Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zyelor
aktív tag
válasz
SG3rg0 #12897 üzenetére
Nekem is ilyenek az értékek, a proci ugyan az, azonban a hűtő egy AC Freezer 7 PRO Rev 2.
Ha "Kiegyensúlyozott" teljesítmény profilban van, akkor néha lemegy a maghő 28-29-re is, azonban 100 %os loadnál ugyanúgy 53 a teteje.
A "Teljesítménycentrikus" üzemmódban teljesen megegyeznek az értékek az általad mértekkel.
A procim C2-es.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Ilyen procim van AMD Phenom II 955 3.20Ghz Black Edition. (nincs húzva)
Szerintetek ezek az értékek jónak mondhatóak egy Noctua NH-U12P SE2 hűtővel?
idle 38-39-40C
load 45-50-53C -
BalaNce87
addikt
955-ös proci és 890GPA UD3H
Pont én is ezt próbálom most. Adtam neki egy kis plusz feszt.
Amúgy az miért van, hogy a memória az SPD-ből a bios csak a 99924 olvassa ki. Persze aida alatt meg cpuzban is látszik, de BIOS-ban csak ezt teszi be normalra állítva. -
BalaNce87
addikt
Sziasztok!
Az a helyzetem, hogy néha teljesen véletlenül újra-újra indul a gép. Feltehetően BSOD az oka, de nem igazán értem az okát. Nem hiszen, hogy a proci az oka, mert prime alatt nem nagyon hasal el.
Inkább a memóriákra gondolok. Mushkin memók, elvileg 7 8 7 24 et tudnak 1.35 ös fesszel. Volt többször az is, hogy sleep módból nem ébredt fel rendesen. Feltehetően ez is a memóval kapcsolatos.
A gyári értékeket nem nagyon viszi el, be se bootol a fent említett időzítésekkel. Most normal ra tettem biosban a feszt és így 1.5 körül ad a memóknak. Meglátom így stabilabb lesz e...
Gigabyte lapom van, hallottam hogy elég válogatósak, feltehetően itt is ez a helyzet. -
Meridian
senior tag
APhenom II x4 965BE C2 steppinges CPU-nak mi az alapértelmezet CPU VID feszültsége? Nálam azt írja hogy 1.4250 V... ez helyes érték? Nem C3-as proci, hangsúlyozom...
-
Wikoo
aktív tag
válasz
csucsbicep #12888 üzenetére
és a memória ht ingadozásra tudtok valamit mondani?
-
Wikoo
aktív tag
válasz
csucsbicep #12882 üzenetére
Annyira nem foglalkoztat hogy menyit teljesít a szintetikus tesztekben, de apróban nézegetem egy 4magosított phenom x2 őt 3.5ghz-n, aszem 25000 körülit kapot és félek hogy valami gubesz van nálam
Meg még egy hibát vetem észre, néha 1-2 sec-re lemegy a ram 800 mhz ról 757 mhz re a ht órajel is 1800 körülire, valamennyivel meg ugyebár a proci órajel is csökken. Alapból meg 800 helyet 804en megy a ram, ht meg 2011en. Pedig nem ezt az értékeket adtam meg biosban..
Ez gond lehet?
Vigyem vissza lapot, ramot vagy procit gariba? -
Milka 78
nagyúr
Üdv Urak!Most olvasom,hogy 1.475v a max a 955be c3-asnak adható max. fesz(valamiért én 1.45v-ről tudtam).Az 1.48v még járható út?A hűtésem nagyon rendbe van,azzal nem lenne gond...
-
Wikoo
aktív tag
üdv
életemben először van amd-s gépem, de úgy érzem kevés amit 3DMark Vantage alatt produkál
szerintetek?
Proci: zsír új 955be 3.7ghz-n
lap: Asus M3A78-EM
ram: GEIL Black Dragon 2x2gb
táp: Chieftec GPA550AB A
gondolom a többi nem érdekes -
Telda
addikt
955BE procinak mennyi a mukodesi hofoka terhelve, huzas nelkul?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Attila8006 #12875 üzenetére
az fsb-t 220ra tetem..de ott már kék halál volt a win7 alatt..
most 215ön ment,vagyis 3004Mhz.
a 3dmark06 15665 lett
alapon 15000szokott lenni..nem nagy növekedés
vagy a szorzót kell állítani inkább? -
finest
addikt
válasz
Attila8006 #12873 üzenetére
Elég, toljad neki! Amikor már nem elég, vissza jössz és kiokosítanak feszemelés terén.
BIOS-ban fixáld a PCI-e frekit 100-on, meg a feszeket állítsd mind normálra, ne autón legyen. -
finest
addikt
válasz
Attila8006 #12871 üzenetére
Ha már így rádugtad a 8pines csatit a lapra, tuningoljad is.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Attila8006 #12870 üzenetére
Nem hitetlenkedni akartam,csak minden pénzem a gépbe öltem,és féltem nehogy baja legyen
Szerencsére a sípolás megszünt köszönet érte
Amit átállítottam az a biosban valami unleashed nemtomén mi xD de autora tettem..nem emlékszem min volt..hiába a korral jár
De a lényeg most a sípols megszünt!!!
Érdemes tuningolni a procit kicsit,vagy inkább ne feszegessem
Köszi tényleg mindenkinek aki csak segített -
Attila8006
aktív tag
Az unleashing mode-t autómatára tettem egyenlőre nem sípol csak minimálisan.
Most futtatok 3D mark06-ot utána kikapcsolom bekapcsolom és meglátom sípol e. -
Cadal
őstag
válasz
Attila8006 #12866 üzenetére
Igen a Tápon levő 8 pines vezetéket dugd be az alaplapon a proci melletti aljazatba. Bolondbiztosra van megcsinálva csak egyféleképpen megy bele. Nem ronthatod el.
-
Cadal
őstag
válasz
Attila8006 #12864 üzenetére
"Merjem bekapcsolni nem fog elfüstölni a lap?" Most ez komoly? Vagy azt hiszed szórakozunk veled? Vagy nem is értem a dolgot..
-
jones965
Modder
válasz
Attila8006 #12858 üzenetére
-
Attila8006
aktív tag
Vagy vegyem lejebb a feszültségét a procinak?
-
jones965
Modder
válasz
Attila8006 #12856 üzenetére
Az arra van, hogy a felvett áramerősség több vezetéken oszlik el, így csökken az ellenállás.
Amennyiben a tápon van 8pin atx csati, akkor azt dugd be ide, bár nem hinném hogy ez ebben az esetben számítana.A bios-ban cpu tweak alatt keresd.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Attila8006 #12855 üzenetére
jones965 #12853 HSZében leírtat probáld meg.
-
Attila8006
aktív tag
A plusz 2x2-es ami az alaplapon van a procinál úgy van megcsinálva,hogy az egyik 2x2-es le van fedve fekete műanyaggal de a tápomon megvan a 2x4 láb.
Azzal mit csináljak?
Maradjon lefedve? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Attila8006 #12852 üzenetére
oké...de arrol is írhatsz
-
jones965
Modder
válasz
Attila8006 #12848 üzenetére
Nagy valószínűség szerint a cpu tápellátó áramkörök valamelyikének a tekercse zizeghet.
A bios-ban tiltsd le egyesével a magokat ( azt hiszem tudja ezt a funkciót), és próbáld meg így. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Attila8006 #12850 üzenetére
mindent szedj ki.
összerakod asztalon, aztán zárod a power on jumpert csavazhuzoval, vagy bármivel...és indul is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Attila8006 #12848 üzenetére
probáld meg azt, h 9sszerakod a cuccost az asztalodon...szal ne a gépházban legyen. aztán ugy indítassz.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
darál0w #12847 üzenetére
igen sajnos az..de nemtudom én sem hogy mi okozhatja..mondjuk ami cpu-z adatot megadtam az normális?
most buta kérdés..nem lehet hogy emelnem kellene a proc frekvenciáján?vagyis kicsit tuningolni?vagy azt inkább netegyem?
még nem találkoztam ilyen gonddal.De minden hibátlanul és fagyás mentesen megy,csak irritáló ez a hang.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Attila8006 #12846 üzenetére
ez vmi elektromos probléma.
elektromos zajnak tűnik nekem...de nem tudom mi generálhatja.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Attila8006 #12843 üzenetére
tehát minden alapon?
-
Attila8006
aktív tag
illetve ha bekapcsolom és 2-3x megnyomom a resetet.akkor nem hallani a hz hangot müködés közbe,de ugyanakkor mondták azt nemkéne tennem,mivel a tápom bánhatja
-
Cadal
őstag
válasz
Attila8006 #12841 üzenetére
Akkor is hallani, hogyha a biosban kikapcsolod az energiagazdálkodási funkciókat? (C&Q és C1E) Illetve megpróbálhatnád alulfeszelni a procit is ahogy írtad. Attól nem lesz baja.
-
Attila8006
aktív tag
az én kérdésemre esetleg van valakinek valamilyen ötlete?
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Willanyász #12837 üzenetére
nekem meg egy thermalright ultra 120 extreme
szóval szerintem nincs gond nálad -
Willanyász
csendes tag
válasz
Attila8006 #12836 üzenetére
Csak az az érdekes hogy COOLERMASTER Hyper 212 hűtő van rajta sajna nem a +os verzió
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Willanyász #12835 üzenetére
Szia!
ilyen kérdést tettem nemrégiben énis fel
És a lényeg ami választ kaptam,mivel AMD így tökéletes az a hőmérséglet
nekem is 58-59fokig megy fel (Phenom II x4 920) és utána lemegy 46-49közötti értékre
ezek után szerintem a tied is kivállóan teljesítcsak nyugi...szerintem
-
Willanyász
csendes tag
Most néztem a Primere tezt alatt felmegy 58 fokra amint leállítom és olvass a program 1-2 másotperc mulva 42 fok arra gyanakszom hogy nem jó a hűtőzsír /Coolink Chillaramic/
http://tech-reviews.co.uk/reviews/coolink-chillaramic/.A gyári hűtő még nem is volt rajta.Az a baj hogy ki kell vennem az alaplapot az újrazsírozáshoz.Milyen hűtőzsírt javasoltok hozzá???
Ma voltam egy számtechboltba és azt álította a srác hogy max 1-2 fokot jelent a zsír.szerinte a procival van valami!szerintetek??
Phenom 2 955 alap órajelen csak a cpu NB van megemelve 2600mhz-ra 1,25v ra -
Attila8006
aktív tag
Sziasztok!
Szóval nekem az lenne a problémám,hogy van egy asus m3a79-t deluxe lapom benne egy phenom II x4 920as proci
a lap magas hz-en sípol...nem a táp végett,mert vettem másikat,nem a vga végett,vettem másikat.
lehetséges hogy a proci végett? vagy az alaplappal van valami bibi?
hibátlanul megy minden,és nem tapasztalható semmilyen gond a fülsértő sípolo hz hang kivételével!
Nem lehetséges ha a procc feszültségét lejebb vennénk vagy kicsit tuningolnánk akkor megszünne ez a hang?Lehet hülyeséget kérdezek..de a régi tulajnál állítólag nem csinálta,de engem pokolian idegesít,és azt mondták ez nem garanciális probléma!mivel remekül megy!
A prime95 futott 21percig majd leállítottam mert semmi hiba nemvolt.A proci 59fokon volt a teszt alatt.
A proci Vid-je cpu-z szerint 1.344V-1.360V között mozog.a biosban minden automatára van téve etéren is!nins húzva még a gép!A hütésről egy Thermalright extreme ultra 120 gondoskodik!Van valami jó ötlet?
köszi a segítséged és fáradozásod!
jajj azt gyorsan elírom még hogy minden tudj:
Asus M3A79-T Deluxe lap
Phenom II x4 920
A thermalright hütésen egy 12cm venti teszi a dolgát 1400-1600rpm között,mikor hogy vezérli a lap
2x2gb ddr2 1066 Kingmax
Sapphire HD5830 1gb DDr5
Gigabyte SuperB 550W
köszi előre is -
Cadal
őstag
Ha win7-et használsz, akkor tedd az energiagazdálkodást kiegyensúlyozottra (vagy egy próba erejéig teljesítmény centrikusra). Nálam is volt hasonló helyzet és ez volt a megoldás. MW2 annyira nem terheli le a CPU-t, hogy az energiagazdálkodás visszaveszi a proci órajelét és ez zavaró rángásokkal, szaggatással jár.
#12830 mope: Szerintem ha megnéznéd, hogy meddig lehet csökkenteni a cpu feszt ehhez az órajelhez akkor nagyon közel kerülhetnél egy "kész" állapothoz. Ez egész jó kis proci órajel, az NB órajelén is emeltél. Amúgy az X4 955 nem véletlenül Black Edition példány? Mert akkor egyszerűbben is elérhetnéd ezeket az órajeleket.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Az mennyire normális, hogy Cod:MW2 alatt váltakozik a cpu sebessége?
2ghz és 3ghz között néha ugrál, és gyanítom, hogy ekkor ugrik meg a játék.
Tudok ellene tenni valamit? -
mope
tag
Sziasztok!
Most válltottam intelről amd-re, olvasgattam a túlhajtási útmutatót, de gyakorlatban nehezebb kivitelezni, ezért kérnék segítséget és tanácsot.
CPU Freq: 237
CPU Freq Multi: x16 3792Mhz (ezt passzolom, csak belőttem erre)
CPU Voltage: 1.3750
NB Freq Multi: x10 2370Mhz (ezt passzolom, csak belőttem erre)
NB Voltage: 1.1000 (itt nincs auto)
HT BUS Speed: auto
HT Bus Width: auto (itt 8 és 16bitet lehetne választani)
Memory Clock: 790Mhz, DDR3 1580
Memory Voltage: autoNah kb ez volt az első próbám, semmi mást nem állítottam be.
Prime95 fut hiba nélkül, kb 53fokra mennek fel a magok terheléssel, terhelés nélkül 33fokon áll a hőmérséklet.Segítsetek, hogy hogyan tudnék finomítani a dolgon, és szép lassan feljebb lőni az értékeket.
-
subaruwrc
félisten
hamarosan remélem 04ahgy kolléga, beszámol az első nitrogénes tesztjéről..
a cpu nem volt egy egyedi darab / 1.4v vid... /
de -194.2 oC -on 6400+mhz-et csak tudott -
Soni84
tag
-
Soni84
tag
Hahh...
Okay, köszi nektek, már írtam a boltnak hogy becserélném egy jobbra:
Asus M4N68T
Ez már jónak néz ki -
Soni84
tag
válasz
miresz #12816 üzenetére
http://www.dabs.com/products/asus-m4a78lt-m-le--amd-760g--am3--2ddr3--onboard-dsub--pci-ex16--raid--6-chhd-sound--matx-694D.html
Asus M4A78LT-M-LE
Minden restartnál kiírja, hogy nem supportálja a procit. Frissítettem a biost, de ahogy láttam az asus oldalán csak a 90W-os 955-öst szereti a lap...
Prime95-et 11.tesztnél hagytam abba warning és error nélkül, ill. Unigine heaven-el is eljátszottam nem tudom ez mennyit számít(tudom ez grafikus kártyára van). Húzva nincs a proci, minden simán megy egyébként. Csak kíváncsi lennék, hogy 95W-ig meddig bírnám felhúzni a procit, vagy a tűzzel játszok?
-
Soni84
tag
Csak poén akart lenni, mivel a win+driverinstall után gyakorlatilag a fent említett két program volt a következő a soron(winamp, total commander, stb. előtt)
Egyébként valaki válaszolhatna -
Soni84
tag
Hali!!
Phenom 2 X4 955(125w-os verzió) overclock nélkül de max. igénybevétellel kb. mennyit wattot húz le az alaplapról?
Ahogy hallottam alapon olyan 60W körül van.
Azért lennék rá kíváncsi, mert sikerült egy 95W-os lapba belebiggyeszteni, ami kiabál is újraindításnál hogy nem supportált proci, bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut
Köszi a válaszokat!! -
miresz
veterán
Bocs ez nem ide tartozik de hátha valaki tud nekem segíteni mert már meg őrjít!
BIZTONSÁGI BEÁLLÍTÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE...ez rögtön a boot után jelentkezik mikor feláll az asztal és semmire nem reagál a gép kb 1 percig csak a Ctrl+alt+ delete és ott írja ezt! Ez mi a faxom? És legfőképp hogy a faxba lehet kikapcsolni? Eddig nem csinált nekem ilyet. A windowsba ki van kapcsolva a biztonsági mentés és visszaállítás. Előre is köszi!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Willanyász #12808 üzenetére
nem magas.
-
Willanyász
csendes tag
Kösz srácok a segítséget!!!
A Cpu NB fesz 1,25V ra lett állítva 2600 Mhz 1óra 47 perc blend teszt közben 1 óra játék volt.hibátlan
Érezhető volt a gyorsulás!Ez a feszültség még nem túl magas igaz? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Willanyász #12803 üzenetére
-
Cadal
őstag
válasz
Willanyász #12801 üzenetére
Gondolom a CPU/NB VID -re gondolsz (mert ugye a sima NB-t nem kell feszelni). Ha instabilitás van nálad, akkor 1,2V - 1,25V ig érdemes emelni. Sokaknak már ennél kevesebb fesszel is stabil marad a gépe, de ha emeled az NB órajelét, ~2400-2600Mhz -ig akkor azért kell neki adni. Az NB órajelének emelésének hatásairól itt olvashatsz: [link]
-
Willanyász
csendes tag
válasz
darál0w #12796 üzenetére
Tegnap ahogy olvasgattam a fórumot,pont egy Phenom 955 tuningban segédkeztetek és ott olvastam hogy az NB feszültségét 1 picivel feljebb kell emelni még alaphangon is némelyik gépnél.És lám csodát azóta jónak tűnik de még nem akarom elkiabálni.Ha tuningra adom a fejem meddig lehet emelni ezt a feszt? És menyire érdemes 2000-ről felállítani?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest