Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #14897 üzenetére
Használj AMD OverDrive-ot azzal működni fog szerintem
-
apollo12
veterán
válasz
Skeleton01 #14895 üzenetére
a C&Q be van kapcsolva
-
Cadal
őstag
válasz
///Krisz\\\ #14891 üzenetére
A PhenomMsrTweaker -rel meg tudod csinálni az idle feszültség csökkentést is. Jó kis progi. Pl gyorsba kipróbáltam, levettem az idle (P3) feszültséget 0,9V -ról 0,75V-ra.
Szóval próbáld csak ki nyugodtan.
-
///Krisz\\\
senior tag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hogyan tudnám csökkenteni az Idle feszültségét a procinak (Cool 'n' Quiet be van kapcsolva)? Vagy annak magától kéne csökkennie, ha csökkentem a Load feszt?
-
apollo12
veterán
helo haveromnak most vettem egy 4 magosított procit és 1.25volton 3.2ghzet tud stabilan a gyári alu hűtő le fogja hűteni? mert most teszt erejéig nálam volt és nekem egy hyper 212 van
-
Diniboy
aktív tag
Hi néztem a C3 as 955 öt, és itt nem irja az L3 -at, ez tévedés vagy nincs benne ? a bolt adatlapján ott van a 6 mb
-
SpZ
senior tag
Köszönöm a válaszokat
-
///Krisz\\\
senior tag
A lap jó választás, bírni fogja a tervezett tuningot, de prociból én inkább a 955-öt ajánlanám, mert 5ezerrel olcsóbb és nagy valószínűséggel bírni fogja a 4GHz-et (persze ha mindenképp kell a 4GHz akkor a 70-essel nagyobb az esély). A memóriából én ezt ajánlom, elég jó árban van, bár nem tudom mennyi RAM-ra van szükséged.
-
SpZ
senior tag
üdv mindenkinek
Erősen gondolkozom egy X4 970 'köré' épített rendszeren, alaplap illetve ram kérdéseim lennének.
Egy két cikket olvastam és Asrock 880G Pro3 -ra jutottam mint lehetséges, nemt tudom megfelelne ez (igazából nagy húzás nem lesz max 4ghz ig)
Illetve ramokkal kapcsolatban fogalmatlan vagyok.
kis segítséget kérnék tehát -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
IlilIiIlilI #14879 üzenetére
Nem károsítja, de ha már kék halál van akkor már nagyon instabil az a tuning, nekem pl először rózsaszínűek lesznek az ikonok ha túl kevés feszt kap, kék halált még nem is sikerült elérnem, magyarul kell még annak fesz ("bőven").
Az nem baj nekem is többet ír, de nem csak ír hanem mindig egy kicsivel többet is ad neki.
-
Tomko78
őstag
válasz
IlilIiIlilI #14879 üzenetére
Szerintem nem , nekem mostanában a 4 ghz alapfeszen nem birja , de érdekes eddig semmi gond nem volt , mostanában meg game alatt elhalálozik , hmmm na ez a rejtély akkor eddig miért bírta
lehet valami drivert nem szeret
-
IlilIiIlilI
csendes tag
még 1 kérdés, ha tesztelem a procit prime alatt és kékhalált kapok közbe az nem károsítja ugye?
amugy nem tudom mi van ezzel a lappal de a megadott fesznél mindig többet ír, mindenhol cpu-z , aida, alaplap is adtam rá 1.385-t de 1.400-t mutat terhelés alatt prime alatt meg 1.415-t.
-
apollo12
veterán
válasz
IlilIiIlilI #14877 üzenetére
ha ezaz [link] akkor 1.45voltig biztos elmehetsz csak bírja proci hűtöd
-
apollo12
veterán
válasz
IlilIiIlilI #14875 üzenetére
milyen lapod van?
-
IlilIiIlilI
csendes tag
sziasztok.
Proci: phenom II 955 3.7ghz.
hütő: Coolermaster hyper tx3. Prime fft:magok: 53-55 proci:50 fok. 1.4v
Szeretném felhúzni kb 3800-4000mhz ra. Fesz emelés nélkül (1.4v) felraktam 3.8 ra prime kb 6mp után kék halál.úgy tudom a fesz mehet k 1.475v-ig. Az lenne a kérdésem hogy 1.475v-n nem füstöl el az alaplapi fesz szabályzó? Ház rendesen van hűtve van benne 4 12cm és egy 8cm es venti és az egyik oldala le van szedve.
NB Frekit is emeljem? sokat számít vagy hagyjam? ha emelem akkor kb hány mhz ra és mennyi fesz-t adjak neki?
előre is köszi a segítséget.
-
Skeleton01
aktív tag
+ még egy érdekes dolog: Intel Burn Test a legkeményebb fokozaton hibátlanul lefutott, erre a Shift 2 fél óra játék után szintén .exe hibával leállt
-
apollo12
veterán
válasz
Skeleton01 #14870 üzenetére
hát próbálj több feszt adni a procinak ha húzod
minden proci más valamelyik 1.4volton képes 4.2ghzen mennie de vannak olyanok akiknek csak 3.6ghz sikerül1 órás prime 95 nyugodtan mehet rá ha tuningolsz
-
Skeleton01
aktív tag
Sziasztok!
Húzva a procimat (955 BE) sokszor sima .exe hibával kivág a játékokból a desktop-ra (Shift 2, Dirt 3 pl.), sőt egyszer már kékhalált is bedobott. Ez mire utalhat? Kicsi a fesz a procinak/ramnak, vagy a tápom már kevés a konfignak?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Beeerka #14864 üzenetére
Az azért már nem rossz, de még próbáld majd ki játékokkal is nehogy valami nagy munka közepette szálljon el a cucc. Érdemes megnézni az alját, mert hát minek fogyasszon és melegedjen fölöslegesen ha kevesebbel is beéri. (nekem most 1.1875V van beállítva a bios-ba és így kap 1.2160V-ot a valóságban - ez egy jó támpont ha majd keresgéled az alját)
-
segitseg kene: 965 be m van asus silent knight 2 hutovel es 3.7 re huzva 1.4 feszen 64 fokra siman felmegy jatek kozben a hofok 1.3 feszen 3.4 en meg 58 korul van ez normalis? ill az alaplap matx.. szellozesnek jonak kene lennie 12 cm fuja ki amit a proci huto nyom ra odalt 8 cm fujja ki amit a vid kari ad le es a vinyonal is van 1 ventri chiftech hazrol van szo... kicsit elvagyok keseredve hogy ennyire nagy hofokkal uzemel.. es mivel alitolag 60 fok nal nagyobb hofok mar nem ajanlott igy a huzas lehetosege is kutba esett.
-
Beeerka
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #14862 üzenetére
Végül hagytam másfél órát, nem hibázott semmi. Biosban 1,2000V-ot állítottam be, jólesz így
Majd ha rettentően unatkozok lehet lejjebb viszem a feszt, gyárilag 1,3000V-on ment. -
bel6
tag
Overdrive-val be lehet állítani olyan szélsőséges esetet, hogy 3 mag 800 MHz-en a legkisebb fesszel (0,95) és csak egy magot meghagyni dolgozni és azon c&q működik?
Persze ezt a rendszer nem bírálja felül késöbb. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Beeerka #14861 üzenetére
Nálam a CPU-Z írja ki azt a feszültséget amit valójában kap a proci, az AIDA ettől eltér kicsit, a CoreTemp pedig a beállított feszültségnél egy kicsit kevesebbet ír. Magyarul mindig egy kicsit több feszt ad a lap a procinak mint amit beállítottál (de ez az eltérés csak 100-ad V-okban mérhető). Én a CPU-Z-nak hiszek, mert mindig annyit ír a bios is mint a CPU-Z. A 30 perc az kevés én ha gyorsan le akarom tesztelni akkor is egy órát hagyom, de ha biztosra akarsz menni nem ártana 5-6 óra.
-
Beeerka
aktív tag
Sziasztok!
Miután itt írtátok, hogy ha a 955BE-t 1,2V-on járatom, akkor ~65W lesz a fogyasztása, gyorsan alul is feszeltem. Viszont CPU-Z és Aida 1,256V-ot ír, Coretemp pedig 1,2V-ot, amit biosban állítottam be. Prime95 smallFFT-t futtattam, nem hibázott ~30perc alatt. Kérdés, jó lesz így?
-
Jim-Y
veterán
válasz
apollo12 #14854 üzenetére
Szia, a phenomhoz kapott stock cooler nálam is így visított, én egy évig bírtam vele, a vége felé már eldurvult a helyzet, annyira hangos volt, hogy fülesben sem tudtam játszani:S Vettem egy diszkrét cpu-coolert. Egyébként ha visszaveszed 3500 körülire a fordulatot akkor még elviselhető. üdv
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #14853 üzenetére
Konyhanyelven azt jelenti a dolog, hogy csak a processzort mérték, semmi mást.
-
apollo12
veterán
heló most raktam össze egy uj gépet és az amd phenom 2 x4 965be gyári hűtője visit 7031rpm en
1.28votlon 3ghzen 60Cfokot is eléri 30perc prime 95 ön elég komoly házban mi lehet a gond?? -
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #14850 üzenetére
Gyors fordítás:
Ez azt jelenti, hogy a CPU által felvett áram a magokat és az NB/IMC-t is beleértve (az I/O áramfelvételen kívül) kizárólag a négypines csatlakozóból jön. -
///Krisz\\\
senior tag
Na ez már azért jobb.
Elsőre kicsit hihetetlennek tűnt a 11W, de aztán elolvastam, hogy hogyan is mérték ezeket az értékeket (már amennyit megértettem a Google fordításból) és hihetőnek tűnik. Bár egy mondatot nem értek:
This means that we can with reasonable certainty claim that the entire CPU power, including cores and NB/IMC (but excluding I/O power) is derived exclusively from the auxiliary 4-pin 12V input.
Végül is mit nem tudtak mérni?
-
bel6
tag
válasz
///Krisz\\\ #14847 üzenetére
Akkor ez jobban fog tetszeni
-
echterion
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #14847 üzenetére
Tényleg kicsit soknak tűnik.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
echterion #14846 üzenetére
Nem, arra lennék kíváncsi, hogy a gép kb. mennyit fogyaszthat Idle-ben és mivel fogyasztásmérőm nincs így gondoltam kiszámolom. Egy kis időmbe beletelt, de csak rátaláltam egy tesztre ahol mérik ezt: [link]. Mondjuk elég soknak tűnik, én valahogy 20-30W környékére tippeltem volna.
-
echterion
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #14844 üzenetére
Semmi gond, bár szerintem nem fogsz olyan tesztet találni, ahol CSAK a processzor fogyasztását mérik. Egyébként nem arra vagy végső soron kíváncsi, hogy a többiekhez képest mennyit fogyaszt?
Azért remélem, valaki tud neked olyan tesztet mutatni, ahol csak a procit mérik. -
pepusos
senior tag
Namég átgondolom én ezt... igazából videókártya vételén töröm a fejem, egy HD 6950ben gondolkodom, emiatt gondoltam hogy jobb lenne egy 4 magos proci a régi két magos Atholon helyett. De akkor már tápegység, hűtő, stb, stb.
Lassan mindegy ha új lapot is veszek
Köszi a válaszokat!
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
echterion #14843 üzenetére
Ne haragudj, de ezt már én is végig olvastam és nincs benne csak az, hogy a teljes rendszer mennyit fogyaszt, engem viszont az érdekel, hogy csak a proci mennyit eszik. (Vagy ha átsiklottam felette akkor légyszíves emeld ki, mert én nem találom.)
(#14842) pepusos: Nem, de ezt nem is neked írtam, csak úgy általánosságban kérdeztem.
-
echterion
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #14841 üzenetére
-
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #14841 üzenetére
Ezzel most arra célzol, hogy mégsem annyira jó ötlet AM2 lapba tenni?
-
///Krisz\\\
senior tag
Vajon mennyit kajál egy 955-ös Idle-ben?
-
Ger_man
senior tag
válasz
pepusos #14838 üzenetére
Biztos h jól fog működni, nekem GA790X-UD3P-m van, már vagy egy éve tökéletesen muzsikál benn egy négy-magosított 720BE (X4 B20).
AM2+-os lapokban az AMD szerint az AM3as procik többet fogyaszthatnak, ill. ebből kifolyólag magasabb lehet a hőfok, de itt 1-5° ill. 10-15W-ról beszélhetünk, de ahol szerepel a támogatás bios frissítés mellett, ott gond nem lehet.
-
pepusos
senior tag
jaj...lehet kevés az infó, szal Gigabyte lap, AM2+ foglalalttal. Honlapon azt írják hogy BIOS frissítés után belemegy X4 970-ig. Valakinek esetleg tapasztalat erről?
-
pepusos
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne hogy GA-MA790X-DS4 lapban megy e BIOS frissítés után 955-ös proci minden gond nélkül...köszi előre is!
-
csokad
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy egy AMD Phenom II X4 955 BE gyári hűtője felmegy-e AM2-foglalara? Szóval rá tudom tenni AM2-es lapra? Előre is köszi. -
RootRulez
félisten
Freezer 13 Pro ez elég jó...
-
mixi80
aktív tag
Sziasztok!
955 BE procim van, cool & quiet funkció be van kapcsolva a biosban, de nem veszi vissza fix 800-ra a cpu órajelét, hanem 800-2100-3200 között váltakozik!
Mi lehet erre a megoldás? Configom az adatlapomon, esetleg valami alkalmazás fut a háttérben és az miatt?
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Ha 1.2V-on menne a 955-ösöm, akkor mennyivel enne kevesebbet a "gyári" 125W-nál?
-
sith7
félisten
válasz
szergely86 #14815 üzenetére
így legyen
-
sith7
félisten
válasz
szergely86 #14813 üzenetére
nem tudom okozhat - e ez gondot a későbbiekben, más nem fog - e még emiatt tönkremenni
-
sith7
félisten
válasz
szergely86 #14809 üzenetére
A külső vinyónak nincs baja, mert másnál jó, csak nálam nem ... szóval a lap a hibás, tuti
-
lsc
nagyúr
válasz
szergely86 #14806 üzenetére
Clear cmost csináltál a lapon procicsere előtt /után ? A lap kézikönyve segít ha nem.
-
nanus
senior tag
válasz
Keresgélj a használtaknál .....garival. A tiéd meg add el..
-
sith7
félisten
válasz
sajnos így van, de átérzem a problémádat, ugyanis nekem meg olyan gondja van a lapomnak, hogy 3,5 - es külső vinyót, aminek nincs külső áramforrása már nem hajt meg az usb portja ... egyik sem
... sőt tettem bele pci kártyát, amin vannak usb - k, de még úgy sem megy mindig
-
bozont
veterán
válasz
Igen, sajnos már nem nagy a választék AM2+ lapokból, viszont AM3-ból annál inkább. Igaz hogy akkor a memóriákat is cserélni kell, viszont majdnem annyiért tudod eladni mint amennyi a DDR3 új ára. Nem tudom mennyit szánnál rá, de mondjuk egy ASROCK 770 Extreme3 lappal nem járnál rosszul + 2x2Gb DDR3 memória.
-
sith7
félisten
válasz
szergely86 #14804 üzenetére
Azért ilyen dolgokban nem lusták ..... komoly pénzek mozognak itt világszinten
-
bozont
veterán
válasz
szergely86 #14801 üzenetére
Az biztos hogy rendellenes ha már egy telepítéstől elfogy a memória. De mondták itt, hogy a lapod nem támogatja a processzort, lehetséges az miatt nem működik rendesen. Ebben a rev1 listában nem találtam az adott processzort, viszont a rev2-es verzióéban már igen. Ha van lehetőséged próbáld meg egy másik alaplapban, lehet lapcsere lesz belőle.
-
szergely86
csendes tag
válasz
Zeratul #14799 üzenetére
igazából ennyire nem vagyok hozzáértő h tudjam miről beszélsz pontosan
találtam a windows mappán belül egy ilyen általad említett nevű mappát, abból kitöröltem mindent... reméljük majd segít
egyébként zsír új win7nél is produkálja a hibát 64bit-es és Sp1-es ahogy elkezdek vmi nagyobb játékot telepíteni mint a dirt3 vagy a shift2 már el is fogyott a ram
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron