- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
na ha nincs mindig 99%gpu egyértelmű hogy a cpu limites vagy
3.9ghz már bőségesen elégnek kell lenni
6850 es 1ghz en, már neki elég volt 64slottos szerón is csak a caspain pályán voltak ott is gondok high beállítás mellet
procinak adj 1.45voltot és 15.5x258 al próbáld meg ha bírja a hűtésed, nb meg adj neki 1.3voltot és 11x258 al próbáld meg
-
apollo12
veterán
hát én neked az msi afterburner-t javaslom ott meg tudod nézni mennyi a vga kihasználtság nálam csak a caspain bordernél van cpu limitem máshol nincs
meg még az aida64 amit a Jimmy8
1.48volt a max amit lehet adni, de sokan 1.5is adnak hószú távra csak tudjad mivel hűteni és a lap is bírja
-
kop8
őstag
-
Crossfit007
senior tag
-
---Lasali---
Közösségépítő
Feladatkezelőre indítsd rá a játékot, játsszál. Aztán alt-tab és nézd meg a cpu terhelési grafikont hogy mennyire terhelte, ha valamelyik mag bő 90% felett volt terhelve akkor cpu limit van.
Egyébként nekem is 6870 van, és én rá szoktam húzni, amelyik játék nem kajálja meg a cpu-t, ott segít. Egyébként nem sok olyan játék van amihez kevés lenne 3.6 on szerintem. Crysis 1, gta 4, stb -
Cole86
senior tag
4magosítva 3400-3500körül már bőven kihajtja full hdban.. 1680as felbontáson is még szépen
pezo00 : Barátocskám, te nem nagyon figyelsz rám.. linkeltem itt, ph-n HERR Z kolléga árul egy új x4 B60ast amit talán megkapnál 30körül már, 31ért tuti és az tutira megy 4100fölött!
Én lecsaptam volna a helyedben már rég rá itt
-
apollo12
veterán
az a proci nb, nem a lapé
szoftveresen ne higgy nekem 1.425 voltot kap, és win alatt meg 1.52mutat
csak biosban HW monitornál nézd meg mennyit kap valossan és stem droppolni fog a lap olyan 1.35 fog kapni hw monitornál a biosbanakkor 1 nagyobbat agy neki ha van 1.3825 akkro arra rakd ha nincs akkor 1.4 re rakd
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ha eddig nem adott többet akkor nem fog többet adni.
Viszont szépen tud ingadozni nekünk Crossfit el az 1.425.
Ha nincs terhelve akkor 1.425-1.440 közt mozog. De az még talán nem baj.
Meg nem bízok én 100% osan ezekben az értékekben, amit az alaplap így kijelez.Nekem is 6870 em van. Crysis 1 hez ami csak 1 magot használ, oda kéne a 4ghz, meg a GTA IV mellé, meg a cod 2 be nekem multi hoz, hogy EAX 3 al tartsa a 250 fps -t
Crossfit007
Mire megírtam addigra te is beírtad -
---Lasali---
Közösségépítő
Nekem se valami erős a C3 as procim.
Megjött az új lap meg a ram, aztán megnéztem most mit tud, hát nem voltam túl boldog..
3826 Mhz et tud 1.425 el, ami terhelésen 1.408 elvileg.
Pontosan 3 és fél óra in place teszt futott le, 2.66 os, 64 bites prime ba.
Próbáltam 1.400 el a 3826 ot, egyszer 11 perc másszor meg 2 óra 10 percnél írt hibát a prime egy egy magra. 1.425 el pedig 3900 at megközelítve már fagy. 4Ghz en meg szétcsúszik a kép és kékhalál, az első tesztnél.
Majd hétvégén rakok fel képeket. -
///Krisz\\\
senior tag
-
bozont
veterán
Azt tudom, hogy az adott órajel számít, én is arra gondoltam hogy az external clockkal minden más órajel emelkedik és ez összességében hozna-e érezhető különbséget (játékokban) a szorzó emeléshez képest. Mondjuk azt tudom, hogy a HT órajel emelése pl nem sokat számít, de a memóriáé már igen. Mert ha nincs nagy különbség akkor nem szenvedek feleslegesen, max egy kis finomhangolás a szorzóemelés mellé.
-
- = Zk = -
félisten
-
Beri
addikt
Én nem raknék 125W-os processzort alapon sem egy olyan lapba, ahol csupaszon állnak a fetek. Mondhatjátok, hogy paranoia, vagy túlzott elővigyázatosság, de az én házamba is beszalad pár köbméter levegő óránként és mégis melegek a fetek. Nem szeretek a lapon spórolni és másoknak sem tanácsolom.
Fixen beállított fesz mellett is működik a C&Q, de lap és biosfüggő a dolog. -
Cadal
őstag
Ha win7-et használsz, akkor tedd az energiagazdálkodást kiegyensúlyozottra (vagy egy próba erejéig teljesítmény centrikusra). Nálam is volt hasonló helyzet és ez volt a megoldás. MW2 annyira nem terheli le a CPU-t, hogy az energiagazdálkodás visszaveszi a proci órajelét és ez zavaró rángásokkal, szaggatással jár.
#12830 mope: Szerintem ha megnéznéd, hogy meddig lehet csökkenteni a cpu feszt ehhez az órajelhez akkor nagyon közel kerülhetnél egy "kész" állapothoz. Ez egész jó kis proci órajel, az NB órajelén is emeltél. Amúgy az X4 955 nem véletlenül Black Edition példány? Mert akkor egyszerűbben is elérhetnéd ezeket az órajeleket.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest