- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
Új hozzászólás Aktív témák
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
MZperX75 #5239 üzenetére
Köszi!
És 6670 a legnagyobb kártya, amivel tud dualban menni? 6770-nel már pl. nem?
Valamint mennyire kapcsolgatható, ha épp valami miatt a játék nem megy rendesen dualban, hogy csak a slotos vga-t használja? Újraindítás nélkül is váltható esetleg? Valamint melyik csatlakozót kell használni dual esetén? Az alaplapit, vagy a slotos kártyáét?
Köszi!
-
Patice
nagyúr
válasz
MZperX75 #5220 üzenetére
Pár kritikában olvastam, hogy nagyon belassul a rendszer és még böngészésre is lassú + Office megfoghatja.
Fenntartásokkal kezelem az ilyen véleményeket. Nem hiszem el, csak hát az ördög nem alszik.
Valószínűleg user error mind, ill. lassú vinyóval használták a Brazost. Szerintem a Brazoshoz jó párosítás egy SSD, hogy pörgős legyen, és kész.
Nem játszom, nem tömörítek át filmeket, szóval csak néha kell az a kis teljesítmény. De akkor nem gond, kivárom.
Akkor leteszek a Lliano-ról, felesleges, mert nem használnám ki. Brazos elég lesz.
A MIB házhoz azért ragaszkodom, mert a kis fogyasztást minden képpen szeretném megvalósítani, és a gyári 60 W-os táp elég jól lekorlátozza a lehetőségeket. Nem is baj ebből a szempontból.
A mostani konfigom is 100 W körül vesz fel a hálózatból idle, szóval egy nagyobb paneltáppal majdnem ugyan ott lennék fogyasztásban.
A Green vinyók is felvesznek ennyi áramot induláskor? (A jelenlegi asztali PC-mben is hallom, amikor rendszerindításkor egymás után kapcsolgatja be magának a gép a vinyókat, nem egyszerre. (Win7 alatt, az energiatakarékos, vagy milyen elnevezésű energiagazdálkodási profilt módosítottam a saját igényeimnek. Lehet talán ezért?)
Ilyen beállítással lehet elketyegne két 3,5-es Green vinyó is a MIB házban?
-
cekkk
veterán
válasz
MZperX75 #5157 üzenetére
E350et nem akarok venni, E45M meg ami tetszik 47 ezer ami elfogadható lenne, de még nem tudom. A fogyasztás még mérvadó lehet, mert zenét is akarok hallgatni, és olyankor nem örülnék a nagy teljesítménynek., és a vele járó fogyasztásnak, bár nem tudom, hogy a XBMC olyankor mennyire terhelné a procit
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #5130 üzenetére
Mivel te is szeretsz játszani az órajelekkel és igy a fogyasztással neked vetnék fel egy ötletet.
Én régebben csináltam úgy a Phenomommal ,hogy kiválasztottam egy órajelet a processzornak amivel még jól futnak a játékok,és megpróbáltam a legalacsonyabb feszültséget hozzá megkeresni.
Most is kipróbáltam ezt a taktikát már fél orája meg a stabilitás teszt és még minden ok.A jelelegi APU-m 3ghz -es orajellel megy alapba,és megpróbáltam alulorajelezni 2ghz re. Igy kipóbáltam a Flatout autós játékot. Ugy néz ki,hogy a 60 fps helyett igy 40 fps-e fut a játék,igy a 2 ghz lett a proci órajele. Kinyomtam a biosba az energiagazdálkodást majd nekiestem a feszültségnek.
Egy kis próbálkozás után meg is lett az 1.0857 v.
Igy stabil./nem veszi vissza ennyi fixen/
Terhelve az AIDA stabilitás teszjével 75 wattal megy az egész gép 130 watt helyett 7770 kártyával. /durva különbség/
Szerintem hagyom is igy,net,közbe nincs lassulás és a kisebb játékok elmennek az alacsonyabb orajelen is 15-20 fps csökkenéssel.
Azért jutottál te eszembe mivel te mivel neked sem biztos,hogy kell a 2.6 ghz orajel a 6550D mellé
.Neked most pont forditva van mint a játékosoknál akik kérdezik,hogy "kihajtsa e" a proci a vga-t .
Neked biztos,igy lehet egy kicsit játszani még a fogyasztással.
Idle modban meg 5 watt amivel többet kér.Ez csak egy ötlet,amit gondoltam megosztok veled.
(#5135) westcoastog.: Nálatok Pick Pack Pont nincs? Mert akkor csak 1100ft a kiszállitás az ipontól és ugyan úgy van garifutár is.
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #5113 üzenetére
Végülis igaz,de ő még a gpu tuninghoz sem ért igy e memoriával való bajlódás még nehezebben menne neki. Ramokat meg nem is lehet tudni,hogy mi van neki.
Sót a 100 wattos proci kis fesz emeléssel 3.6 ghz-en a 170 watott is megette nálam.
Azért ha egy kis feszültséget ad a gpunak és fel tudja húzni mondjuk 960 ig akkor az már 60 % és a tesztek szerint 20% többlet fps-t hoz 35 wattos többletfogyasztással.
Mivel sok játék mozog a 22-30 fps körül ezzel az APU val igy lehet ,hogy a 20 % nem olyan rossz ebben az esetben és megér egy kis tuningot. Persze ez állandóra nem megoldás akkor inkább egy "k" nélküli proci és egy vga ami jobb megoldás,
Vagy másik rendszer.De ez van neki!
-
westcoastog
veterán
válasz
MZperX75 #5088 üzenetére
Eladtam az alaplapot és ramot, így visszatudok tenni 22k-t, még eladok 1-2 cuccot aztán vissza is mehet a pénz amit most elköltök, na meg megyek gyakorlatra, azért is fogok pénzt kapni, egy keveset.
(#5089) Silentfrog
Az a csöpp oc nem nagyon számít, annyit húzok rajta afterburnerrel, tudom ebben a helyzetben hülyeség a márkát nézni, de a sapphire jobban vonz.(#5090) MZperX75
Tudom jó hülye vagyok na, de nem a te pénzedet költöm szerencsére. -
katona.jozsi
aktív tag
-
-
_ak_
addikt
válasz
MZperX75 #4860 üzenetére
Csak azon gondolkodtam, h ha tényleg a RAM hibádzik és sérült a jel (már ha mondhatom így), akkor az látszódna screenshoton is, nem? Anno a magas memória hzek és hő miatt keletkező csíkozódás, emlékeim szerint, megmaradt a képernyőmentésen is, hisz tényleg hibás is volt a kép, míg ennél nem maradt meg egy sem, pedig többször is próbáltam.
Én inkább másra gyanakodnék, csak itt a fúzió miatt nem lehet az ember biztos semmiben sem. plusz fesz ki tudja, mt stabilizálhat még vagy hol jelenik meg még a rendszerben.
-
westcoastog
veterán
válasz
MZperX75 #4853 üzenetére
Ez ennyire durván nem csíkozott, csak egy vékony csík volt, memóriahibás vga-m telefosta a képet színes kockákkal, szóval nem volt olyan vészes ez.
Lejjebb már nem viszem a feszültséget, 1,187-et próbáltam, cs source-ban indítottam egy 20 cpu playeres matchet és leállt a játék hibával, de a cinebench lefutott. Hagyom 1,2-n.
-
_ak_
addikt
válasz
MZperX75 #4843 üzenetére
Nálam is jelentkezik néha a csíkozódás.
Van, h 1 hétig nem látom, volt, h restart után 20 perccel visszajött, ma pl. mondjuk el is múlt magától. Nem volt durva, ill. csak egyszer, és amikor jelentkezett, akkor is inkább csak az egyik weboldalánál találkoztam ezzel, másik oldalnál már nem volt ilyen probléma.Asrock A75M
Kingmax 1600 mhz 4gb kit cl11 'I' betűs boltból. Volt alapon is, meg cl9-en is.
Egyébként sem értem teljesen a helyzetet a ramokkal. A BIOS alapból 1066-ra állítja be, a CPU-Z szerint a max bandwith 1333mhz. Hivatalos oldalon meg semmi infót nem találtam.
FLGE85F-C8MLB modul. 1.5V meg szerintem alapból nem olyan kevés (bár ddr3-at egyáltalán nem ismerem), többet nem szívesen adnék, igaz, tapintásra még csak langyosnak sem nevezném őket, szóval valszeg elbírnák.
A8 3820-as APU.Amúgy tökéletesen elég a 4GB RAM átlagfelhasználásra, de az SSD miatt ramdiskre tettem volna egy pár dolgot. Ha előbb tudom ezt, akkor lehet, h 8 gigás kittet veszek, de most már mindegy, maradjon így.
-
katona.jozsi
aktív tag
-
stratova
veterán
válasz
MZperX75 #4735 üzenetére
Azt azért beláthatjuk, hogy még 6550D-nek is kell többnyire a tuning és az 1600+-os RAM, hogy verje a GT 430-at, de nyilván szebben muzsikál a 6530D is gyorsabb memóriával.
HD 7660G azért egész szépen tartja az iramot ezekkel a mobil diszkrét kártyákkal 1600-as RAM mellett.
-
joker1220
őstag
válasz
MZperX75 #4720 üzenetére
Intel® Core™ i5-2410M Processor
(3M Cache, up to 2.90 GHz)# of Cores
2
# of Threads
4
Clock Speed
2.3 GHz
Max Turbo Frequency
2.9 GHz
Intel® Smart Cache
3 MBÉs 35W TDP vel
GPU Engine Specs:
96CUDA Cores
1344 MHzProcessor Clock (MHz)
10.8Texture Fill Rate (billion/sec)
Memory Specs:
900 MHzMemory Clock
DDR3Memory Interface
128-bitMemory Interface Width
28.8Memory Bandwidth (GB/sec)
Feature Support:
3D Vision, CUDA, DirectX 11, PhysX, OptimusNem egy rossz kis gép, de egyébként egyáltalán nem vagyok intel és nvidia párti
-
joker1220
őstag
válasz
MZperX75 #4699 üzenetére
Na uram, akkor este kivásárolom azt az A6-3500 át, kíváncsi leszek phenom X4960T->X6
után milyen lesz az életérzésNetezős konfignak ez is megteszi, remélem azért megy rajta a crysis full graffon
Na majd ha fel lehet oldani a 4. magot ezen is meg kidrótozni belőle a szorzózárat
akkor fog ez is szaladni -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4608 üzenetére
Csak terhelve fogyaszt kevesebbet 30 wattal,idle a 3870k alá megy az i 3 nak is.
Sokan panaszkodnak,hogy a Bf 3 hoz már kevés az i 3 ,az a játék kéri a 2 nél több magot. Igaz én nem játszok sokat de a valós 4 mag után nekem visszafele fejlesztés érzésem lett volna az i 3 2120-alA tuningot értettem semmire mert azokat nem lehet tuningolni
#4607) atti_2010 Értem!
-
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4563 üzenetére
13 ezer forint környékén vettem .
Szerintem ha alulfeszeled a procit attól semmi esetre sem szabadna elromlani a lapnak max ha emeled a feszültséget.(#4564) atti_2010 .: A bios, frissités nélkül el tud "romlani"?
Igy van nincs kép igy nem tudok semmit csinálni,és ráadásul nem is biztos,hogy az a baja csak találgattam.
Bár engem egyik része sem érdekel igazán ,hibás garanciás a lap ha meg belepiszkálok akkor meg abbakötnek bele. igy visszaküldtem inkább(#4565) MZperX75 Azonnali cserét kértem,jogszabály szerint lehetőségem van rá,hisz 3 napig akkor is kötelesek visszavenni ha nem tetszik a szine.
Plusz 8 napon belül akár el is állhatsz a vásárlástól amit neten rendeltél,indok nélkül,még ha tökéletesen is működik! -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4438 üzenetére
Ezzel én is játszottam.Benne volt 7770 a lapba és az Apu és a 7770 is be volt dugva egyszerre a monitorba.
A bisba beállitottam,hogy a Pci e legyen az elsődleges.
El is indult az APu de igy is ugyanannyi áramot vett fel mindha az ment volna idle-be.
Ráadásul nem töltötte be a vga drivert igy a 7770-en lévő venti is teljes sebességen forgott.Igy ez nem jó megoldás.Egy teszt szerint 33-35-38 fps lett a 1333-1600 és a 1800 mhz-es memoriákkal dualba. Talán a Metro 2033 volt amivel tesztelték,de ez nem biztos.
Én is I 3 2120-at akratam venni de lebeszéltek a 2mag +2 Ht miatt.
Sokan már kevesleik és egy két játék már jobban fut a valós 4 maggal.
Ráadásul a te Llano-d kevesebbet kér terheletlenűl mint az i3. Terhelve persze többet. -
Tomix24
addikt
válasz
MZperX75 #4438 üzenetére
Ha dedikáltat teszel, a Ram nem számít. Mármint nem kell 1600-1866. Csak Benchmark-hoz. 6670-nél kell egyedül mert ott a Dual Grapics miatt szükség van rá.
A Dual Channel maradjon meg azért, de elég az 1333 HD7750/HD7770-nél.
A Bios-ban váltogathatsz köztük, és igen inaktív lesz az a videókari/igp amelyiket kikapcsolod.
-
Tomix24
addikt
válasz
MZperX75 #4433 üzenetére
"Másik kérdés ilyenkor az IGP lekapcsol-e? Fogyasztás szempontból jelent -e valamit." - te választasz hogy melyik VGA legyen aktív. Dual monitor esetén lehet csak max bekapcsolva mindkettő, egyébb esetben a Bios-ban kell választanod.
Bármelyik Llano + 6670 gyengébb kicsivel mint bármelyik Llano +7750. Nekem volt ilyen formációban is, illetve most A6-3670K mellé tettem 7770-et. Fogyasztási adatok konnektorból mérve a teljes gépre:
AMD Athlon II 631 + HD7750 + 2x2GB ddr3 + 120Gb ssd + 550W-os táppal.
Idle (Desktop) - 40W
Desktop+Torrent – 46W
Netezés – 48W
Netezés – Youtube 1080p Videó - 62W
--------
Játék fogyasztás:
Skyrim – 1080p – Ultra beállítás – 2K texture pack – 104W
Shift 2 – 1080p – Maximális beállítás – 114W
Cossacks back to war – 1080p – régi játék- 73W
Directx 8-9-es játékok megállnak 70W körül
---------
Film:
1080p Blu Ray BD50 – 64W
BD rip – Avi – 54WNem álltalános terhelés:
Prime95(4 mag 100%-on terhelve) – 98W
Furmark - Csak a videókártya 100%-on - 103W
Gyilkos teszt – Prime95+Furmark – 144W--------------
AMD A6-3670K + HD7770 + 2x2GB DDR3 + 120GB + 450W 80+ táp.Idle (Desktop) - 36W
Desktop+Torrent – 39W
Netezés – 43W
Netezés – Youtube 1080p Videó - 65W
--------
Játék fogyasztás:
Sleeping Dogs – 140W – 1080p -High/Max beállítással (30Fps)
---------
Film:
1080p Blu Ray BD50 – 68W
BD rip – Avi – 57WNem álltalános terhelés:
Prime95(4 mag 100%-on terhelve) – 100W
Furmark - Csak a videókártya 100%-on - 134W
Gyilkos teszt – Prime95+Furmark – 172W -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4433 üzenetére
Most a 3870k mellett van egy Hd 7770 berakva.
/tegnap vettem az egészet igy probálgatom mindhogy/
50wattot mutat a fogy mérő idle modban,összesen. Nem tudom,hogy lekapcsol e az igp része de ha nincs barkva a 7770 akkor 40 watt körül van 1 hdd-vel és egy ssd-vel.
Mivel nem eszik sokat a 7770 igy ki sem fogom venni./ a 7750 is ennyit eszik idle fogy. alatt/ -
westcoastog
veterán
válasz
MZperX75 #4421 üzenetére
Turbot hagytam 2,8-on, bár lehet kikapcsolom, sok értelme nincs azért fölkapcsolnia ha 1 mag kell egy alkalmazásnak, 300mhz-től nem lesz nagyon gyorsabb.
Most játszogatok batman arkham asylummal, eddig stabil, de majd meglátjuk mit produkál a mai nap ekkora feszültséggel.(#4420) Silentfrog
Előbb kitesztelem 1,2-vel, de lejjebb nem tudom érdemes lenne e menni, így sem bírja a beállított feszültséget stabilan tartani. -
Silentfrog
veterán
válasz
MZperX75 #4414 üzenetére
Konzultálj westcoastog-al ő is tőle vette nemrég. 3870k az APU
(#4415) antikomcsi .: A baj csak annyi,hogy igy nincs energiagazdálkodás. mivel ha fixálom a feszültséget akkor nem veszi vissza az orajelet,se a feszültséget.
Sebaj majd,csinálok neki egy profilt és játékhoz jól lesz. -
lakisoft
veterán
válasz
MZperX75 #3952 üzenetére
Először a helyedben kipróbálnám a konfigot a új modullal egy kemény teszteléssel. Minden amit el bírsz képzelni ráengedném. Ha gond van úgy is kijön. Majd közben a ramot meg egy másik gépben tesztelném agyonra.
Vasárnap kapom meg a kis konfigomat:
Alaplap Gigabyte GA-A75M-S2V AMD A75, mATX s-FM1
CPU AMD A-Series A6-3500 BOX
RAM DDR3 4096Mb 1333MHz KingmaxEgy lényeges kérdés:
Elég lesz a gyári hűtés hozzá? -
Tomix24
addikt
válasz
MZperX75 #3836 üzenetére
Én is megijedtem, és rögtön vettem egy új ventit. Pedig ezek a Llano-k bírják a meleget.
Arctic Alpine 64 Plus - 2-3.000 Ft és hűsebbet/halkabbat kapsz.
26c-on megy a proci 1100-as fordulaton jelenleg(netezésnél). 100% terhelésnél 60C-ig megy fel a tiédnél 40w-al többet fogyasztó Athlon II x4-631-em. Alul feszelve persze. -
El Kebir
őstag
válasz
MZperX75 #3836 üzenetére
Mennyire régieknél? Az első c2d-k pl 65°C-os Tjmax-szal rendelkeztek, azokkal gond lehetet 65°C felett.
Az amd apu-k 80°C-os határig mennek, újabb intelekből van 95°C-ot is kibíró...
Tehát nem egységes, hogy mennyi az elviselhető egy cpu-nak. (a szilicium meg kb 120-150°C ig bírhatja)
szerk
Másik dolog, a hőmérés, az elég bizonytalan annyira, hogy 5-10-15°C hiba is legyen benne. Saját jó példám erre, hogy ugyanolyan cpu ugyanazzal a hűtővel különböző alaplappal 15°C eltérést mutatot, egyikben 55-65°C másik lapban 40-50°C valóság valahol a két véglett között lehetet. -
El Kebir
őstag
válasz
MZperX75 #3627 üzenetére
az hogy félrevezeted...
ha vesz egy 6670-et akkor +50 +150% közötti plussz teljesítménye lesz és nem 10-35%, mert neki most csak egy 3620-as adja a grafikát, ahhoz kellene viszonyítani, nem a 6670-hez.
ha gyorsabb ramot vesz a gépbe, akkor +10 esetleg +20% teljesítmény kap.
A különbség annyira nagy, hogy nem kérdés, hogy a plusz vga-val lehet jobban bővíteni a gépet.
-
El Kebir
őstag
válasz
MZperX75 #3621 üzenetére
"Hibrid CF kb 10-35% plusz teljesítményt ad"
ez hogyan jött ki? az össz teljesítmény a 6670-es teljesítménye felett lesz, ami a 3620-ban lévő gpu-hoz képest százalékosan sokkal több lesz.
ha lesz a gépben egy hd6670-es akkor a rendszermemória sebessége már másodlagos kérdés, akár maradhat a 1333-as is, sokat már nem nyerhet az 1600-as ramokkal.
Tehát szerintem egyértelműen a HD6670-es jelentene nagy teljesítméynugrást a bővítésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest