Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhasz406
tag
válasz
Crossfit007 #18096 üzenetére
igen 4 magos
-
juhasz406
tag
Kezdőként én is elértem 4Ghz-et 1.3v-on. De nem látom át mire jó ez?
Mostani játékoknál a proci 50% os terhelést se lépi át.
gigabyte hd 6850 es kártyám van. fps növekedést se nagyon tapasztalok. -
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18093 üzenetére
Olyanról még nem hallottam, de lehet hogy van.....
Torry
Valami infó??
(#18095) juhasz406
Milyen procival?
Nem akarod kitölteni az adatlapodat?
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18091 üzenetére
És stabilan viszi:
[link]De ez csak 2magos ezt nem szabad elfelejteni!
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18084 üzenetére
Nem menne annyit szerintem
De azért jó, alapfeszen megy 4000-felett (1,275volt) -
Crossfit007
senior tag
válasz
Crossfit007 #18083 üzenetére
Akkor megveszem és kihajtom léggel 4.5ön...
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18081 üzenetére
apollo12
THXEz szárazjéggel ment!
De ez már megint nem ebbe a topikba tartozik
18083 Crossfit007
Ez van, most új procit akarok majd mert ez ami van már le lett tesztelve!
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18077 üzenetére
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18075 üzenetére
jaja, ez csak már 2magos de szépen megy.
Régen volt nekem is B60-as 4 magos ami vitte 1,4-en a 4000-et, de eladtam anyagi gondok miatt....
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18073 üzenetére
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18071 üzenetére
Az bőven jó akkor 1,4-en, én így használnám a hejedben
-
kop8
őstag
válasz
Crossfit007 #18069 üzenetére
Én nem használnám a procim 1,4voltnál nagyobb feszen, így is megy neked 4000-en gondolom
-
Torry
addikt
Kékhalál és sima fagyás mást-mást jelent?
-
apollo12
veterán
az a proci nb, nem a lapé
szoftveresen ne higgy nekem 1.425 voltot kap, és win alatt meg 1.52mutat
csak biosban HW monitornál nézd meg mennyit kap valossan és stem droppolni fog a lap olyan 1.35 fog kapni hw monitornál a biosbanakkor 1 nagyobbat agy neki ha van 1.3825 akkro arra rakd ha nincs akkor 1.4 re rakd
-
Torry
addikt
válasz
apollo12 #18060 üzenetére
Nem sok az 1.3 az NB-nek?
Chipset játék alatt 38-ig kúszik, gondolom ez még rendben van, mivel nem egy tuningos lap, ezért kérdezem.
Ha 1.4-t adok CPU-nak, akkor a HW Monitor már többet ír ki, azt hiszem 1,47 körül. Ez nem gond? Aida már a beállított rendeset írja ki.Vágom vágom, de a Vcore az nem a proc fesz? Mert ha a mostani képeket nézed, ott is 1.375 van beállítva, de HW monitornál 1.408-t ír.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Csináltam pár képet a bios-ról, ezeken a beállításokon betonstabil, viszont 1Mhz-t sem megy fentebb, feszemeléssel sem.
Most legutoljára 15*250-t néztem, 45 perc BF2 vietnamot ment, majd kékhalál.
Ha van valami ötlet, azt szívesen fogadom! -
Zeratul
addikt
-
Kroni1
veterán
Én a 955BE-t venném, azzal kb. ugyanaddig juthatsz tuningban, ergo nagyobb benne a potenciál és olcsóbb is..
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pezo00 #18051 üzenetére
A Pro-nak nagyobb a ventilátora (ezáltal a hűtőfelülete is) illetve a talpán van egy kisebb ventilátor is (link). A "sima" Freezer 13-al is elég szép tuningot el lehet érni, olyan 1.4V-ig vagy talán kicsit fölötte is letudja hűteni a procit, de ha valami komolyabb tuningra készülsz oda már azért kelhet a Pro, tehát attól függ, hogy mennyi pénzt szánsz rá illetve, hogy mekkora tuningot tervezel. A többi hűtőről nem nagyon tudok nyilatkozni, mert nem ismerem őket, de itt biztosan tudnak neked segíteni.
Pontosan, csak órajelben különbözik (+200MHz), de mondom simán feltudod húzni arra az órajelre a 955-öt is (ha megtudod csinálni felesleges több pénzt kiadni érte).(#18052) pepusos: Ja, értem.
-
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18050 üzenetére
Nem tudok NB VID Voltage-ot emelni, mert BIOSomban nincs ilyen lehetőség, de már korábban tárgyaltuk itt.
pezo00: a pro egyértelműen jobban teljesít, 12 Cm-es ventije van, míg simának csak 9es, vagy 9feles, kb. Más kérdés, hogy az én házamba be sem férne a Pro, így maradt a sima, de az is nagyon jó.
-
pezo00
tag
válasz
///Krisz\\\ #18047 üzenetére
Értem köszönöm a segítséget!!! Még egy kérdés. Mi a különbség az AC FREEZER 13 és a FREEZER 13pro közt, árban majdnem egy árban vannak melyik a jobb? Vagy azok közül amiket ajánlottál melyik éri meg legjobban az árát? Egy kis tartalék legyen benne ha tuningolnám a procit. Igazából a 3 hütő közt 3000Ft különbség van 7.000Ft--10.000Ft közt vannak szóval mind1 csak jó legyen. Procira visszatérve 955BE és 965BE közt árban 1.500 Ft különbség van ha jobban megéri inkább a gyorsabbat venném, inkább azt szeretném megtudni hogy a 965 az nem-e véletlen egy gyárilag túlhajtott 955?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Kroni1 #18048 üzenetére
Itt mindent megtalálsz róla (fogyasztás, mennyit gyorsul stb.).
Igen, de figyelj, hogy a proci NB VID Voltage-ot emeld és ne az (alaplapi) északi-híd feszültségét. Igen alapból 2GHz és 1.1V. Így van ez is le van írva a fenti cikkben, hogy a HT-t csak akkor érdemes tuningolni ha használsz integrált-videokártyát.(#18049) bluemirage: "Az L3 cache ugyanúgy túlmisztifikált, mint annak idején a Dual Chanel volt."
Nem hiszem, elég ha csak megnézed a tesztet amit linkeltél, hogy mennyit gyorsulnak a játékok.
Mondjuk az lehet, hogy videó vágáshoz, transzkódoláshoz, enkódoláshoz nem kell annyira, de ezeket én nem is csinálom, inkább játszok, netezek, kis Word... -
válasz
///Krisz\\\ #18044 üzenetére
Az L3 cache ugyanúgy túlmisztifikált, mint annak idején a Dual Chanel volt.
Alkalmazási területtől függ, hogy
- kell-e egyáltalán L3 cache
- ha igen, akkor a sebessége számít-e
Videók vágásához, transzkódoláshoz, encodoláshoz pl. nem nagyon kell.Egy cikk egy nevesebb' portálról ahol pont az Athlon II vs Phenom II kapcsán merült fel.
-
Kroni1
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18040 üzenetére
Látom tuningolod a gépet, erről az NB/L3 tuningról eddig nem is nagyon hallottam, de lehet hogy kiváncsiságból én is megkukkantom, milyen hatással lehet a fogyasztásra, stb. Számszerűleg is gyorsulhat ettől a proci teljesítménye? A NB VID voltage-ot állítottad akkor 1.175V-ra a 2.4GHz-hez igaz?! Az alapból 2GHz és 1.1V ha jól tévedek ugye?
A HT link-et jól tudom hogy nincs értelme felhúzni ugye?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pezo00 #18045 üzenetére
Én inkább a 955-öt (C3) venném simán feltudod húzni alapfeszen a 965 szintjére, a pénzt pedig hűtőre tudod költeni.
Az Arctic Freezer 13-at javaslom olcsó és jó hűtő, de ott a TX3 vagy a 212+ azok is nagyon jók, igazából attól függ, hogy mennyi pénzt szánsz rá.
Jó társa lesz a kártya is és a lap is a procinak. Azt, hogy várjál-e azt neked kell eldönteni (pénz,idő), de ha Bull-ba gondolkozol akkor én előbb megvárnám a PH!-s tesztet a helyedben, nemsokára kész lesz. -
Cole86
senior tag
válasz
pezo00 #18045 üzenetére
A bull első szériáira ne várj!
Én a helyedben lecsapnék erre a hírdetésre : itt
B60
1.295V@3950MHz
1.31V@4070MHz
1.344V@4115MHz
1.392V-tal 4.2Ghz fölött is stabilNekem is tesztelt B55öm van tőle és 1,360V-os feszültségen viszi a 4100mhz-t..!
Én 1évesen megkaptam 25ezerért, de ez új..
Ez kicsivel jobbnak tűnik ,bár nálam nem ment annyit amit állítólag nála és a barátjánál ,de így is nagyon elégedett vagyok.
Szerintem 29-30ért már tuti megkapnád és hozna a villanyszámlán annyit pár hónap alatt ,h már megérje nagyon ,mert 1,295v feszen 3950mhzen bőven brutál a teljesítménye ahhoz a VGA-hoz (460)
Remélem segítettem.
Jó fogyasztás nagyon és pont ezért kevésbé melegedne.. Elég lenne rá egy Hyert TX3 4500-5000körül (de az hangos kicsit)
Nekem AC freezer 13pro van, 7500ért vettem és nagyon halk és jól teljesít 4100mhzen is.
-
pezo00
tag
sziasztok. proci vàsàrlàs elött àllok. olyan kérdéseim vannak hogy megéri e 1500ft-al többért megvenni a 955 BE helyett 965BE-t venni vagy jobb a 955? amàsik kérdésem hogy milyen hûtôt éri meg venni hozzá? fôleg játékra(BF 3) használom a gépet egy gtx 460 videokártyàval és egy asrock 970 ext4-es alaplapba venném. vagy esetleg várjak a bulldozerre?
-
Zeratul
addikt
válasz
Van értelme tuningolni az L3-t?
-
pepusos
senior tag
válasz
Örülök a Te sikerednek Veled, ha számít!
A magaménak úgysem tudok sajna, én nem boldogultam vele sehogysem
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #18005 üzenetére
Na, végre megtaláltam a stabil tuningot az NB/L3-nak: 1.1750V 2.4GHz, ez lett a vége. A 2.6GHz-et még 1.3V-on sem akarta a kicsike. Örülök neki, hogy végre sikerült kicsit tuningolni az NB/L3-at is.
Elég jól elblogozgatok itt magamban!
És persze köszönöm mindenkinek a segítségét!
-
juhasz406
tag
válasz
mobilissimo #18034 üzenetére
Nekem is ez van gyári ventivel.
alapfesz 14v
mostPU Voltage: 1,3v 18.5x200 3700Mhz-n ketyeg 55C a proci hőmérséklet
Ventillátor kicsit hangos 6400Fordulat
Prime 95 1 óra futtatás után stabil -
Motaba78
addikt
válasz
a paszta megfelelő minőségű, de a gyári hűtő nem, nagyon hangos.
a pasztát egyébként én fültisztító pálcikával és alkohol segítségével távolítom el.
már meg is előztek
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
A hozzá adott gyári hűtő kb. 200dB-en üvölt, és 5000-es fordulaton. Én két napig bírtam, aztán vettem egy AC freezert hamar. Ha jót akarsz fel sem rakod.
-
mobilissimo
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy Phenom II X4 955-ös BE processzort és ezt szeretném beszerelni(de nem vagyok nagyon jártas gépösszeszerelésben). Láttam,hogy a hozzá adott hűtő alján van valamilyen szürke hűtőpaszta. Az mennyire hatékony? Vagy esetleg le kéne cserélni valami jobbra? A régi eltávolítása,hogyan történik?
Köszi a segítséget előre is.
-
Ashooka
tag
Hali
Nekem olyan kérdésem volna , szerintetek mitől van hogy a LinX lemegy 1 órát és semmi baja! De viszont van hogy kapok 1 kék halált csak úgy! És azt írja hogy az IRQ val van valami gond! de az előtt ment 20 órát a gép és semmi baja nem volt!
Valami driver lehet fent ami nem jó?
-
Zeratul
addikt
-
Cadal
őstag
válasz
D.Orion #18019 üzenetére
A CPU/NB - nek szerintem 1,25V felett nem érdemes adni hosszú távon. A Crossfit007 által ajánlott 1,4V-ot mindenképp sokallom. Szerintem neked az ideális beállítás egy 16-os szorzó mellett 250-ec EC és 9x HT (2250Mhz) illetve 10x NB (2500Mhz) és ehhez állítsd be a legalacsonyabb szükséges CPU/NB feszt. Az NB 11x-es (2750Mhz) szorzóval való üzemeltetése már feleslegesen nagy teher lenne a CPU nak és nem hozna érezhető gyorsulást sem.
-
krystman
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18026 üzenetére
Köszi! Egész jó leírja! Akkor hagyom bekapcsolva!
-
krystman
őstag
A C1E energiagazdálkodás mennyibe különbözik a C&Q-től? Mert alapon a BIOS-ba ki van kapcsolva.
-
juhasz406
tag
válasz
///Krisz\\\ #18023 üzenetére
Köszi a gyors választ..
-
juhasz406
tag
Üdv phenom x4 955 be procim van
Alapon megy 1,4v on 3,2Ghz
11.9 es catalyst ba lehet állítani a procit cpu power minimum és maximum
ha beállítom hogy min 800Mhz max 3200Mhz és ha nem csinálok semmit a géppel akkor ugye 800-ra lemegy de a volt megmarad 1,4v-on. nem lessz baja a procinak így? -
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #17979 üzenetére
Mennyi az a fesz amit adhatok neki NB/L3 tuning miatt folyamatos használat mellett?
Ha jól olvastam, akkor itt csak a CPU-NB Volt-ot kell emelni, és a sima NB Volt-al nem kell foglalkozni. 1.25V-ot kicsit sokallom.Jelenleg az alaplap feszültség vezérlőin semmi hűtés nincs, de ezt majd méretes bordákkal orvosolom.
Crossfit007: Bocsi, kifelejtettem a lényeget így módosítottam. Thx, az infót.
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #18017 üzenetére
most tökéletesen megy a gép
-
apollo12
veterán
na erre valaki választ tudna adni, ki próbáltam a 185.227 fsb 4.2ghz 1.425 az nb 2497mhz 1.3volt és a win lassabban töltődik be 3szor le mértem és mind a háromszor win betöltésekor kisebb fagyások voltak
most 19x221 az nb 2431mhz 1.15volton sokkal gyorsabban fel ál rendszer, valaki erre választ, pedig 227 fsb nél a memok 908mz mennének és így is rosszab
-
D.Orion
veterán
Nos néhány prime stabil részeredménnyel tudok szolgálni, ramok 1.65V-ot kapnak, mert gyári érték szerint 1666MHz@1.65V-ot bírnia kell:
14x285!
HT: 7x
NB: 7x
Ram: 1520MHzItt csak arra voltam kíváncsi, hogy FSB szinten mi a vége a procinak(gyári feszek mellett), a válasz a 285. Itt a prime 4h+ futott hibátlanul. 13x290-nél már hibázik 50perc után. Viszont a magas FSB miatt ez nem járható út az L3 tuning miatt. Túl nagyok a lépcsők ->NB: 8x285(2280MHz) 9x285(2565MHz), ez túl nagy ugrás, hogy ha 2.5 felett nem stabil az L3.
17x235
HT: 7x
NB: 7x
Ram: 1567MHzPrimestabil 3h+
16x250 <ez fut jelenleg
HT: 8x
NB: 8x
Ram: 1667MHzPrime fut 50perce, még hagyom 2 órát. Ha stabil, akkor továbblépek NB tuningra. NB-nél 2.5GHz-nek örülnék, de 1.2V a plafon részemről.
CPU 4GHz nekem elég lesz szerintem. Ram így gyári érték tetején fut, bár kicsit jobb RAM : FSB aránynak örülnék. -
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #18011 üzenetére
Ez érdekes... Egy gyorsteszt alkalmával a 14x285 hibázott mind a négy magon. Ellenben a 17x235 lefutott. Még kicsit állítgatom, és estére itt hagyom a prime-ot, hadd dolgozzon.
Ui.: 1.4V-on megy, nem kap többet, válság van.
Alap fesznél nem adok neki többet, megy amennyit megy vele.
-
krystman
őstag
Erről a lapról mi a véleményetek? http://hardverapro.hu/apro/uj_ecs_690vm_alaplapok/hsz_1-50.html Ez már nagyon gyenge lap?
-
krystman
őstag
válasz
Malibutomi #18006 üzenetére
Hát nem tudom, hogy alakul, hogy cseréleke memóriát, de ha igen, akkor lehet hogy érdekel majd! Miért akarsz cserélni lapot?
-
D.Orion
veterán
Mennyire járható út egy 14x285-el kezdődő tuning?
Jelenleg minden a gyári feszültségen megy és úgy veszem észre, hogy 4GHz már nem lesz meg. Kicsivel alatta vége lesz a procinak, csak még nem tudom, hogy 4GHz-60MHz vagy -200MHz -nél.
HT & NB jelenleg még 2GHz környékén pihen, ahogy a szorzó engedi. Ramot igyekszem 1600MHz közelében tartani(föléje nem engedem).
Ui.: 290-nél már be se tölt a rendszer így kérdéses, hogy 285öt meddig bírj a prime. Egyébként ennél az "FSB"-nél mi szab gátat az emelésnek? A belső órajel generátor adja be a kulcsot? Csak, mert ugye a proci órajelét ez állítja elő a szorzó segítségével. Így ha jól értelmezem az a közel 4GHz valójában nem is létezik egyben, csak egy belső szorzó és egy órajelgenerátor összjátéka. Vagy most akkor a procin belül van valami egység még ami felveszi ezt az előállított órajelet? Vagy csak a programok az órajelgenerátort szorozzák fel a szorzóval(hú, de hülyén hangzik) és ezt jelzik ki teszem azt 4GHz-nek?
Kérdem mindezt azért, mert szeretem megérteni azt amit csinálok, nem csak felületesen.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #17959 üzenetére
Hát szívás van! Hiába volt stabil Prime alatt 1.2250V-on a 2.6GHz-es NB/L3, már 3DMark11 alatt is jöttek a kék halálok (még 1.3V-nál is), pedig reménykedtem, hogy csak én nézek el valamit...
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD