Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz jokeph #82218 üzenetére

Igen, ez én is így tudom, hogy
    Home - 1 cpu
    PRO - max. 2 cpu.

Igen ám, de amikor ez definiálva lett, akkor a CPU magszám még nem volt egy igazán értelemezett kérdés (a Hyper-Threading viszont már ismert volt, noha nem is túl elterjedt), ezért számomra logikusan jött a dolog, hogy :
    1 CPU = 1 mag (mivel nem tudja, hogy több is lehet) és opcionálisan HT.
    Amennyire tudom a kora XP Home a Hyper-Threadinget sem támogatja, tehát Home-al ezen logika mentén 1 CPU, 1 mag, 1 szál a kiépíthető, még PRO-val 2 CPU, 2×1 mag és a HT miatt összesen 4 szál.
    (Bár ez az elméletem így jobban meggondolva ott bukott meg, hogy 2006 elején már Pentium Dvel használtam XP-t, ami ugye se nem két CPU se nem HT, hanem 2 mag).

Ezenfelül az alapelképzelésem az volt, hogy az XP idejében nemigazán voltak elterjedve még a 4 szálas rendszerek sem (szigorúan véve 2001-2007 közötti időről beszélünk, de ha valaki akart modernebb rendszert, a modernebb gépéhez akkor tulajdonképp 2007 elején már elérhette a Vistát).

Végül rágooglezve leginkább azt találtam, hogy egy CPU-n belül akárhány szálat támogat az XP, csak a CPU szám számít, meg Homenál az, hogy nincs HT (alapverziónál, későbbi SP-knél nem találtam erre infót). Tehát még a 10400F-emet is 6 maggal vinné egy Home és mindenestől egy PRO ...
    Mindig tanul az ember.

Új hozzászólás Aktív témák