Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzoli79
tag
válasz FoxiestFox #108300 üzenetére
Szerintem DOS kompatibilitásban verhetetlen az S3.
-
tzoli79
tag
válasz FoxiestFox #108292 üzenetére
Nekem ugyanez a gondom az S3TRIO64 V2/DX kártyámmal ezért nem használom helyette RIVA128 PCI van a P1-ben. Nem tudtam vam lehetőség a javítására mégis csak jobb lenne P1-be. RIVA-hoz kevés ez a gép mondjuk gyönyörű a 2D/3D képe.
-
tzoli79
tag
Köszi. Fényezni jobb lenne? A ház fém vázát napokban csiszoltam fel, kap egy alapozót és fényt, azon gondolkozom fehér legyen vagy az eredeti szürke színű maradjon a váz. Burkolatot is kezelni kell, tetején egy sávba lejött a festék és rozsdás lett ez biztos tiszta fehér selyemmatt lesz, lehet akkor az előlap is megkapja ezt az árnyalatot. Egyébként e P1 kerül bele, alkatrészek már összeálltak működnek. Ez a ház még gyerekkoromból maradt meg akkor is egy P1 kuckója volt.
[ Szerkesztve ]
-
tzoli79
tag
Srácok mivel tudnám kifehéríteni a régi elsárgult házak műanyag előlapját?
-
tzoli79
tag
Nagyon gyerek voltam még ebben az időben most felnőt fejjel fogom fel milyen lehetőségek, technikák voltak amit nem ismertem meg. Nem vagyok annyira vájtfülű hellyel közzel az AWE64-el is elvagyok csak a DOS4GW játékok amik nem támogatnak AWE-t hanem csak GM-it ott nem él a midi hang lehetősége ezt szeretném megoldani. X2GS SE még mindig sokkal jobb árban megkapom mint bármilyen ROLAND cuccot ami már az egekben van, videók alapján nekem tetszik a hangja is és ha már adott ez az SB16 ami a polcon pihen akkor miért ne.
-
tzoli79
tag
Nagyon jó írás köszönöm, hogy megosztottad örülök a jó tapasztalatoknak főleg a CT2290 kapcsán, külföldi oldalak szerint is a jobb SB16 kártyák között van. Szerencsére ezen "hanging notes bug" nincsen aminek nagyon örülök, korábban keresgéltem a neten de nem találtam infót róla hála neked most már ezt is tudom . Írásodnak köszönhetően berendelek egy X2GS SE kártyát szerintem nagyon fog tetszeni , most per pillanat a SOCKET7-es gépemben egy SBAWE64 VALUE ketyeg de ennek GM emulációja DOS4GW-s játékokkal nem működik meg nem is az igazi az 512kbyte RAM-jával. Lehet megpróbálom bent hagyni az AWE64-t az SB16+X2GS mellett AWE32/64 támogatás miatt, valahogy csak össze lehet hozni DOS alatt, na majd meglátjuk.
-
tzoli79
tag
Sziasztok !
Erősen gondolkozok ennek a terméknek a megrendelésén.
Sound Blaster 16 CT2290-es kártyám szeretném okosítani ezzel X2GS WaveBlaster-rel teljes mértékben kompatibilis, liszenszelt Roland GM/GS 16MB hangkészlettel rendelkező kártyával.
Olvastatok, hallottatok róla infót? -
tzoli79
tag
-
tzoli79
tag
válasz Bile Demon #102892 üzenetére
Natív DOS alatt szeretném egy Pentium 1 és Pentium 2-es gépeken.
-
tzoli79
tag
Sziasztok !
Tudnátok abban segíteni, hogy meglehetne-e oldani DOS alatt a teljes CD játékok amiknek van audio sávja lejátszható legyen persze CD nélkül. Lehetőség ugyan van ISO felcsatolására DOS alatt de az nem tartalmazhat audio sávokat, CUE-BIN -t meg nem tudok csatolni. Nagyon nem szeretnék CD-ket ki-be rakosgatni.
Köszi a segítséget. -
tzoli79
tag
Sziasztok !
Szükségem lenne egy ATX to AT kábelre, hol tudnék ilyet szerezni mert csak külföldön találtam?
Nem szeretném a P1-es gépet öreg AT-s táppal összerakni. -
tzoli79
tag
válasz FoxiestFox #82328 üzenetére
Gratulálok hozzá, igazán jó gép. Miért a radeon?
-
tzoli79
tag
válasz FoxiestFox #82317 üzenetére
Milyen p3-as gép, alaplap, chipset?
Külön DOS-t is telepítettél rá? Én is pakoltam retrózás céljából össze egy p3-ast 440bx chipsetes alaplappal, sblive 5.1, p3- 1000mhz procival amit sajnos nem tudok ki használni mert a 133mhz fsb-t nem támogatja az alaplap így sajnos 750mhz-en ketyeg. Ha van dos-od az univbe drivert, hogy oldod meg, egyes játékoknak sajnos kell.[ Szerkesztve ]
-
tzoli79
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémáimmal.
1. Van egy SOLTEK SL-54S5 socket 7-es 430 TX chipsetes alaplapom. Jól működik csak egy gondom van vele, hogy nem tudom életre kelteni rajta a ps/2-es egeremet. Az alaplapon van tüskesor hozzá, rá is kötöttem a ps/2-es csatit, de a biosban nem találok opciót vagy utalást a port engedélyezésére. Esetleg valaki tudna e hozzá egy frissebb bios-t, mert 98-as van rajta az utolsó pedig 2001-es vagy más lehetőség a probléma megoldására? 2. Egy másik socket 7-es alaplapnak GIGABYTE GA-586TX3 pedig az a gondja, hogy mikor bekapcsol és kiírja az IDE eszközöket utána lefagy, ha rá van csatlakoztatva eszköz, ha nincs.
Köszi előre is a segítségeteket! -
tzoli79
tag
Köszönöm az ötleteket.
-
tzoli79
tag
válasz DarthSun #81222 üzenetére
Nincs semmi benne. 1db ram, 1db pci-os s3 videokártya és egy floppy. Több rammal próbáltam, ami nem tetszett neki el sem indult. Jelenleg nincs beépítve az alaplap már korábban előadta ezt a problémát csak gondoltam előveszem újra, hátha sikerül megoldani a problémát.
-
tzoli79
tag
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem vagy vmi ötletre. Van egy ASUS CUSl2-C alaplapom ami idáig szépen működött és egyszer csak nem kapcsol be, sípol. Sípolásból kiderítettem, hogy a videokártya ram problémája van, kipróbáltam 5 AGP-s kártyát egyikkel sem indul el. Nosza neki betettem egy S3 Trio PCI-os kártyát és indul a lap. Viszont a AWARD BOOTBLOCK Recovery BIOS jelentkezik CMOS CHECKSUM ERROR hibával vagyis meghalt a BIOS. Floppyról akar indulni, készítettem egy P2-es gépen DOS-os bootfloppy-t rá tettem az ASUSFLASH-ert és az elérhető legfrissebb BIOS-t. Elindult vele a gép viszont nem tudok semmit csinálni a flasher-rel mert az alaplap nem érzékeli a billentyűzetet (KEYBOARD ERROR OR NOT PRESENT) vagy 4db billentyűt is dugtam rá, de semmi. Szerintem jelenleg semmilyen portot nem tud kezelni az alaplap, PS-2-es egeret sem lát a CTMOUSE program habár a COM portot még nem próbáltam, de szerintem ha BIOS helyreáll akkor minden működne. Mi lehetne a megoldás mert ez akadályozza, hogy megcsináljam az alaplapot?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest