Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- PLC programozás
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #82218 üzenetére
Igen, ez én is így tudom, hogy
Home - 1 cpu
PRO - max. 2 cpu.Igen ám, de amikor ez definiálva lett, akkor a CPU magszám még nem volt egy igazán értelemezett kérdés (a Hyper-Threading viszont már ismert volt, noha nem is túl elterjedt), ezért számomra logikusan jött a dolog, hogy :
1 CPU = 1 mag (mivel nem tudja, hogy több is lehet) és opcionálisan HT.
Amennyire tudom a kora XP Home a Hyper-Threadinget sem támogatja, tehát Home-al ezen logika mentén 1 CPU, 1 mag, 1 szál a kiépíthető, még PRO-val 2 CPU, 2×1 mag és a HT miatt összesen 4 szál.
(Bár ez az elméletem így jobban meggondolva ott bukott meg, hogy 2006 elején már Pentium Dvel használtam XP-t, ami ugye se nem két CPU se nem HT, hanem 2 mag).Ezenfelül az alapelképzelésem az volt, hogy az XP idejében nemigazán voltak elterjedve még a 4 szálas rendszerek sem (szigorúan véve 2001-2007 közötti időről beszélünk, de ha valaki akart modernebb rendszert, a modernebb gépéhez akkor tulajdonképp 2007 elején már elérhette a Vistát).
Végül rágooglezve leginkább azt találtam, hogy egy CPU-n belül akárhány szálat támogat az XP, csak a CPU szám számít, meg Homenál az, hogy nincs HT (alapverziónál, későbbi SP-knél nem találtam erre infót). Tehát még a 10400F-emet is 6 maggal vinné egy Home és mindenestől egy PRO ...
Mindig tanul az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Nők, nőügyek (18+)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest