Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
sziasztok 550 ti mellé vennék egy ilyen AMD PHENOM2 X4 945 szerintetek ki hajtaná rendesen?
-
törölt tag
Közben már eladta a procit simaként, de 19-ért. Akkor mondom jó biznisz volt így is szóval nem vesztettél pénzt, BEnek se adod el többért. A tulaj meg örülhet, mert simát vett és BE-t kap.
-
Tomko78
őstag
válasz
Apollo_21 #24081 üzenetére
De ezek nem oem gyártóknak vannak ? HDX955FBK4DGM is an OEM/tray microprocessor , HDX955FBK4DGI is an OEM/tray microprocessor , egyedül ennél láttam hogy nem csak oemes de ez 95 W TDP-s cpu HDZ955FBK4DGI is an OEM/tray microprocessor
HDZ955FBGIBOX is a boxed microprocessor -
Apollo_21
addikt
955ből 2verzió is készült ami Nem BE. asszem volt egy c2es és egy c3as steppingel is 125W tdp-vel.
UGyan ezek csak más kódszámmal BE verzióba is elérhetőek voltak. -
törölt tag
válasz
Tomko78 #24075 üzenetére
Igen? Mert én mikor a procit kerestem még akkor árult egy gyerek BE procit, de ott is ezt írta és mondtam neki hogy az nem BE. De ezek szerint lehet mégis BE procija van? Basszus akkor szólok neki, hogy mi van, mert lehet tényleg BE procija van ő meg azt hiszi nem az és simának árulja. Mondtam neki hogy a part numbert nézze meg mert az a tuti, de nem tudta mert használja a gépet. Pedig kénytelen lesz most akkor.
-
gregus021
tag
Stock voltage alatt valamivel meddig lenne értelme oc-znem, és mennyire piszkáljam az nb clockot?
1.3 környékén 3.4 és 1.35 környékén 3.6GHz az kb jó stock hűtővel? 1.4 volt a stock voltage, ezen 62fok volt a stock órajel tesztelés alatt, most 1.2-n 52 fok a max. -
gregus021
tag
Oké, most megy a Prime95 Blend 1.200-on.
-
gregus021
tag
Ha a BIOS-ban be tudtam kapcsolni a CPU Unlockot akkor BE?
Folytassuk PÜ-ben nem akarom a problémáimmal telespammelni a fórumot. -
gregus021
tag
NB-t vagy valamit toljak feljebb mellé, vagy elég CPU clock-nak adni egy kis kakaót?
Oké, Black Edition dobozban kaptam, itt hardveraprón vettem, szóval érdekes...
kb. meddig alulfeszeljem? -
törölt tag
válasz
gregus021 #24068 üzenetére
+200MHz simán mehet neki, az lófing. +6% overclock csak.
Na igen kicsit már melegedik. Amúgy ez nem BE proci, mert ott írja is, hogy 4-16-ig lehet a szorzót állítani. Csak refclockkal fogsz tudni húzni.
NB-t mindig érdemes húzni, mert jótékony hatással van a teljesítményre. Ez az 1.39V jó sok alapnak, az AMD szereti túllőni. Azért is ilyen meleg. Szerintem bőven tudsz rajta alulfeszelni még 3.4 GHz-en is. Jó esetben.
-
gregus021
tag
Úgy érzem ilyen hőmérsékletek mellet nem sokra megyek vele, ez még csak stock.... Max undervolttal lenne hidegebb, de amellett meg nem nagyon tudnám tuningolni.
-
gregus021
tag
Sziasztok! Egy AMD PhenomII X4 955BE-t szerintek stock voltageon, alap hűtővel lehet 3.4 GHz-ig tuningolni? Kicsit el szeretnék merülni minimálisabb tuningban, míg be nem szerzek egy rendes procihűtőt. A stock voltage nem lényeges, de gondolom nem nagyon kéne emelnem stock hűtés mellett.
-
djrobaa
aktív tag
válasz
Redneck #24056 üzenetére
CPU-NB 2400-on, de nekem ehhez 1.25V kellet. 1.4V-ot kap a proci és 3.6 Ghz-en megy. GTA IV-el fél órát játszottam, úgy , hogy a VGA-t nem húztam és olyan 30-45 között mozog az FPS. Ha benn vagyok a lakásomon akkor 104 FPS is van. Megpróbálom majd a feszt egy kicsit lejjeb vinni vagy majd a szorzót feljebb és a 3.7-et kipróbálom 1.4v-al. Most játék után 40 fokos a proci C&Q nélkül.
-
törölt tag
Megjött a procim, már csak lap meg ram kell neki. Hivatalosan 955BE C3, de ki van tesztelve 4 GHz-ig, szóval kb tök mindegy mi a neve. Remélem megfut még 4.3 GHz-et is és a NB is megpakolhatná magát 2.8-ra. Én a hűtést adom neki csak tudja.
-
troll81
addikt
válasz
Gabrikovics #24060 üzenetére
szia holnap melo után feljövök meg köszönném ha kicsit segitenél nekem
igy már értm mi a baj holnap melo reggel
igy ennyi volt mára sajna köszönm az eddigieket is
-
troll81
addikt
válasz
Gabrikovics #24058 üzenetére
igen ezt sem tudom menteni sajna
probáltam mi lett ezzel
az offset át van igen meg az overclok is manual az energiagazdálkodás meg tiltva
-
troll81
addikt
válasz
Gabrikovics #24055 üzenetére
szia nekem eltünt a lépcsö amit irsz nem akar annyival csökkenteni feszt sehogysem sajna eddig ment viszont nem tudom mit tegyek hol keressem h meg legyen ez az opcio
-
Redneck
nagyúr
válasz
djrobaa #24053 üzenetére
CPU NB húzása elég jótékony hatással van az fps stabilitásra. Alapon simán megy 2200-on, de egy kis fesz (1,2V) és máris 2400 ami minimálisan melegíti viszont sokkal stabilabb a frame rate.. Szerintem a deszkádon állíts be 1,4V-ot és nézd meg játékokkal mennyit megy a proci. Pl: BF3, GTA IV, Source motoros játékok vagy Crysisok. Ezek mind kifingatják elég hamar ha nem stabil. Szerintem simán kell 3,6 vagy 3,7Ghz-et tudnia 1,375V-tal. 3700-at nekem is ment úgy pedig nem túl combos a chipem.
Azt azért nézd meg mondjuk OCCT-vel vagy CPU-Z-vel hogy terhelésen mekkora feszültséget kér.
Szerk:
Nekem csak 2600 felett kezd meghülyülni ha az NB-t állítgatom. Alapfeszen 2200, kis tekerés 2400. -
Gabrikovics
aktív tag
válasz
troll81 #24052 üzenetére
Próbáltam én is manualban de nem jött össze ! Alulfeszelés UA csak offset mod "-" ahogy növeled 0,00625 lépcsőnként anyi feszt vesz el 3,4 GHz nekem 1,275v-ig tudtam lemenni de inkább felfele húzom .
(#24047) Tomko78 Én a Mountain Blade Warband 3,6GHz játszottam és a csatatéren 120 fővel iszonyúan szaggatott MUSZÁLY volt a 3,8GHz,az öcsém gépén ugyan az volt ennél a játéknál (ASUS M4A78,PII X2 550)
-
lacam71
tag
4GHz 1,45V
3,9GHz 1,425V
3,8GHz 1,375V
3,7GHz 1,35V
3,2GHz 1,3VNekem ennyit tud stabilan. NB-hez nem nyúlok mert stand-by ból visszatérve.....
nem tér vissza, kiakad visszakapcsoláskor ha megnövelem.
-
djrobaa
aktív tag
válasz
#90933760 #24051 üzenetére
A CPU-NB-re gondolsz? Azt alapon hagytam 2Ghz-en és alap feszen ami 1.1V neki ha jóltudom.
Én is ilyen árban gondolkodtam, de szerintem ezekért már nemhiszem, hogy kapkodnának. Lapom helyett szerinted mi lenne jó választás? Gigabyte 990FX-UD5-öt nézegettem, de még használtan is elég jó ára van.
Bár inkább valami Asus lenne a jó mivel a mostani is az és nálam beváltak az Asus termékei. -
troll81
addikt
válasz
Gabrikovics #24042 üzenetére
okés de manual modban nem a kis feszültségekkel lépked le fel alul akarnám feszelni kicsit
-
-
djrobaa
aktív tag
válasz
bluemirage #24048 üzenetére
Igen nem egy mai darab, de azért még megállja a helyét. Meg szeretem ezt a lapot. Meg most sajnos anyagilag se állok úgy, hogy lecseréljem. Mert akkor ramot is kellene cserélnem. Ezeket meg úgysem tudnám jó árban elpasszolni, beszámítani meg nemhiszem, hogy bárki is beszámítaná. Egyébként a procim C3 steppinges. Nem akarok vele elérni 4 ghz-et, de azért a 3.6 jó lenne. Esetleg a chipsetnek is kellene adni némi plusz feszt?
-
Tomko78
őstag
válasz
bluemirage #24048 üzenetére
Nekem a régi Msi K9A2 Platinum alaplapban is jól ment a cpu , tehát neki is kéne mennie szerintem
-
válasz
djrobaa #24046 üzenetére
A C&Q biztosan nem gond.
Egy C3-as 955 általában simán viszi alapfeszen a 3,6-ot, vagy 3,7-et.
Neked egy 965 van...Az alaplapod egy régebbi DDR2-es tuninglap, AM2+... Nforce-os chipsettel...
Alulról súrolva ideális a AM3-mas Phenom II-höz.
Ez az én tippem, ha a tuning a vártnál rosszabb.
De majd megerősítenek itt a többiek. -
-
djrobaa
aktív tag
Irogatjátok itt a jobbnál jobb eredményeket tuning terén azt nekem még az 3.6 se jön össze. Nemtudom mi lehet a baj nálam. Alap feszen vinnie kéne a 3.6-ot de nem akar menni. 1.375V mellet is csak Prime95-el jó. Ha játszom is akkor már egy idő után elhasal a rendszer. A C&Q bevan kapcsolva mert ha nem játszom akkor ne fütsön feleslegesen. Talán az lehet a probléma? Adatlapomon ott a konfig amiben van a proci.
-
gregus021
tag
Sziasztok! Undervoltage-elni szeretném PhenomII X4 955BE-met. Kinek meddig sikerült jutnia vele? Mivel, mennyi ideig érdemes stress testelni, hogy kiderüljön nálam mivel stabil még? Gondolom Prime95 csak nem tudom milyen módban, mennyi ideig.
előre is köszi a segítséget! -
troll81
addikt
hali van egy kis bajom sajna valamiért nem tudok feszt állitani a biosban 0.00625 az érték ehelyett joval nagyobb léptékben lép?miért lehet ez kb
köszi a segitséget! -
-
Redneck
nagyúr
Kössz a múltkori segítséget. Megnéztem 200-as buszfrekivel is, de maradtam 202-nél. Így 3838Mhz-hez 1,4-1,42V kell. 2424-es NB-hez 1.2-ről 1.225-re emeltem a feszültséget a biztonság kedvéért. Holnap lehet megnézem 1.2-vel megy-e.
GTA IV-eztem és rohadt jó volt
Utána vettem észre hogy csak közepes tuningon volt a VGA
Visszaléptem és wááá
ÁLLAT
Pár megahertz mennyit tud számítani...
-
törölt tag
válasz
aAron_ #24031 üzenetére
Azt nézem én is. Amúgy ez nem jelent semmit, mert lehet 100 MHz-cel többet meg már csak 1.5-tel tudná.
Nekem a Wolfim ilyen, 4 GHz majdnem alapfeszen megy neki, mondom hú bazdmeg ez jó tuningpéldány, de 4.3 GHz már 1.36V, 4.5 GHz meg már 1.47V. Tovább meg sehogy se akart felállni, 1.51V-nál feladtam. -
HERR Z
veterán
válasz
csabika0001 #24028 üzenetére
sajna ez masszívan lapfüggő is, gigák meg pár lap sokkal jobban igénylik a combosab nb órajelhez a feszt mint asus/asrock/biostar
mondjuk lehet játszani, mert nagyobb nb fesz mellett viszont kiseb cpu fesz elég azonos órajelhez a legtöbb lapban
pl: nekem
1.325V 4.05ghz 2400mhz nb 1.225V
1..312V 4.05ghz 2400mhz nb 1.25v
mind2 betonstabil viszont mind2 értékből a kisebb már összefosás -
Beeerka
aktív tag
válasz
csabika0001 #24028 üzenetére
Köszi!
Én is meglepődve tapasztaltam, első körben kapott 1,2V-ot, szépen felkelt, futtattam pár tesztet, játékot, utána kíváncsiságból levettem 1,175V-ra, semmi fennakadás nem volt, most pedig már több mint egy éve fut a rendszer hibamentesen
-
troll81
addikt
sziasztok 1.236 teljesen jo lehet játszani a vason ugy h teszt és ha birja akkor még lehet csökkenteni alap orajelen van hajtva a cpu ugy h 1.2 V lenne a cél ha össze jön köszi a segitséget
-
troll81
addikt
Sziasztok medig tudom alulfeszelni a phenom 955 procimat? kb 1.248V stabil meddig mehetek?
-
Gabrikovics
aktív tag
válasz
Redneck #24010 üzenetére
A Kingstone Hyperx 1600 az tuning RAM az én gépemben is az van CPU 3,8GHz-en a RAM 1700MHz-en járatom CPU 4GHz RAM 1740MHz !
De próbálhatod az időzítéseket is szorosabra venni ha jó szériát fogtál ki megy 8-8-8-22 vagy 7-7-7-20 bár valószínüleg már fesz emeléssel 1,65v jó házhűtéssel elmegy -
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #24015 üzenetére
Ez nem minden esetben igaz, nekem egy X3 720BE @ X4-em van, és 1.2V alapból a CPU NB VID, és 2200mhz felett elhasal... 2400mhz-hez 1.300V fölött kell adnom neki, de annyit meg már nem akarok...
-
Redneck
nagyúr
Nem tudtam már szerkeszteni, elnézéseteket kérem!
Szóval! A túlhajtási útmutató (Phenomok Bibliája) amit jól ismerek szerintem bizonyos szinten megérett egy frissítésre. Az első lapon a CPU-NB feszeknél olyan értékek vannak amikre nálam azonnal kékhalált dobna, de ahogy olvasgattam régebben, másnak is kellett fesz a gyárin felül. 1,05 vagy 1,1V a gyári most nem tudom.
Szóval olyan fesz kéne ami még értelmes de tényleg megy is vele. Az is elképzelhető hogy a memóriák az NB emelésére halnak le? Túl gyors a kommunikáció vagy valami hasonló? -
Redneck
nagyúr
Félreérthető volt az előző. Phenom esetén nem támogatott az 1333Mhz fölötti RAM órajel. A lapom bírja még bőven
Azért 1600-on szerintem mindenkinek mennek a RAMok. Egyébként köszönöm hogy segítesz!
-
Redneck
nagyúr
válasz
csabika0001 #24011 üzenetére
HT-t nem is akarom emelni. Igaziból most csak a CPU-NB lenne lényeg. Az alaplapom bírja, nincs baj a magasabb buszfrekvenciákkal. AZ instabilitással van gond. 204 is ment kb 1-1.5 napig aztán egyszer csak lehalt. Persze akkor ugye minden változott, szorzókból nem vettem vissza.
1600Mhz fölött lehet instabil a RAM, sőt az 1600 sem támogatott. Tudom hogy 1600-at és 1616-ot megy. Ha NB-t sikerül akár 2400-ra belőni már akkor megnyugszom. Hűtés úgysem enged többet.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #24010 üzenetére
Akkor legyen az hogy adj neki 1,45-öt 3,9GHz a memória szorzóját vedd vissza hogy csak 1333MHz-en menjen(ek)
így biztosan nem ütközhetsz memória hibába. (lényeg hogy 1600MHz alatt)NB feszültségre itt találsz egy elég jó leírást nálam ugyanezen feszültségekkel sikerült stabilizálni de 3000MHz NB vel már semmit sem gyorsult sőt!!! Instabil lett az FPS!! Szerintem 2600 tól ne menj fentebb.
Alaplapnak bírnia kell de ha mégsem egy picinyke feszültséget adj az északi hídnak de ez a 200 ról 204 re semmit sem jelent neki.
RAM szorzóját szabadon tudod állítani tudomásom szerint x3 vagy x6 vagy ... szorzó ezt állítsd be úgy hogy 1333 legyen.Ha végeztél a procival jöhet a RAM teszt.
HT miatt fagyhat de nem 2200 as értéktől hanem mondjuk olyan 2700-2800 magasságban. Szerintem felesleges emelni semmi gyorsulást nem hoz.
-
Redneck
nagyúr
válasz
csabika0001 #24009 üzenetére
Mivel jelenleg nincs megfelelő hűtésem, nagyon nem próbálkoznék. 54-55 fok GTA alatt maximum jelenleg. Kicsivel szeretnék csak többet, legalább ha GTA-zom
Az a helyzet hogy az én procim bekéri 3,8Ghz-től az 1,42V-ot. 3,9-hez kb 1,46 kell. 4Ghz-et nem próbálgattam, csak AUTO beállításon, viszont úgy adott neki 1,52 V-ot ami már tényleg nem volt szimpi szóval nem erőltettem (pláne megfelelő hűtés hiányában) .
Jelenleg (ezzel a hűtéssel) két varáiációval is elégedett lennék:
-2424 Mhz-es CPU NB-vel (kérdés hogy mennyi az amit minimum és mennyi a maximum amit adnom kell ehhez neki)
-204-es FSB (szorzók maradnának) de ez bonyolult mert sok a változó érték. Nyilván ezt is ki lehetne valahogy tesztelgetni de akkor is bonyolult.A RAM visszaosztást hogy érted? Mintha szorzózáras lenne és csak "fsb"-vel lehetne tuningolni? 1333-as RAMot írsz, de nálam 1333Mhz-en és 1600-on is ugyanolyan CL9 időzítések mennek (nem auto) és 1600-on a RAM igényes játékok érezhetően stabilabbak. Próbáljak alacsonyabb szorzókkal hasonló tuningot elérni? Még egy gondom van. Az alaplapom 4 féle szorzót ad a memóriákra.
Lehet velem van baj, de úgy képzelem el, hogy a memóriáknak totál pontos frekvenciák vannak gyárilag kitalálva amin normálisan működnek. Szoktam látni hogy emberek ilyen-olyan időzítéseket állítgatnak, de ezzel sosem foglalkoztam. DDR2-es rendszeremnél is be volt állítva CL4 gyárira a HyperX aztán pusszancsTúl magas HT érték miatt nem fagyhat?
Jelenleg 3838Mhz de ezen tényleg stabil, semmi nem akasztja meg. BF3, GTA IV, OCCT, Prime95 vígan megy az idők végezetéig.. Hyper TX3 mondjuk meg van támogatva még hátul egy 9 cm-es AC ventivel és egy 12-es Bitfenix fújja a proci CM ventijére és a RAMokra a hűvöset.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Redneck #24008 üzenetére
Én a helyedben visszaosztanám a ramot.
És kipróbálnám hogy így minden ok e szerintem nem is az alaplap de nem is a ram a korlátozó tényező hanem a proci órajel.
Ha a jelenlegi órajelen 3,8? GHz en stabil a proci 1333 visszaosztott rammal akkor először húzd a procit!
Ha sikerül, mondjuk 10 percre stabil a prime és a játék is szuperál akkor....mehet.
Tegyük fel 4GHz összejön olyan 1,45-1,475 körül nyugodtan add neki oda a feszt mert nem lesz stabil.
(csak rámondtam lehet kevesebb fesszel is faja)
Más kérdés bírod e hűteni ilyen melegben. De az afféle elgondolások hogy 55 fok sok meg 60 foktól meghal csak röhögni tudok de mindenkinek a sajátja úgy bánik vele ahogy akar. Ha sikerül stabilizálni gta4 alatt mondjuk olyan 61-62 fokra akkor nem lesz semmi baja. De értelem szerűen ha valami alacsonyabb üzemi hőmérsékleten van használva annál logikusabb a hosszabb élettartam.A memóriának 1,67 től ne adj többet!!!!!!!
-
Redneck
nagyúr
válasz
csabika0001 #24007 üzenetére
Ezt értem. Kipróbálom. Nem lehet hogy a RAM fossa el magát 1632 Mhz-től? Csak páros számokat próbáltam
1616-on megy azzal nincs gond. Nem kékhalál volt csak bezárta a GTA IV-et pl.
CPU-NB nálam 2222 és alapfesz ami 1.1 V ha jól emlékszem.
2400-hoz (ha tényleg annyira állítom) neked/nektek mennyi fesz kell??Ha az "fsb" 204 akkor változik a Core Clock, a CPU-NB, a HT és a RAM órajel. Melyik a leginkább érzékeny vajon? Szerintem a RAM mert az ugye egy bizonyos frekire van hitelesítve. HyperX 1600-am van CL9-es 1,65V-ot kap.
-
Redneck
nagyúr
válasz
csabika0001 #24005 üzenetére
Szép a GTA ha fel van nyomva
Csak ne ingadozna így az fps. Nálam be-be esik nappal 38-ra, de ez már zavaró.
Tudnátok valamit mondani az fsb állítgatásról? 204 lenne nálam a cél akkor már nyugodtan lennék
-
Redneck
nagyúr
válasz
csabika0001 #24002 üzenetére
GTA IV? Nálam nem esik be csak 38-ra maximum de engem 45 alatt megőrjít bármilyen játék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%