- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Léghűtés topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Én a 955BE-t venném, azzal kb. ugyanaddig juthatsz tuningban, ergo nagyobb benne a potenciál és olcsóbb is..
-
Kroni1
veterán
válasz
///Krisz\\\ #18040 üzenetére
Látom tuningolod a gépet, erről az NB/L3 tuningról eddig nem is nagyon hallottam, de lehet hogy kiváncsiságból én is megkukkantom, milyen hatással lehet a fogyasztásra, stb. Számszerűleg is gyorsulhat ettől a proci teljesítménye? A NB VID voltage-ot állítottad akkor 1.175V-ra a 2.4GHz-hez igaz?! Az alapból 2GHz és 1.1V ha jól tévedek ugye?
A HT link-et jól tudom hogy nincs értelme felhúzni ugye?
-
Kroni1
veterán
válasz
apollo12 #17939 üzenetére
Azt meg sem néztem hogy meddig lehetne húzni. A gépen 80%-ban irodai munka folyik, a többi a játék így a legfontosabb a minél alacsonyabb idle fogyasztás, de ha kell akkor ott van az erő benne. Most üresjáratban ~90W a falból felvett teljesítmény, fullon hajtva pedig ~210W helyett 160W körül eszik, és így is tökéletesen elvisz mindent FullHD-ban a 6850-el..
-
Kroni1
veterán
Megvan az új 955BE procim! Az előző is már egy jobbfajta C3 steppinges 1.4V VID-es példány volt, ami az alap 3.2GHz-et 1.2V-on alulfeszelve is tudta, de ez még ennél is jobb:
szintén C3 stepping, VID 1.325V, és 1.15V-on is tökéletesen stabil már jópár napja! CnQ bekapcsolva, és mikor 800MHzen ketyeg üresjáratba csak 0.7V-ot kap! Nagyon meg vagyok elégedve vele.. -
Kroni1
veterán
visszanéztem a régi elmentett tuningeredményeimet, mert mikor megvettem anno a 955be-t még lelkes ficsúr módjára leteszteltem. nem is emlékeztem, de most látom hogy 4.2GHz-en is stabil volt, igaz ahhoz már kellett feszt is emelni neki!
Mondjuk igy 3.2GHz-en alulfeszelve szimpatikusabb hogy halk ventivel is csak 30C és nem is fogyaszt szinte..
-
Kroni1
veterán
válasz
TazLeacher #13444 üzenetére
Azon kívül hogy a feszt 1.25V-ra csökkentetted állítgattál még valamit a BIOS-ban? Vagy csak alulfeszelted és a szorzót megemelted és megy is a 3.7GHz? Szép.. Az enyim nem ment ennyit még 1.4V-on sem ha jól emléxem..
-
Kroni1
veterán
válasz
TazLeacher #13347 üzenetére
te tudod, de szerintem ez nem anomália, ha az adott lapból mindegyik ezt csinálja..
A procidnak akkor 1.3V a VID-je.. -
Kroni1
veterán
válasz
TazLeacher #13344 üzenetére
nekem is ezt csinálták az előző giga lapjaim, a mostani nem. szóval ez vsz normális náluk, volt olyan amelyik csak akkor csinálta ha tuning volt, alapon meg nem. neked mi a helyzet? mindig ez van? sztem nem nagy dolog, ne törődj vele..
-
Kroni1
veterán
Én giga párti vagyok, de mikor nemrég muternak csináltam egy netezős gépet, ezt az asust vettem bele, pusztán azért mert kinézetre jobban tetszett mint a hasonló tudású gigabyte.. hiába, van szerelem első látásra.
-
Kroni1
veterán
az asrockban hol van venti? mert én nem fedeztem fel.. A digi vagy az extreme felirat alatt??
-
Kroni1
veterán
válasz
TazLeacher #13310 üzenetére
Szerintem a 770-től felfelé különösebb fejlesztést nem kapott egyik AMD-s alaplapi chipset sem, úgyhogy egyéni izlés szerint kb mindegy mit veszel, látom az asus legalább usb3-as, úgyogy nem választottál rosszul sztem.
-
Kroni1
veterán
válasz
TazLeacher #13304 üzenetére
a VID-et meg eleve ugy állitják be gondolom, hogy a Vdrop-ot is belekalkulálják..
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
10k-s és a 20k-s lapok közt egetverő a különbség. Azt a +10k-t meg érdemes kigazdálkodni..
-
Kroni1
veterán
igy igaz. Bár szerintem a Bulldozer nem lesz elég a Sandy ellen, de ne nekem legyen igazam.. Szurkolok az AMD-nek mert amit az intel csinál az árak és kompatibilitási politika szintjén, az nekem már nem szimpatikus. Ezt a hozzáállást csak jó alternativákkal tudná az AMD kissé megváltoztatni.
-
Kroni1
veterán
amugy a proci annyiért most nagyon best buy, és tényleg jövőtállóbb mint a phenom2, de csak ha valahogy meg tudod oldani az alaplapot hozzá akkor venném..
-
Kroni1
veterán
955 most télleg nagyon jo áron van! Fogyasztásról meg annyit, hogy simán lehet a feszt lejjebb venni ezeknél, hűvösebb is lesz, és a fogyasztása is inteles szintre mérsékelhető. Nekem 0.2V-ot csökkentve a Load fogyasztás kb. 60W-ot csökkent, IDLE-ben pedig igy alig fogyaszt többet az előző konfigomban lévő i3 530-nál!
-
Kroni1
veterán
Na közben megnéztem miért is volt más emlékem erről, techpowerup szerint a 980G nem lesz visszafelé kompatibilé:
"For some reason, this chipset doesn't support older AM3 processors, but only AM3+. The other chipsets in the series however, do support existing socket AM3 Athlon II and Phenom II series processors."
-
Kroni1
veterán
arra jah, csak mindig elfelejtem a nevét. meg hogy be kell venni azt is.
Amúgy azért eddig az alaplapgyártók mindig megpróbálták efféle extrákkal eladni a saját cuccaikat, és szerintem ez most is igy lesz. Még ha a processzorgyártók le is tiltottak korábban meglévő hasznos fícsöröket, az alaplapgyártók szinte mindig találtak valami kiskaput..
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
Zoli-206 #8944 üzenetére
C4 már nem lesz szerintem, mert a C3 is elég jól sikerült és vsz már csak a thubanra meg a többi uj fejlesztésre koncentrálnak. Igen ezen én is gondolkodtam, simán levihették volna az alapfeszt 1.3V-ra, de gondolom tutibiztosra akartak menni. Ez igy annak jó aki a feszt nem állitgatja csak a szorzóval babrál, ő örülni fog hiszen az 1,4V-ra mondhatja h alapfeszen megy 3,6-3,8GHz-et..
-
Kroni1
veterán
Nekem a C3as 955-ösöm 1.175V-on stabil alapórajelen 3.2GHz-en. A CnQ bekapcsolva, és igy mikor 800MHz-en megy idle-ben visszaveszi a feszt 0.8V-ra. NB feszt én auto-n hagytam, azt nem babráltam.
-
Kroni1
veterán
válasz
antikomcsi #8862 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint van némi értelme ennek a "virtuális" 8+2-nek is?! Akkor félreérthető volt számomra, mert itt visszább irták hogy nincs valójában 8+2es AM3-as lap.
-
Kroni1
veterán
válasz
antikomcsi #8851 üzenetére
Én is örültem a 770TA alaplapom esetében, de ezek szerint ez nem teljesen 8+2, a vezérlője csak 4+1. Meg tudod mondani pontosan, hogy akkor mi az előnye ennek? Intel P55 chipset esetében is ez a helyzet a fázisokkal?
-
Kroni1
veterán
Ezt a 8+2 fázis dolgot én se tudtam.. Megint a jóöreg marketing parasztvakítás!
-
Kroni1
veterán
Igen, a 65W és a 125W az elég negy különbség. De ha azt vesszük hogy a 955BE 125W akkor azzal hogy 53W-al csökentettem a fogyasztást az enyém 3,2GHz-en 72W-ot eszik, mig a 905e 2,5GHz-en 65-öt. Ha tudsz csökkenteni feszt akkor persze az is kevesebbet fog. Csak arra akartam rávilágitani, hogy egy ugyanolyan arhitektúrájú phenom II-ért elkérnek irreálisan több pénzt csak azért mert gyárilag kevesebbet feszt kap. Ez azoknak készült akik nem merészkednek a biosba, ha ugyis alulfeszelsz még biosból akkor tök mindegy, és vehetnél olcsóbban 925-ös vagy 945 vagy 955öst is sztem.. Persze ez csak az én véleményem.
-
Kroni1
veterán
Azt kell bizony, és a piros értékekkel nem kell törődni.
Viszont érdemes a szorzókat auto-n hagyni mert akkor a Cool n Quiet visszaveszi terhelés nélküli állapotban az orajeleket. nekem is igy megy most: beállitottam a feszt 1.175V-ra, igy terhelés alatt 3,2GHZ-en megy 1.175V-on, idleben meg visszaveszi 800MHz-re és 0,78V-ra! -
Kroni1
veterán
Most látom, hogy neked is kingmax 1333as ramjaid vannak, neked milyen feszültség és időzitések mellett megy 1600-on?
-
Kroni1
veterán
Én is 955-öst nyúzok, alaporajeleken, mindenféle tuning nélkül. Nekem sikerült lemenni 1.175V-ig, és igy jóval hűvősebb, és kevesebbet eszik. sztem 1.25V-ról indulj el lefelé, és úgy próbáld megkeresni mi a legkisebb fesz amivel még megy. Nincs semmi gond ha túl kicsit adsz neki, max a Prime teszt leáll hibával vagy esetleg lefagy a gép, de amugy az af. hosszútávon nem okoz károsodást!
-
Kroni1
veterán
Hát bízom benne hogy alul tod feszelni majd, de ezek már gyárilag af-elt, válogatott phenom II-esek, azért fogyasztanak eleve kicsit kevesebbet.. Írj majd ha megvan a cucc, és tudtad tesztelni, hogy mennyire melegszik, hány Volton stabil még stb..
Amúgy nálam a teljes gép fogyasztása 219W-ról 166W-ra csökkent, Prime Blend test alatt, ugy hogy csak annyit csináltam, hogy az alapfeszből levettem 0.2V-ot!
-
Kroni1
veterán
válasz
superTibcsi #8652 üzenetére
Már van 5.30.2018-as everest, ez tuti felismeri, nekem is ez van fent! Régebbinél használt key is jó hozzá.
-
Kroni1
veterán
Sztem egy sima Phenom II-vel jobban járnál, mert az e-s procik drágák és nem tudnak semmivel sem többet.. Az 905e-s proci ha jól tudom ugyanolyan mint a többi phenom II-es cpu, csak gyárilag alacsonyan van feszelve 1,25V-ra.. Én egy 955BE-t használok a gyári 3.2GHz-en, és -0.2V-al alul tudtam feszelni, azaz 1,2V-on megy! Stabil, hűvös és így jóval kevesebbet eszik, míg a 905e 38k felett van, addig ez 35k volt, ráadásul erősebb is..
(Ha gondolod megmérem neked h mennyivel fogyaszt igy kevesebbet, mint gyári feszen)Amugy a CPU magok jó hűvösek, a CPU-nál viszont 78-80C körüli hőmérsékletet ir mindig, de gondolom ez csak senzor hiba lehet..
-
Kroni1
veterán
válasz
Overlocker #8609 üzenetére
Na én megnéztem, nekem is C3-as 955 BE van: 16x200-on tehát load alatt 1,4V a norm fesz, idle alatt 4x200-on pedig 1V-ot kap a CPU.
Szerk:Ha kisebb fesszel akarom a procit üzemeltetni, akkor kb mennyit lehet minuszban adni neki a gyári értékhez képest? Tudom h ez procifüggő, de nagyjából mennyivel próbálkozzak?
-
Kroni1
veterán
válasz
Overlocker #8577 üzenetére
Ennek a C3-as 955-nek mennyi az alap VID-je? A C2 steppingeshez képest ez elvileg jobban tuningolható, ill. kevésbé melegszik? ha jól látom a C2-est 0.1V-al többel meg lehet kínálni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Battlefield V
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- ÚJ Intel Core i5 14600KF BOX 14/20mag 20+24mb 125W GARANCIA
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest