Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8800gts
tag
Sziasztok
Mostani CPU-m Athlon 64 X2 6400+BE (V3500mhz) és gondolkodom venni egy Phenom IIX4 955-BE procit, (az alaplap pedig gibabyte MA790FX-DQ6 AM2+)
A kérdés az hogy szerintetek nagy ugrás lenne a gépfejlesztésben ez a csere?
a segítséget előre is köszönöm!
üdv.: Zsolt
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12498 üzenetére
3+1 fázisa van, az egy dolog, h ráírják, h az x6-ot is viszi, csak azt nem, h meddig, a BIOS képernyőig?
.... (Nem látom értelmét a fejlesztésednek. Ehhez a laphoz, bőven elég egy két vagy három magos procc sok tuninggal, mint az x4 alapórajelen...)
Ugyen láttad, h a 955-ből csak a 95W-os verziót támogatja a lap a CPU support list szerint? [link]
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12496 üzenetére
Miért veszel akkor pont Phenom II x4-et? Az aprón lehet kapni tesztelt, négymagosítható Phenom II 555 proccokat [link], [link], nézz valami értelmesebb lapot, amin a feszültségszabályzók el is bírják majd a négymagost. A DDR3 árak is nagyon lementek....
A 2000MT nem jelent érezhető különbséget egyébként. -
ilovedigweed
senior tag
Minden meg van ezek közül csak a proci nincs még meg és a táp. Sajnos nem tudtok másik lapot venni mint amit belinkeltem ha a sajátom nem jó. Kevés a költségvetésem jelenleg. De a processzort kihajtaná a jelenlegi 2000MT/s-es lapom?
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12493 üzenetére
Miért nem veszel egy picit újabb alaplapot? 785-770 chipesek is azonos áron mennek.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
ilovedigweed #12493 üzenetére
Ha játékra kell a konfig akkor szerintem sokkal jobban járnál egy (768-s) 460GTX kártyával. Az aprón találhatsz is ha hajlandó vagy picit többet áldozni
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy AMD Phenom II 955 3.20Ghz AM3 BOX Black Edition processzort.
A következő konfigurációhoz szeretném:
Alaplap
Ram x2
Videókártya
TápegységA kérdésem az lenne ,hogy a lap mennyire tudná kihasználni a processzor tulajdonságát?
A lap sajnos csak 2000mt/s-es, ez gond lenne a processzornak? Vagy esetleg vegyek egy másik alaplapot (5200mt/s),sajnos drágábbat jelenleg nem enged a költségvetés.Ennél a processzornál számít hogy 2000 vagy 5200MT/s-es a lap? Tuningolni nem szeretném, elég lenne a 3200MHz egyenlőre ezzel a lappal.
Játékra kellene a konfig első sorban.
-
Byga007
aktív tag
Több feszt nem enged neki a lap amúgy most csak 3,0 Ghz-en megy, gyári hűtővel. nagyon nem akarom tuningolni már az is nagyeredmény hogy 2 helyett 3 magom van, max visszaveszem 3,1 re. 1.42-nél többet nem enged a lap neki
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Andrew Greg #12463 üzenetére
Nálad az "anti tuningnál" az alaplapod is közre játszhat. Nem feltétlen biztos, hogy a procik nem szeretik a tuningot.
Szerk.: Grat a procihoz!
-
zozogtti
tag
Sziasztok először is bocsánat ha nem jó helyre írok de volna egy témához kapcsolódó kérdésem.
Van egy asus m2n-e alaplapom amibe beleraktam egy x4 phenom 2 945-öt egy atlon x2 6000+ helyett, plusz bioszt frissítettem.
Az a meglátásom,hogy szerintem lassabb vagyis inkább akadozik,mindig vár egy picit a műveletek között.Netezésnél is az oldalak közti lépegetéseknél töltöget várakozik 1-2 másodpercet,míg a másik procinál nem.
Két rendszer van a gépen win xp 32-bites és win 7 64-bites
Ez normális vagy valami beállítási probléma van vagy a bios miatt van ? Amúgy am2+-os az alaplap.
A config : asus m2n-e phenom 2 x4 945 hűtés asus royal knight 4 db kingston 512 mb táp: thermaltake tr2-470w
A segítséget előre is köszönöm üdv: zozogtti -
Andrew Greg
tag
Hello!
Ahogy írtam korában a fórumba, hogy hamarosan belépek a 965 BE tulajdonosok közé, ez sikerült szerencsére...
Lenne is egy-két kérdésem...
Sajnos csak C2-es 965-ot kaptam, elég melegedős....
De...
Tuning nem nagyon megy megint csak, mindig kifogom ezeket a példányokat hietetlen, szerencsére az alapóra jele elég magas...
Alapfeszen 3,6ghz-ig jutottam vagyis 1x tudtam emelni....
C2-es procikat hogy szoktál állítani, milyen feszen és milyen szorzóval használják/használták ???
Corsair A70-es hútővel hűtőm a procit...
-
csucsbicep
nagyúr
Egy Hyper212plus tuningban jó társa lenne egy 955BE-nek? Ha esetleg vki használ ilyent, megoszthatná tapasztalatait.
-
Byga007
aktív tag
Üdvözlet
Ma reggel nekiestem a biosomnak és visszakapcsoltam a 4.-ik magot is a feszt 1,42 v-ra vettem fel ez a legmagasabb amit beállíthatok. Mentettem és restart win betöltödött és prime95 -öt lefuttattam, de már az elején a legutolsó kis ablak a ablakon belül pirosra változott a többi 3 ment csak a negyedik nem
Így valószínű nem jó a 4.-ik mag.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Eddie141 #12436 üzenetére
tul sok pluszt nem nyernél vele...4,1-4,2 amit mennek emberi körülmények között...mondjuk a 945 lehet nem menne ennyit...
NBhez vszínű emelni kell majd cpu-nb feszt. [link]
(#12437) mrhitoshi véletlenül nem fél orán belól hibázott
de a blend egyből elkapta...ott sztm nem volt stabil a proci.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
darál0w #12432 üzenetére
Kékhalált 4Ghz-en 1.502V-on small teszt alatt is csinálta, szóval ott gondolom nem bírta az órajelet, viszont volt olyan, hogy small teszt alatt átment, viszont ahogyan blend-re váltottam kékhalált kapott.
Amúgy most volt meg félórányi blend teszt 3.9Ghz-en 1.502V mellett, és semmi gondja nem volt. Szóval valószínűleg megvan a max teljesítménye a procinak.
-
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy 965BE-m van, sajnos még c2-es. Változóan használom, általában, ha nem játszogatok és renderelek, akkor alulfeszelve 1,25V és 3400Mhz. Tuningban viszont nem tudok előre jutni. 3917Mhz a csúcs, mindezt 1,475V mellett. Efölé nem megy semmilyen feszültséggel. Egy M3N-HT Deluxe lapban hajtom. Előzőleg egy MSI lapban volt, azelőtt meg egy Gigabyte crossfire-s lapban. Mindkettőben igencsak megtudtam közelíteni a 4Ghz-t, sőt az msi-ben még majdnem 4100-on is bootolt, de akkor még nem volt megfelelő hűtésem hozzá, így nem tudtam az őrületig a feszt emelni. Most viszont egy módosított Corsair h50-et koptatok, és a hőfokokkal biztosan nincs baj (prime 95 1óra @ 3800/1,4V = 43°C)
Mit ajánlanátok? Hogyan húzzam? Eddig csupán a szorzót emelgettem. FSB-hez nem nyúltam nagyon.
Corsair 1066-os cl4-es dominatorokkal hajtom a rendszert.Másik kérdés:
Nekem gyárilag csuán 2000-ren megy a HT speed. Azt hogyan tudom feltornázni? Illetve van egyáltalán értelme? Fogok észrevenni változást? (mert, ha jól értelmeztem, akkor elvileg 5200MT/s kéne legyen, az meg 2600, nem?) -
Tomko78
őstag
Hát nem tudom de ezzel a 965 katasztrofa ez a C&Q a x2 550 be olyan jó volt tényleg csak akkor emelte a orajelet amikor kellet de ezmeg megnyitok egy mappát már emeli maxra az órajelet. Meg néha látom fut a foobar és látom a 1 mag 100 % megy van mikor a 4 mag rendszerint a torrentet szereti
Valami beakadna franc tudja
-
Tomko78
őstag
válasz
csucsbicep #12425 üzenetére
Meg nekem ez a hűtőm van de kíváncsi leszek nyáron mit bír [link]
-
Tomko78
őstag
válasz
csucsbicep #12423 üzenetére
Gyári hűtővel a tuning kizárt dolog az max alap órajelhez elég
-
csucsbicep
nagyúr
Azt megtudná vki mondani, hogy a gyári BE hűtő mennyire hangos illetve tuningra alkalmas?
-
mrhitoshi
veterán
Na a Blend teszt is fut lassan egy órája, és úgy tűnik, hogy 3.6Ghz-t alapfeszen viszi. Nem értem, hogy a 4Ghz vagy 3.8Ghz ezek után miért akadály neki. Vajon az alaplappal lenne gond ?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
csucsbicep #12417 üzenetére
akár 1 helyre is mehetett volna
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Arra lennék kíváncsi, hogy a C3-as Phenomok mennyit mennek átlagban? Gondolkozok egy 955BE-ön. Azt jól tudom, hogy max 1,475V 24/7-ben és 55-60fok?
-
mrhitoshi
veterán
A Blend teszt megy vagy 20 perce hibátlanul bírja a 3.6Ghz-t alapfeszen.
-
mrhitoshi
veterán
A mostani beállítások mellett még nem, de eddig vagy 1 órája dolgozik a középső teszten, és elmegy. Még egy jó hír!
-
mrhitoshi
veterán
válasz
darál0w #12407 üzenetére
Természetesen, de egy valamit nem értek. 4Ghz-t 1.492V-on vagy 1.502V-n nem emlékszem már, de elviszi a prime 95 Small FFTs tesztje alatt, viszont ha Blend-et indítom el, akkor egyből megadja magát. Lehet nem kap valami elég feszt ?
Amúgy most is megy a teszt, és eddig úgy látszik, hogy 3.6Ghz-t alapfeszen simán elviszi. Jó hír!
-
Zyelor
aktív tag
válasz
darál0w #12402 üzenetére
Értem értem...
Akkor hát, majd teszek egy próbát... BE-s proci, 785-ös lappal. Állítok egy szorzót meg fixálom 1.35-ön a feszt és ennyi? Meddig mehet a hőmérséklete? (Egy napig vmi gagyi LC Power hűtő volt rajta prime alatt felment 72ig... Na azóta az AC Freezer 7 r2 van rajta és így olyan kb. 52 fok primeban)
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zyelor #12401 üzenetére
van...régi rossz tapasztalatok...
a mai programok már lehet jobban állnak a tuninggal...de akkor sem csinálom velük...főleg , h ismerem a biost
közel nem tudták ugyan azt nyujtani, mint ha biosbol cisnáltad volna...instabilabb is volt, és teljesítményben sem ugyan azt kaptad vissza, mintha biosbol toltad volna.
nem lenne felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest