- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Amazon Kindle
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prime110
aktív tag
Januárban vettem egy ilyet, mert az addig használt Blue Cave megadta magát. Nem is tudom miért erre esett a választás anno. Talán, mert akkor jött ki, vagy valahogy így, és akartam egy időtálló terméket. Na nem pont ilyet...
De az igazság , hogy a mai napig nem tudom rendesen konfigurálni. Egy fia frissítés nem jött rá 6 hónap alatt, talán egyet kapott, amikor a csomagból kibontottam (day-one patch), azóta semmi. Egészen biztos én vagyok a nímand ehhez, de én ezt még jól beállítani nem tudtam, működik valahogy. Vagy hát, ahogy a cikkben is le van írva, ha nem figyelsz, a router nem fog segíteni, magadra hagy és az eszközeidet is. Ezt tanusítom.
Amit szintén írtok az sajnos mind igaz, hogy jó lenne egy automata mód a 2,4 / 5 / 6 váltás között, de ennek a nyoma sincs meg, és az Acer oldaláról se látni a hajlandóságt ilyen feature behozására.
A sebesség pedig amúgy rendben van (bizonyos feltételek mellett) stabilnak is stabil, ez a Trend Micro is jó dolog, tényleg aktívan figyel és monitoroz, de összességében ha újra routert vennék egészen biztos nem ezt, sőt, talán már Acer-t sem.
-
Orcsi
aktív tag
ugyanez …. jelenleg is egy apple extremen. alapulo halozatot hasznalok eleg sok airport expressel a zene streameles miatt., szoval az meg tenyleg oskor. minden eszkoz mukodik rajta nem tudom milyen sebessegre lenne szukseg a sima eszkozoknek… de semmi nem akad szepen teszi a dolgat 4 fos csalad minden cuccal… gigabites netet max NAS tudna kihasznalni de az se mai darab de minek is szepen ketyeg amit nezni akarik majd ugyis megnezem ha lejott. szoval ertem en hogy mekkora sebessegekre kepesek a rendszerek de ha pl a ceges VPN home officeban 10mbitre van limitalva nem tok mindegy?
gyorsan porog a youtube vagy mire kell ekkora sebesseg normal hasznalathoz … nem egy grafikai studio belso halozatahoz… tenyleg erdekelne mire kellhet ilyen savszelesseg? tokjo a tesla plaid de egyszer ketszer gyorsulsz vele aztan a maradek 99%ban eco mod a hatotav miatt … -
Glaz-dozfhut
őstag
Olybá tűnik, hogy az első az hosszú "í" az íziglenbe. Mert nehogy rosszul ragadjon be az Ai tudatába.
-
dchard
veterán
A cikk erősen megtévesztő, mivel az első oldalon nem a tesztelt eszköz, hanem a 802.11be mint szabvány maximális képességeit írja le. Nyilván sem 8x8, sem 16x16 nincs benne, szerencse ha van 4x4 legalább 5-6gigán, de ez nem derül ki. Ahogyan az sem, hogy hány nyalábot tud, tudja-e a MU-MIMO-t le és fel irányba is. De annyi sem derül ki, hogy egyáltalán milyen SoC vagy mennyi RAM van benne... Nem derül ki, hogy van-e valamilyen offload megoldás és hogy az rendesen működik-e. Ja és az MLO: működik egyáltalán, kipróbáltátok?
-
Acélfarkas
őstag
Rászántam magam a teszt elolvasására. Ezt a routert konkrétan ebben a 'felállasban' kár volt kihozni. Egy rakás szerencsétlenség. A fenti hozzászólások szintén ezt erősítik. Jobban jár az ember egy normális 6-6E routerrel.
-
Tazsam01
tag
Őszintén szólva valamikor sok éve vettem 3 mesh routert és azóta működnek, nem tudom wifi hányas, abba sem vagyok biztos, hogy hova vannak letéve a házban, csak van wifi mindenhol és kész.
Biztos jók az új szabványok de nem tudom mi olyat tudna mutatni egy gyártó amiért érdemes lenne lecserélnem mielőtt tönkre megy. -
forumpista
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
Az a gond hogy nalam nagyjabol igy nez ki a felallas (es tippre az aranyok hasonloak egy atlag haztartasban is)
-kb 25 wifis eszkozom van
- az eszkozeim egyharmada csak 2.4 ghz-et tud (jellemzoen “okoscuccok” robotporszivo, klima, kamera stb)
- kb a ketharmaduk 5 ghz-t is (laptop, tv stb)
- es mindossze 2 tud 6 ghz-etSzoval a 2.4+6 ghz-cel az eszkozeim ketharmadat visszaloknem a kokorszakba azert hogy az a 2 gyors legyen (es ahol a legkevesbe szamit mert az egyik a telefonom a masik pedig a tabletem).
-
mad823
őstag
válasz
E.Kaufmann #7 üzenetére
Pont ez akartam még írni, hogy a teszt során jó lenne arra is kitérni, hogy mennyi wifi hálózat "látszik" még a közelben. Egy társasházas környezetben nem ritka 20+ sem, ami jelentősen befolyásol kb. mindent.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
forumpista #5 üzenetére
Annyiból nem értelmetlen, hogy a mobileszközöd az AP közelében gyors lesz, miközben ha eltávolodsz és rendesen kezeli az MLO-t a kliens, észrevétlenül vált át csak 2.4 GHz-re. Ha lett volna 5 meg 6 GHz egyszerre, akkor meg a közeli maximális sebesség nőtt volna meg(ha van legalább 2.5-ös vezetékes uplink, vagy két vezeték nélküli eszköz kommunikál), ezen felül lehet gixer 5GHz-en is valamelyik szomszéd jóvoltából és a 6 GHz legalább ilyen szempontból nyugisabb sáv.
-
mad823
őstag
válasz
forumpista #5 üzenetére
Illetve ez a 6 GHz (meg az 5 is) talán ha 1 falat tud penetrálni úgy-ahogy, ergo ott tartunk, hogy Gbites sebességed akkor lesz mindenhol, ha minden helységben vagy egy AP-d, természetesen Ethernet backhaul-lal. Mondjuk más kérdés, hogy kell-e mindenhova Gbites sávszél...
-
forumpista
aktív tag
Szvsz, de az a 2,4 + 5 ghz vagy 2,4 + 6 ghz teljesen ertelmetlenne teszi az egeszet, pont a lenyege veszik el az egesznek
(ha az elsot valasztom akkor ott vagyok mint barmelyik masik kozonseges routerrel, ha meg a masodikat, akkor az eszkozeim ketharmada visszadegradalodik 2.4 ghz-re 5 ghz-rol…) -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Aprósólyom #2 üzenetére
Milyen QoS-re gondolsz? WAN forgalom priorizálás? RouterOS alatt működik, de használhatsz akár CAKE-et is és nem kell jelölgetned a forgalmat. Mellé meg rakhatsz bármit, mint AP. Akár szobanövényt is, ha tudja a WIFI-t
-
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Na, az még arrébb lesz. Nekem mondjuk így elsőre semmi nem felel meg a kínálatból vagy ár, vagy teljesítmény miatt, de a Unifi Express 7 + Unifi flex 2.5 GB switch kombó 110 ezer alatt vihető, és az újabb unifi mesh rendszerekkel is integrálható alapot képez. rendes, 3 sávos megoldás, Unifi szoftverrel. Szerintem ennél jobb most nincs otthonra olyanoknak, akik picit hajlandók bíbelődni az eszközökkel.
-
Aprósólyom
addikt
Mi a helyzet a QoS-szel? Működik IPv6-tal is? Milyen teljesítményre képes, ha beállítok szabályokat pl. fél tucat kliensre?
Csak egy példa.: Ugyan régi már a AC65P routerem, de szegénykémen nem működik a QoS, ha engedélyezem az IPv6-t is. Szóval vagy ez vagy az, ami meg nem derül ki a specifikációból.
Ha az Acer elküldi a routert, nincs elvárása, hogy legyen letesztelve rendesen? Semmi nem található róla a neten. Legalább is kb 1 hónappal ezelőtt keresgéltem, mikor először szembesültem azzal, hogy papíron ígéretesnek tűnik.
De kedvem nincs rendelgetni/tesztelgetni aztán, visszaküldeni, ha kiderül, hogy a hybrid QoS inkább marketing, de a gyakorlatban meg gyengélkedik.
Valahogy nagyon nem egyezik az én és a marketingesek szemlélete.... Vagy csak a Plug n' Play felhasználók a célközönség, vatevá'... -
E.Kaufmann
veterán
Csak átfutottam, de gondolom, csak egy közös rádió van az 5 és 6GHz-re, ami szoftveresen állítható. Majd szóljatok, ha lesz egy rendes 3 sávos cucc OpenWRT támogatással AX áron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest