Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
egyelőre kimarad a Prime95. hamarost felszökik 60 fokra a gépezet
meleg is van, és valszeg a ventik beporosodtak. holnapi napon asszem neki kell feszülnöm a pucolásuknak -
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #16396 üzenetére
Melyikre?
Azt is jó lenne tudni -
- = Zk = -
félisten
válasz
Gerisz #16391 üzenetére
nincs kép effektust kaptam.
nem volt rendszer pitty
szerk.
jah, jogos.
' Ha marad a ref clock 233-on akkor
1 - 15 (3495Mhz)
2 - 10
3 - továbbra sem tudom
5 - 233
6 - 100
7 - Auto "
ugyanis nálam a HT Link freq. vagyis a 7-es, MHz, ill GHz-ben adható meg. a 10-est nem tudtam hova sorolni a létrán -
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #16394 üzenetére
A fesz az rendben van Normal-on (Auto-ról volt szó)
Fentről lefelé az auto helyére. -
Gerisz
addikt
válasz
norbi0604 #16392 üzenetére
Találtam neked egy topikot!
Asrock 970 Extreme4 tulajdonosok klubjaDe azt már látom te is megtaláltad, ott tuti tudnak segíteni.
-
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #16389 üzenetére
1 - 17,5
2 - 10 (ez alap)
3 - fogalmam sincs mi a picsa lenne ez
5 - 200
6 - 100
7 - 10 (ez megint alap)Ha marad a ref clock 233-on akkor
1 - 15 (3495Mhz)
2 - 10-el stabilnak kellene lenni ha nem akkor 9
3 - továbbra sem tudom
5 - 233
6 - 100
7 - 9a többi jó
norbi0604: ezt nem lehet egyben?
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Gerisz #16385 üzenetére
Akkor esetleg nekem is tudnál segíteni?
Nekem UEFI-m van, és ugyanilyen szájbarágósan kellene elmagyarázni, mert a linkelt cikkből én se sokat értek.
Tehát, a képek:
UEFI1
UEFI2
UEFI3
UEFI4
UEFI5
UEFI6
UEFI7
UEFI8
UEFI9
UEFI10
UEFI11Ezek alapján kellene nekem egy részletesenbben elmondani, hogy miket állítsak a magonkénti ~3.8Ghz-es sebesség eléréséhez
-
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #16384 üzenetére
fotó a biosról és megmondjuk itt mire kell állítani, ebben semmi különös mincs.
-
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #16381 üzenetére
Az nekem is megy, azt én sem adom.
Ezek inkább biztonsági teendők azért, hogy ne adjon neki annyi feszt amennyit csak akar, mert képes úgy túlfeszelni, hogy észre sem veszed és simán kinyírja a lapod.Nekem már égett szét lapom
Jó még a 6000+-os időből mikor szegényt szétkergettem.
Baj abból ha nem teszteled de hibátlan abban amire használod abból nem lehet, legfeljebb megáll
-
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #16378 üzenetére
Nekem 2óra után érzékelt hibát
-
-
Gerisz
addikt
válasz
- = Zk = - #16375 üzenetére
Olvasd el Te is.
Azt nem nehéz megtenni, hogy ami mellé van írva pl fesz érték azt beállítod auto helyett.
A PCI-E frekvenciát 100-ra.
Az NB HT szorzót is fixre.
Ez a minimum. -
apollo12
veterán
válasz
csabika0001 #16378 üzenetére
ez hülyeség nekem 1.5óra után volt kékhalálom
-
Gerisz
addikt
válasz
norbi0604 #16371 üzenetére
Inkább bios ezt meg kapcsold ki a fenébe.
CPU Freuency ( FSB nincs, Reference clock van)
CPU Frequency multipler-t kellA bővebb információért és biztonságos tuningért érdemes elolvasni Oliverda írását.
- = Zk = - : Semmit ne hagyj auto-n! Mindennek be kell állítani fix értéket!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
norbi0604 #16371 üzenetére
igen, ez az!
én azt tanultam, tuningolni csak biosból szabad. ezt követem...
noh, úgynézki megvan
igaz, nem 3500MHz, csak 3495, de elég. fsb 233 a többi mind auto-n van. plusz a memóriát is visszaosztottam a bizt kedvéért. majd később megnézem, lehet azt is visszalőhetem auto-ra -
norbi0604
aktív tag
Az FSB-n a CPU Frequency-t kell érteni?
Sokadjára kérdezem, de még mindig nem értem, hogy most akkor nekem min is kellene állítanom, hogy elérjem pl. a 3,8Ghz-t??
Illetve érdemes itt állítani, vagy inkább BIOS(uefi)-ben?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Crossfit007 #16367 üzenetére
nekem a Grid mikrolaggolt. feltoltam 3,5G-re alap 3,0-ról és laggoltam
noh, fejlemény!
231 az FSB és van CnQ. mikor 234-nél néztem, nem volt. lehet ha adok neki a szorzóval, akkor is megtartja.. hm. -
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #16367 üzenetére
amikor nekem is be volt kapcsolva, voltak nekem is mikró laggok, most ki van nyomva így már stabilan mennek a játékok
-
Crossfit007
senior tag
válasz
- = Zk = - #16366 üzenetére
Hát én nemtom, nekem régi procinál csinált olyat, hogy játékokban CnQ miatt nem teljese órajelen ment, hanem mondjuk ilyen 2.4-en... és úgy microlaggolt az egész, mint a fene...
Bár lehet kipróbálom ennél a procinál is, hátha nem fog rakoncátlankodni. -
- = Zk = -
félisten
noh, hát úgynézki sikerűlt nem szoftveresen beállítani a CnQ-t tuning esetén is. a tudatlanságom eloszlatását darky@ fórumtárs segítőkész reagálásának köszönhetem.
FSB-vel tuningolok, és hopp, már van is CnQ. besz.rok örömömben
persze még tesztelni kell, de elméletileg bírnija kell -
Crossfit007
senior tag
Az AIDA-ra abszolúte nem érdemes hallgatni, lefuttattam 3 Benchmark tesztet: Far Cry2, Just Cause2, Dirt3... legjobb eredményt pedig 4275MHz-en kapom 2925-ös NB mellett, úgyhogy már ezzel a procival nem kell többet tökölnöm OC téren, ez így most szuper.
Majd a Bull-al...
8 magos Bull-ok állítólag 5GHz fölé is húzhatók lesznek. -
norbi0604
aktív tag
válasz
Colos1 #16355 üzenetére
Hát nem tart annyi ideig a system boot közvetlen indítás után, hardvereket is detektálja az adott hardver válaszidejétöl föggően.
Egyébként sokkal gyorsabb, mint a BIOS, de azért nem úgy kell elképzelni, hogy bekapcsolom és abban a pillanatban már tölt is a rendszer(windows), azért 4-5-6 másodpercek itt is el telnek.
-
apollo12
veterán
válasz
- = Zk = - #16361 üzenetére
bios frissités megoldaná a problémát vagy a win7 állisd be:
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése : speciális energiaellátási beállítások módosítása-PCI Express ki és a processzor energiagazdálkodása és ott lehet beállitani
-
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #16356 üzenetére
Ez teljesen más alapokra épül, ezért nem helyesek az "UEFI-BIOS illetve, ahogy csúfolják, a klikk-BIOS megnevezések.
De a nyakamat rá, hogy rajtamarad a BIOS megnevezés, mint az AMD -s gépnél az FSB
Ha jól tudom, már 8 éve nincs, de még itt is sokan annak nevezik
Néha még én is. -
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #16351 üzenetére
Az nem BIOS, hanem UEFI. Ezzel akarják leváltani a BIOS -t, mert az már elavult, és egy rakás olyan dolog van benne, ami már felesleges.
(#16349) norbi0604: Az UEFI állítólag nem szüttyög 10..15 másodperceket a hardverek detektálásával, hanem szinte azonnal indítja a Windows-t. Tényleg ilyen???
-
-
apollo12
veterán
na ma tesztelem 4180mhz en a cput remélem stabilizálni tudom
-
-
Crossfit007
senior tag
Feladtam, belövöm procit a francba 4050-re 1.4V-on, CPU-NB-t 2925-re 1.375V, és legalább így nem is fogyaszt annyit, 2925 felett akármennyi feszt adtam CPU-NB-nek eldobta magát percek alatt...
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #16280 üzenetére
Megjött a Mugen 3 -am, és belepakoltam a gépet egy HAF 932 -be... Így már el mertem indítani a Prime95 -öt 1,375V -on, most nem kaptam 2 percen belül STOP124 -et, de csak 10 percig futtattam...majd egyszer letesztelem rendesen...
Ja, és 30°C -os szobában 51°C -ra állt be In-Place közben a hőmérséklet
-
Colos1
őstag
válasz
Crossfit007 #16306 üzenetére
A sima NB -nek köze nincs a CPU-NB -hez, azt hagyd békén
Szerintem afölött már nem fog menni, esetleg extrém fesszel.
-
Alister71
nagyúr
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Alister71 #16322 üzenetére
Pfu, hát ezt igy elsőre nem nagyon értem. Előbb léptem be az UEFI-be, de inkább nem nyúltam semmihez, volt ott annyi minden beállítás.
Most akkor nekem mit is kellene állítanom, hogy 3,7-en fusson? Volt ott valami 200-as, szorzó az nem nagyon volt, vagy nemtudom hogy hol keressem.
970 extreme 4 lapom van.
ja és most akkor bios és uefi is van, vagy ez hogy, vagy egy és ugynaza a 2?
-
Alister71
nagyúr
válasz
norbi0604 #16319 üzenetére
Ki ne kapcsold az energia gazdálkodást.
Ez a legjobb az egészbe, ha nem kell visszavesz. Állítsd be 200x18-ra, NB szorzó mehet 12-re, ezt alapfeszen tudnia kell. Feszültségeket rakd normal-ra, autón ne hagyd egyiket se. Proci feszt teszteld ki, hogy mi az a legkisebb amin még stabil. Nekem pl. 1.275 volton megy 200x18-on.
A CnQ 19-es szorzótól kapcsol ki. 18.5, 3.7 GHz még működik. -
norbi0604
aktív tag
válasz
Gerisz #16317 üzenetére
Sorry, én nem fogalmaztam tisztán.
Úgy értettem, hogy ha emelném pl. 3.7Ghz-ig, akkor alap felhasználásnál (net, office, pár program...) nem érződne a különbség, mivel eddig is 800Mhz-n futott alapon. Valami ilyesmire gondoltam, illetve, hogy a szorzó emelés abban fog megmutatkozni, ha pl komolyabb játékot inditok el, s így nem csak 3.2-ig fog menni hanem mondjuk 3.7-ig.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Crossfit007 #16313 üzenetére
Aha értem, és másik 2 dolog az mi? Az a C1E, C2E ...?
-
Crossfit007
senior tag
Régen mikor előző procimnál be volt kapcsolva CnQ tuningnál is, akkor eléggé microlag-olt egy-két játékban és mikor néztem közben valamikor 3.3 helyett csak 1.6-on használta, valamikor ugrált 2.4-ig és 3.3 között... Én kikapcsolnám a helyedben.
Nekem is off-on van, és tökéletesen stabilan tartja az órajelet a mostani procim is. -
Gerisz
addikt
válasz
norbi0604 #16311 üzenetére
3,2Ghz-en fog menni mikor szüksége van rá.
Amikor "üresjáratban" van akkor leveszi a sebességetet és a feszültséget, hogy feleslegesen ne fogyasszon és melegedjen (így a venti is visszább vesz, halkabb lesz).
Minden "normális" rendszerben így van.
Ez bizonyos mértékű tuning mellett is így működik.
Nem kell vele foglalkozni, így van jól! -
norbi0604
aktív tag
válasz
Crossfit007 #16308 üzenetére
Oké, de konkrátabban leírnád, hogy ezek micsodák? (laikusként kezeljetek)
Nem akarok olyan dolgokat állitani, amivel nem is vagyok tisztában, hogy mit takarnak
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Megvan az új gép, össze van rakva megy minden ahogy kell, de CPU-Z-ben a Phenom II X4 955 BE-s procinak csak 800Mhz-t ír, pedig semmi AMD-s program nincs fent csak az alap driverek. Hogyan lehetne ezt orvosolni, hogy a valós értékeken fusson/üzemeljen (3.2 Ghz)
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Colos1 #16305 üzenetére
Naja...
Amúgy kész vicc, ami gépemmel van, tegnap azthittem véglegesen tudom 4100on stabilizálni 2964-es NB mellett, hát nem ma kaptam egy szép kék halált?
Fura, mert 2950-es NB-ig 1.4V CPU-NB VID-el stabil mint atom, de 2964-es NB-vel már 1.475-os!! NB-VID mellett is beszarik.
Ilyenkor mit lehet tenni? Sima NB-nek is kell ilyenkor már kis feszt adni, hátha? -
Colos1
őstag
Az ACC az amit te írsz, de ezzel lehet a letiltott magokat is feloldani. Ez amolyan mellékhatás
(#16303) Crossfit007: Az űrben - ha jól rémlik - 2,9°K, azaz -270,1°C van. De amúgy én is azon akadtam ki, hogy akkor már inkább -273°C -ot írjon... mert az legalább elméletileg lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Elektromos cigaretta 🔞
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest