető, hanem inkább 130-nál. Amikor egy játék játszhatatlan 2000MHz-es NB-vel, nem lesz jobb 2600-nál sem.
-
Beri
addikt
válasz
csabika0001 #15262 üzenetére
Ráadásképp adtam neki 0,025V + ettől nem fog "szénné égni "
70 fokon? De igen.
Ha BÁRMI 60 fok fölé viszi a processzorodat, akkor az bizony veszélyes. Akármekkora fesz mellett, akármekkora órajelen. Persze a te pénzed, úgy dobod ki az ablakon, ahogy akarod. -
Beri
addikt
válasz
csabika0001 #15256 üzenetére
Mért akarod mindenáron szénné égetni azt a processzort?
-
Beri
addikt
válasz
enginev3.0 #15097 üzenetére
Mért sajnálod tőle a levegőt?
-
Beri
addikt
válasz
krystman #15053 üzenetére
A 840 gyakorlatilag egy athlon magasabb alapfesszel és szorzóval. Alapból 3.4GHz-en járó propus nincs, csak deneb, ami viszont többet fogyaszt az L3 miatt (965BE). A cache-t viszont nem tudod kézzel letiltani, így az egyetlen mód egy teljesértékű phenom energiaigényének csökkentésére a magfeszültség lejjebb szorítása. Ennek mértéke azonban csak a szerencséden múlik.
-
Beri
addikt
válasz
krystman #15045 üzenetére
Igen, négy mag 3.2GHz-en gyorsabb lesz, mint kettő 3.6-on (persze akkor, ha olyan alkalmazásokat futtatsz, amelyek használnak is négy magot). Viszont egy processzor nem azért fogyaszt x wattot, mert az van a dobozára írva, hogy 95W TDP. Ha te bármilyen AMD processzort pl. a 955BE beállításain futtatsz (feszültség-órajel-L3), akkor az a 125W-os kategóriába tartozik.
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #14853 üzenetére
Konyhanyelven azt jelenti a dolog, hogy csak a processzort mérték, semmi mást.
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #14850 üzenetére
Gyors fordítás:
Ez azt jelenti, hogy a CPU által felvett áram a magokat és az NB/IMC-t is beleértve (az I/O áramfelvételen kívül) kizárólag a négypines csatlakozóból jön. -
Beri
addikt
válasz
Lanchadan #13804 üzenetére
A két processzor tuningpotenciálja nem hasonlítható össze. Össze lehet mérni az első generációs phenomot a phenom II-vel, vagy a C3-akat a C2-esekkel, de az, hogy két teljesen egyforma CPU közül melyik megy majd többet, csak a szerencsén múlik. Ha húzni akarod, akkor BE-t kell venni és kész. Nincs szívás az órajelekkel, azonos feszen és órajelen meg ugyanannyit fogyasztanak. 60 fok fölé meg ne engedj semmit. Ha már tervben van az OC, akkor vegyél tisztességes hűtőt is.
-
Beri
addikt
válasz
Lanchadan #13686 üzenetére
Semmilyen különbség nincs, 100%-ig egyforma a két processzor. A fogyasztáscsökkenést az alacsonyabb alapfesszel érik el. Az pedig egyáltalán nem garantált, hogy a 95W-os phenom a magasabb órajeleket (ugyebár húzni akarod) alacsonyabb feszen tudná majd. Márpedig kisebb fogyasztást csak így tudsz elérni.
-
Beri
addikt
válasz
BeriHampeR #13448 üzenetére
Azonos feszültség mellett ugyanannyit.
-
Beri
addikt
-
Beri
addikt
Én nem raknék 125W-os processzort alapon sem egy olyan lapba, ahol csupaszon állnak a fetek. Mondhatjátok, hogy paranoia, vagy túlzott elővigyázatosság, de az én házamba is beszalad pár köbméter levegő óránként és mégis melegek a fetek. Nem szeretek a lapon spórolni és másoknak sem tanácsolom.
Fixen beállított fesz mellett is működik a C&Q, de lap és biosfüggő a dolog. -
Beri
addikt
válasz
TazLeacher #13185 üzenetére
Ha veszel egy négymagosítható, kitesztelt phenom II x2-t, semmivel nem kapsz kevesebbet, mint egy out-of-the-box x4-től. A magok hőmérséklete nem látszik magfeloldás után, ennyi a különbség. Semmilyen hátrányt nem jelent.
Scholes9: Linkeltem egy tesztet. Mutass rá arra a játékra, amelyikben számottevő (nem mérési hibán belüli) fps növekedést jelent egy quad, vagy egy i7 a phenommal szemben...
-
Beri
addikt
válasz
TazLeacher #13173 üzenetére
955-ből csak BE létezik. Annyi a különbség, hogy nincs szorzózár.
Lapból olyat válassz, aminek alapból van egy passzív hűtő a FET-eken, mert 125W nem kevés. Ha 1080p-ben játszol, nem kell magas órajel, itt is láthatod, hogy már 1280x1024-től minimális különbségek vannak egy 965BE (3.4GHz) és bármi más között, ráadásul ők a tiednél gyorsabb VGA-val teszteltek (5850). -
Beri
addikt
-
Beri
addikt
Attól függ, milyen AM2-es lapról milyen AM3-asra. Meg hogy vannak-e gondjaid a jelenlegivel (pl. lángolnak a fetek a proci mellett terheléskor). A memória írási/olvasási sebessége nem fog drasztikusan nőni, ahogy láthatod.
Stukker1987: Könnyen kideríthető. Mérj egyet alapon.
-
Beri
addikt
válasz
Stukker1987 #13086 üzenetére
-
Beri
addikt
-
Beri
addikt
válasz
userxy #13029 üzenetére
Attól függ, mekkora feszültség mellett akarod majd meghűteni. Ha durván túl kell feszelni 4GHz-hez, akkor meg sem hűtöd majd levegővel (esetleg valami másfélkilós döggel, amit negyvenhárom orkánerejű ventillátorral fújsz majd). Ha nagyon szerencsés ember vagy és 1.4V körül sikerül megcsinálni a 4GHz-et, egy hyper 212+ elég tud lenni. Mindenesetre ha ennyire sokat akarsz attól a 955-től, mindenképp nagyobb hűtőt válassz.
-
Beri
addikt
Újabb fejlemények a 955 túlmelegedés ügyében:
Beraktam a procit a saját lapomba, ráraktam a saját TX2-met és voilá, a kupakhő és a maghő közötti különbség 2-3 fokra csökkent, 1.36V mellett 3500-on fél óra prime után 56-58 fok, ami teljesen rendben van, minden plusz hűtási segédlet nélkül (egy aerocool házam van 40 centis ventivel, amit a teszt során nem használtam).
A lap lenne hülye? Rosszul mutatná a hőmérsékleteket, vagy netán túlfeszelne? Minden feszt kézzel állítottam be azon is, ugyanúgy, ahogy a sajátomnál. -
Beri
addikt
Hyper 212, 50 fok kupakhőnél már max fordulaton van (2000rpm). A szobaventi a MB hőmérsékletet lett volna hivatott lejjebb tuszkolni, mivel az is kb. lángol. A ház pedig ő: [link], elöl, oldalt és hátul ventivel... Próbáltuk nyitott és zárt ház mellett is, no difference. Az igazi probléma a brutális különbség a kupakhő és a maghő között (néhol ~20fok).
-
Beri
addikt
Hello mindenkinek!
Sikerült összefutnom egy 955BE-vel, ami furcsa dolgokat művel. A kupakhő (CPU) és a magok hőmérséklete között volt hogy 20 fok difi is volt (magok 70 fölött jártak már, kupak 52), mindezt alapfeszen is produkálja egy hyper212-vel. Mégis minek kell ilyenkor hinni? Az én x3-asom maghőmérsékletekre cirka 10 fokkal kevesebbet mutatott mint a kupakhő, meg aztán négymagosítva csak a kupakot tudom figyelni.
Annak a 955-nek meg ha odakenek 1.45V-ot, hogy ugyan keressük már meg a végét, akkor aztán tényleg pár másodperc alatt 70+ a maghő, ami azért elég sokkoló látvány. Kupak max 54.
Kezdtem azt hinni, hogy a gazdája rosszul rakta fel a hűtőt, vagy kaki a paszta, amit használt, de most kentem újra AC MX2-vel, és azután mértem ezeket a durva értékeket.Valakinek valami ötlete? Nem ülne fel rendesen a hűtő a procira? Vagy a szenzorok mutatnak hülyeséget? A borda nekem nem tűnik 50 fok felettinek tapintásra... sőt...
Jaés a MB temp is borzasztóan magas (790xta-ud4p) az enyémhez képest, 65 fölött mászkált primeolva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- LEGO klub
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest