- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
creedszl
senior tag
-
reset
senior tag
válasz
creedszl #17298 üzenetére
Hali!
Szerintem inkább a #17284 hsz-ban leírtak szerint járj el! Nézd meg a BIOS-ban, hogy a CPU-fan milyen vezérlési módon van! Ha van normal vagy silent opció, próbáld ki azokkal! Nem ismerem a lapod BIOS-át...valahol a monitor menüben szokott lenni CPU Fan Control...CPU Fan Speed limit....ilyesmiket keressél! -
creedszl
senior tag
-
lacam71
tag
A DÓÓZER
-
oz82
senior tag
válasz
Crossfit007 #17293 üzenetére
No látom fejlődsz.
UP
-
Crossfit007
senior tag
Valóban nincs érdemi növekedés már pl. 4GHz és 4.3GHz között, magam is tapasztaltam.
4.1-en megy a procim 1.425V-on, NB 2886MHz-en 1.325V-al, 4.2-höz már élből 1.475V-ot kérne procim, ennyit meg nem ér 100MHz. -
lsc
nagyúr
válasz
Cole86 #17290 üzenetére
Azt az oldalt hagyjuk már, mindenhol más eredmények vannak /többek közt amit előzőleg linkeltél/. Azért 700Mhz-nek látszania kellene ha igazad lenne
. Ez a gyorsítótár meg többi meg már a rizsa kategória.
Mod : Utoljára, minden oldal hülye csak az a bizonyos nem téved ?
-
Cole86
senior tag
Nem-e
? nekem nem így tűnik..innentől felfelé haladva pedig fokozódik logikusan az erő..
[link]
980ban pedig már nincs több craft gondolom kevés már neki a 6mb gyorsítótár.. stb stb.. nem hoz már érdemben semmit az órajel növelés.. ennyi
Nekem is phenom procim van 3700on repeszt és imádom.. hidd el, nem vagyok elfogult!
Nem rizsa csak próbálok logikusan gondolkodni..
-
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17286 üzenetére
Egykártyás rendszerhez viszonyítva már kurvára semmi értelme a tuningnak ilyen 3500-3600után érdemben nem gyorsul már.. 3700 a vége.. afelett már 0fps különbség egy cf rendszernél akkor én mit akarjak egy gtx 480assal ami max OC-vel gtx 580nak felel meg (vagy be is előzi kicsit)...
Az ATI kártyák mindig erősebb procit igényeltek ,h ki lehessen őket rendesen hajtani.. így 1kártyás rendszer esetén 1680as felbontásban már felesleges 3600felett járatni a Cpu-t.. ez világosan látszik a tesztből. ez van..
Aki meg cfben vagy sliben gondolkodik az úgyis erősebbet fog venni mint egy phenom x4-x6.. i2500k vagy bevárja a bulldikat ,h mire képesek.. ennyi
-
Cole86
senior tag
A tuningőrültek figyelmébe ajánlom..
A tesztben 6870 cf karit hajtanak meg többféle rendszer (proci) alatt.. [link]
Az AMD 980as "új" procija 3700mhze pörög.. Érdemes megnézni mennyit gyorsul 4300ra húzva.. aztán néztem másik oldalon a fogyasztás adatokat.. alapból eszik 3700on 196w-ot..
4300mhzen 1,45-1,5v körül már 300w ugyan ez az adat...
1600as felbontáson pedig 0fps a különbség...
[link]
Elgondolkoztató..
-
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom mégpedig a hűtéssel.Be van kapcsolva a C&Q de nem működik.Egy Hyper TX3 van a procin és a venti maximális fordulatszámon megy egyfolytában.Olvastam ha az ember ACC-t használ hogy unlockoljon cachet vagy magot akkor az kinyírja a C&Q-t.De nekem le van kapcsolva mégse megy...mi lehet a gond?
-
-
Motaba78
addikt
válasz
Cole86 #17268 üzenetére
én is nagyon várom a bullok megjelenését, de olyan sok minden kering már a neten a bullokról, hogy hiszem ha látom őket, remélem nem egy továbbfejlesztett x6 lett a dologból, mert akkor inkább a kékeknél nézelődök.
i5-2500k a másik oldal kiszemeltje, illetve ha jók lesznek a bullok, akkor egy 6 magosra fogok váltani, abban az esetben, ha a 2500k teljesítményét hozza.
Remélem jók lesznek a bullok, és érdemes cserélni az x4 965 cpumat.
Ha nem, akkor sajna other side a választás.ez az oldal remélem csak kacsa , ha igaz akkor sajna elég elkeserítő lesz.
-
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17272 üzenetére
Muhahaha
Jó fej vagy
-
-
Cole86
senior tag
Ha végig gondolnátok amit írtam akkor rájönnétek ,h eléggé sok logika van benne.. ha valóban nem üti az i2500k vagy i2600k-t akkor teljesen versenyképtelen lesz a piacon vagy nagyon drasztikusan árat kéne csökkentenie a régi és új termékeknél egyaránt..
Egy ilyen méretű fejlesztésnél kétlem ,h ekkora bakit követnének el .. zúzni fog, ha hiszitek, ha nem
-
- = Zk = -
félisten
válasz
rumkola #17266 üzenetére
" oli és abu az elméletek és az amd reklám császára "
van bizonyítékod, hogy ők valóban azok? nem fórumlinkekre gondolok, hanem konkrétumok...bár ha van valahol, valamelyik fórum poros sarkában, ahol ezt bevallják, elhiszem.jah, és nem mond, hogy "ezek tények", és hogy "nyílvánvaló dolgok"
minden tiszteletem Fiery-nek...
jaj, ne offoljuk tele a Tropico-t
-
rumkola
nagyúr
válasz
- = Zk = - #17265 üzenetére
oli és abu az elméletek és az amd reklám császára, azért ne hasonlítsuk már őket Fieryhez
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Plazmacucci #17264 üzenetére
ha igazán akarsz infót, egyszer fórumban kérdezd meg Oliverdát erről az egészről.
sokan elfogultnak hiszik, pedig nem. csak a szakma búvára. ennyi. -
válasz
Crossfit007 #17261 üzenetére
nem én találtam ki. [link]
Ő meg azért letett egy-két dolgot az asztalra, kicsit hitelesebb a szava mint nektek. Ezzel nem azt akarom mondai, hogy feltétlen igaza van, de azért már rég nem vagyok annyira elfogult a Bullal szemben mint pár hónapja. -
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17261 üzenetére
Én nem is kicsit.. az új buldik remélhetőleg az intel i2500k és 2600k seriat is verni fogják.. muszáj nekik, különben nem lesznek versenyképesek a piacon... ennyi
(sokkal olcsóbban nem tudják adni, mivel 30-35körül már a 6magos AMD-k mozognak az i5 2500k meg 44körül van.. tehát zúzós lesz
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Plazmacucci #17259 üzenetére
Azért az egy kicsit vicces lenne, ha egy új generációs 32nm-es 8 magos procitól erősebb lenne a 955BE, ezen most nem kicsit nevettem...
-
- = Zk = -
félisten
Eladó az X4-em, ha valakit érdekelne!
....
Phenom II X4 940 BE... -
-
Alister71
nagyúr
válasz
Plazmacucci #17257 üzenetére
Nagyon kicsi az árrés a 850 és a 955 között. Én is 840-est akartam venni, de mivel csak 3 ezerrel volt drágább a 955, nem kockáztattam a feloldósdit. Meg az nem is BE.
23000 - 23500 átlagban a 850, a 955BE pedig 26000. -
-
Gerisz
addikt
válasz
Plazmacucci #17255 üzenetére
Mert ez tuti Deneb magos
Az Athlon pedig Propus (papíron) -
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Crossfit007 #17252 üzenetére
szép eredmény de ha már hwbot-ra feltették akkor furcsállom ,hogy más eredményt nem mértek vagy csak nem publikáltak
-
Crossfit007
senior tag
Sok sikert!!
-
oz82
senior tag
Nah, eléggé halott a topik. Crossfitelek 1-et, de a kisgépemen azt is lefelé...
-
JEEMBO
aktív tag
Hali!
Egy "AMD Phenom II X4 850" proci köré épiitett gépen filózom, mert elfogadható ár/érték arányúnak tűnik. Ehhez vajh jó lenne egy olcsóbb CrossFire alaplapnak egy "ASROCK 870 EXTREME3", memóriának 2x2GB 1600MHz-es DDR3 és egy APFC-s, ErP-s 500W-os táp? Vagy már kellhet 1600MHz fölötti memória kezelés is?
Köszi!
-
b3Ro
senior tag
Szasztok!
Vettem egy x4 b50 est ( csak meg nem jott meg), es az erdekelne, ha fesz emelessel huzom majdan, akkor a tapom birni fogja e ? A gepem az adatlapomon, egy hd 6870 lesz majd mellette.
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Silentfrog #17239 üzenetére
Elmélyült a jövevényben
-
sith7
félisten
válasz
- = Zk = - #17234 üzenetére
milyen hibák ?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
- = Zk = - #17234 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
nah, asszem búcsút veszek
...
1090T tulaj lettem...
igaz, akadtak hibák, de utánnajárok. -
apollo12
veterán
be nyomtam a C&Q, és 5perc múlva kék halál, és csak ment a gép semmit nem csináltam
0.982voltot adott a CPU-Z szerint, és 892mhz en ment, szerintem azért kapott kék halált -
Colos1
őstag
válasz
apollo12 #17231 üzenetére
Igen, valahol ott van.
Csak azt nem tudom, hogy honnan ered, hogy az a "kupakhő"
Másik, a (#17217) -re: A drop az, amikor a terhelés hatására visszaesik a fesz. Ez a terheléstől függetlenül 0,025...0,028V -al a beállított érték alatt van, és ahogy leírtad, nálad is kb. 0,02V -al kevesebb. Arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy 1,4125V-al küldi meg a VRM, de az érzékelő meg a magokban van, és ennyit esik a feszültség
Ez magyarázná azt is, hogy az Aida azért ír hülyeségeket, mert az a VRM által előállított feszültséget méri.
-
Colos1
őstag
válasz
Gyufaaa #17227 üzenetére
Nem, nem LN2, hanem egy AC Freezer Pro64 volt a tettes
A második része igazából azoknak szólt, akik kételkednek abban, hogy a "Kupakhő" lehet magasabb, mint a maghő. Lehet, mert az nem kupakhő. Nem tudom, honnan jön ez a megnevezés, mert egyik program sem hívja annak
A 20°C -ra meg az a magyarázat, hogy a gyártók sokszor sz@rnak a szenzor és/vagy a szenzort kiolvasó elektronika normális beüzemelésére, kalibrálására
Csak azért építik be, mert a szabvány előírja, hogy hova kellenek szenzorok ill. kiolvasók.Csak érdekességképpen:
Az SSD-m és a WD10EALX pontos, a HD502IJ -7°C -ot csal -
Colos1
őstag
válasz
Gyufaaa #17225 üzenetére
Nekem egyszer az Aida azt írta, hogy a magok -65000 °C -osak
Na, találd ki, hogy ez milyen hűtő lehetett?Amúgy a "kupakhőt" jelző szenzor nem a processzorban van, hanem az alaplapon, a proci mellett. (Vagy alatt, nem tudom pontosan)
Ezért pl, nálam, bekapcsolás után "kupak": 35°, magok: 40°, majd 5 perc múlva mindkettő 40°, és ez után fordulhat elő, hogy a magok pár fokkal a "kupakhő" alá hűlnek, és az csak pár perc után hűl le a magok hőmérsékletére.
Magyarázat: a hűtő a magokat hűti, de az alaplapi szenzort nem. -
Gyufaaa
veterán
válasz
Silentfrog #17224 üzenetére
Áhh. Ilyen brutál erős a hűtőd! Valami mikrohullám elven működik.
Előbb a magot hűti, aztán foglalkozik a kupakkal.
Nálam is ilyen volt.
-
válasz
Silentfrog #17221 üzenetére
Nekem csak kupak hőmérséklet van beállítva widgetbe, de majd ha haza vonszoltam magam, megnézem, hogy mit ír a magokra.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Silentfrog #17221 üzenetére
Ez sajna így van. Elég durva mikor van egy 35 fokos IDLe állapotban lévő proci amiben a magok 20 fokon járnak.
-
Silentfrog
veterán
-
válasz
Preacher1980 #17218 üzenetére
Én az Aida64-et használom.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Preacher1980 #17218 üzenetére
Én ezt használom.
-
Preacher1980
tag
Sziasztok!
AMD Phenom II x4 965 BE procinál milyen progit tudtok ajánlani, ami kiírja gadget esetén is a core temp-et? CPU meter vagy All CPU meter esetén N/A kiírás van, de még az SIW esetén nulla fokok jelennek meg. A core temp progi se lát csak egy magot, de hőmérsékletet nem ad. Az alap Gigabyte 870A-USB3L.
Köszi a válaszokat!
Üdv
-
Colos1
őstag
A Vcore 1,4125V-ra van beállítva.
A Biosban a hardvare monitor 1,38...1,385V -ot mutat, a CPU-Z szerint 1,385...1,39V között mozog, míg az Aida64 szerint 1,413V és 1,422V között változik a feszültség.Melyik mutatja jól?
-
sipy888
aktív tag
Hali!
Van egy 955 BE procim, nincs húzva, a gyári hűtővel a proci alapjáraton 34 -36 fok körül mozgott, játék terhelés alatt pedig 46-52 között.
De túl hangos volt , ezért vettem egy Alpenföhn Matterhorn hűtőt, és ahoyg beszereltem nem tapasztaltam szinte semmilyen változást. 1 -2 fok a különbség a Alpenföhn javára.Ennek mi lehet az oka, hisz nyilván nem ennyit kellene tudnia ennek a hűtőnek
-
-
pepusos
senior tag
válasz
Crossfit007 #17204 üzenetére
Lehet, csak nem tudom a hűtésem elég lenne e... na majd meglesem mit tud, de előbb egy memtest a ramoknak, remélem ott sem lesz semmi gond
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Silentfrog #17199 üzenetére
Akkor jól tippeltem a fogyasztást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Stellar Blade
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Motoros topic
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged