- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli, láncba kapcsolható ventilátorok jöttek a Lian Litől
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- UHD filmek lejátszása
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Gaming notebook topik
- Forrmell.enn
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA® driverek topikja
Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
betellt, folytatás: [link]
-
Zelfy
csendes tag
Sziasztok!!!
Segítsen már nekem választani valaki!!!
Egy gigabyte 965P-S3 alaplaphoz kéne választanom egy vga--t ATI radeon X1950 PRO vagy 7900 GS . Nem tudok dönteni a kettő közül!
A lényeg hogy GTR2 és COD2 simán fusson vele tuning nélkül!!!
Előre is köszi a segítséget!!! -
Gyuri27
félisten
válasz
Komplikato #4990 üzenetére
Sőt az inno gyárt deszkákat is.
A kari brutál!
Akarom!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Komplikato
veterán
válasz
domi007 #4979 üzenetére
''rájöttem, egy kis kutakodással, hogy InnoVision VGA=Inno3D.
Mi a ...-ért kell ez a sok név..?''
Azért mert az InnoVision gyárt hangkártyákat is InnoAudio néven (ha jól emléxem) és MP3 lejátszókat is egy másik név alatt (sőt, meglepő módon több MP3 lejátszó dobozán rajta van, hogy ők tervezték!), talán InnoMX néven? Az Inno3D ugyebár a VGA cuccok neve. -
alitak
senior tag
válasz
Komplikato #4972 üzenetére
Igen, gondolom, hogy nem ez a notebookok erőssége. Mármint annak a háromnak, amit kinéztem. Játékra nem nagyon hsználom majd valszeg, munka+film amire kell majd a noti.
-
Kiskokó
veterán
na helo megvan a 7600GT Zalamn hűtövel.. elég jól megy de 49-50fokos alap helyzetben.. modjuk játék közben is .. de nem sok ez ? főleg hogy zalmanos?
-
domi007
őstag
válasz
valentinho #4985 üzenetére
Ajánlanám a következő topikot, mert itt nem biztos, hogy kapsz elég segítséget:
[link] -
valentinho
senior tag
Sziasztok!Bocs ha hülye kérdés de Ti milyen hűtőt javasolnátok?Most vettem egy Asus 7600GT-t és szeretnék vmi hűtőt de nem túl drágát!És még annyi hogy ha lesz vmi jó hűtőm akkor az tuningban is megmutatkozik?A Gpu-t 560helyett csak 630-ig a ramot meg 1400 helyett 1710-ig tudtam!Szal akkor többet kitudnék csikarni belőle?Igy is van rajta plussz 8 cm-es venti alul felül!
THX a válaszért!
[Szerkesztve] -
domi007
őstag
ja, és egy sima leadtek ugyanannyiba kerül, mint egy zalmannos Inno.
Ezek közül melyik a jobb? -
Alpachino
veterán
válasz
Svájcinéger #4973 üzenetére
Ha futja akkor, mindenképpen 8800GTS.
Ha nekem volna ennyi összegem karira ( de sajnos csak 7900GS-re futja ) akkor én is 8800GTS vennék. a jővő játékait figyelembevéve, meg pláne. -
domi007
őstag
válasz
domi007 #4976 üzenetére
rájöttem, egy kis kutakodással, hogy InnoVision VGA=Inno3D.
Mi a ...-ért kell ez a sok név..?
Na, mind1, a gyártó szerint ([link]) a 7600GT-n GDDR3-as ramok vannak, úgyhogy valszeg azt vesszük meg.
Azt halottam, hogy az Inno3D-ken szar a hűtés. Ez igaz?
Megéri ezért a Zalmannos verziót venni, vagy azt is szarul szerelik fel?
THX!
DOMy
mod.: hoppá, nem olvastam az előttem írót. Akkor a hűtés kérdése megoldva.
Egyébként haver most kapott 7300GS-t, Inno3D-t, dde eddig nem volt problémája..
[Szerkesztve] -
valentinho
senior tag
válasz
domi007 #4976 üzenetére
Egyébként az innoknak elég szar a hűtésük...Szal akkor mindjárt vehetsz min. 3-4kért hűtést is rá!Én esetleg MSI 7600GT-t ajánlanék vagy Asus de az drágább 2-3kval!De láttam van Inno 7600GT zalman hűtővel aquában szal az sztem megéri!Egyébként én is most vettem nemrég egy 7600GT-t asust...Ha 100%-on van a venti elég hangos de terhelés alatt sem megy fel 55fok fölé!Igaz van rajta alul felül egy 8cm venti
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz
Alpachino #4971 üzenetére
A 3 napos cseregaranciába igazad van, nekem pl a hipermarketek irányába vannak pozitiv tapasztalataim.
A személyes kapcsolatok az én véleményem szerint a bazárosok viszonylatában pozitiv példa,ők tőbb tételt folyamatosan szereznek be, és ezért kiemelt figyelem és ügyintézésben részesülnek./pl ezért van, hogy több esetben az új tipusok, csak rajtuk keresztül beszerezhetőek. -
domi007
őstag
Hy Everyone,
Egy rövid kérdés:
AQUÁ-ban láttam eme két kártyát:
InnoVision Geforce 7600GT 30 000
InnoVision Geforce 7600GS 22 000
A kérdés:
Megéri a GT ezt a többletet, vagy nem?
Mlyenek a tapasztalatok a gyártóról?
THX!
DOMy
mod.: ja, és ha semelyik, akkor mi éri meg 30k-ig tartó skálán a pénzét?
Még láttam egy ilyet:
ASUS Radeon x1650 Pro Gamer Edition, GDDR3, stb., ez is 30 000.
Erről mi a vélemény?
[Szerkesztve] -
Svájcinéger
őstag
Hali ! Segítsetek nekem léccike ! Eddig csak az alaplapom, procim, ramom akartam eladni, de most vinnék a VGA-mat is, pedig ezzel még 2 hónapot várni akartam. Mit vennétek a helyemben, ha egy MSI GTS-re is futná a pénzetekből ? Nem tom, hogy meg vegyem-e ezt, vagy elég egy 1950XT 256 MB-vel vagy 512, bár az már sokkal nem olcsóbb a GTS-nél ahogy néztem. A cuccot beszerzési áron kapom. Játékra kell a gép, bár fél éve lassan már csak COD2-zök multiban.
-
Komplikato
veterán
''nVidia GeForce 6100 128MB max
ATI Radeon Xpress 1100 64 MB max
A kettő közül melyik teljesít jobban?''
Egyformán gyengék, játszani max. régiségekkel fogsz rajtuk. Amúgy meg ugye a rendszermemóriából vesznek le amennyit engedzs nekik, de függ a rendszermemóriától. Szóval mindkettőnek be állíthatsz 256MB-ot is ... értelme egy száll se. Max. 128MB aminek van, de ahová annyi kell, oda már kevesek ezek az IGP cuccok. Azt válaszd amelyik szimpatikusabb. -
Alpachino
veterán
Ebben van valami. Mármint a személyes kapcsolat előnyében.
Engem a 3 napos cseregarancia, és a távolság ami igazán érdekel VGA vásárlásnál. 3 nap után, már igen bajos érvényesíteni a garanciát, akár hol is vásárol az ember, ugyanis a módosított fogyasztó védelmi törvény igen lazára hagyta az ez utánni időszak cseréjével kapcsolatos passzust.
Így szól : ''elvárható határidőn belül'' .........Na ezt találja ki valaki, hogy ez mennyi idő.
A három napos cseregarancia az ami igazán véd, minket.
Én, 2 karit is cseréltettem a három napos cseregarancia ideje alatt a lakóhelyem közeli üzletben, amit szinte magyarázat nélkül azonnal cseréltek.
Érdemes ebben a három napban, vásárolt karinkat 24 óráig járatni, nyúzni, márnint extrém tunig, hogy az esetleges gyári hibák előjöjjenek.
Ez időszak után pedig, marad a várakozás. -
Alpachino
veterán
válasz
rollins #4966 üzenetére
Persze, hogy nem ''páholja'' el. Legalábbis nem ez a legjobb kifejezés, arra, hogy egy bizonyos százalékkal gyorsabb az X1650XT, a 7600GT-től.
Én csak djtoomit idéztem a hozzászólásomban.
''Asus extreme X1650XT minden megveri.egyértelműen azt.7600gt-t is elpáholja''
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Szeretnék mostanság egy notebookot venni. Alapvetően munkára kéne, sulihoz és hasonló, játékra van másik gép. 3 gépet néztem ki, ami hardverben és árban is egész jól néz ki, valszeg a vga kártya fog dönteni. Tudom, hogy ilyen árkategóriában és notebook lévén ne várja über-giga grafikát, de mégis nem baj ha nem szarja össze magát a gép egy Elasto Mania láttán...
Szóval ez a két vga (kettőben ugyanaz van):
nVidia GeForce 6100 128MB max
ATI Radeon Xpress 1100 64 MB max
A kettő közül melyik teljesít jobban? -
Alpachino
veterán
-
djtoomi
addikt
hát azért a 35-40 fps-t megkockáztatom de mediumon olyan 25-30 fps esetleg.mondjuk én nem tudok mediumon játszani semmiben sem pedig 1024x768-ban csak 1280x1024-ben.Nem tehetek róla a szemem nem birja a gagyi felbontást.Inkább akadjon maximum egy kicsit mint mediumon is egy hajszálnyit
-
Dikk
tag
válasz
djtoomi #4944 üzenetére
helloka djtoomi!!
thx az ajánlatot. amúgy a Test Drive Unlimited-re készülök. már meg van a public beta. és kicsit ratyi így a 6600-al min grapics oszt kicsit szaggatgat. amúgy egy 3-as intel p4 lga 775 3300-on meg 1gb infineon. meg most még a 6600. 7600gs-el remélem megy mediumon 35-40fps-el. -
-
Alpachino
veterán
válasz
djtoomi #4941 üzenetére
Az igaz, hogy a x1650XT gyorsabb a 7600GT-től, de ne felejtsük el, hogy drágább is.
30k-ért volt a kérdés.
Ha a bazáros áraktól eltekintümk, ( nem mit ha bajom lenne vülük ) akkor a két kari között, min. 7k külömbség van.
PL. Itt
[link]
[link]
De ha, 30.000 Ft-ért van 1650XT, akkor az a legjobb választás !! -
deter
aktív tag
Nem ezt akartam elsőnek linkelni, ez a több abalkos böngészés hátránya. Nem baj ettől függetlenül a grafikonokból az alábbi következtetést lehet levonni.
X1900XTX VS X1950XTX között az átlagos különbség! 2-3% ami ugye semmi.
X1900XT 256MB VS X1900XTX az átalgos különbésg 10-15%.
Ezen kettő megállapításból, egyártelműen következik, hogy a memoria frekvencia növekedés nem eredményes érdemleges gyorsulást.
De a memoria nagysága, annál jelentősebben mértékben befojásolja a next-gen játékok alatti FPS számát
Ne 1600*1200 as felbontást vegyünk alapul...
Másfelöl amit linkeltél egy gyárilag túlhúzott X1950XT
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
bebar
aktív tag
Az mennyire igaz, hogy a X1600PRO-nak a gyári hűtője hangos?
-
djtoomi
addikt
hali
egyértelműen galaxy.annak van ddr3-asa meg inno-nak de galaxynak jobb a minősége.és 7600gs ddr3 256mb.az egy nagyon jó kártya.picit húzol rajta és már 7600gt felett van teljesitményben.kb 50%-os gyorsulás fedezhető fel pár játékban a 7300gt-vel szembe(na jó most tom jönnek hogy nem 50%-os akkor legyen 30-45-50%-os gyorsulás) -
Headshot
aktív tag
Sziasztok!
30k körül keresek videókártyát és érdekelne hogy milyet érdemes venni
Asus EN7600GT 2DHT, 256MB, TV-out, DVI (PCX)
HIS Excalibur Radeon X800GTO, 256MB GDDR3, 256bit, DVI, VIVO
Asus Extreme AX1650XT Radeon, 256MB DDR3, TV-out, 2xDVI
Eddig ezeket nézegettem -
korcsi
veterán
[link]
Ezek pcie karik, de a teljesítményük összehasonlítható.
Ma csináltam cod2-be teszteket dx7 vs dx9
vas: a64 2,6+1G + 7300GT128DDR3(600/800)
Beállítások, minden maxon: 4XAA 16XAF MS Transparency AA...
Egy saját magam által rőgzitett multi henten teszteltem.
dx7 dx9
max fps: 200 43
min fps: 40 9,5
avg fps: 90 21,6
[Szerkesztve] -
deter
aktív tag
válasz
Gaboman #4930 üzenetére
[link] Itt más látszik. A legtöbb tesztben alul maradt.
Mint már a kártya topikjában is írtam. Futtatnak ilyen kisméretű benchmarkokat. Ott persze, hogy jelentéktelen előny van az X1950XT 256Mb javára. De ha egy rendes in-game benchmark lenne. Valami nextgen játékkal, akkor fordulna a kocka.
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
Dikk
tag
Hello!
olyan problémába ütköztem hogy nem tom mit vegyek. Egyenlőre nincs pénzem PCI-E cucc-ra. Nézegettem az AGP-s felhozatalt pénzem se sok van de azé GF 6600 már csak gagyi számomra most. Na a kérdés az az lenne hogy meiket érdemesebb megvenni a 7300GT-t vagy a 7600GS. A 7300Gt most 26 700Ft lenne a 7600Gs 30 900 Ft. mondjátok már meg légyszi egy kis indoklással hogy meik a jobb és kb játékoknál mennyit jelent. FPS-be. köszi előre is.
Csákó
szerk.: Jaa és hogy a tuningot meik bírja jobban hűtéssel ne törödjetek van egy vf 700 cu-m az csak jobb mint a gyári. jaa és még egy kérdés hogy milyet vegyek a kártyákon belül?? inno 3d, gainward, gigabyte, galaxy....
[Szerkesztve] -
DNS_65
senior tag
válasz
Gaboman #4929 üzenetére
A jövő nem a 256 megás kártyáké, azt azért ne feledd!! Valamint ugysem tudsz jövöálló kártyát venni most 60-70k-ból. (dx10 meg ki tudja mit hoz, plusz majd az uj középkat
)
Sztem hiába a shader teljesítmény ha a memoria mennyisége lesz a szük keresztmetszet. Most még mindkettő kártya elég.
Azért örülök hogy te a jövöbe látsz és tudod mi lesz fél év mulva. Talán már neked sem lesz
meg az XT-d
Tényleg a Fear-ben miért olyan gyenge a kártya?? -
Gaboman
nagyúr
Tényleg erősebb az 1950XT, de ahol a GTO gyenge lesz ott már az XT sem lesz tul acélos szvsz
Én ebben sem lennék olyan biztos a helyedben!
A shader intenziv játékoknál jóval gyengébb a GTO és ugye a jövő a shadert igénylő gameké!
Amugy meg alapjában a legtöbb gameban 20-30% a minimum lemaradása a GTO-nak!
Tisztelet a kivételnek valahól kevesebb és néha előfordúl hogy jobb is de ez ami igen csak kevés! -
deter
aktív tag
válasz
Gaboman #4920 üzenetére
Most egy olyan számot mondtam, amit minden kártyának gond és feszemelés nélkül vinnie kell. A két kártya között nincs érdemleges különbség. X1900XT GPU: R580@625MHz, MEM: GDDR3@725Mhz 512MB kontra X1950XT GPU: R580@625Mhz, MEM: GDDR3@900Mhz 256MB . A franc tudja, hogy ezt a szériát minek hozta ki. Ez az ami parasztvakatís, nulla innováicó. Néha elgondolkodok, hogy miért is az ATi Tech favorizálom, miközben vannak inkorrekt dolgai.
üdv_
deter -
DNS_65
senior tag
válasz
skippper #4919 üzenetére
Tényleg erősebb az 1950XT, de ahol a GTO gyenge lesz ott már az XT sem lesz tul acélos szvsz. Azzal azért számolj, hogy az XT hütője 1 darab kaki, tehát a vételárba kalkuláld bele ezt is. Egyébként meg attol is függ melyik játékokat nyomod inkább. Ha pl Oblivion, NFS sorozat akkor ati, de ha pl: Fear, Q4 ilyenek akkor GTO.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
skippper #4911 üzenetére
Shaderigényes játékokban tényleg jobb a 1950XT, 256MB-ram is elég (Jó BF2-ben meg Oblivionban nem árt ha van +256). A helyedben inkább X1900XT 512-est keresnék. A ram órajel nem számít annyira, míg a méret inkább. Nem sokat nyersz egy lassabb késleltésű DDR4, mint egy jó DDR3-assal. Hűtést érdemes cserélni ha tuningon töröd a fejed, elég egy VF900, DDR4-es ramok alacsony feszültséggel mennek nem fogyaszt/termel hőt olyan sokat mint a DDR3.
to djtoomi: GTX-et még elpáhol néhol-néhol, de ahol megy az SLi ott nem bír el egy játékban sem a 7950GX2-vel. SLi nélkül meg 7950GT-ként teljesít a GX2 (mert ugye ez 7950GT párbarakva), jó hogy lepipálja. -
skippper
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek Asus X1950XT 256 avagy MSI 7900GTO 512?
Kb. egy árban van a kettő... Nem tudom eldönteni melyik kelljen. Az Ati modern játékokban jobban teljesít és tudja INT16 és FP16 HDR mellett is az élsimítást (ráadásul szebb is az Ati élsimítás). Az NV-nek viszont jobb a hűtése, nagyon jól húzható és 512 Mb ram... Fogalmam sincs, hogy melyikkel járnék jobban...PLS segítsetek...
-
Qru
MODERÁTOR
Ha csak netezésre kell, akkor van S3 trio is. Azt aztán a down grade csúcsa lenne még az integrálthoz képest is.
(amúgy én használom, hibaszűrésre tök jó. Befut a konfig ami hulla, máris megnézem, vga hiba-e) Komolyra fordítva a szót, inkább 9250-et keress. FX-ekről nem sok jót hallottam.
-
deter
aktív tag
válasz
elit_hun #4904 üzenetére
Azért annál vannak jóval komolyabb kártyák is. Pölö Gef FX 5600, ATi Radeon 9250, ill ATi Radeon X1300 az utobbi MO-n nem kapható.
Azt, nem kell eldönteni, hogy jobbak-e ezen kártyák a mostani integrálltnál. Mert erre választ magam is tudom, nemes egyszerűséggel nem. Valami Intel de annyira gyenge, hogy böngészés közben néha töredezik a kép gördítésnél...
Köszönöm
üdv_
deter -
petern
csendes tag
Sziasztok!
Win98-hoz ÉS XP-hez keresek levetett PCI-os videokártyát a megfelelő driverekkel. Válaszokat légyszi a petern@chello.hu emailre küldjétek.
P -
elit_hun
őstag
Mint ahogy Qru is írta, max ilyen Riva 128 féle borzalmakat tudnál beletenni, ezek jóval rosszabbak mint egy integrált, szerintem a legjobb választás iylen esetben valami Intel 945-ös integrált izé, De vannak GF 6150-ek mint integrált, nézd meg milyen a mostani integrált
VGA-dÉs majd azután eldöntjük
-
deter
aktív tag
Kellene irodai gépbe, valami VGA. Csak az gond, hogy nincs rajta AGP csatoló. Szóval a kérdésem melyik a legjobb teljesítményű PCI csatolójú kártya?
üdv_
deter
Aktív témák
- ÚJ, 27% ASUS TUF Gaming RTX 5090 32GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- GIGABYTE RX 6600 XT 8GB GDDR6 EAGLE Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Turbo GTX 1060 6GB értékelésre vár
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i7-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 11T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL Aegis DDR4 3000MHz memória, hihetetlen áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest