Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
depzoo
tag
Üdv!
Phenom II 955 BE c3 stepping vajon belemenne egy asus m2n-e lapba? AM2 foglalatos.
Ha igen, milyen korlátozások sújtanák a rendszert? Konkrétan milyen hatása lenne játékokra?
Válaszokat kösz!
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #16989 üzenetére
de egy 4 magos 3.7ghz ugyan ott van játékokban, valamikor még jobb is
-
rumkola
nagyúr
válasz
Silentfrog #16993 üzenetére
1.5V a max, persze ne a gyári hűtővel, ott 1.425V a max szerintem
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Silentfrog #16991 üzenetére
Ha rákeresel az AMD oldalán a procin látható kódra, akkor megkapod hogy azé a magé pont mennyi. Mondjuk néha fölösleges ennyire túldimenzionálni a dolgot. Szóval ezért ne szedd ki megnézni.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Silentfrog #16991 üzenetére
1.4 még jó
-
Silentfrog
veterán
Megtudná nekem mondani valaki,hogy a x4 phenom 925 gyári feszültségét 1.3 V-rol max mennyire szabad megemelnem ha tuningolok? 1.4V még nem sok neki?
-
TeeBee73
veterán
Banyek, 1 hétig nem voltam fent a Fórumon, erre jön ~770 hsz. Mire végig olvasom, lemegy a nap.
Szép munka! -
Crossfit007
senior tag
válasz
->Raizen<- #16988 üzenetére
3.7GHz már jobban hangzik egy 6 magos procinál!!
Úgy már én is elfogadnám azért. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Crossfit007 #16986 üzenetére
Olyan lepkefing hogy semmilyen játék nem akasztja meg.
De azért inkább maxon használom amit kibír a lap (3720 mhz).
És még ekkor is langyos a ninja 3 teteje.
1.392v-on!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Crossfit007 #16986 üzenetére
1,5V alatt biztos is!
-
Crossfit007
senior tag
válasz
->Raizen<- #16985 üzenetére
3360MHz ma már lepkefing teljesítmény kb...
-
->Raizen<-
veterán
Újabb kis bizonyíték mennyire megy fel a potit minimumra állítva a fordulat szám 1300 rpm-ig és linx alatt ezek a hőmérsékletek elég jók azt hiszem. A value oszlopot nézd. A max-nál 1500 rpm szerepel de még akkor a poti középső állásba volt.
[link]
3360 mhz a beállítás 2400-as nb és ht-val alapfeszen minden.
Mikor nincs terhelés 800 rpm-ig visszaforog a ventilátor. -
->Raizen<-
veterán
Figy amikor teszteltem (még ma is a maximális tuningot amit csak bír a gép fsb cpu órajel nb ht órajel meg ram órajeleket nézve akkor csavartam a potit max fordulat számra. Ha játékról van szó vagy 2d-s munkáról akkor minimális fordulaton jár a ventilátor. Aludni is lehet a gép mellett teljesen jól.
A gyári hűtőhöz képest kánaán még max fordulaton is a szélzaj amit kelt.
-
icons
addikt
válasz
->Raizen<- #16982 üzenetére
Cseles
Én egyszerűen lekaptam az oldallapot (nem igazán porálló, de legalább jól hűl
)
Ennyit a hivatalos adatokról, de annál jobb!
És max terhelésnél sem zavaró a hangja? (gondolom akkor már azért erőteljesen hallatja magát)
Jójó, megvettél
-
->Raizen<-
veterán
Azt csináltam hogy fogtam és kivettem az oldallapból a plexit és visszaraktam a gépház oldalára az oldalapot. Jó szellős így!
Nekem is mell magasságban van jobb oldalt az asztalon a pc.
Nekem mondhatod hogy 1900 zárt gépházban bizony felment 2000-ig a ninja 3 hűtője! Most max terhelésnél olyan 17xx-ig megy fel! -
icons
addikt
válasz
->Raizen<- #16974 üzenetére
Nemtudom mit csináltál te ezzel a géppel
Mondjuk az egyém már egy ideje be van kapcsolva, de az alaplap 10fokkal melegebb, az aux 80 és 120között ugrál (az nem eszméletlenül sok? :S), a GPU meg a vinyó ugyanannyi. A proci meg kétszer melegebb az alap hűtővelAz egyetlen, ami zavar, hogy másfélszer akkora hangja alapjáraton, mint a Freezernek
. Értem én, hogy neked szinte nincsen hangja, de a gépem itt van mellettem (mellmagasságban), és az oldala is le van véve, ergó a legkisebb zörej is hallható
De a hűtési adatok bíztatóak!
Igazán nem akarok kukackodni (manapság: trollkodni), de ha már a baromságnál tartunk: 1900 a max fordulata, nem 2000
No offense! -
->Raizen<-
veterán
Hozzáteszem még nem mert jövőre költözés lesz.
Van valamelyik kollegának itt a topicban lézeres hőmérője? Lemérné valaki nekem hogy a cpu körüli fetek maximális terhelésnél akár húzott pc-vel is hány fokot ír a készülék? A legjobb az lenne ha hűtő borda nélküli alaplapnál mérné le valaki! -
sith7
félisten
válasz
->Raizen<- #16978 üzenetére
nem nyomorgok panelban
örülj neki ...
-
Bohir
tag
válasz
Hány fokos szobában csináltad ezt?
-
Gerisz
addikt
válasz
Ez aztán nagy bizonyíték arra, hogy nem működik rendesen a hőmérő szenor.
-
->Raizen<-
veterán
És szerintem az sokkal jobb hogy az alaplap is tudja vezérelni a venti fordulatot terheléstől függően meg te is a potival amit a gépház hátuljába kell csavarozni. Például maximális 2000-es fordulat számnál brutálisan sok levegőt tud befújni a lamellák közé így szinte bármilyen procit képes lehűteni a ninja 3!
De igazából olyan ventit rak az ember a ninja 3-ra is amilyet akar így is úgy is lenyomja hűtés teljesitményben a ninja a freezer 13-at.
Egy kis bizonyíték nem ígéret![link]
-
icons
addikt
válasz
->Raizen<- #16971 üzenetére
Hol írtam baromságot?
http://www.thinkcomputers.org/arctic-cooling-freezer-13-pro-cpu-cooler-review/
Mindenhol 300 van
. Persze nem értek annyira hozzá, lehet, hogy a gép mindenképpen felszabályozza, de fizikailag az ACnek 300
-
icons
addikt
válasz
apollo12 #16969 üzenetére
Közben találtam egy tesztet is: http://www.tweaktown.com/reviews/3872/arctic_cooling_freezer_13_pro_cpu_cooler_review/index7.html
És ez erőteljesen igazolja a halkságát az első hellyeldarky@: Ninja 3as sem rossz, de messze nem olyan halk, mint az AC (persze jobban hűt, de nekem most a hang a fontos
)
-
->Raizen<-
veterán
Én a Scythe Ninja 3-at ajánlom épp most csinálok stabilitás tesztet az x6-os procimmal 2400-as nb és 2400 mhz ht órajeleket tesztelem ki. IBT-vel max memória foglalással 10 kört állítottam be közbe fut a háttérben az unigine heaven dx11-ben így a proci 3360 mhz-n alapfeszen 240-es fsbvel a cpu kupak max 55 fok a magok 44 fokosak.
-
goodboy007
senior tag
Mondjuk egyrészt nem nyúltam semmihez még a BIOS-ban, szóval az autómata feszvezérlés miatt is lehet, másrészt elfelejtettem pasztát venni, a helyi kiskerben meg csak valami gagyi volt, lehet, hogy ez is közrejátszik.
Most pl. 38 fokosak a core-ok, igaz AIDA szerint 1V-ot kap a proci.
-
apollo12
veterán
tx3 1.38volton 3510mhz egy 945 procival, újra lett pasztázva mx2 vel és 60Cfok volt prime alatt játékok alatt 58 Cfokon megy
-
apollo12
veterán
válasz
- = Zk = - #16960 üzenetére
oldal ház nélkül
-
apollo12
veterán
használtan mugen 2 8-10 ezer körül van , Cooler Master Hyper 212+, Arctic Cooling Freezer 13 Pro, ZALMAN CNPS10X Performa, ezeket ajánlom, kisebb tuningot simán visznek akár a 4ghz is 1.4volton is
a leg csendesebb és jól hütt az a Arctic Cooling Freezer 13 Pro
-
icons
addikt
Üdv!
Egy X4 955ös procim van. A kérdésem az lenne, milyen hűtőt ajánlotok hozzá?
Az alap hűtővel az a bajom, hogy nagyon hangos. A cél nyilván a csendesség lenne, de később szeretném tuningolni is, amennyire az ésszerűség engedi
Az ár is fontos lenne, nem szeretnék rá nagyon sokat költeni (a legjobb ár/értéket keresem (amíg ki nem derül, hogy az is drága))
Köszi!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Crossfit007 #16945 üzenetére
Neh. Én meg már meg voltam veszve, hogy valamiről lemaradtam, mert telón nem láttam semmit.
-
Bohir
tag
válasz
Crossfit007 #16950 üzenetére
Tegnap azt mondták hogy mondtál volna a punnyadás ellen egy viccet, max lehorduk hogy ne OFF-olj.
Ha ez igaz, akkor sikerült egy olyan viccet bedobnod, hogy nem baszogatunk OFF-olás miatt.
Ügyes(#16951) - = Zk = -
Szerintem ez jó vicc volt. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Crossfit007 #16949 üzenetére
mondtam, próbálkoztál volna inkább valami viccel
-
Crossfit007
senior tag
válasz
- = Zk = - #16948 üzenetére
Tudom hát.
De legalább nem punnyadt a topic addig sem. -
- = Zk = -
félisten
válasz
persze. elsőre elhittük. de kis idő, és rájöttünk volna. tudod jól te is
-
Bohir
tag
válasz
Azé' nyomjál csak fel egy képet hogy tényleg műkszik a géped.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
- = Zk = - #16944 üzenetére
Hát igen, ha Fraps-el veszem fel nem tudom megcsinálni a füst effektet, ami szenya youtube minőség miatt alig látszódott.
De azért ismerjétek be, bedőltetek kissé néhányan!! -
- = Zk = -
félisten
válasz
Crossfit007 #16941 üzenetére
hogyne
....
bár éreztem egy kis kamuszagot, mert ép eszű nem rögzít tuningot külső kamerával. és pláne nem siránkozik ennyi ideig. -
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #16941 üzenetére
Hazudsz kutya
-
nanus
senior tag
válasz
goodboy007 #16936 üzenetére
Ha azon a fordulaton jár a venti és 50°C fok a proci alapon akkor előbb a ház szellőzéssel kezdjél valamit.....mielőtt te is füstölögsz
igen nem láttam a szerkesztésgombot
-
nanus
senior tag
válasz
Crossfit007 #16911 üzenetére
Dehogy csináltál hülyeséget,
ha csak azzal nem hogy egy kicsit jobb megvilágítással csinálhattad volna a videót
......esetleg szinezhetted volna s füstöt prima neonos háttérrel valami világosabb szinnel esetleg citromsárgával
...igy nemigazán látni a füstöt,
pedig akkor lenne király a vidi
Tanulj a hibádból , legközelebb jobb megvilágítással videozz és lehetsz még YouTube sztár
Replay-t kérünk a következő prociddal,ne add fel mi élveztük a műsort -
norbi0604
aktív tag
válasz
Hát ez kegyetlen mi szöveg megy a végén.
"Mosmár kikapscolom a pi**ába." Vagy valami ilyesmi.
-
goodboy007
senior tag
Amúgy én is most léptem be a klubba pénteken.
Elolvastam a túlhajtási útmutatót, de alapórajelen is 50 fok körül járnak a magok egy Hyper 212-vel 1600RPM mellett, úgyhogy szerintem megnézem mit bír alapfeszen, aztán bőven elég lesz nekem.
A GTA IV-et kipróbáltam tegnap és az E6750-es után csodás érzés, hogy nem akadozik, ráadásul fullHD-ben, ez nekem már elég (Bár csak az elejét néztem, nem tudom, hogy nappal, több kocsival hogy fog ez változni).
Virtualizálni is szeretnék majd, ott sokat nyom a latba a CPU-órajel a memóriák órajele?
Szeretnék majd megismerkedni közelebbről a Windows 2008-as serverrel és rátelepíteni egy Exchange-et, ami elég memóriaigényes, innen a feltételezés, hogy talán gyorsulhat, ha 1600MHz fölé tudok menni.Egyébként bekapcsoláskor "Unganged mode" van kiírva, ezek szerint nem Dual Channelben mennek a memóriák. Jól tudom, hogy ezt a M.I.T. menüpont alatt kell átállítani?
-
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #16933 üzenetére
Pont ide.
Én is égettem már meg lapot is, ezért magyaráztam csak. Felpúposodott a nyáklap a proci körül a 6000+ kicsináltaA proci túlélte, akkor.
Kár, hogy nem tudom hol vannak a fotók.apollo12: Majd jön!
Most tuningolja a lapost, mert lassúnak érzi -
Gerisz
addikt
válasz
Üdv a klubban!
Szarul jön ki, hogy én szóltam (többször is)
De én szóltam!Kicserélik azt nyugodj meg.
A lappal mi lett?
Megégett valahol? -
apollo12
veterán
válasz
goodboy007 #16930 üzenetére
hát igen 1.55 voltot egyébként 40Cfokon viseli el a proci
most legalább fel lendítette a topikot egy kicsit
-
goodboy007
senior tag
válasz
Grat!
A hőmérsékletértékeket nem ártott volna nézni közbe legalább
.
Az érdekes lesz, ha egy 40k-s égett lapot és egy 30k-s égett procit kicserélnek gariba. Szerintem ezt csúnyán bebuktad.
-
Wukiwo
senior tag
persze most magamat is lefokoztam
-
Bohir
tag
válasz
apollo12 #16924 üzenetére
Szerintem nem.
A sípolásból gondolom.
AWARD BIOS beep codes:High frequency beeeps while running: Overheated CPU
-
Wukiwo
senior tag
nálam gáz lenne ha ilyet okozna 4.5ghz
Azért sajnálom szegényt attól függetlenül,hogy hülye volt
Ha tuning bajnok akar lenni nem jó gyártót választott.
Az AMD az érett emberek procija míg a sandy bírja az önfeledt lükegyerekek próbálkozásait (bár azt meg lehet 7Ghz-en szerette volna járatni ) -
apollo12
veterán
én a kék halálból még a memória hibákat is írta, nem e azok voltak?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
szép....
nem tudom, vígasztal-e. de nekem meg megy a CnQ szorzó növeléssel is.
ha mákod van, csak a deszka feküdt ki. -
apollo12
veterán
egyébként lehet nem a proci adta meg magát, hanem a lap is lehetett vrm ek elfüstöltek
egy phenom 2 procinak bírni kéne 1.55voltot egy ideig, NEM 24/7bende a proci füstölt, akkor a lapot is vinni kell gariztatni, mert szó szerint a foglalat égett szét, és azért volt a füst, de én nem láttam semmilyen füstöt
na ezért vannak a garanciák kb 2hét azt meg lesz a gépe
-
apollo12
veterán
na ilyet csak akkor láttam amikor egy intel pentiumnak adtunk rendesen, hogy mennyen 4.5ghz en, azt fél óra játéknál füst és vitte a lapot és a procit is, itt csak a procit vitte nálunk leállt a gép is
-
Wukiwo
senior tag
válasz
azért ezt nem kívántam. jöhet a sandy?
-
rumkola
nagyúr
válasz
ki kellet volna rántani a konyektorból, nem nézegetni
-
reset
senior tag
válasz
A procik tényleg füsttel működnek...Te hagytad elszállni belőle, kicsit a kedvünkért...
-
Alister71
nagyúr
válasz
Akkor cpu csere? -
Crossfit007
senior tag
Nagy ökörséget csináltam gyerekek...
Próbáltam felvenni nektek, ahogy legalább 10 perc stabil Prime-ot futtatok 4536MHz-en 1.55V-os fesz mellett, és sikerült szó szerint elfüstölnöm a procimat.
Az egész produkciót a füstöt is beleértve látjátok rajta.
Jelenleg csak notebook-ról tudok írni, de sose hittem volna, hogy ez lesz a végkifejlet... Rohadt életbe, tökömet bele már... -
- = Zk = -
félisten
sírva fakadok. szorzó emelésre is van CnQ-m. el sem hiszem.
feltettem a legfrissebb bios-t, minden alapon, majd megszoroztam 17,5-lel a CPU frekit, és adj neki. most nézem, van CnQ.
804Mhz / 0,975V....
nah, akkor mostmár lehet finomhangolni lassan a határokat -
fasterware
aktív tag
Szia.
Nekem Gigabyte GA-990XA-UD3 rev 1.0 van, pont ma tettem fel az F5 bios - t és Én is gazdagodtam a DRAM Overclock Profile lehetőséggel, viszont még nem néztem meg mire jó, memória időzítések beállításában segít, vagy mire jó, hátha kipróbáltad már és tudsz valamit írni róla.
Ja Crossfit007 részére szól. -
KrAt
veterán
Az offot tényleg lehetne kicsit redukálni, de a kolegát semmiképp nem kéne ilyen kontextusban emlegetni.. Szerintem..
-
Bohir
tag
válasz
Crossfit007 #16894 üzenetére
Amit azzal a szerencsétlen procival művelsz, eszembe juttatja az ámokfutásomat a jó öreg GF 8600GT karimmal...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...