Hirdetés
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
heló egy b55 procinak mennyi feszt lehet adni cpu-nak meg az nb nek
-
apollo12
veterán
heló valaki nem tud egy olyan progit aminél figyelni tudom hogy hány százalékon megy a cpu amikor egy játékkal játszok??
-
BalaNce87
addikt
Szasztok!
Most tettem fel az új hyper 212 plus hűtőmet a prockóra. Az a fura számomra, hogy rendesen meghúztam a csavarokat mind a négy sarkon, de a bordát ha erősen próbálom, akkor el tudom egy minimálisan forgatni.
Ez gond lehet? Ha igen akkor hogyan tudok ezen segíteni? Közvetlenül a proci felett van még egy rugós csavar, de hiába húzom nem szorul igazából. Szerintem ez nem segít...
Tettem alá pasztát is, próbáltam vékonyan csinálni, hogy ne jöjjön ki oldalt. -
tasakos
tag
Sziasztok!
Mivel nem áll bírtokomban semmilyen mérő eszköz, amivel a procim fogyasztását mérni tudnám, így a hozzább értőbbektől kérdezem, hogy adott egy proci c2-s 955, alapórajelen, aminek ugye a tdp-je még 125w. Én ezt a procit a bioszban alúlfeszeltem (a vidje 1.35) és most 1.28 v-on jár. A kérdésem tehát az lenne, hogy így kb mennyivel eszik kevesebbet a proci?
-
Torry
addikt
válasz
darál0w #13475 üzenetére
Akkor mi a tanács?
Most úgy áll a dolog, hogy 4. mag engedélyezve, 200*15.5, 200*10 és 200*10.
Feszek belőve mindenhol.
Ami érdekes, hogy beállítok 250-es ext clock-t, és nem hajlandó indulni a gép, visszadob az alap 3100-as órajelre. Persze a szorzókat levettem úgy, hogy az alap órajel legyen vagy körülötte. -
Torry
addikt
Noh kezd idegesíteni ez az alaplap.
Jelenleg ott tartok, hogy ha emelek ext clock-t, csak akkor hajlandó elindulni, ha AUTO-ra rakom a cpu és nb szorzót, feszültséget. Ha én állítom, nem indul, hiába adok a cpu-nak akár 1.4V-t.
OC Tuner azt mondja, hogy 1.3250-t kap a cpu, a core temp VID-jénél meg 1.275 van, cpu-z szerint 1.368. Nah most akkor mi a rák van? -
Silenzio
addikt
Biztos nem volt érthető a kérdésem.
-
Kroni1
veterán
visszanéztem a régi elmentett tuningeredményeimet, mert mikor megvettem anno a 955be-t még lelkes ficsúr módjára leteszteltem. nem is emlékeztem, de most látom hogy 4.2GHz-en is stabil volt, igaz ahhoz már kellett feszt is emelni neki!
Mondjuk igy 3.2GHz-en alulfeszelve szimpatikusabb hogy halk ventivel is csak 30C és nem is fogyaszt szinte..
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #13464 üzenetére
az szép
ha arra kerül a sor, ezt így "ütődve" is meg fogják venni.
-
Oliverda
félisten
válasz
TazLeacher #13464 üzenetére
Érzésre milyen a C2Q után?
-
TazLeacher
nagyúr
Na, vége 4Ghz@1,332v, NB: 2400Mhz@1,1v, Memó: 1600@CL9. Ennyi. Ma este végleges rendszer. NB 2600-on már elhasalt, fölöslegesnek tartottam a feszemelést.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
A napokban raktam össze egy 955BE-et. Hűtés HTX3. Idle:28fok Prime95: 55Fok.
feszültség: 1.425V Órajel. 4Ghz. HT:2500Mhz. Ramok 1666Mhz. És ez lett megvadítva egy kis ssd-vel. Így a gép bekapcsolásakor a win kb 15mp alatt betölt.Kérdésem: Ezekben már nincs több mag amit aktiválni lehet ugye?
-
Zohan
senior tag
válasz
TazLeacher #13455 üzenetére
az szép 955 ből 4ghz..
nekem 965 4ghz-en win load alatt kékhalál.. 3,9-en 1 perc prime alatt kék halál.. 3,8-on atom stabill :S
-
TazLeacher
nagyúr
Köszi mindenkinek. Most fut a teszt 4 Ghz @ 2400 Mhz NB. NB-nek nem fogok feszt emelni, addig húzom, amíg bírja 1,1v-n. A lényeg megvan, és ez a lényeg.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #13455 üzenetére
eladásnál belinkeled neki a topikot és ez ta kis párbeszédet...
-
Oliverda
félisten
válasz
TazLeacher #13456 üzenetére
-
nanus
senior tag
válasz
TazLeacher #13456 üzenetére
-
TazLeacher
nagyúr
Még valami!
NB órajelet hogy tudom kiíratni, milyen programmal? Aida64-ben nem találtam...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #13447 üzenetére
ez a lényege a BE procinak
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #13443 üzenetére
hát akkor gari az buko...de ha hibamentes akkor mind1 is...ha nem égeted szét, akkor nemigen halnak meg
-
nanus
senior tag
válasz
BeriHampeR #13448 üzenetére
-
Cadal
őstag
válasz
A 955 és a B55 szinte teljesen ugyan az a proci. Csak az egyik egy magfeloldott példány.
Fogyasztásról itt olvashatsz. (igaz itt egy 965 szerepel a 6 magos procik mellett, de kb ugyan itt vagy ezen értékek alatt járhat a 955/B55 is)Energia gazdálkodásra meg alapból van a C&Q az teljesen automatikusan működik, de ezen kívül van még az AMD overdrive aztán a K10 stat nevű progit is dicsérik sokan, stb.
-
Beri
addikt
válasz
Azonos feszültség mellett ugyanannyit.
-
BeriHampeR
aktív tag
és milyen energiatakarékos módszerek, programok vannak amd terén, s így menniyvel csökken a fogyasztás , netezés filmezés közben?
-
BeriHampeR
aktív tag
hi
Mennyit fogyaszt idle egy 955 és B55 alapórajelen? -
TazLeacher
nagyúr
válasz
Kroni1 #13446 üzenetére
Semmit. Lefixáltam az auto-ra állított feszeket, és a CPU feszt (1.325v, ami a drop miatt ennyi). Ezzel ment 3,7-en, minimális emeléssel megvolt a 3,8. A 4 Ghz-ez viszont rá kellett emelni, most megy a prime 4 Ghz-n 45 perce.
Megmondom őszintén az AMD beváltotta a reményeimet. Annó P35-ben kezdtem a tuningot, az sem volt bonyolult, de azót volt nFoce 790i (rémálmaiban ne jöjjön elő...), majd a P45, az olyan átlagos, de 1 hét volt a Q9550-et 4Ghz-re lőni 1.28v-n. Ez viszont vicc. A P45-ebn is 3-4 különböző értéket kellett variálni (790i-ben vagy 8 különbözőt). Pont ezért az AMD volt a következő. Ha most sikeresen lemegy a 4 Ghz, akkor be is fejezem, még játszom egy kicsit az NB-vel, majd megpróbálom szűkíteni a memóidőzítéseket egy kicsit, aztán kész is. Lényegében 1-2 nap alatt stabil eredményt lehett vele elérni. Nekem a 4 Ghz volt a cél, az megvan, lényegében ennyi elég.
-
Kroni1
veterán
válasz
TazLeacher #13444 üzenetére
Azon kívül hogy a feszt 1.25V-ra csökkentetted állítgattál még valamit a BIOS-ban? Vagy csak alulfeszelted és a szorzót megemelted és megy is a 3.7GHz? Szép.. Az enyim nem ment ennyit még 1.4V-on sem ha jól emléxem..
-
válasz
TazLeacher #13444 üzenetére
ha 1,25 v megy 3,7 et tuti megy 4ghz...szép db használd egészséggel
-
Tomko78
őstag
válasz
TazLeacher #13438 üzenetére
Szerintem ha megsütöd arra sincs gari
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #13438 üzenetére
mennyire látszik az az ütődés? lefényképezted?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
darál0w #13437 üzenetére
Ilyenkore amikor ilyeneket csinálok mindig elgondolkozom, hogy hogy lehete ekkora barom. Ha megsütöm,, akkor legaláb le lehet garizni. Így most vettem egy procit garivel, és 1 hét latt lelőttem róla a garit....
Mindegy, mostmár egy ideje megy a prime, hagyom menni, aztán nekiállok meggyötröm egy kicsit.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
TazLeacher #13436 üzenetére
akkor volt egy lapcsere?
ejtettem már el én is procit...viszont nekem nem a sarkára esett,de ~30 láb hajlott el.
3 éve tökéletesen muzsikál anyáméknál. szal nemhiszem, h baj lesz belőle.
-
TazLeacher
nagyúr
Na, megint alkottam...
Megjött az új lap, az újraindulás ugyan az, tehát ez normális...
Ami viszont ami miatt egy f@sz vagyok:
Ki akrtam venni a prockót a dobozból, erre ahogy kinyitottam a dobozt, kicsúszott, és landolt a járólapon, sarokkal. A proci sarkánál megütődött (látszik), és elhajlott 3 láb. Ezeket megigazítottam, összeraktam a gépet, minden pöccre indúlt, most fut a prime minden alapon, egyelőre semmi gond. (Fél óra prime, hiba nélkül, 47 fokos magok). Csinált már valaki ekkora baromságot? Lehet ebből valami hosszabb távon?Ja, megnéztem a tényleges VID-et 1.325v. Elég szép a drop 1.26v-n ketyeg...
-
Tomko78
őstag
Amit Beri kolléga belinkel cpu tesztet látom a 2600k meg a x4 965 közt van 1-2 fps külömbség és mindenki mondja ááá ahoz a vga corei7 kell hogy kihajtsa hát ha az ember 1024x768 akkor ja de fullhd látom nem sok vizet zavar a cpu
-
Cole86
senior tag
Tiszteletem!
Az lenne a nagy kérdésem a szakértő urakhoz,hogy egy phenom x2 550B = x4 B50 (előre tesztelt) milyen alaplapot kéne válasszak hozzá 15k-s árkategória környékén, ha ddr 3-mas ramokat akarok bele, van benne azért "némi" tuning potenciál is,valamint azért némileg megbízható is.(nincs márkafüggőségem
)
Fontos feltétel ,h legyen benne ACC vagy UCC VS 710 vagy 750es híd. Remélem jól tudom ,h ezek a feltételei körvonalakban a magosításnak.
Nem feltétlen kell legyen benne integrált vga. Nem lenne rossz ha lenne 4memo slot benne ,ha később akarnék még bele 2x2gb 1600ashoz egy +2gigát
A másik fontos kérdésem pedig ez lenne :
X2 B50 alapról (3,1ről) felnyomva mondjuk (3,6ra) kihajt egy hd 5870-est 1920-1080hd felbontásban??Itt elsősorban gamekben gondolom DX10-11 alatt.
Szerintetek ezeket a kártyákat milyen szinten képes kihajtani (%ban) a fennt említett cpu?
Ha írsz egy számot 1-7ig és mellé a %-ot az nekem bőven elég
1. gtx 460 1gb
2. hd 6850 1gb
3. hd 6870 1gb
4. hd 5850 1gb
5. hd 5870 1gb
6. hd 6950 1gb
7. gef 560 Ti 1gbMindenki véleménye érdekel, személyes tapasztalat azonban előnyt élvez. A konfigurációt most állítom össze, így igen fontos minden információ
Big thx mindenkinek előre is aki rám pazarolja a tapasztalatát és az idejét.
üdvözletem!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest