- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilovedigweed
senior tag
Tudom hogy nem ide tartozik, de alaplapnál mit kell nézni ha venni akarok? chipset-et? Az a jó ha minél magasabb a chipset száma? Vagy pl jobb a 870es chipset a 770
XYZchipsettnél? Tudnátok linket adni vagy esetleg néhány tanácsot adni hogy mi alapján válaszak lapot? -
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12594 üzenetére
Értem. Egyenlőre nem fogom húzni mert még nem is tudom nem értek még hozzá. De idővel nekem sem lesz elég a 3.2GHz
A lapot nem tudom hogy lesz mert elvileg mindent az ipon-ról akartam rendelni de ott nincs CM Hyper212plus és értelmezhető információt sem adtak a 955-ről. darál0w ajánlott (
)egy srácot akinek van bazárja a HA-n és onnan veszek meg mindent. Holnap rendelem meg tőle a cuccokat. Legkésőbb pénteken remélem ,hogy már az új gépről írok majd
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12591 üzenetére
Nekem ez jutott még eszembe olcsó lap kategóriában: [link], most éppen nincs az iponnál, de biztos meghoznák hamar, ha kérnéd. Hardverkernél sincs rakin, de rá lehetne kérdezni ott is. 20k-ért nagyon korrekt.
Nem nehéz a 955-öt tuningolni, de azért a 4Ghz eléggé a chip maximuma, és az NV450-hez nem is igazán kell tuningolni szerintem...
-
kop8
őstag
Megvan a procim nekem is viszi a 4050-et 1,425volton B60
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12583 üzenetére
Azóta átalakítottam a költségvetésem
Nem kell az SB850. Az kell amit ajánlotok és jó és nem kell cserélni vagy 3évig. + tudom majd tuningolni vele a 955-t. 25e Ft szánok lapra, eddig ezt a Gigabytot találtam jónak de ha találtok jobbat akkor megköszönöm!
Egy szimplat 4GHz-et szeretné a 955ből
Gondolom 25e-s alaplappal nem lesz gond
Ja meg a CoolerMaster Hyper 212plus-al lehet 4GHz-ig húzni?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12582 üzenetére
+1 giga...
de csak mert nem csipázom asust...de ahogy látom a többiek is a giga mellett vannak
(#12585) pedrő ha a proci is akarja, akkor 4ghz+
-
pedrő
aktív tag
Hali!
Szert tudnék tenni egy 955be-re és egy asock 870 extreme 3-ra. Ha a proc c3-mas, akkor kb mennyit lehet kihajtani belőle ezzel a lappal? Egyébként akadt már valakinek valami baja a mostani asrocokkal? Sztem egész korrektek lettek. -
Cadal
őstag
válasz
+1 giga.
-
finest
addikt
válasz
+1 Giga. A 770-es lapok miért estek ki? Nagyon kell az SB850? 770TA-UD3 20k körül már kapható. Csak mert múltkor még nagyon alacsony költségvetésen voltunk.
-
ilovedigweed
senior tag
Bele fogok betegedni a lap vásárlásba
ASUS M4A87TD vagy GIGABYTE GA-870A-UD3 ?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12578 üzenetére
gyengébb a hűtése, mint az extremenek...akkor inkább a giga. bár annak se acélos.
-
gbal65
aktív tag
válasz
ilovedigweed #12578 üzenetére
Sztem a 870-es Gigát vedd, AsRock nem olyan jó tuningban, oliba vett procit ami elég tuningos pretested példány, és olyan 1,36V-on viszi a 4GHz-t, s AsRock lapban csak 3,6-ot visz neki. Lehet nem pontos feszt meg órajelet mondtam, de az tuti hogy volt nála -200-300MHz minuszba a lap miatt.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12575 üzenetére
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
darál0w #12573 üzenetére
Már csak az a gond hogy az iponban nincs lap meg hűtő
Tudnátok nekem linkelni lapot meg hűtőt ahonnan egyszerre beszerezhető és van is raktáron? Nem szoktam online rendelni nem nagyon ismerem a boltokat
Sry a dupla HSZ-ért nem figyeltem.
Van az iponban egy GIGABYTE GA-870A-UD3lap, vegyem meg ezt vagy inkább máshonnan az Asrock-ot?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #12571 üzenetére
tiédet rontottam el. nemtudom hogy került oda az a nem szocska
(#12572) ilovedigweed teljesen jo...
de ha komolyab btuningot akarsz, akkor lehet kevés lesz a 212es...de ha mondjuk jobbféle proci és 1.4V körül viszi a 4ghzet, akkor még bírni fogja
-
ilovedigweed
senior tag
darál0w egyébként azt a lapot és ramot veszem meg amit ajánlottál.
A konfig akkor a következő lesz:
ASROCK 880G Extreme3
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 Blu XMP KIT KHX1600C9D3B1K2/4GX
GIGABYTE GV-N450OC-1GI GTS450 1GB GDDR5 PCIE
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOXMár csak ehhez kellene nekem egy processzorhűtő, tudnátok ajánlani?
COOLERMASTER Hyper 212 Plus ra gondoltam. Vélemény?
-
Gerisz
addikt
válasz
ilovedigweed #12566 üzenetére
Az iponban nem fogják neked megnézni. Nem foglalkoznak vele.
Én is végigkérdeztem sok boltot és az volt a válasz, hogyha nem a megfelelő lesz akkor küldjem vissza és küldenek másikat. (ha az se az amit én akarok akkor azt is, és játszhatunk)A hardverkerben viszont megnézik neked! Az tuti!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12564 üzenetére
miért ne lenne benne L3? az összes phenomban van...
-
ilovedigweed
senior tag
Értem, akkor megrendelem köszönöm mindenkinek az infót.
-
Semm1
tag
válasz
ilovedigweed #12564 üzenetére
De, van L3 Cache, nekem is ilyen van.
AMD oldalán van pár érdekes elírt és kihagyott dolog. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12562 üzenetére
sztm félreinformáltak.
kérdezz rá, h a dobozon vagy procin, merthogy mindkettőn megtalálhato az a számsorozta, amiből kiderül a stepping , milyen kod van.
ha HDZ955FBK4DGM M betű a vége, akkor C3.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12560 üzenetére
c3asok nem voltak?
sztm már csak olyan van
C3asat érdemes venni, ha kel la tuning...
-
ilovedigweed
senior tag
955Be processzorból milyet érdemes venni? c2 vagy c3? Érdeklődtem az iponon hogy ha rendelnék akkor milyet kapok és azt mondták hogy c2-t mert "C3-asok nem igen voltak még ebből a CPU-ból."
Meg vegyem máshol szerintetek?
-
madgie
titán
Hülye kérdés, oltsatok le nyugodtan, de nem BE procikkal is feljebb lehet húzni PhenomMsrTweaker-rel a szorzót? (mondjuk egy X4 945-nél)
-
DNS_65
senior tag
válasz
Tomko78 #12507 üzenetére
Szia,
Egyébként igazad van elég sok játék van ami már kihasználja a többszálu (4magos) procikat:
A Bad Company 2-t nem próbáltad véletlenül?
Na ebben a játékban lerombolható szinte az összes tereptárgy, ház, stb.. és minden fizikát a cpu számol, és ha jól tudom 8 szálat kezel a játék (bár azon lehet vitatkozni, h mennyire terheli le a magokat - itt még van hova fejlődni, de többen állítják h miután 4 magra váltottak valósággal "megtáltosodott" a játék)
Ugyanolyan vid.karim van mint neked, kiváncsi vagyok hogy megy 2 magosról(ami kb olyan teljesítményű lehetett mint ami most nekem van) 4 magra váltva.... -
Wolfy_
tag
Köszi a gyors válaszokat! Akkor úgy tűnik inkább az olcsóbb megoldás lesz a jobb.
-
Wolfy_
tag
Sziasztok!
Most keszulok AM3-as alaplapot, procit es memoriat venni. Egesz pontosan a lapot mar meg is rendeltem (egy asrock 870 extreme3-at). Processzorok kozul a 910e-vel es a 955-tel szemezek.
Van valakinek tapasztalata a 910e-vel kapcsolatban, hogy mennyivel karcsubb a teljesitmenye? Mert a magasabb ar mellett is szimpatikusabbnak tunik az alacsonyabb fogyasztas, de ha nagyon gyenge, akkor inkabb rahajtok egy C3 stepping-es 955-re.
Elore is koszi!
-
kop8
őstag
egy teszt de pont az említett CM hűtő nincs a tesztben:
-
dii
csendes tag
OFF
Alpenföhn Matterhorn vagy Cooler Master V6GT?
Választ thx! -
Tomko78
őstag
válasz
finest #12532 üzenetére
De híd el énse vettem volna a x4 965 cpu mert nekem eddig a x2 550 BE tökéletes volt de megvettem eredetiben a Cod Blac Opsot és nem tudtam vele játszani mert annyira akadt
és amikor beletettük ezt a cput egyböl semmi akadás se volt , és mindenki ott röhögöt rajtam hogy x2 550 3.4 ghz meg ati hd 5850 el akadt 1680x1050 en
-
lsc
nagyúr
válasz
ilovedigweed #12533 üzenetére
Le se kell tiltani, ha beraksz egy videokártyát a lap "letiltja" az alaplapit.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12528 üzenetére
Jó az, amit darálow javasol, MSI lapot nehogy vegyél! Nem kell NV chiphez ATI VGA, meg aztán úgy is letiltod a BIOS-ban, szóval nem sok vizet zavar...
Visszatérve a 4 mag kihasználására, szerintem az Nv450-hez elég a két mag, de hátha lesz erősebb VGA is a gépben. Felesleges azon izgulni, h a játék optimalizálva van-e négy magra, a GPU sokkal többet jelent, ráadásul annyira gyatrán optimalizálják a játékokat, h már csak ezért is felesleges ezen agyalni. Ha már felemlegettétek a Black Opsot pl., hát a grafikája nem indokolná, h x4 fusson csak akadás mentesen.
Szerintem is vegyen x4-et, de kicsivel korábban itt még egy 3+1 fázisú lapot fejlesztgettünk, ami még csak nem is támogatta a CPU list szerint a 955-öt, ill. kizárólag a 95W-os kiadást. Hát abba a rendszerbe bőven elég lett volna egy kétmagos. Általában az a véleményem, h két/három mag magasabb órajelen legtöbbször jobb mint négy alacsonyabban. És most nehogy azt mondja valaki, h az x4 időtállóbb lett volna abban a lapban, DDR2-vel, meg Nv450-nel...
És akkor azt még meg sem kérdeztük, h milyen felbontáson játszik..ilovedigweed: A 880G újabb chipset és egy árban van az Anusszal...
-
ilovedigweed
senior tag
Jobb mind az ASROCK 880G Extreme3? alaplapi ATi kártya nem érdekes nekem.
-
Gerisz
addikt
válasz
ilovedigweed #12528 üzenetére
Semmi gond nem lesz NV karival AMD chipsetben. Ennyi erővel az Intelben mind a kettő szar lenne.
Az NV chipek meg szarok egyébként is.
Az As(h)rocknak nem kis köze van az Asushoz -
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12521 üzenetére
hamis.
12523) ilovedigweed ugyan ott az asrock 870 extreme. de jobban jársz ha van alaplapi is. néha nagy segítség lehet.
(#12526) ilovedigweednem.
#12522) Tomko78 ezt hogy érted?
-
ilovedigweed
senior tag
Akkor most "kötelező" olyan alaplapot venni amin nVidia alaplapi vga van, ha Nvidia a vga-m?
-
Tomko78
őstag
válasz
ilovedigweed #12521 üzenetére
Hát ja nem nagyon csipi a amd chip a nvidia vgakat de lehet semmi gond nem lenne vele
-
Tomko78
őstag
válasz
ilovedigweed #12518 üzenetére
Szerintem ezt vedd
[link]
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12518 üzenetére
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
ilovedigweed #12516 üzenetére
40Kig kell lap? vagy 40Kba lap+ram?
nem kell nvidia chipes...
-
ilovedigweed
senior tag
Kicsit átalakítottam a költségvetésem. Tudok venni alaplapot, kérdés hogy milyet. A lényeg az lenne hogy főleg játékra kell és ne keljen hozzányúlni a konfigurációhoz vagy 2-3 évig.
Amik jelenleg rendelkezésre állnak:
GIGABYTE GV-N450OC-1GI GTS450 1GB GDDR5 PCIE
Cooler Master Elite 331Amit fix ,hogy megveszek:
AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition
CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOXEhhez a félkonfighoz szeretnék alaplapot venni +2x2GB DDR3-as 1600-os ramot.
Hallottam olyat (nem tudom mennyi valóság alapja van),hogy ha nVidia vga kártyám van ,akkor nVidia chipkészletes lapot érdemes venni.
Ha van valóság alapja akkor olyat linkeljetek legyetek szívesek max 40e Ft-ig.Mivel az iPonról rendelem a többi hardvert, akkor onnan linkeljetek ha megoldható.
Köszönöm
-
8800gts
tag
válasz
Tomko78 #12502 üzenetére
Sziasztok
Andrew Greg, Tomko78 és persze aki még tud segíteni ebben a kérdésben
Alaplap semmiféle képpen sem lenne cserés mega memória sem mivel ez egy nagyonjó alaplap és mind3 alakatrész cseréje nagyon drága lenne! Csak a 6400+BE lenne 955BE-re cserélve és hogy megéri-e a csere?
Főként játékra használt gépről van szó!
(nem az a konfig ami az adatlapomon van ez 1 másik gép!) -
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12505 üzenetére
Bocs, ha kicsit drasztikus voltam!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12501 üzenetére
Figyelj, ne foglalkozz DDR2-es konfig felújításával, gyűjts hozzá, és építs olyan gépet, ami legalább egy pár hónap után is többet ér egy kalap kakiknál! A linkelt lap biztos jobb választás lenne mindenesetre.
A játékokhoz nem kell négy mag, alig van játék, ami kihasználja, vegyél 2 vagy 3 magos Phenomot, legalább marad pénzed is, és a lapod is elbírja. A mostani proccidnál így is fényévekkel jobb lesz, játékokban meg úgy sem veszed észre az X4 hiányát. Közben gyűjtögess, olvasgasd a fórumot és akkor legközelebb már nem futsz bele ilyen hibákba, mint ez az NV chipes őskövület alaplap. -
ilovedigweed
senior tag
válasz
finest #12499 üzenetére
Azért akarok venni 955Be procit mert nem értek a tuninghoz (olvastam a leírást a tuningról, de nem értem és egyenlőre nem is tudok vele foglalkozni más elfoglaltság miatt) és a 3200MHz 4 mag nekem elég lenne a játékokhoz.
A jelenlegi lapot 2 hónapja vettem (elég ratyi vétel volt, nem értettem hozzá annyira [elősször építek gépet/konfigot] Szivesen vennék egy Asus lapot 28e ft-ért és bele egy dd3 dc 1600MHz ramot 15e ft-ért de jelenleg be kell érnem ezzel.
Ez a lap esetleg jó lenne? vagy tudnál egyet ajánlani 15e ft-ig ami ddr2-es?
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Hálózati / IP kamera
- Android játékok topikja
- Motoros topic
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Synology NAS
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...