Hirdetés
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Mini-ITX
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17696 üzenetére
Fene a hűtésed.. 1,5v nél már elkell egy jó 20ezres hűtő.. vagy legalábbis tuti egy drágább.. lehet ,h a magasabb hőmérséklet miatt hibázik be? (bár nekem 60fölé 1,4on sem ment soha azért nem értem..
)
1,424v-on 4125ön elszállt simán és sajnos még 4000en is csak tovább bírja kicsit..
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.Az ő állítása szerint meg : 1.35V@4075
Talán messze áll kicsit a 2 egymástól..
-
apollo12
veterán
válasz
Cole86 #17695 üzenetére
hát én is vettem herrz től kb már a 4. procimat veszem, és mindig kb anyit tudott volt amikor többet volt amikor kevesebbet, függ hogy milyen lapod van pontosan
neked akkor kicsit kevessebet
előző procim a b55 is tőle van nála 1.4 volton tudott 4.1ghz et, nálam 1.432 volton tudott 4.125ghz et
most egy másik lapban van, ott 4.1ghz-et 1.45votlon tudja a főlé nem akar menni sehogy se
nálam akkora feszen 4.2ghz tudottbf3 szépen megy, de nem adott több fps-t már, így marad a 4.2ghz
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17694 üzenetére
Akkor 1,426ot mutat.. cpu-z és a hw monitor is.. kicsit sem droppol.. átvágtak kicsit vagy (L) user error?
(néha 1 századdal alatta vagy felette vana feszültség a megadottnak attól függ mennyit nyomok be neki pl 1,4@ 1,398, 1,25@1,26 stb.. ,de teljesen stabil.. beton.. szóval, ha nem a lap akkor a proci gondolom, nem?
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #17687 üzenetére
lehet
-
apollo12
veterán
válasz
Cole86 #17683 üzenetére
herrz nek ugyan az a lapja volt amibe tuningolta, lehet hogy csak teszt erejéig tuningolta 4250mhz en ,
nekem egyébként 1.3volton tudott 3.9ghz et, 4080mhz olyan 1.38volt kell, ugy nézki 1.45 volton stabil a 4.3ghz is
talán nagyobb hűtő segítene
mondjuk nekem 1.45volton 52Cfok volt most a max
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17680 üzenetére
HERR Z kollegának megvettem az előző processorát ami nálam csak így muzsikál..
1,296v@ 3875mhz , ami nem rossz, de feljebb már nem valami eget rengető..
4000nél már 1,375ön is elszáll fölfelé meg reménytelen.. a hűtőm egy hyper TX3 (lecserélve a venti) 2db gentleThypoon 90mmes szörnnyel
Így 3900on is 53fokos és teljesen csöndes a hűtő.. valami ötlet ,h hogyan tudnám feljebb tornászni a procit?
HERR Z azt állította ,h nála a proci 1,275v-on ment 3840et , 1,35v-on már 4080at, 1,4v-on pedig már 4200felett..
Nos nálam 3950-4000fölött drasztikus 1,425v feszültségen is elszáll már prime alatt.
NB 2500mhz, NB fesz 1,2v-1,3v ig adtam neki.. (1,2v-on stabil)
Valami ötlet? a lapom nem lenne elég jó? Nekem ez elég korrekt lapnak tűnik már...(atom stabil)
-
Cadal
őstag
válasz
Ashooka #17672 üzenetére
A gyárilag ajánlott max fesz az a Te esetedben 1,4V de mivel vízhűtés van rajt így szerintem nem kell nagyon parázni. A hőfokokra figyelj az ne menjen 62 C fölé.
-
Ashooka
tag
A bisoban a Vcore 1.440
-
Ashooka
tag
Köszi a válaszokat!
Még 1 ha így marad a beállítás akkor ez már sok a cpunak? Folyamatos használatra kellene!
-
Ashooka
tag
Hali valaki tudna segíteni miért van az hogy 1.450 be van állítva a biosba a cpu feszkó és mégis többet ad neki?
Előre is köszi a helpet!
-
apollo12
veterán
na 1.425volton 4.2ghz stabil eddig ma még fel mek 1.45 voltig és akkor megpróbálom a 4.3ghz is mert úgy néz ki hogy fullhd ban is a procim kevés bf3 hoz főleg az új pályán
-
Crossfit007
senior tag
válasz
goodboy007 #17666 üzenetére
Nem, de most raktam pár perce újra windowst, meg most kiszűröm a programokat is, csak azt telepítem ami feltétlenül szükséges, és remélem így kiderül mi akad össze mivel, mert ezek szerint valamilyen szoftveres gáz lehet mégis, nem? :S
-
goodboy007
senior tag
válasz
Crossfit007 #17665 üzenetére
És a rendes gépen megszűnt a lagg?
-
Crossfit007
senior tag
Ugye ma vettem gépembe egy bitang erős Gainward GTX580 Phantom-ot 3GB-osat!!
És régi 470est átraktuk másik gépbe, melyben régi procim van és alaplapom, és már ott is előjött a lag.
Nem erősen gyanús, hogy valami program összeakad a driver-el? :S
Amúgy brutál gyors az új kari, és mindössze 1038mv az alapfesze.
De ezt én nem is húzom, valami állati gyors, inkább kicsit alulfeszelem majd.
Ilyet se gyakran hallottatok tőlem, igaz? -
whiteman0524
aktív tag
válasz
- = Zk = - #17663 üzenetére
Akkor te egy szerencsés kivétel vagy
De a viccet félre téve, valóban biztosan van egy két olyan hely ahol értenek is a gépekhez. De általában véve nem érdemes szervízbe vinni a komplett gépet, mert nem tudnak vele mit kezdeni. Én csak ezt akartam mondani. Lehet hogy az alapszabály kicsit erős volt, de ez a lényeg
-
- = Zk = -
félisten
válasz
whiteman0524 #17659 üzenetére
Alapszabály : Szervizbe soha nem viszünk gépet, mert úgyse tudják megjavítani, és csak időpocsékolás az egész.
ezzel "vitáznék"...
anno, mikor elhalt a 3870 X2-m, bevittem magát a kártyát, és nem találtak benne hibát, utánna, aznap bevittem a komplett gépet (~10kiló), tömegközlekedéssel. bent feltettem az asztalra, és elbukott a vga. aznap vga nélkül hoztam haza a gépet.
jah, Ipon. -
Crossfit007
senior tag
válasz
whiteman0524 #17661 üzenetére
Memókat is modulonként átnéztem de semmi változást nem hozott sajnos.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Crossfit007 #17660 üzenetére
Ha memó csere se volt még akkor mindeképpen azzal kezd szerintem. Egyrészt mert 1 perc alatt ki lehet őket cserélni, és a 3 komponens közül a legvalószínűbb hogy annak van valami baja. Bár nem hiszem hogy mindkét modul elromlott volna. Ha csak az egyik a rossz akkor a másikkal gond nélkül menni kéne a gépnek. Hogy a processzor miatt állna fent a dolog az kétlem, mert általában a processzor vagy működik vagy nem működik. Persze lehetséges hogy annak lett valami baja de szerintem erre nagyon kicsi az esély. Ott vagy a memó lesz a ludas vagy a lap. Esetleg megpróbálhatod újrarakni a Windowst. Ha a memócsere se jön be.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
whiteman0524 #17659 üzenetére
Régi lapommal meg tudom nézni végülis, csak az meg DDR2-es memókat támogat csak... :S
Memó alaplap és procicsere még nem volt.
Régi procit régi lapot meg tudnám nézni milyen, csak oda meg ddr2-es memória kell... -
whiteman0524
aktív tag
válasz
Crossfit007 #17658 üzenetére
Én mondtam hogy ez lesz
De hát gondolom hogy ez most nem vígasztal..
Alapszabály : Szervizbe soha nem viszünk gépet, mert úgyse tudják megjavítani, és csak időpocsékolás az egész.
Ez a mikrolag dolog egyébként elég fura. Én még nem találkoztam ilyesmivel, de elolvastam a probléma felvetésedet meg hogy miket próbáltál tenni az ügy érdekében, és én az alaplapra gyanakszom, hogy az lehet a ludas. Ha Tényleg volt táp + memó + VGA csere is akkor nem sok dolog maradt hátra. Szerezni kéne valahonnan egy másik lapot és abban tesztelni a cuccokat. Tudom hogy ez nem egyszerű dolog meg macerás is, de ha másik lapban is fennálna a probléma akkor az alaplapot is ki lehetne lőni mint a hiba forrását.
-
Crossfit007
senior tag
Marha jó, ugyanúgy laggol minden szar, ma hoztam haza szervizből gépet...
Csávó azzal a szar kifogással jött beállítási problémák, aha persze...
Ő beállításaival is laggol tökre minden erről ennyit...
Amikor meg SLI megoldást kérdeztem tőle, ilyet rávágott ebbe az alaplapba nem ajánlja... Amikor ez egy SLI és CF lap is egyben, mostmár tényleg nem tudom mit lehetne tenni, szétbasz az ideg gyerekek... -
goodboy007
senior tag
válasz
goodboy007 #17592 üzenetére
Úgy tűnik nekem jutott a legantituningosabb 955-ös itt PH!-n, 3,7GHz-hez már 1,425V kell BIOS-ban, 1,4V-on kékhalálozik a Prime95
Szerintem inkább alulfeszelve fogom használni alapórajelen. Végülis bőven elég azon is, csak jó lett volna látni a mágikus 4GHz-en a CPU-Z-ben. Ennél feljebb már nem akarom feszelni. 1,45V-ot még megnézem, aztán megy vissza 3,2-re.
-
Crossfit007
senior tag
válasz
goodboy007 #17655 üzenetére
HD Sentinel-el is megnéztem, 100%-os kondíciót adott arra a vinyóra.
Tördezettségmentesítésre pedig Windows-ét és Auslogics Disk Defragot használom. -
goodboy007
senior tag
válasz
Crossfit007 #17650 üzenetére
Legalább megnézted otthon a HDD töredezettségét/állapotát?
-
Sandrew
őstag
válasz
Crossfit007 #17650 üzenetére
Na az pont elég volt neki...
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Sandrew #17639 üzenetére
Ja, anno adtam neki 1-2 hétig... :S
Utána 1.425V-on ment 4.1-en már...
Amúgy szervizzel beszéltem ma, ezt mondták:Hardverhibát nem találtunk, proci, memvezérlő, ramok kifogástalanok!! Szervizes HDD-vel néztük win7 64bit pro-val feltelepítettük bf3 bétát, tank commandert, és kifogástalanul ment minden úgy!!
Akkor egyértelmű vmilyen HDD probléma volt ezekszerint. Elég érdekes mindenesetre, holnap hozom haza gépet és veszek bele egy gtx580soc-t.
Ennyi a történés azóta. -
apollo12
veterán
válasz
Redneck #17645 üzenetére
hát ramtól nem lesz több fps-ed, inkább csak gyorsabb lesz a rendszer
szerintem próbáld cl4 en fsb vel tuningolni procit, és olyan 230fsb mellet 800mhz helyett 920mhz lesz a ram
a proci meg 3680mhz lesz 16 szorzón, de 17.5 szorzóra érdemes rakni ott már 4025mhz ami már ütős lenne
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Most cserélek épp egy Phenom2 X2 545-öt Phenom2 X4 955-re és láttam a tesztben hogy az 1066os DDR2-eseket támogatja... Nekem 800as Cl4-es HyperX-ek vannak a gépben és kicsit megijedtem. Ha CL5 1066-on futtatom nem lassabbak a nagyobb késleltetés miatt?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Szerk:
Ettől a cserétől végre eltűnnek az fps beesések ugye?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
bluemirage #17635 üzenetére
Akkor elképzelhető, hogy nem támogatja a videókártyád a hardveres gyorsítást (bár nem vagyok otthon Nv-ben), mert pl egy youtube videónál nem a proci hűtőjének kéne felpörögnie ha van hardveres gyorsítás.
Én még azt megpróbálnám már ha van ilyen beállítási lehetőség, hogy a venti vezérlésnél a BIOS-ban van egy olyan (nem mindegyik BIOS-nál) hogy cél hőfok, ennek az állítgatásával még tudsz kísérletezgetni, hogy mikortól kezdje el növelni a venti fordulatszámát.
-
Sandrew
őstag
válasz
Crossfit007 #17634 üzenetére
Emlékeim szerint nem 1.425V-on ment az a cpu. Adtál neki szépen.
-
nanus
senior tag
válasz
Crossfit007 #17634 üzenetére
........................
-
apollo12
veterán
válasz
Malibutomi #17636 üzenetére
tegnap raktam fel ismerősömnek egy 13pro-t, és 1.4volton 4ghz en simán le hűtötte 55Cfokon ment neki 1600rpm en
paszta ami rajta van gyárilag az elvileg mx2 -
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #17635 üzenetére
-
válasz
///Krisz\\\ #17632 üzenetére
A hardveres gyorsítás [[about:flags]] menüpont alatt, a chrome-ban engedélyezve.
A videókártya (9400 GT) passzív hűtésű, hogy az is csendben legyenEbből is látszik, hogy általánosságban zavar a zaj. Egy gép a nappaliban legyen csendben. A fűnyíró az más dolog, de azt nem viszem be
Na mindegy... A hűtő sem gyári, CM Hyper 212+, ami több mint elég és azzal biztattak egy vásárlás előtt egy másik fórumban, hogy halk. De ez a szó azért relatív.
De ebben a topikban jellemzően a teljesítmény és a tuning a cél... úgyhogy ez már lassan off lesz. -
Crossfit007
senior tag
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bluemirage #17631 üzenetére
Vegyél egy Freezer 13-at annak 800-1600-ig ugyanolyan a hangja, vagyis nincs neki. Ha max fordulaton megy 2000-en akkor van egy kis susogás.
Ezzel el is hárulna a gondod. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
bluemirage #17631 üzenetére
Óóó hát az nem attól van.
Engedélyezd a böngészőben a hardveres gyorsítást és akkor a videókari fog mindent számolni nem pedig a processzor és akkor megszűnnek ezek az ingadozások.
Mondjuk akkor a videókártya hűtője fogja ezt csinálni, de az már nem lesz ennyire zavaró.
-
válasz
///Krisz\\\ #17625 üzenetére
Azonos fesz mellett freki emeléssel gyorsabban melegszik nálam és ezáltal a PWM-es venti fordulatszáma megnő 1-2 mp-re, csökken 1-2 mp-re. >Youtube és oldalbetöltés, video< nő néhány másodpercig... aztán csökken néhány mp-re, aztán iwiw-es scriptek és flash-ek futnak és újra felszalad 1000 rpm-en túlra... stb... stb... Na ebből lett elegem...
De ha hagyom alapórajelem, akkor csak 1-2 fokokat leng ki aminél egy jól beállított venti vezérléssel egyenletesen lehet tartani a gép hangját. Az elején amíg nem volt a venti külön szabályozva, akkor a helyzet még rosszabb volt. Mert Biosban írt Smart CPU FAN egy Gigabyte fejlesztő mérnöknek folyamatosan venti izgatást jelentett. Ez ugye a Default.
Összefoglalva csalódtam az overclock-banArra számítottam, hogy csak folyamatos 100%-os terhelés mellett jelentkezik 'többlet hő'. De nálam nem így van
A videóvágáshoz meg majd csinálok külön profilt.... ott hoz talán 10%-ot időben az pedig már számít. Egyébként meg marad az alapórajel, alulfeszelve.
-
oz82
senior tag
válasz
Crossfit007 #17626 üzenetére
Amit adtál anno annak a gépnek, nem csodálom h nem találják a hibát.... Valahol valami nagyon apró kis hiban esetleg a proc ba valami, picit elolvadt egy forrasztás valahol...
-
Motaba78
addikt
ha sikerül találni x4 960t procit elméletileg abban lehet unlockolni a másik kéttő magot, aztán hogy stabil-e, az mindig lutri, ilyen ez
mint anno az x3 720@ x4 b50 ha jól emlékszem, nekem is van egy ilyen x3-am ami négy magosítható, de kettő maggal és 2Ghz-es downgradeet kapott mert htpcben van -
Tom5
addikt
Vannak már letiltott magos (ezáltal denebbé tett) Thuban procik?!
Amikben a plusz magok engedélyezhetők? -
Crossfit007
senior tag
válasz
whiteman0524 #17605 üzenetére
Akiknek lenne csere alkatrészük ismerősöknek messze laknak tőlem eléggé.
Tehát csak a szerviz maradt, vagy szétverem a gépet apró darabokra...
Nem értem mi a faszért ülnek rajta ennyi ideig, mikor azért kapják a pénzüket, mert elvileg megoldják a felmerülő problémákat... most jól fel lettem megint paprikázva...remek... -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
bluemirage #17606 üzenetére
Persze, de természetesen a C&Q visszaveszi az órajelet és a feszt is. Gyorsabban nem melegszik csak tovább melegszik. Kapcsolgatja? Ezt nem értem, csak szimplán a hőmérsékletnek megfelelően emeli a venti fordulatszámát.
-
Sandrew
őstag
válasz
Alister71 #17617 üzenetére
1.4375-van biosban beállítva
A fesz terhelve nem ugrál. Stabilan megmarad ezen az értéken. Előző lapomban Giga 880GM-UD2H ugyan ez a proci ha 1.4V-ot adtam neki lazán ugrált 1.32-1.47V között. Nem ilyen tuningra volt méretezve. El is adtam.
Ja igen. Érdemes az NB-t feljebb tolni? Valahol azt olvastam, hogy "fürgébb" lesz tőle a rendszer
-
Hmmm. Egyébként jól sejtetted. A Bios volt a ludas.
Pedig nem kotortam. De a megoldáshoz kellett. Nálam így sikerült. -
lsc
nagyúr
válasz
bluemirage #17613 üzenetére
Nem turkáltál a bioszban, akkor szokott hasonlót írni ha feloldod az addig nem működő magokat. Clear cmos ?
-
A gépem indításkor a memória csekkolás után ezt írta ki egy fehér keretbe.
"EC Firmware Update. Dont Turn off."
Pár másodperc... aztán újraindult.
Na azóta nincs hőmérséklet kijelzés a procihoz Sem Speccy, sem CoreTemp, sem AIDA sem semmi.
Mindenhol nulla szerepel nem érzékeli a hőmérsékletet.2Az EC embedded Controllert jelent a google szerint.
Hááát alig hetes a C3-mas 955Be-m... Akkor most ennyi volt?
Nincs sehol egy másik AM3-mas lap, ahol kipróbálhatnám, hogy a BIOS azaz a MB hibája-e vagy pedig a prorci érzékelője halt meg.Egyáltalán milyen jogon Updateli a Firmware-t???
-
válasz
///Krisz\\\ #17597 üzenetére
Egy érdekes 'jelenség':
1,35V @3,4Ghz a legkisebb terhelésre Office, Internet 42-43C-re ugrik. Idle: 35C Aztán persze 1 percen belül visszaáll. Ha folyamatosan szerkesztek Powerpointban, hozzá képeket keresek a NET-en meg minden, akkor 40-41C alá nem is megy. Pedig igazából nincs is terhelve. Na persze szépen beindul a Hyper 212+ ami 38C-is 700rpm utána lineárisan nő 52C-ig.De ha egy picit sem húzom (amire nincs is szükség a fenti esetekben), akkor szinte el sem mozdul a 35C-ről... max 38C lesz.
Tehát most jöttem rá, hogy profilt kell csinálnom az Easy Tune6-ban.
Videóvágáshoz egyet, meg egy sima alulfeszelt alapórajelet ami a default lenne.Ti folyamatosan húzott állapotban használjátok? Ha igen, akkor tényleg ettől ennyivel gyorsabban melegszik és kapcsolgatja' a ventit? -
whiteman0524
aktív tag
válasz
Crossfit007 #17599 üzenetére
De minek viszed szervizbe én nem értem. Ennyire nem értesz hozzá, vagy nincsenek kölcsön alkatrészek? Csak van valami haver vagy ismerős aki 1-2 napra tesztelés céljából biztosítana pár alkatrészt ha esetleg kéne. De ha elindul a gép csak mindig hibázik valami, akkor azt szoftveres úton is ki lehet deríteni.
A szerviz a legutolsó hely ahová bevinném a gépemet. Nincs az a... Egyébként se értenek hozzá. Maximum megnézik hogy a gépházban van-e egy döglött macska, és ha nincs akkor szétteszik a kezüket. Erre jó a szerviz kb... Szvsz 2-3 hétig nem fogod viszontlátni a gépedet és a végén azt fogják mondani hogy sajnálják de nem tudják hogy mi a baja.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
goodboy007 #17602 üzenetére
Na végre valaki akinek rosszabb mint az enyém.
Bár az enyém olyan jó közepes:
1,280 - 3600
1,325 - 3700
1,375 - 3800Nekem mondjuk 1,35 az alapfesz.
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #17599 üzenetére
gyórsisd meg őket
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Elite: Dangerous
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max