Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
7600 GS
addikt
Milyen hűtőt ajánlanátok egy Phenom II X4 965-höz? A bátyámnak kéne, olyan 8 max 10 ezer között, ohne tuning.
-
7600 GS
addikt
Mostmar kezdem felhuzni magam ezen az OC ugyon.
Egyszeruen kifogytam mar az otletekbol hogy mi lehet a gond. Most megprobalom leirni.
Belottem a procinak egy bizonyos feszultsegerteket, es 3 ora Prime utan (Small FFT teszt) semmi hibat nem dobott ki. Orom bodotta,gondoltam magamban. Igen am, de aztan elkezdtem jatszani, es neha a jatekok annyira beszaggattak hogy jatszhatatlan volt, de aztan helyreallt egy kis idore.
Ezutan nezem az energiagazdalkodasi lehetosegeket, itt atallitottam teljesitmenycentrikusra. Azthittem hogy ezzel minden meg is van oldva. Hat nincs.
Az elobb emlitett hibajelenseget csinalja ilyen beallitasok mellett is. Sajnos mar teljesen kifogytam az otletekbol. Ha valakinek azert meg eszebe jutna vmi az kerem irja meg.
Marci
-
felbasz ideglieg amit latok.... ugye nekem alpbol 1.4 a 965 oks vissza vettem 1.25 re es ugyis fut... de! en 3,7 re emeltem a xorzot... asus silent knight 2 vel primban emlkeim szeirnt 48c 1.4 v 58 ig is elmegy... te meg a rosszabb procidat ennyivel jaratod beszarok....
-
Cadal
őstag
válasz
Fail3D! #14992 üzenetére
Egy jó hűtőt kell venni, és nem lesz gond a melegedéssel. A Phenom II procik nagyom meghálálják ha kapnak egy a gyárinál jobb adottságokkal rendelkező hűtőt.
Tudom a saját példám nem a legjobb ide, de azt talán valamennyire szemlélteti, hogy ha megfelelő a hűtés, akkor nem tud nagyon felmelegedni a proci. [link]
(zárt ház, idén áprilisban mértem)#14984 7600 GS: A játékok futtatása közbeni lassulásos eseteknél általában az energia gazdálkodás szokott a ludas lenni.
Figyeld meg, hogy miként viselkedik a rendszer az egyes beállítások esetén.
-
válasz
Gerisz #14991 üzenetére
965be van de 62 c van irva viszont ilyen melgben foleg ha huz is rajta az embere es nem 4 gigara csak 3.7 re mar kezdi surolni a 70 fokot... 67... szoval nemvagyok elragadtatva akkor ha a 70 fok tenyleg ennyire gazos lenne mar... oks 3.4 jaratom de azert nagyon szeretnem 4 gigan is hajtani de igy nem merem
-
emlxem regen ritatok 61 fok ami meg jo az amd nek nem lehet hogy az inkabb 70?
hol van errol hivatalos leíras? mert hihetetlen hogy az intel nyugodtan mehet 80 fok ra itt meg mar 60 fok felett imadkozni kell
-
Zyelor
aktív tag
válasz
7600 GS #14987 üzenetére
Erős a gyanúm, hogy nem és valami bibi lehet a hűtővel is, mert nagyon megszenvedtem, mire elsőre felraktam... (nagy a kezem, a hűtő is nagy, a hely meg pici volt)
Szóval valószínűleg a pasztázás sem jó...
És akkor portalanítok is, meg majd kezdek valamit...Köszi a tippeket és a gyors válaszokat!
Milyen pasztát ajánlanátok a procihoz és a hűtőhöz?
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
AMD Phenom II 955-ös procim van (sajnos C2-es). Tuningot nem alkalmazok rajta... A hűtő a procin egy Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2. A ház amiben van pedig egy Aerocool RS-9 6 ventivel felszerelve. A gondom csak az, hogy játékok közben a proci magjainak hőmérséklete hajlamos 56 fokig is felmenni. Ez régen nem volt jellemző, max 51 fok volt, de már azt is soknak találtam.
Mi lehet a gond? Rosszul van feltéve a hűtő, már poros, stb...?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
7600 GS
addikt
Kiprobaltam amit mondtal. Erdekes, mert mentem egy versenyt NFS-ben, es semmi szaggatas nem volt (tudom ez meg ennyi ido utan nem jelent semmit).
Mostmar 1 oraja megy a prime, eddig minden hiba nelkul (kopp-kopp), meg hagyom egy orat-masfelet biztosan. Ha nem dob ki hibat, akkor ujrarakom a VGA drivert, majd visszarakom kiegyensulyozottra az energiagazdalkodast.
-
Cadal
őstag
válasz
7600 GS #14980 üzenetére
én még a helyedben kipróbálnám, hogy egy teszt erejéig áttenném a windows energiagazdálkodási sémáját teljesítmény centrikusra. Mert ha csak néha jön elő ez a probléma nem kizárt hogy ez a gond. próbáld ki, nem tart semeddig.
A másik, ha nem stabil a tuning akkor annak játék közben egy szép restart az eredménye és nem lassulás. -
7600 GS
addikt
válasz
7600 GS #14978 üzenetére
Korai volt az oromom? Ugyanis most tok fasza, stabil a gep, Prime alatt fel orat futott hibatlanul, most meg jatszok Hot Pursuit-tal, es neha beszaggat a kep is es a hang is, hogy az mar jatszhatatlan, de aztan visszaal egy ido utan. De szerintem egy overclock nem general ilyen hibakat. Viszont ma kaptam a Windowstol egy figyelmeztetest, hogy a grafikus illesztoprogram nem megfeloen mukodik vagy vmi ilyesmi sajnos nem nagyon olvastam el a szoveget.
Otlet?
-
7600 GS
addikt
válasz
Ger_man #14974 üzenetére
Arra gondolsz hogy eddig mennyin hajtottam? Hat idaig 1,4V-on probaltam, de Battlefield Bad Company2 alatt kifagyott. Mosmar remelem jo lesz, beallitottam az altalad emlitett feszultsegertekre. Egyebkent ezt a C2-es revizioju procikban mennyi tartalek rejlik meg? A 4 Ghz meglehet vagy az az alom kategoria?
-
Ger_man
senior tag
válasz
7600 GS #14973 üzenetére
Az NB VID-et csak akkor ha azon is húzni szeretnél. Egyébként mennyin megy 940-esnél? Mennyi a feszültség? (1800mhz/1.1V?)
Hát igen tuningnál az a legjobb ha minél kisebb feszel tudsz nagyobb órajelet kihozni a processzorból, persze ehhez jó procit kell kifogni, C2esnek biztos kell adni 1.4V felett, hogy elérd a stabil 3.6Ghz-et... enyém például nem tudja, max 3.5Ghz de ahhoz is már 1.45felé kéne mennem, ami nem pálya nálam
-
Ger_man
senior tag
válasz
bigdaddy3 #14971 üzenetére
Szia,
DDR3al jobb
De ezen kívül szinte semmi különbség... az AMD írja h felléphet 5-10W plusz fogyasztás, illetve ebből kifolyólag 1-2°-al melegebbek lehetnek AM2+-ban a Phenom II-esek.Én egy négy magosított 720BE-t használok minden gond nélkül, már lassan egy éve AM2+-os lapban (GB MA790X-UD3P).
Az alaplapod oldalán néz utána valóban támogatja-e az AM3as procikat a lapod, ill. kell-e bios-t frissítened hozzá.
-
bigdaddy3
tag
Sziasztok!
AM2+ lapba szeretnék Phenom 2 955öt. Valaki használ ilyen párosítást?
Most phenom 9950 van.Mennyivel jobb AM3 lapba a Ph2 955 cpu?
Aki tud kérem segítsen. Köszönöm.
-
Ger_man
senior tag
válasz
7600 GS #14969 üzenetére
Szia,
Én úgy 1.4-1.475V között próbálkoznék, nincs biztos fesz amin tudni fogja, próbálkozz a fesz értékek között, Prime95el (SmallFFT teszt) pedig gyorsan kijön h ha nem stabil...
Ha 2-3óra után nincs leállás Prime alatt, akkor jó a beállított fesz
A hőfok ne menjen 60-62° fölé.
-
7600 GS
addikt
Udv emberek!
Van nekem egy Phenom II X4 940-es Black Edition procim, aminek a CPU-Z szerint a revizioja RB-C2.
Mennyi a maximalisan adhato biztonsagos feszultseg, hogyha 3,6 Ghz-et akarok elerni vele? A hutom megvan hozza egy Asus Silent Square Pro szemelyeben.
Marci
-
nanus
senior tag
válasz
NagyDavid666 #14966 üzenetére
A proci kupak meg a hűtő talp tökéletesen össze van csiszolva igy felesleges a paszta.............
-
bel6
tag
válasz
NagyDavid666 #14966 üzenetére
Örülj neki, nem kell lekaparnod
-
NagyDavid666
csendes tag
Fiúk ma megjött a 965-ös, viszont a gyári hűtőjére nincs felhordva négyzet alakban paszta. Ti láttatok már ilyet?
-
nem akarom szetoffolni a topikot, de annyira jol sikerult a muvelet (ategnapi) hogy terheles alatt nyertem 10 fokot
-
-
-
nanus
senior tag
válasz
Neil Watts #14957 üzenetére
-
-
Szia!
A lapom egy Gigabyte GA-MA770-UD3 ebben a 955BE és azon egy Freezer 13.
Azt most meg nem mondom, hogy túlfeszeli-e. A CPU-Z kiirja? Vagy csak BIOS-ban látom?
Igen, olyan mint a képen, csak:- elöl van egy venti ami nyomja rá a levegőt a HDDkre (3 db)
- alul van a táp
- hátul van most egy nagy venti (12 cm-es)
- és felül van mégegy
- e mellett van mégegy hely, az most üres
- a ház oldalára még két ventit tudok rakniMagyarul a hátsó és a felső venti 90 fokot zár be.
Tudsz erre valami jó és hatékony hutest ajanlani.
Vizezesre most nincs keret sajnos.Esetleg egy másik procihűtő megoldást jelentene?
- Alpenföhn GrosClockner RevB
- Alpenföhn Brocken Purple Edition
- Alpenföhn Sella- NOCTUA NH-U9B SE2
Udv. core2
-
pepusos
senior tag
köszönöm!
-
pepusos
senior tag
Hali!
Ezt a Hyper 212+ hűtőt rá lehet vajon tenni AM2 lapra? Athlon 64 X2re kellene, aztán később 955 BE-re. Köszi előre is!
-
nanus
senior tag
válasz
Neil Watts #14944 üzenetére
-
nanus
senior tag
válasz
-
gbela
senior tag
Sziasztok.
nemrég beszereztem egy 955Be-t, gyári hűtővel. Vettem rá egy közepes hűtőt, Coolermaster Hyper tx3. Bár a történetben nem hiszem hogy szerepe lenne. A problémám az, hogy a proci üresjáratban is 45-50 fokos, terhelve felmegy 60ig is, ekkor a venti már maxon jár és 60 körül megtartja. Ez elképesztően sok ahogy olvasom, de halvány lila gőzöm sincs mi lehet a gond. Üresjáratban ugye 0.9 volton megy, lejjebbvenni sem lehet. A gyári hűtővel is 50 fok körül volt, bár azt hamar levettem annyira nem emlékszem. Hűtőt meg levettem, újra felraktam...azon nem nagyon lehet semmit elrontani.
Valakinek ötlet? Igazság szerint főleg a zaj zavar h terhelés mellett már 3000et kell fordulnia a ventinek, hogy megtartsa 60 fok alatt.
Illetve annyi még, hogy biosban hiába van beállítva a CPU venti minimuma 25 vagy 37%-ra, ha 50 fok (ezt állítottam biosban targetnek) alatt van a proci akkor leáll a venti. Azért állítottam 50 fokot, mert amúgy meg kis terhelés mellett is már 50fölé megy és maxon hangoskodna a venti.Teszek egy képet hátha valami szakinak feltűnik vmi turpiszság.
-
válasz
allitolag 61C, de ezt en is csak itt halottam szoval tutit nemtudok
-
Szia!
Az normális ha a gép kitakarítása után egy CM Elite 370 ben úgy, hogy elöl/hátul van venti indítás után 46 C-os a proci, játéknál most 56-7 (ez még jó? mennyi az a hőfok ami még normális?)
Phenom II X4 955 BE alapon. AC Freezer 13 hűtő. Esetleg ez kevés lenne?
Mos perpill 38 CRakjam át felülre a ventit?
-
válasz
monyobmx #14938 üzenetére
bf2 nel pl a monitoring programok kitdutjak fagyasztani a gamet... pl en ugy huzom a kartyamat trixbe bealitom a 6950-t amire akarom kilepek es marad a beallitas de a program nemfut igy nem akad ossze a punkb-el. hatha csak ez a problema all fent nalad.ami jobban aggaszt hogy 1.5 v hala az egnek elmegy a memoriam,de 1,65 kene neki leírás szerint.
-
rares
csendes tag
az a baj, hogy nem merem lejjebb venni mert a gyártó oldala szerint ez van [link] kell neki a 1.5V mindenféle kép fölég hogy nekem 4x2GB van és így még jobban melegednek a keleténél is. de lehet hogy veszek nekik külön hűtőt nem merem megbuherálni a ram feszt mert nem akarom, hogy elszálljon. de azért kösz a helpet.
-
siriq
őstag
Hali
Nalam a haz oldalan van egy venti ami ranyomja a levegot a memoria modulokra. Probald lentebb venni a feszultseget. Nalam 12 giga van, 2x2 Kingston meg 2x4 Corsair xms 3. 1.5 v mellett(1T 9 9 9 27 1600 mhz es meg egy kis tuning is belefert multkor: 1700 mhz). Lehet nalad a memoria el megy 1.4 - 1.3 -n is.
-
monyobmx
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy ilyen procit. Beraktam, gyönyörűen működött. Ám amint egy kicsit jobban igénybe vettem (battlefield bc2) egy fél óra múlva lefagyott az egész gép és beállt a kékhalál. Utánaolvasgattam, hogy új proci esetén nem árt a bios frissítés, nos ez sikeresen megtörtént, a probléma mégis fennáll. Tényleg nem tudom mit lehetne csinálni. Szerintem nem melegszik túl a cucc, ha 3.2 GHz-n pörög 100%-on akkor megy fel olyan 52-53 fokra. Úgy tudom ez még normális.
Gépem adatai: Gigabyte m68m-s2p
Ati HD 5670 512Mb
Phenom II X4 955 Quad-core Black Edition 3.2Ghz 8.0 MB Total Cache
Chieftec CTG-500-80P 500W
*2 2GB Kingmax RAM 1066Mhz
Segítségetek előre is köszönöm! -
rares
csendes tag
válasz
HERR Z #14935 üzenetére
ok mivel nem mertem lejjebb vinni 1.3V-ra ezért csak 1.35V re vittem le de a NB az alapból már 1.15V volt. remélem így hosszabb lesz az élettartama a procinak talán most már nem melegszik fel annyira. A ramok meg nem 1600Mhz-en működtek hanem 1333 ezért azt is beállítottam 1600-ra talán most már élvezhetőbb lesz minden. ja még valami mert a ramok is elégé melegednek azok melegszenek fel a legjobban vegyek nekik egy extra hűtést hogy ne melegedjenek annyira fel ? [link] előre is köszi a válaszokat.
-
eugabesz
őstag
Szerintem nyugodtan átnevezhetitek "hu ezt nézd,nekem mekkora procim van!"-ra a topikot...
-
rares
csendes tag
Hali!
Van egy kis gondom ugyanis, megjött az új gépem félig van csak kész de már elkezdtem használni. Spec: Gigabyte GA-890FXA-UD5 alap, AMD Phenom II X4 965 BE C3 Stepping 125W proc, Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 CL9 ram, Gigabyte GTX460 SO 1GB graf kari, Thermaltake 850W táp (3éves), és még ami fontos, hogy van egy H70es Corssair proc hütöm de mivel kicsi a ház csak köv hónapban kerül bevetésre ezért gyári amd hütö van most a gépben de nagyon kaki mert 1. hangos 2. nagyon melegszik 3. azt hiszem hogy nem fog 1 hónapot igy kibirni a proc
a proci jelenleg 1.440V feszel megy semi buhera gyári, meg no tuning a procin de ahogy látom egy két helyen a 955BE az már 1.392V on is megy 4GHz tuningal ami nem rossz. Lásd példa [link] kéne pár tipp, hogy hogyan tudnám jobban lehüteni kivéve azt hogy rakjam már most be a h70et illetve tuningba mert edig intelem volt de ez még sosem volt ilyen meleg meg hangos a gyári hütöje se eddig CM Hyper TX3 at használtam a réggi intel C2D E 7400@3.6GHz be.
Help plz. -
Tomko78
őstag
válasz
IlilIiIlilI #14930 üzenetére
-
NagyDavid666
csendes tag
Hm... köszi a válaszokat
-
Tomko78
őstag
válasz
IlilIiIlilI #14930 üzenetére
-
IlilIiIlilI
csendes tag
válasz
NagyDavid666 #14928 üzenetére
Szerintem 955 be -t vedd 212 vel pedig megy a 4ghz oc szerintem simán.
-
Tomko78
őstag
válasz
NagyDavid666 #14928 üzenetére
Szerintem bőven megérné , mert ahoz a vga már kell egy jó 4 magos cpu
-
NagyDavid666
csendes tag
üdvözletem,
athlon II x2 245-ről szeretnék a napokban váltani x4 955-re vagy 965-re, egy 10-es skálán mennyire lame dolog/hülyeség +pár ezret beruházni a 965-re?
Gtx 560 Ti-t kéne hogy kihajtson a cucc. CM Hyper 212+ kerülne rá, és mindez egy CM gx550W táp alá. Szerintetek?
-
NielsX
tag
Lassan 1 órája tesztelem a gépet 100%-ra járatva a processzort a következő beállításokkal:
AOD-vel:
alapfesz: 1.392 v
20x 201 = 4020mhz
fullra terhelve magok 59-60, cpu 56-57
x4 955, alaplap Gigabyte 880gm udh2
Scythe Mugen 2 borda - Swif2 1201 venti 1200rpm max (ház oldala le van véve)Ezek a hőmérsékletadatok mennyire számítanak jónak, illetve emeljem-e a feszültséget annak ellenére ha az 1 órás stability teszt lefutott sikeresen, vagy teszteljem tovább (egyáltalán meddig érdemes?)
-
kfron
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #14915 üzenetére
Köszönöm, Kolléga, megnyugodtam!
-
kfron
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #14913 üzenetére
Ok, köszi, igazából nem nagyon akarom húzni, csak egy próba volt...
Főleg a melegedés érdekelt.Tomko 78
Mennyi lenne szerinted ideális? Mondjuk a szobába majd 30 fok van, 2-3 óra Crysis 2 után...
-
///Krisz\\\
senior tag
Jól raktad fel, de az az 1.5V rémisztő (fölöslegesen zabálja az áramot és melegszik). Szerintem állítsd be manuálisan a feszt is illetve az órajelet is és teszteld ki prime-al, hogy mennyi az a legkisebb feszültség amin a kellő frekvencia mellett még nem hibázik a proci.
-
kfron
aktív tag
-
kfron
aktív tag
Üdv mindenki,
Kérdésem: phenom II 975 3,9-re húzva 1.5v-n, 28C° fokos szobában,
Prime 95 alatt a magok hőmérséklete 67.5-68-ra melegszik, ez még belefér?
A proci ekkor 61-62C° fok, a hűtőm egy scythe rasetsu...Köszi a válaszokat
-
BalaNce87
addikt
válasz
///Krisz\\\ #14886 üzenetére
Most látom mennyire lementek a RAM árak...
24k-ért vettem 4giga ECO Mushkin ramot. Most meg már a Red Line is olcsóbb annál, ami CL6-os. -
Ger_man
senior tag
válasz
apollo12 #14899 üzenetére
Úgy értettem, hogy nem a biosban állítod be a szorzót, illetve a CPU feszét, (más feszt a biosban állíts), hanem az AOD-ban, és az majd tudja kezelni a szorzók állítgatását CnQ-ben.
A CnQ biosban engedélyezni kell persze, az AOD-ban pedig azt figyeld, hogy lesz egy zöld köröcske a jobb felső sarokban az jelöli a CnQ-t, ha piros szegély veszi körül akkor a CnQ=off, ha csak zöld akkor On.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Milyen processzort vegyek?
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nem csak vékony, strapabíró is lett az új Fold
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready