Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #82297 üzenetére
Az I5 6500 az doboz vagy proci is van benne?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
balintka
addikt
válasz MasterDeeJay #82297 üzenetére
Hol kukázol ilyen jó cuccokat ?
-
Kukáztam. T60 bűn lenne ott hagyni. Geforce2 MX, valami asus sztem az is mx, meg Agp 7600gsy gyári intel hűtő pasztája is gyári, rakás ram (kiemeltem 2gb ddr2 és 1gb ddr1 notiramokat. Még teszteletlen mind.
Nincs a képen egy toshiba noti amd v120 procival 4gb ddr3-al döglött hddvel de müködik töltővel.
-
MaxWil
csendes tag
sikerült egy régebbi hozzászólásból kideríteni, hogy milyen kártyát használsz a post debug-hoz (mint MasterDeeJay ) TL460S Plus.
Ahogy elnézem, csak a kínai manual van hozzá, amit sikerült levadászni netről.
Az egyik fordító ezt mondja a 25-re:
25
Test all memories except the first 64K. Initial preparation of interrupt vector completed; will start reading out the input/output ports of the 8042 for rotary interrupt. Loading interrupt vector is in progress or out of order.Itt a 26 is, mivel kerested
26
Test for exceptions to protection mode. Read out the input/output port of the 8042; will make initial preparation for rotary interrupt start to make global data. Open the A20 address line; make it referenced for addressing.A hülyék már a spájzban vannak...
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82283 üzenetére
Ezt megcsinalja egy v2 is nekem is hasonlo volt a gondolatmenetem, aztan rajottem, hogy azaz egy is felesleges egy gf melle, annyira keves az igazan jo glide only jatek. Lehet inkabb a s7be teszem.
Kb 98 tavasz - osz, amig a v2 nagy kiralysag volt.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Czo
addikt
válasz FoxiestFox #82284 üzenetére
Ez kizart, hogy driver para legyen. Ez valami interferencia, valami zaj, ami valahonnan jon. Lehet akar belso illetve kulso zajforras is. Belsore lehet pelda pl egy hibas tapegyseg, vagy valami TV tuner kartya, ami a radugott kabeltelevizo jeletol osszeszed valami hulyeseget. Kulsore ugyonigy lehet pelda akar egy erosito 2-3 eszkozzel "kesobb" (pl fokartya hdmi-vel radugva a TV-re, a TV radugva egy erositore es az erositore dugott aktiv melyladaban beteg valahol valami.
Tehat, nezd meg masik tappal, de a legfontosabb, huzz ki mindent a gepbol (hangot, ethernetet, mindent ami nem a monitor es nem a gep es nem a billzet es nem az eger), fogj egy elosztot, abba dugd bele a gepet es a monitort es igy nezd meg, hogy van-e interferencia.
-
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #82292 üzenetére
Dathsun tápcsere ötletét osztom még.
-
félisten
-
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #82289 üzenetére
Vga kábel, monitor?
A régen jó volt nem jelent semmit.[ Szerkesztve ]
-
válasz FoxiestFox #82289 üzenetére
Ja, hát akkor az említett tápcsere-próba, vagy másik gépben próba. Ha egyik sem, akkor már elég nehéz lesz rájönni hogy mi okozza.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
félisten
válasz DarthSun #82288 üzenetére
Van 3 átkötőm, minddel ilyen úgyhogy azt már kizártam. PCI slot problémát is, minden slotban ez van, illetve más kártyák működnek rendben.
Magukon a kártyákon a hardverhibát azért zárnám ki, mert ez kellően furcsa hiba ahhoz, hogy kétszer két ugyanolyan kártyán megtörténjen tök egyszerre (mint írtam, volt már ugyanezekkel a kártyákkal hibátlan a kép).A táp kellően erős kell legyen, egy Core2 érabeli FSP van benne, de van valahol egy IBM ATX szervertápom, ha lesz energiám szétborítani az egészet, végső megoldásként kipróbálom azzal.
-
válasz FoxiestFox #82287 üzenetére
Ez inkább olyan remegésféle...ha szoftveresen jó, akkor tippek lehetnek csak : bizonytalan PCI kontaktus, kártyán a DAC vagy valamely alkatrész kondi/kerámia kondi kifáradt, a gép tápja vagy valamelyik komponens zavart szór a kártyákra. Ha 1 kártyával is ilyen, akkor nem említem az SLI kábelt, az átkötő viszont még benne lehet a pakliban.
-
félisten
-
-
válasz FoxiestFox #82283 üzenetére
PCI változatban lenne érdemes bezsákolni, de az meg ritka és mégdrágább mint az AGP- s. És akkor mehetne mellé a 32bit színmélységet tudó fő AGP kártya.
De ha nem hibásak a V2- id, akkor be lehet azt lőni rendesen.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nincs kihatással a jelenségre a képfrissítés sajnos.
A kártya órajele se, 85-110Mhz-ig próbáltam (110-nél már textúrahibázik, 105-ig jó).Igen, itt egy videó amit jobb híján az lcd-ről csináltam. Kattra letöltődik, 17 mega, mobilneteseknek mondom.
A kép teljes egészén hullámoznak a horizontális pixelcsíkok egymáshoz képest, tehát nem csak az adott 3 objektum, azért ezt az oszlopot filmeztem le, mert itt kellően nagy a kontrasztkülönbség, hogy kivhető legyen, miről van szó.
Ráadásul a hullámzás mértéke is fluktuál, ez még egy dolog ami miatt valamiféle belső interferenciára gondolok, hogy az a körülmény ami okozza, nem fix.
-
félisten
-
Igen, de az én vallásom szerint az pozitívum
Pontosan, relatíve későbbi AGP- s kártyához méggyengébb, de avval jól működik, és elképesztő eredményeket képes hozni, már a procihoz képest.
A 3DM2001 Nature teszttel szoktam pedálozni, hogy az erősebb SS7 procikkal+overkill videoval, játszható FPS- eket produkál, ami nem kis operett egy ilyen konfigtól.Persze így nézve jogos hogy a V2SLI is hajtható lenne benne, de az sajnos instabil. Hogy miért nemtom, de ez a saját tapasztalat.
-
arn
félisten
-
SS7 AGP- vel : tökéletesen belőhető. 4 vagy 5 lappal próbáltam, mindegyiken szépen megy.
SS7- ben a V2SLI nem ajánlott, túl gyenge hozzá, anomáliákat okozhat. Az overkill AGP video viszont megy, nem okoz gondot, meg a korhű sem.
De asszem FoxiestFox P-III- ban tolja az SLI- t, az pedig teljesen jó hozzá. 1GHz- en már ki is hajtja. Meg amúgyis a BX a legjobb retro chipset.A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82273 üzenetére
A v2 sli hasonlo onszopatas, mint a ss7 agpvel.
ha nagyon vuduzni akarsz, a v3 sokkal kerekebb tortenet (meg kb az egyetlen, ami normalisan mukodik ss7ben).facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Czo
addikt
válasz FoxiestFox #82276 üzenetére
Az boven tokeletes, nem feltetlen a driver fogja ezt okozni. Elegge "igenytelen" es pofonegyszeru a cucc ebbol a szempontbol. Tudsz felrakni egy fotot egyebkent arrol, hogy mit latsz? A Hz allitas sem okoz valtozast?
-
válasz FoxiestFox #82276 üzenetére
Az nem jó, próbáltam én is, sok game el sem indult, ami meg igen, az instabil volt. Pld még a driver fül logo animáció is, ha párszor visszakattintottam, kb 3x jó volt, aztán lefagyott az ablak.
-
félisten
-
válasz FoxiestFox #82273 üzenetére
FastVoodoo2 3.5 vagy egy középrégi gyári driver(ennek a verziójára nem is emlékszem) ajánlott. A többivel előfordultak furcsaságok, színátfordulás valami lilásra, sorminta szerű pöttyözés, képtörés. Hullámzás asszem nem volt.
-
-
félisten
Jap. Kipróbáltam, nem jó ott sem, ugyanaz a probléma.
És most másik alaplapom sincs kéznél, hogy megnézzem, abban is így működnek-e.
Ez azért szopelli eddig, mert igaz, hogy a kártyapár garis, szuper értékeléses német ebayestől, de mi a gari arra, hogyha ha visszaküldöm, a következő pár nem hullámzó képű lesz?
Ez szerintem valami alaplapspecifikus baszás ami a gépemben bujkál, bárcsak reprodukálni tudnám azt a 20 percet, amíg semmi baja nem volt.
Kipróbáltam változatos PCI slotokat, különféle PCI latencyket, még vissza is vettem az FSB-t 100-ig, lejjebb a CPU órajelet, megnéztem több kábellel, beleértve az átkötőt, mást nem tudok kicserélni (hacsak nem a belső összekötőt, de abból csak ez az egy van). -
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82268 üzenetére
Na, az nekem kimaradt, de volt egy idő mikor ha a YT ablak nem volt az aktív ablak, akkor megállt a lejátszás ... Az volt az első amire azt mondtam, hogy ez a rendszer rossz irányba megy.
Na, az menő. Kár h személyre regelt, mert tuti elkértem volna a telepítőt különben. így nyilván nem aktuális.
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82270 üzenetére
Tftn altalaban rosszabb a helyzet, mint crtn. Van olyan kartyam, ami nem tiszta tftn, vagy beeg, crtn semmi baja.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
félisten
-
Czo
addikt
válasz FoxiestFox #82267 üzenetére
Probaltad mas megjelenitovel is? A voodook elegge "fos" jelet adnak ki magukbol. Itt nem a kepminosegre gondolok, hanem az analog jelnel levo "szabvanyok"/"szokasok" betartasara. Pl. mekkora hosszu blanking intervalok, stb-k vannak a jelbe, illetve. Ami nekem van Diamond, annak pl latvanyosan "csikos" kepe van (foggleges vilagosabb es sotetebb "savok" vannak a kijelzon, kb 2 centinkent valtakozva) ha a Belinea TFT-t hasznalom, viszont mindez nem latszik se az LG TV-n se a projektorokon. A VGA-HDMI adaptereim is a falnak mennek tole.
-
válasz #94257664 #82264 üzenetére
Az UOSP, én is használom pár gépen.
(#82263) arn : korai Nod32 védelemmel már Win98 alatt ment a betárcsázós net, számtechben meg jött az ADSL is. Sok gépet hoztak azért full vírussal, amikkel védelem nélkül mentek netre. Aztán beállított védett gépeken meg rákattintottak csali linkekre, vírosos emailekre, volt velük meló. Emlékszem gépre mely belassult, és a tulaj mondta hogy xar a hardver, nincs is rajta vírus. Átettem a vinyót a cégesbe, és a Nod32 1800+ vírust talált rajta.
(#82265) KROK640 : a csúcsfrissítés, az USB kinyírós, mikor MS úgy döntött, hogy azon USB eszközök, melyeknél a gyártó nem fizetett kapcsolódó jogdíjat, azok törlendők, firmware legyalulható
#82266 : személyre regelt Enterprise, főnököm scriptelte(a legjobb programozó a cégnél), mindent is be lehet állítani már telepítés közben(is). Mielőtt még nyuggerbe vonultam, ajándékba kaptam.A 3 test probléma nem megoldható.
-
félisten
Mondjuk az enyém sem a Win frissítésektől, hanem a driverektől szokta összefosni magát.
Most épp működik, de még mindig bugos a V2 SLI-m.
Hullámzik a kép. Először azt hittem, SLI hiba a két egyforma kártya között, de nem az, mert egy kártyával is csinálja, bármelyikkel is, horizontálisan "hullámzik" a kép.
És biztos nem a Voodook hibája, mert a telepítések alatt már annyit tekergettem a biost és drivereket, hogy egyszer már hajlandó volt hibátlanul működni, de aztán a Radeon driver szétküldte az egészet, azt hittem bios beállítás miatt, megint eltekergettem és azóta megint fos, de nem emlékszem, mit állítottam, hogy jó legyen.
A Radeon 9000Prom nem hajlandó normálisan működni driverrel, ha bent vannak a V2-k. Ha nincsenek bent, hibátlan.
Gef4 működik a V2-k mellett is, driverrel is. De a hullámzás független az AGP-től.Olyan, mintha valami interferencia lenne, ami nem zavar semmi mást a gépben, csak a Voodoo2-eseket.
És ez egy BX lap, tökéletes kompatibilitással mindenhez is. Eeeeh.
Ötletek?[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82262 üzenetére
Igen, annak idején a 366-466-osomon elég volt a DX6.1-es. Emlékszem, később (azt nem tudom h Win 98 volt-e még?) DX7.0-át fel kellett nyomatni.
directx_aug2009_redist.exe már az Athlon XP-men rajta volt természetesen Sőt, most is rajta van. DX2010-es az már inkább a Phenom 9500-ról rémlik. Nem nagyon emlékszem már.a Driver updateet lőttek ki csak vagy az összes frissítést is?
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82261 üzenetére
Majd lehet, hogy felteszem valamikor az Athlon XP-s XP-re ( ) aztán szórakozok vele egy jót Azért fényévekkel szebb mint a sima XP.
Itt látszik, hogy 2009-ben már bőven skineltem a rendszert (és még ontopic kép is ) (nem emlékszem már a program nevére), de ezen a képen látszik, hogy már 2007 szeptemberében skinelt Win XP-m volt (szintén ontopic kép Orthossal)Sajnos Win10-re nem nagyon találtam megoldást, pedig nézegettem még mielőtt áttértem Win10-re. Az a baj, hogy olvastam olyanról is amelyiket a frissítgetés állandóan kinyír részlegesen vagy teljesen, ez eléggé elvette a kedvemet...
-
törölt tag
válasz FoxiestFox #82254 üzenetére
Nekem anno ezt dobta fel "Windows 98 Service pack" keresésre, azóta használom.
[link] -
arn
félisten
válasz DarthSun #82256 üzenetére
Jah drivereket es 3rdparty programokat raktam fel persze, de magat a wint sose. Igaz nekem sose volt neten, de ha belottem gondja sem volt sose. A frissitesek mindig uj helyzetet teremtenek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz KROK640 #82259 üzenetére
A 6.1 mondjuk full retro géphez elég. A 775/XP- hez még a DirectX2010- et is feltoltam. De egy P-III/P4- hez is jó ha fent van legalább a DirectX9.0c/2004. Enélkül az UT2004 el sem indul. A SSamHD pedig a DX2010 nélkül int be. Utóbbi már az X99- re is felkerült XP és Win10 alá is.
Win10 driverfrissítését kilőttem a fenébe a ShutUp- al(bár a telepítőkészlet is már spec, szelektív, végleges tiltásokat lehet benne kipipálni, ajándékba kaptam), már a Zen- en, mikor lecserélte a kedvenc videodriveremet. Aztán most az X99- en is az volt az első dolgom, hogy még offline módban kussoltassam.
[ Szerkesztve ]
-
válasz KROK640 #82258 üzenetére
WindowBlinds, szabályozhatod az üvegek átlátszóságát is. Színezhetsz, variálhatsz szinte mindent, betűk, keretek, ikonok, animálás, stb...
Win10- ből nekem is hiányzik a stílus, de lehet hogy ahhoz is van skinnelő, de nem néztem még utána.Köszi, akkor 1 szavazat már van a skinnelt mellett.
-
válasz KROK640 #82257 üzenetére
Érdekes a project, itt találtam, a letöltött ISO- t az nLite SP4- nek ismeri fel, de a telepítés után már SP5- öt ír a system, ahogy a linken levő képmentésen is látható.
Hát, ja...elég gyors 775- ön a 98. Win2000 tényleg nem game specifikus egy oprendszer. XP- ben feljavították alaposan a game-kompatibilitást. Bár van néhány Win9x játék, ami nem indul XP alatt. A remakek igen, de az eredeti csomagok nem.
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82256 üzenetére
Azt a Midtown Madness installja feltolta 6.1-re és boldogság volt. Mást én sem frissítettem a Win98-on ...
Boldog szép idők, mikor mégnem zaklatott a rendszer folyamatosan valami frissítéssel... ami után rendszerint a legváratlanabb pillanatokban jövök rá, hogy mikor épp mi megy el (hangkártya controll panel, a kormányom forza 4 alatt, és a 3DFC támogatásom Glide Wrapperrel - mind 1-1-1 frissítés után mentek el és soha egyiket sem sikerült megjavítanom (így most nincs glideom sem már Win10 alatt, pedig Carma 2-zni meg ilyenre jó volt, hogy volt) és mindig azon aggódni : VAJON MOST MI LESZ SZARABB? Mert valami szinte mindig az lesz....
Legutóbb órák után is fellélegezve tapasztalatam, hogy semmi nem romlott el... korai volt az örömöm, a gép leállási ideje kikapcsoláskor a korábbi 3-5 másodperc helyett 3-5 perc(!) lett !! Települt a Róza mama leállási üzemmód ... és azóta ezzel is megkellett tanuljak együtt élni, hogy ilyen lassan áll leInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82239 üzenetére
Nem is tudtam, hogy van XP alatt is Aero (vagyis gondolom csináltad utólagosan), igaz a végefelé nekem is volt valami programom ami "Vista" kinézetet adott neki.
Nekem nagyon tetszik így a rendszer, ilyen "rokkokósan", és pont ez az átlátszóság meg ilyenek amik piszkosul hiányoznak a Win10-bőlInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82238 üzenetére
Először nem értettem miért törölted az SP5-öt utána láttam már az okát. De mi volt abban amitől SP5 lett? (és hol az SP4?)
Eltudom képzelni milyen gyors lehet 775-ön a Win98, mert nekem már 466-on 128MB/192 RAMmmal is nagyon gyorsnak tűnt. A WinME nekem anno nagyon bejött, egy csomó Win98-as hibát kijavított, igaz cserébe valamivel lassabb volt, de ez már egy P3-ason sem volt érezhető... nemhogy egy LGA775-ös gépen
Win2000-et nem szerettem, egy ideig netezni használtam, de játszani érdemes volt legalább 256MB RAM hozzá, és még úgyis a játékok nagy része el sem indult (nem memória hanem más miatt).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82254 üzenetére
En meg eletemben nem frissitettem rajta semmit
-
félisten
-
-
válasz jokeph #82249 üzenetére
A C61x tuti jó desktop lap formában is, hiszen a 612 megy simán Win7- el is. A kis kínai mérnökök jól megépítették. Bebootoltattam egy anno AM2+ - ra telepített Win7- el is, elindult, de nem hagytam meg(XP és W10 volt a végcél). XP- re nem adták áldásukat, de hát még az is megy, egy kis moddolással. Mondjuk az a hatalmas Xeon, hát...jóég tudja, ott már nem csodálkozom hogy van egy kis pitty-putty.
Amúgy nem mazohista , kár hogy nem indul neki, ezt így kell csinálni, 20C/40T procival retro kártyákat hajtani.
Bár én szerényebben fogom, rárepültem egy 8C/16T 90W- os procira, Kedd-Szerda környékén jön az ígéret szerint, nekem az bőven elég lesz.
-
válasz MasterDeeJay #82248 üzenetére
Ah, milyen kisméretű lap, aztán "csak" 165W- ig jó , meg az ára sem kevés akkor. Az X99- esem volt 52500 HuF, EU kínai boxing Spanyolból. Mondjuk most drágább lenne, elment a dollár, bár egy kicsit visszajött most, de már nem lesz a régi. Gondolkodom hogy kéne venni dodót tartalékba, bár ha bombákat kapunk a fejünkre, akkor b*xhatom a valutámat...
-
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #82248 üzenetére
Vagy úgy. A C61x/62x különbözik a destop PCH-któl, lehet itt van a bibi.
2008 server R2 menne biztosan, ez kb egy kibővített W7, ezzel nem nézted ?#82250MasterDeeJay: Mazohista !
Anno kipróbáltam a 2008 server valamelyik korai angol verzióját, még valamelyik FX előtti AM2/AM2+-os gépemen.
Halvány emlék, de mintha a 6600GT is ment volna alatta vista/W7 driverrel, de nem vagyok már benne biztos.
2003 server alatt tutira ment.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz jokeph #82247 üzenetére
A patcher nem jó, már próbáltam. Ez C621 déli híd, totál más amint ami az asztaliakon van. Nem a sata és usb-vel van a gond, addig el sem jutok. Mondjuk ultimate-t nem próbáltam csak pro-t. Post után fekete képet kapok és a bill sem reagál (numlock sem aktív)
Még úgy is próbáltam hogy HDD-ről telepítem nem usb-ről (diskpart, bootsect stb.. parancsokkal már elvagyok segítség nélkül is.)DarthSun
Ez most kivételesen hót közönséges Supermicro X11SPM-F lap, azaz annak az butább verziója amin csak sima gigabit van nem 10gbit. Proci ES (QL1L spec 24eft-volt aliról újonnan 1 év garival de a lap volt drága 75eft itt helyben) de volt mikrokód legújabb bioshoz is, az x99-es tool-okkal bele tudtam rakni. Nagy procik nem is mennek benne csak 165w-ig jó.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #82241 üzenetére
Roppant szabálytalann.
W7x64 Ultimate-t simán felvarrtam Skylake/Kabylake-re de még az AM4-es rendszerre is - kis okosítással (Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 wifi + 3300X/5600X párosokra).
Az Asrock oldaláról leszedett kis progit pakoltam neki oda.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz MasterDeeJay #82244 üzenetére
Hát az már csúcsragadozó. Milyen lapban van, kínai, vagy egyéb gyártó ? A Win7- nek mennie kéne, nem néztem utána, de sztem a Pro az már kezel 20C/40T procit is - vagy mégis a sok mag lenne a gond , nemhiszem, hiszen az XP is megy 6 coreval, ami akkoriban nem volt általános.
-
gban
veterán
válasz MaxWil #82242 üzenetére
Igen én is ettől tartottam de viszont a tesztkártya ellépked 25-ig, vagyis a procit kezeli valamennyire.
Szerintem ha azzal lenne baja, attól még kiírná hogy proci error de nem jut el sajnos odáig.
Tutit csak akkor tudok mondani ha kerítek egy P2 procit.Postázást nem vállalok.
-
válasz DarthSun #82243 üzenetére
Semmilyen telepítő nem bootol be, fekete képet kapok. Teljesen mindegy hogy UEFI vagy CSM, de simán másik gépben készre telepített win7 sem bootol. Még csak egy logóig sem jutok el. Freedos, ubuntut meg tudok bootoltatni. Valami a bootolásnál van nem a sata driver a gond. Totál lefagy a gép, azt hittem a sok ram miatt de kevesebbel sem bootolt be. Többféle videókártyával, csak integráltal stb.. Ez nem sima Skylake hanem Skylake-SP Xeon Gold 6138.
Hivatalosan támogatja a Win7-et és régebbit is (elvileg Xp-t is kellene): [link] (biosban is van egy win7 kapcsoló usb-hez hogy menjen telepítés alatt de addig sem jutok el hogy bill, egér aktív legyen simán lefagy az egész)
Meg a 11-et is. [link][ Szerkesztve ]
-
Kössz az infot. Átolvastam, látom hogy bizonyos esetekben megáll a boot. Meg azt is le kéne nyomozni hogy pontosan melyik az a Vista, ha van egyáltalán verzió megadva a lemezképhez, amelyikből ki kéne ollózni, meg a hogyan is kérdéses ilyen célirányos ismeret nélkül. Látom ott is tevékenykedik Fernando.
(#82241) MasterDeeJay : , köszi, meg is izzasztott kicsit mire sikerült, de legalább tanultam pár trükköt.
Nem megy fel a Skylake systemre a Win7, mivel áll le ? Fernando megírta az uni SATA AHCI drivereket 2019- ben is, ha esetleg az a gond, mint nálam is az okozta a fő problémát. Az még elvileg jó Win7- re, meg már a Skylake is volt akkor. A következőhöz már odaírta hogy csak Win10/11.A 3 test probléma nem megoldható.
-
MaxWil
csendes tag
Üdv!
Nézegettem ennek az Acer m11e-nek manual-ját, szerintem nem tud mit kezdeni a prociddal. 99%- hogy nem kezeli a celeron-t és a többihez képest magasabb szorzót sem. Ahogy elnéztem nincs lehetőség bejumperelni a procit. Az OEM Acer BIOS se fog sokat nyújtani...
"PII 233 up to 350 and 400 MHz"
Klamath 2.8V
233 = 66x3.5
266 = 66x4
300 = 66x4.5
Deschutes 2.0V
266 = 66x4
300 = 66x4.5
333 = 66x5
350 = 100x3.5
400 = 100x4
Mendocino 2.0V
500 = 66x7.5Amúgy nem csúnya deszka
A hülyék már a spájzban vannak...
-
-
Czo
addikt
válasz DarthSun #82239 üzenetére
Kicsi patkolas utan tudsz UEFI modban, tehat CSM nelkul Windows XP bootolni. Anno, amikor kijottek az elso Mac gepek Intel platformon, akkor az Apple EFI 1.1-es firmwaret rakott a gepekre. A Boot Camp (ami maga a CSM mod tamogatas), csak kb 3-5 honappak kesobb erkezett meg. A koztes idoben emberek rajottek, hogy a Windows Vista UEFI bootloaderenek korai verzioi (amik a beta verzios Vistaban voltak), azok be tudjak rantani a Windows XP-t.
Ha ez mukodott anno Macen, akkor mukodnie kellene PC-n is. Hirtelen googlezva, ezt talaltam a temaban.
-
válasz DarthSun #82180 üzenetére
Úgy néz ki hogy akkor kész az XP session. Néhány egyéb rendszerdriver nem telepíthető, de kenand kolléga azt mondta hogy azok nem is szükségesek, W10 alá sem kellett volna feltennem, bellassulhat tőle.
Belőttem egy kis rokokó színezést, üvegpaneleket, stilszerű hátteret. Vírusvédelem fent, tűzfal bekapcs, bár netre az XP- vel nem megyek, de helyi hálón azért kiszűri, ha van valami kártevő.Aztán lábujjhegyen a BIOS- ban visszakapcsoltam a storage AHCI- t(ezt vissza kell Yeo szerint) , az UEFI- t viszont nem szabad, azt írta. Így Win10/nagyobb videokártya esetén vissza kell kapcsolnom, tehát átbootolás esetén mindíg be kell lépnem a BIOS- ba. AHCI on tehát, majd boot, minden ok lett, így visszakötöttem az SSD- t is, megint boot, rendben felismerte. Ellenőriztem is a drivespeedeket, persze XP alatt a régi CDM- el, ahhoz képest hogy retro oprendszer, karcolnak rendesen, sztem minden ok.
A gépezet így minden előzetes elképzelésemet hozza, ezért rárepülök egy picit erősebb CPU- ra, bizonyította hogy megérdemli. Persze minden tiszteletem a 2609- nek is, ráadásul azt ajándékba kaptam, kiváló és erős félretro proci.
Ja, és vélemények jöhetnek hogy giccses-e a skinnelés, vagy állítsam inkább vissza a hagyományos XP kinézetet ?
-
válasz envagyok #82232 üzenetére
SB0100+Win7 alatt még működött, de 3/4 vagy 4/5- el szólt csak, nem is emlékszem melyik, a 2/3 az bug a leírásban sztem.
(#82233) FoxiestFox : Daniel K már befejezte a fejlesztést, Win11 alá még optimalizálta a csomagját, aztán elköszönt. XP- től kezdve nagyon jók a driverei, a régebbi és a legújabb verziókat is lementettem, aztán hogy az új meddig lesz ok, a buildváltások miatt, azt nehéz megjósolni. De legalább a retro gépekhez lesz mindíg penge csomag.
(#82234) KROK640 : igen, kisebb problémák még vannak, most azokon aggyolok, de lényegében jól műkszik. SP5- ös szerkesztés is jó lett, fel is ment, de elengedtem, töröltem. A kiinduló alapcsomagnak nem volt elég a szériaszám, aktivációt kért. Azt is ki lehet szedni belőle(XP jogviszonya már senkit nem érdekel), de már nem molyoltam vele. Jó a sima SP3, az legalább elég retro, egy már viszonylag hozzá képest modern gépen. A cél végülis ez volt. Meg a Win10 is, tehát hogy mekkora intervallumot képes átfogni.
#82237 : nálam meg épp a fenti analógiára a Win98 -> 775- re. Kedvenc oprendszer a lehető legújabb gépre. A vadállat gyors Win98 . A WinMe nem annyira jött be, bár lehet hogy majd még kísérletezek avval is, meg a Win2000- el is. Utóbbi a csomagszerkesztővel elvileg felmegy 2011v3- ra is, asszem az XP- re írt AHCI drivernek mennie kell Win2000 alatt is(#82236) nakos1212 : XP alatti 3DMark futásoknál is magasabb az eredmény ha közben az Explorer ki van kapcsolva.
-
KROK640
nagyúr
válasz #94257664 #82236 üzenetére
Jah arra emlékszem, lehetett gif-et meg webes interaktív dolgokat a háttérbe tenni (ezutóbbinak csak akkor lett volna értelme ha az embernek folyamatos netkapcsolata van) stb.
Én sem használtam, csak kipróbáltam. És meg kell mondjam, az tényleg nem hiányozna a rendszerből.Bár, én a Win98-at (hiába volt a 466-oson elképesztően fürge már 128MB RAMmal) viszonylag hamar elengedtem, a 466-oson eleve a WinME volt a főrendszer, aztán mikor jött 2001 kora őszén az XP, akkor már eleve a 98 helyére raktam fel, és nekem szerintem azóta nem is volt Win98-am. A WinME-t sokkal jobban szerettem, az volt még a régi alapokra építkező rendszerem nagyon sokáig, a 466-os után az 1700-as Celeronon is volt, sőt Az Athlon XP-n is volt még a Win XP mellett WinME, 2006 folyamán köszöntem csak el tőle, mikor már annyira kihasználatlan volt a WinME, hogy tényleg csak a helyet foglalta, mert pár havonta egyszer ha elvolt indítva (2005-ben még használgattam, de egyre ritkábban, utolsó emlékem 2005 novemberéről van, hogy használtam).
Lehet, ha lenne egy régi gépem (valami 366-466 akkor kb biztos vagy valami FCPGA (talán) max Tuáig bezárólag), akkor feltennék egy Win98-at, de akkor is inkább WinME lenne a választásom.
De nem kéne ilyen gép, kb sosem foglalkoznék vele, az Athlon XPre se tudok annyi időt szánni amennyit szeretnék, a C2D-mhez még hozzá se szagoltam; és pont most fog jönni egy olyanidőszak az életemben amikor semmire sem lesz időmInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
törölt tag
válasz KROK640 #82235 üzenetére
A webes intergráció nem a netezési lehetőségről szól, hanem arról hogy a Win95 bizonyos verizója óta bele van integrálva az Internet Explorer a Fájlkezelőbe/Asztalba, amifel lehet csili-vili HTML háttérképed pl, csak ezt az emberek nagy része nem használja, viszont lassúvá és instabillá teszi a desktopot főleg gyengébb gépeken. Én gyorsabb gépen is észreveszem a különbséget viszont, szóval a Tualatinon is 98lite van.
-
KROK640
nagyúr
válasz #94257664 #82231 üzenetére
Hát ez anno jött volna nagyon jól, (bár web integrációt aligha vágtam volna ki, mivel már '99 októberétől neteztem otthonról is), de a drivereket belegyúrni pl hatalmas segítség lett volna, meg esetleg pár bat file-t ennek-annak a telepítésére (persze nem sok mindenre, mert egy CDre rá kellett volna férjen akkor is, hogy érdekes legyen).
Mondjuk ez már csak mint érdekesség téma, mert az utolsó olyan PC-met amire még Win98-at volt érdemes rakni, azt eladtam 2002 nyarán. (Via Tomato lap, Celeron 466MHZ, 256MB RAM*, TNT2 M64 32MB, 20GB HDD)* Akkor már "csak" 256MB RAM volt benne ... De 128-al is remekül ment ezen a Win98 lekönnyíteni nem kellett volna, inkább csak a sokdrivert beintegrálni. Bár 2001-től ezen is WinXP ment.
-
félisten
válasz envagyok #82232 üzenetére
kx már bugos az újabb fajta Win10-ek alatt.
Ha a Daniel K Support Packja támogatja a kártyát, azzal menni fog.
Épp Darth linkelte a legújabbat pár hónapja.
Ha nem, szopelli. Egy Audigyt 1-2 legalább szerezzen be, kb olyan bagóért megy mint a Live-ok.
Nekem PCMCIA Audigy 2ZS hibátlan Win10 alatt vele. -
envagyok
veterán
Kx driver tapasztalata van itt valakinek?
Win10 home x64re próbálok ismerősnek cz4830 kártyát hegeszteni.
Kx driver plusz 2022 patch után is néma.
Eszközkezelőben fent a driver, wave out 2/3-ra állítva leírás szerint, és mégse szól -
törölt tag
válasz KROK640 #82228 üzenetére
Win98hoz van más fejlesztőtől a 98lite, amivel egyrészt még egy 486-oson is használható sebességűre lehet faragni és kivágni a bloatwaret a 98-ból (pl web integráció), illetve magukba a .cab fájlokba amik a drivereket tartalmazzák beleépítgetni dolgokat, és természetesen bat fájlokat is tehetsz bele amik automata telepítenek.
-
-
válasz KROK640 #82227 üzenetére
Igen, viszi, mind a 6 magot terheli a foglalatvédőben :
#82228 : bármit szinte, mindenféle program, skinek, mindent be lehet lőni vele. A FreeDOM driverpakkost is így készítették, meg a Blade szoftverpakkosokat. Csak meg kell tanulni, kitapasztalni mit-hogyan-hova szabad, lehet bepasszírozni...
Én mos nekiállok és készítek X99 laphoz WinXP SP5- ös telepítőt .
-
KROK640
nagyúr
válasz DarthSun #82224 üzenetére
És ezzel lehet különféle (külső segéd) programokat is integrálni a telepítőbe?
Mert egy időben láttam olyan Windows telepítőket, amik nem csak a Windowst (és ilyen-olyan drivert) rakjak fel, de több kevesebb különféle külső programot (pl Winamp, VLC Player, Irfanview, filemanager stb. ). Egyszer volt is egy ilyen XP-m asszem, csak a sok plusz program miatt túl nagy volt, így csak DVDre fért ki...Egyébként a Win98-as időkben jött volna ez nekem jól, amikor a Win telepítése után egy kazal CD-t kellett cserélgetnem, mire felekerült az alaplapi, a hang, a VGA driver, a scanner, meg a nyomtató, meg a modem...
A WinME-vel már könnyű volt, csak VGA driver kellett és az is opcionális volt, mert nem a klasszikus 16 szín van és kész volt akkor sem ha nicns driver, csak épp játékok alatt egyből észrevetted (mint az XPnél).Még később az Athlon XPhez jött volna jól, mert ott is alaplapi driver és VGA driver még külön felment, de már nem volt olyan tragikus ...
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #82218 üzenetére
Igen, ez én is így tudom, hogy
Home - 1 cpu
PRO - max. 2 cpu.Igen ám, de amikor ez definiálva lett, akkor a CPU magszám még nem volt egy igazán értelemezett kérdés (a Hyper-Threading viszont már ismert volt, noha nem is túl elterjedt), ezért számomra logikusan jött a dolog, hogy :
1 CPU = 1 mag (mivel nem tudja, hogy több is lehet) és opcionálisan HT.
Amennyire tudom a kora XP Home a Hyper-Threadinget sem támogatja, tehát Home-al ezen logika mentén 1 CPU, 1 mag, 1 szál a kiépíthető, még PRO-val 2 CPU, 2×1 mag és a HT miatt összesen 4 szál.
(Bár ez az elméletem így jobban meggondolva ott bukott meg, hogy 2006 elején már Pentium Dvel használtam XP-t, ami ugye se nem két CPU se nem HT, hanem 2 mag).Ezenfelül az alapelképzelésem az volt, hogy az XP idejében nemigazán voltak elterjedve még a 4 szálas rendszerek sem (szigorúan véve 2001-2007 közötti időről beszélünk, de ha valaki akart modernebb rendszert, a modernebb gépéhez akkor tulajdonképp 2007 elején már elérhette a Vistát).
Végül rágooglezve leginkább azt találtam, hogy egy CPU-n belül akárhány szálat támogat az XP, csak a CPU szám számít, meg Homenál az, hogy nincs HT (alapverziónál, későbbi SP-knél nem találtam erre infót). Tehát még a 10400F-emet is 6 maggal vinné egy Home és mindenestől egy PRO ...
Mindig tanul az ember.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz fatpingvin #82225 üzenetére
Igen, jó hasonlat, ilyesmi a lényege.
-
fatpingvin
addikt
válasz DarthSun #82224 üzenetére
asszem értem, bár a windows működéséről tényleg lövésem nincs. elmondás alapján tényleg olyasmi lehet mint amikor az initrd.img-be beleépítesz mondjuk egy kernel drivert ami amúgy később modulként töltődne be.
ilyet eddig egyszer kellett csinálnom, amikor az Alpha szerveremre telepítettem: a telepítő a SCSI buszon ülő CD meghajtóról ment, de a stock Deb 10 lemezkép kiinduló ramdisk képfájljában nem volt benne a QLogic SCSI HBA kernel drivere (qla2xxx volt ha jól emlékszem), így a telepítő eltaknyolt az initrd.img betöltése után mert nem látta a telepítőlemezt
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
válasz fatpingvin #82221 üzenetére
A telepítőbe lehet vele integrálni drivereket, programokat, frissítéseket. Konkrét konfighoz testreszabott telepítőkészletet tudsz létrehozni. 2011v3 AHCI SATA vezérlőt nem ismerte fel a sima XP, emiatt fel sem ment. Beillesztettem a megfelelő drivert, aztán már települt is.
-
törölt tag
válasz fatpingvin #82221 üzenetére
Modulokra bontja a windows feature-öket és ki tudod kapcsolni azt amire nincs szükséged, unattended installációs XML fájlt faragni hozzá amivel felmegy magától felhasználói input nélkül, ill drivereket és frissítéseket tudsz bele integrálni. Kvázi mintha XP-hez lenne egy "make menuconfig", csak hát ez primkóbb azért.
-
fatpingvin
addikt
válasz jokeph #82220 üzenetére
ez a progi amúgy mit csinál pontosan ha szabad kérdeznem? nekem annyira fura ez az egyéni telepítő koncepciója, főleg egy x86-os vasra ahol van BIOS.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
nagyúr
válasz DarthSun #82219 üzenetére
Imádtam ezt a progit, valahol megvan még a progi gyűjteményemben.
Anno s478P4/AM2/AM2+ Athlon korszakban az összes gépemhez csináltam vele testreszabott telepítőt.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
nagyúr
válasz KROK640 #82217 üzenetére
Elméletben az XP nem limitálja a cpu magok számát, csak a cpu-k számát.
Home - 1 cpu
PRO - max. 2 cpu.De ha tutira akarsz menni, és nVidia VGA van a rendszerben, akkor 2003 server a nyerő.
Anno Radeon VGA-val nem tudtam feldriverezni a 2003-at, azóta lehet megoldották.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #82216 üzenetére
Na, ezt nem is gondoltam volna.
C2Q-t még gondoltam h kezelheti, mert 2008-ban azéárt az XP még eléggé szeren volt, annak ellenére, hogy volt már Vista, meg talán Win 7 is ...bár az inkább 2009 volt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
envagyok
veterán
válasz alvaro #82214 üzenetére
Nekem tesztelésre van 2 tápom, ami újszerű, kimért.
Az ilyen fura eseteket kiszűrendő.
Nálam is voltak régen hasonló sztorik, x-akták.
De kb 1 éve így is megesett, hogy egy s1151 v2 lap időnként lekapcsolt. Nem szerette azt a teszt tápot, ami 100 másik lappal jó volt.
De ilyen bizonytalan indulást vga szemetelést táp már csinált nekem.
De lehet a lapod (is) gyengélkedik.
Vga ram csatlakozókat gondolom átpucltad mindkét oldalon. -
zotyesz66
őstag
Két verziót próbáltam, az egyiknek jónak kellett volna lenni, mert legalább úgy tett, mintha felismerte volna a chipet. De a chip törlésénél elakadt.
gban #8225: jumper csak az eeprom feszültség állításához van; BIOS beállítást erre nem néztem, de megnézem. Nem rémlik, hogy lenne. -
-
KROK640
nagyúr
válasz zotyesz66 #82203 üzenetére
Sajnos ebbe bele lehet szaladni, hogy egyszer írható chip van rajta.
Az első két vagy három alaplapomon pl nem lehetett biost frissíteni, mivel egyszer írható chip volt rajta. (Akkoriban még fontosabb volt a REV-ek kérdése, mert az újabbak, újabb Biost is taralmaztak). Aztán irigykedve néztem azokat, akik meg csak lazán biost frissítenek, és jó nekik, nekem meg nem megy és perze néha sajnálkoztam is, amikor Bios frissítés után többet nem indult el a lapjuk
Bár az Abitnál volt egy módszer amivel akkor is fel lehetett éleszteni a lapot.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
-
zotyesz66
őstag
Hello!
Nekem is lenne egy P1 alaplap gondom. Van egy híres VXPro+ lapom (PCChips M537DMA), stabil, nincs vele baj. Viszont frissítenék rajta BIOS-t mert egy '97-es van rajta és szeretnék Cyrix MII-t tenni bele, azonkívül a memória kompatibilitást is javítaná, meg nagyobb HDD-k is mehetnének. Viszont nem lehet frissíteni, az awdflash nem is tudja törölni a chipet. Hallottam valamikor, hogy ezekbe az olcsó lapokba néha csak egyszer írható chipet tettek fillérb*szás céljából. Látott már valaki ilyet? Régebben volt ilyen lapom és emlékszem, hogy frissítettem benne, az simán ment. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest