- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #88836 üzenetére
felesleges midire is, a modernebb kartyakon jobban megcsinaltak mar ezt. gust tipikusan doshoz erdemes hasznalni, ahol kozvetlenul tamogatjak.
-
válasz
Madara-san #88833 üzenetére
Nem vagy túl fáradt sztem...
Ez a mutatvány nem olyan egyszerű hogy csak ilyen hirtelen megoldható legyen.
Első GUS nekem már retroként jött - GUSMax. Pár lapba belepakoltam. Asszem a 4.- ben, egy P-II- ben el is kezdett életjelet adni. Na innen kb még 1 év lett mire kitapasztaltam mit hogyan. MX300- al párban nem próbáltam, ahhoz nem tudok helpet. GUS mellé SB- t szoktam tenni, azt be lehet lőni, de ahhoz is tapasztalat kell, sürgős módban, előzetes gyakorlat nélkül kicsi az esély hogy sikerül.
Awe+GUSPnP és Awe+GUSMax párban egy gépben. -
Czo
addikt
válasz
Madara-san #88836 üzenetére
Igen, az SB. Ki kell kapcsolni valamelyiken az SB-t (en a GUS PnP-n kapcsolnam mert nincs ertelme mar Windows alatt), mert most mind a ketto kartya, ugyonazokra a megszakitasokra es DMA-ra palyazik. Erre lesz jo elvileg az a ROM buvolo cucc. Ezt rendesen, real modebol kell inditani.
Mennyi RAM-ot raktal bele? a 4 es 8 megas hangmintak is szepen tudnak szolni, de ott van midire mas kartayd is (vortex), ami raadasul nem csak a fedelzeti RAM-bol kepes hangszerezni, hanem a rendszerrambol is. Szoval, szerintem nem sok ertelme van szegenynek.
Tehat, osszesen, akkor 4-et? Akkor a SETROM4.ZIP tartalmazza a 4 megas hangintakeszletet.
-
Czo
addikt
válasz
Madara-san #88833 üzenetére
Gyarilag ketto floppy volt hozza, meg egy CD. A floppyn volt a Win95 driver, amit ha felraksz, akkor szolni is fog. MIDI-t alapbol, a ROM-ban levo cuccbol tolja. Ha raktal bele ramot, vagy PnP Pro (amin van 512 kB), akkor ebbe a RAM-ba tolthetsz tovabbi hangmintakat, amihez a bank, a CD-n van. a CD-n van a DOS-os driverpakk is, de annak csak akkor van ertelme, ha van a kartyan RAM.
Innen kell neked elso korben a 2.2-es driver: https://gona.mactar.hu/GRAVIS/#PnP
RAM van a kartyan? Hany ismeretlen eszkoz van? 3-4 korul van emlekeim szerint (sb, gus, midi, joystick). Van egy EEPROM editor, amivel ezeket ki/be lehet kapcsolgatni (ez az elozo oldalrol a P20DISK3.ZIP).
Milyen error code van az MX-nel? Lehet az eroforrasok utkoznek, ha ugyonarra palyazik mind a ketto eszkoz.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #88831 üzenetére
Win ala minek ket hangkartya?
Guspnpn ki kell kapcsolni az eroforrasok nagy reszet, total feleslegesek. Az mx300 sem a legjobb mas kartyakkal valo osszetarsitashoz, a liveal jobban meg van oldva ez.
-
Czo
addikt
válasz
Madara-san #88831 üzenetére
En a problemat sem ertem. Amikor telepited a drivert, mi tortenik? Ha nincs fenn a driver, miert nem szol az MX300? Kulon-kulon mind a ketto mukodik?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Madara-san #85806 üzenetére
-
válasz
Madara-san #72789 üzenetére
Kössz !
, tudtam én hogy akad akinek tetszik az ilyen "custom" konfiggal készült agymenés is
. 2.5x112- őn amúgy OGL alatt már rendre jobb az Intel, csak néhány más teszt, relatíve a sok járulékos ponttal húzta le. Ha ezt a saját, mai rálátás szerinti metodikámban iktatnám, akkor tudnom kéne hogy mennyi olyan retrokedvelő van, aki 112- es (vagy magasabb) FSB- n használja. Talán azt tippelem hogy nem sokan, vagy van aki esetleg kipróbálta
, aztán annyi. Valamint a maga korában is kérdés lehet ez, azt pedig megtippelni sem tudnám, de természetesen ezen konfignál nem autentikus, mivel anno a R9800Pro még nem is létezett.
Ha jól emlékszem van 233- as Klamath procim (ellenőrzésre szorul), ha nincs akkor a 350- es Deschutes- t tudom 3.5x66- on megnézni (ezeknek már fix a szorzójuk). Wikin úgy látom hogy csak a csíkszélesség, és az FSB- ben térnek el, de lehet hogy a Deschutes magjában már van fejlesztés, csekkolni kell. Az L1/L2 nagysága egyforma. Tesztelni fogom valamelyiket, én is kíváncsi leszek, azt tippelem hogy jelentős fölénnyel, a P1MMX felett fog teljesíteni, meglátjuk.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Na mondjuk igen, tényleg. (besza, nem is emlékezetem rá h ilyen piszok régóta használok Hamachi-t. Jah meg ott a Nero... az MSN-t pedig nagyon imádtam, és barátnőm is nagyon imádta (ironikus h nagyon futólag már akkor is ismertük egymást, de messze nem annyira h felvegyük egymást MSN-re)). Nekem még az Azureus ami nagyon oldschool nekem. Hiszen a Bitcomet rövoid páylafutása után Azureust használtam évekig, és a régi szép időket juttatja eszembe, akárhányszor meglátom. Még azt a hőskort, amikor az arányt mindenáron növelni kellett. Mikor még a 2Mbites internettől rögtön NASAnak éreztem magamat
Volt régebben egy registry bejegyzésem, amit elég volt csak WinME/XP alatt hozzáadni az adatbázishoz, és a driverben megjelent az overclock fül, és driverből lehetett húzni. Mindenféle külső program nélkül. Most megnéztem, így hirtelen nem találom (kár), de a Rivatuner is megteszi
-
válasz
Oda 486-os proci menne, igen.
Ha ránagyítasz, látszik is a rászitázott jumper settings 50 / 66 / 80 MHz-re.
Kár hogy igazából nem jó így és át kell alakítani. -
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san #72767 üzenetére
3DMark egyelőre nincs... ki kell próbálnom. Bár sokat ne várj a procitól. Eredetileg PIII-nak raktam össze, ebbe szoktam próbálgatni az agp kártyákat (Voodoo III, Banshee, Riva 128, Viper 330, 550, 770, stb). De legutóbb mikor kipróbáltam a legkisebb Slot1 procit, a 233-ast, akkor benne maradt. Egyébként PII 450 lenne a végleges cél, ha találnék. Ez a gép, ahogy a 486 is teljesen Scsi, cd, vinyó, kazettás háttértár mindkettőbe és igen a 486-ba Adaptec VLB a Scsi vezérlő van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Jaja, jobban megnéztem és nekem is feltűnt, Azureus, Nokia PC Suite, a korabeli játékok, meg a jellegzetes WinXP tálca.
Nem kell hozzá VBios flash ha nem zavar, hogy az elején Ti200-at ír ki. A Ti200-nál 175/400 (GPU/RAM) az órajel, a TI500-nál meg 240/500. AZ enyém megy 250/550-en is, így afféle TI550 is tud lenni
Amúgy nem akarom eladni, csak pusztán érdekel mi lehet az értéke manapság.Amúgy teszteld ki alaposan, ha nagyon stabilan megy Ti500-nak, akkor lehet flashelgetni, de addig nem érdemes, mert tönkre is teheted a kártyát. (ha ugye nem stabil 500-asnak nem tudod bele visszarakni a 200-as biost)
-
válasz
A videoban néztem a 3DM99 CPU pontszámot, az kevesebb volt mint a K6-2 @5x66- on (ez volt a leggyengébb beállítás, melyen mértem). Az overall nem hasonlítható, mivel más a videokártya. DOS alatt alig számít a video, de a 3DBench és a Doom eredmények is gyengébbek a @300- as Intelen. Kíváncsi leszek, mennyit fog mutatni nálam
Lehet hogy le kéne mérnem a K6-2- őt 4x66- on, mielőtt procit cserélek -
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san #72751 üzenetére
Végül megjavult. Bár nem tudom mi volt a nyomora, hiszen ugyanazokat a drivereket és kötegfájlokat használom most is, mint először.
Windows alatt letöröltem a hangkártyát és újratelepítettem.
autoexec.bat csak a következő sorokat tartalmazza a hangkártyára vonatkozóan:
SET BLASTER=A220 I7 D3 T4
LH C:\AUREAL\AU30DOS.COMA lényeg, hogy megy a játék setupban Sound Blaster Pro-nak beállítva. Aztán két perc játék után TTD-ben elkezd ütemesen pattogni a hang.
A sima Transport Tycoon és más Dos/Windows játékokban nincs ilyen gond. Mind1, legalább 3 gépen fent van a TTD, szóval nem maradok nélküle.
Következő DOS beüzemelős téma, amit újra elő kéne vennem, egy VLB 486DX2/66 lesz, SCSI vinyóval, CD-vel, Intel kártyás hálózattal, Terratec Promedia Base-1-el.
A hálózat még csak félig megy, a hangkártyát meg még el se kezdtem.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san #72705 üzenetére
Kíváncsi leszek mire mész vele. Nekem ugye most Win98 mellett szépen megy az MX300, viszont, ha kilépek "MS-DOS módba", akkor nem indul el a saját DOS-os drivere (Au30Dos), mert Windowst talál.
Szóval még egyelőre várat magára a megoldás. Alapvetően Win-t szeretnék erre a gépre, viszont jó lenne egy-két DOS-os játékkal is játszani, pl TTD, amit viszont nem vagyok hajlandó 486-oson, golyós egérrel. Hang és zene nélkül viszont nem annyira jó.
-
flymi
addikt
válasz
Madara-san #72711 üzenetére
Eddig nem volt komoly probléma csak tavaly nyár óta, állítólag akkor jöttek a bajok nála csőstül. Aztán ősszel elutaltam neki egy "kisebb" összeget (kinek mi az, ugye), aztán azóta csak hébe-hóba jelentkezett be, jöttek az ígéretek, h majd mindenképp küldi aztán január kettedike óta semmi hír felőle. Remélem azért jól van és nincs baja, már ez is megfordult a fejemben.
Ha anyagi problémája van/volt szólhatott volna, szerintem akkor kisegítem mert eddig korrekt volt (legalább nem a csövesek kuncsorogják el az aprót a bolt parkolójában, hanem bajba jutott fórumtársnak ment volna), bár most nekem sem túl acélos az év eleje.
De ez így... Hát nem valami fair, maradjunk ennyibe.Azért kösz!
Más valaki esetleg?
-
válasz
-
válasz
V1-et nem teszteltem ebben a z összeállításban, de 366-os cerka volt benne.
900-assal tuti többet kapna, nem tudom abban a tesztben anmiben a V1-et nézted milyen proci volt. -
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san #72696 üzenetére
Mx300 megy Dos alatt? Nekem is az van a PII-ben Voodoo 3 2000 mellett. Win98 alatt szépen megy is, de felraktam a gépre egy-két Dos-os játékot is, amiket viszont nem tudok megszólaltatni.
-
törölt tag
válasz
Madara-san #72696 üzenetére
Nekem is ilyesmi volt, csak Matrox G400 Max-al, és hasonló pontokat kaptam.
-
törölt tag
válasz
Madara-san #72626 üzenetére
Gravisba 16 megás adaptert szokás tenni és abba egy 16-os FPM ramot.
-
válasz
Madara-san #72626 üzenetére
8MB/9bites- em nincs, de úgy tudom hogy olyat nem is gyártottak, 256k/1MB/4MB/16MB kiszerelésűek léteznek csak 30 pinesből. A 4- es már ritkul, 16- osom pedig soha nem is volt.
-
válasz
Madara-san #72610 üzenetére
Nincsmit
. Ez is hasznos amúgy magamnak is, legalább egy helyre kerültek, bármi kell belőle nem kell több diszken keresgélnem.
(#72613) mohow : szedjétek csak, amiatt linkeltem nyilvánosba, hátha többeknek is hasznos lesz.
-
JohnnyX
őstag
válasz
Madara-san #72592 üzenetére
GUS PnP-hez én nemrég innen szedtem le drivereket meg miegymást:
http://dk.toastednet.org/GUS/ -
válasz
Madara-san #72602 üzenetére
Én akkor összegyűjtöttem a GUS- al kapcsolatos cuccokat, asszem talán meglett minden amire emlékszem hogy letöltöttem/használtam valaha is. Benne van az exkluzív CD kiadás is (Classic, MAX), valamint a PnP- hez is a CD változat. Meg még pár egyéb kellék a hangkártyázáshoz, melyek nembiztos hogy kellenek, de jó ha vannak. Ja és 2 féle "HiFi rack prg".
GUS_DS.rar, csekély 2GB lett.
-
törölt tag
válasz
Madara-san #72592 üzenetére
Valami vicces forma vírusosnak/átverésnek jelölte szóval majd privban elküldöm.
-
törölt tag
válasz
Madara-san #72557 üzenetére
PNP-hez a pnpv22a driver kell 98 alá és az utopia soundbanket ajánlom telepítésre, dos-ra nagyon sok utilom van hozzá.
Elérhető a drive-omon.
[link] -
válasz
Madara-san #72559 üzenetére
Megnézem, le van mentve egyik külső HDD- re, megkeresem, lehet hogy kis időbe beletelik a megtalálása.
-
mohow
tag
válasz
Madara-san #72559 üzenetére
Helló!
Én is alap kezdő vagyok ezen a szinten, és izgalommal fogom összehozni a kétkártyás rendszert, GUS+SB. Biztos fogok még ide segítségért kiáltani...
Én amit találtam:
link
http://www.gravisultrasound.com/Driverek, utilok, játék patchek. Mindent behúztam, ha egyszer megadná magát az oldal...
-
válasz
Madara-san #72557 üzenetére
Bacsis oldalán a driverlap hossza sajnos gondot okoz, van egy max limit, ha ezt túllépi, megzavarodik, amiatt rosszak a linkek.
Régen blogoltam a GUSPnP- s gépet, megnézem hova vannak lementve a hozzávalók...
DOS alatt szebben szól, de a PnP- hez már van tűrhető Win- es driver is. A Max és a Classic is megy magánember által írt spec .wdm meghajtóval, de azok már inkább tényleg csak DOS alá valók. -
válasz
Madara-san #72552 üzenetére
A másik kérdés hogy mennyi gyakorlatod van a több hangkártyás konfigok beállításában. Sokan megizzadnak a dual-hang belövésében is, a trio pedig még nagyobb rutint feltételez - Base, IRQ, DMA kiosztások.
-
törölt tag
válasz
SBPRO2 támogatása van és nem rossz, egy valódi SB jobb. Attól függ milyen sb16-ot raksz mellé, mert a vibra egy nagy szar például, de egy nem PNP "hosszú" SB16 vagy egy SB16 ASP nagyon jól szól. De szigorú értelemben véve a gus-al és a vortex-el igazából lefedsz mindent amit én személy szerint fontosnak tartok, legalábbis a játékok többsége vagy natív DOS-ban, vagy win98 dos ablakban tökéletes lesz.
-
zotyesz66
őstag
válasz
Van neki és nem is rossz! Persze nyilván egy rendes ISA SB16 jobban szól.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #72550 üzenetére
kezdesnek jo lesz [link]
-
Czo
addikt
válasz
Madara-san #72478 üzenetére
En DOS alatt hasznalom a GUS-t (illetve igy is hasznaltam, regen is; van mellette egy SB Pro kompatibilis szutyok). Windows ala, DirectSoundhoz SB Live!-ot hasznalok. Ugyonakkor back in the day, a GUS PnP-hez jaro DirectSound driver valami fenomenalisan jo cucc. Amikor nekiall az ember DirectSound API-kat hivogatni, bele tud futni olyanba, ha elront valamit, hogy GUS PnP-n csak egy "pattanas" hallatszik, majd jon a fejlesztokornyezet error ablaka, mig ugyonaz a kod, SB Live!-on kettefagyasztotta az egesz Windowst. Mindenesetre, szerintem Windows ala jobb egy SB Live!.
Szoval, en a 486-osba tennem.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #72478 üzenetére
Korban socket7, de nem haklis az isas idozitesekre, mint a classic, gyk elmegy barmiben.
A kesoi dosos sound libek altalaban nativ tamogattak az interwavet.De alapvetoen demoscenere valo :)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Madara-san #72464 üzenetére
Willamette CPU-ért az 1200-as Tua-t nem adtam volna oda.
A Barton előtti s462-esekkel is felvette a versenyt. -
Chris82
senior tag
válasz
Madara-san #71901 üzenetére
Nemtudom mi lehet, egy idő után mindegyik játék lefagy, próbálkozom
-
Bile Demon
őstag
válasz
Madara-san #71901 üzenetére
Klamath-nak csak lefele lehet állítani a szorzóját.
Csökkentett szorzó és növelt FSB működhet, ha a proci is úgy gondolja. Pl. 3 x 100MHz, vagy 3.5 x 100MHz. -
Chris82
senior tag
válasz
Madara-san #71862 üzenetére
A drive Torisan típusú de közben cseréltem Hitachi - ra, mert valamiért folyamatosan ütközött a WD meghajtóval.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Madara-san #71869 üzenetére
Hát igen, nem is olyan kicsit. 1999-ben vettem 366-os Celeront 64MB RAMmal (amiből aztán hamar 32 lett., de ezt már többször elmeséltem itt, hogy beszart az egyik 32-es RAM modul, visszavittem, aztán eltökítették, és utána már nem is akartak rá emlékezni stb.) és emlékszem, hogy az akkor még a nagyon jó kategóriába tartozott, és a csúcs Klamath 450 ami a boltban volt (a legjobb gép ami kapható volt) is csupán 128MB RAMot tartalmazott.
256MB RAMos gépet egyébként aztán több mint egy évvel rá láttam először... (2000 november legvégén)Érdekesség, hogy mivel sokat scanneltem meg dolgoztam relative nagy felbontású képekkel hamar megkaptam, hogy akár a 128MB RAM is indokolt lehetett volna (és valóban 32MB RAMmal már nagyon szenvedés volt) ezért is lett viszonylag hamar 96MB RAM legalább ... (csóró diákként azért nem tudtam csak úőgy zsebből kitenni 128MB RAM árát)
128-al nem éreznél sok különbséget. Win98-at használtam 128MB RAMmal is, (pont a flex hangú Quantum LCT20 20 társaságában) és meg kell mondjam a sima Win98 (nem SE) is pokolian gyors, pattogós rendszer volt vele. Ráadásul akkoriban játék se igen volt aminek ennyi RAM (vagy leginkább már a fele azaz 64MB RAM)is ne lett volna elég.
Nekem a Win98 Lite kimaradt, (ahogy fura mód a 98SE is, hiszen sima 98-ról én WinME-re váltottam egyből).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Madara-san #71862 üzenetére
Gratula szép
300-as Klamathoz nem túl sok a 256MB RAM? Úgy emlékszem, a legamerebbek meg workstationöbbek mentek 128MB RAMmal akkoriban. De inkább a 32-64MB volt a jellemző.
A másik az oprendszer kérdése : Miért Lite? egy ilyen gépre lazán mehetne a teljes értékű is! (az már másik kérdés, hogy ha '97-es gép a cél korhűen szoftveresen is, akkor Win95 OSR2 lenne a megoldás inkább lévén Win98SE csak 1999-től van)
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71837 üzenetére
Expendable, benchek, unreal... p2vel teszteltem korabban, az ugy teljesen korrekt volt. A k6-2 max az araban volt highendesebb, egy olyan 3dnow supportra alapozva, ami sose terjedt el igazan. De ha pl a k6-3at pakolsz ossze v3al (vagy sz*psz nval), a korai p3al szemben ugyanez pepitaban.
En nagyon akartam ezt ss7et szeretni, tobb korszakban is, de azonkivul, hogy letezik, nem tudok ra jobb okot, hogy miert hasznaljam. Leteszteltem, aztan elcsomagoltam, hogy volt ilyen is, es hasznalok mast helyette.
-
válasz
Madara-san #71833 üzenetére
Az SS7 tesztben az MMX még nem volt, be fog kerülni, de ott Voodoo1 nem lesz mellette. Tua procik majd külön nagytesztben. Northwood- ra csak kis kitérőt tettem egyelőre, avval próbáltam ki a 848- as lapot, tehát figyelembe kell venni a SCh ramokat, de valamennyire talán kompenzálja hogy @3.2- őn ment a CPU - [link], [link]. Athlonok tesztelgetése megvolt, ebben nincs benne a Barton, az a P4 ellen szerepelt, a blogban a második gép.
-
válasz
Madara-san #71826 üzenetére
A P1MMX+Voodoo1 vagy a Villamette+Voodoo1- re ?, a P1- nek van esélye kb 2-3 project után sorrakerülni, az a gép még nem volt blogolva.
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san #71797 üzenetére
Ez gyárilag fekete.
Hátul is fekete kívül, és rajta vannak a gyári típusmatricák. -
válasz
A buffert nem is állítgattam, a 3DMarkokat általában defaultban futtatom, ahhoz találni a legtöbb viszonyítást. Másik fajta Voodoo1- hez is használtam már a Diamond drivert, de itt pont amiatt, mert a kártya is az.
SS7- et valóban nem könnyű belőni, de a begyakorolt receptem alapján már sima ügy, ám nem mindenki fogadja el a késői drivereket és az overkill videokártyát benne, ha teljesen korhű, akkor pedig jelentősen szűkülnek a lehetőségek, hardver/szoftver szempontból is. Sima S7 P1MMX- is valóban jó korhű alternatíva. Még jobb a Slot1 ahogy mondod, nem kényes, és a tesztjeim szerint összességében az 500- as Katmai már lehagyja kissé a 617- es K6-III+ -t, Katmait 550- re téve meg már nincs verseny.
-
Czo
addikt
válasz
Az totalisan normalis, ha nincs double buffering akkor villog. Ez a technologiai megoldas mar a 70-es 80-as evekben megszuletett. Rengeteg iromany van doube buffering es flickering temaban az interneten.
-
válasz
Madara-san #71768 üzenetére
Ha a TNT- vel rendben megy, akkor valszeg csak valami beállítási/driver/akármi gondja lehet.
-
Chris82
senior tag
válasz
Madara-san #71747 üzenetére
Szlovákiából van, minden tartozék megvan hozzá.
Még a billentyűzet porvédő műanyag is.
A videón lévő jobban fel van szerelve. Most én is ezen dolgozom. -
válasz
Itt is azt tudom mondani hogy jól kéne működnie. A Klamath pedig már sztem tuti hogy full 100%- osan ki is hajtja a kis Voodoo1- et. Az LX chipset pedig hasonlóan "hibatűrő" lehet mint a BX (van LX- es lapom, de még ki sem próbáltam).
Jó régen, már több mint 4 éve bencheltem Voodoo1- et, de a kártyához képest overkill S423- as konfigban, abban is rendben ment, valamint korábbi gépekben is.
Látom TNT is van benne, avval működik rendesen a géped ? -
Czo
addikt
válasz
800x600-ban ugye nincs Z Voodoo 1 eseten, ez okozhat meglepetest annak, ami hasznalna. A vibralas meg nem lehet a benchmark single/double/triple buffering beallitasatol?
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71595 üzenetére
Semennyire se, epits gyorsabb gepet :) a reginek orulni kell, hogy mukodik.
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san #71595 üzenetére
A v3 3500 órajelét általában tudja hozni
-
törölt tag
válasz
Madara-san #71562 üzenetére
Koszonom, nincs agp a lapon.
-
envagyok
veterán
válasz
Madara-san #71559 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71549 üzenetére
A v3nak szvsz sokkal jobb a hasznalati erteke mint az agyonhypeolt tobbi voodoonak... amiben gyengebb, a dos alatti vesa, es 99re sajnos nem tul uptodate ficsorszinten. De win9x jatekokra remek 99ig.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Madara-san #71076 üzenetére
Ismét elővettem ezt a gépemet, és végre kezd alakulni.
Kicseréltem a GF256-ot és Voodoo 2 SLI-t (pont ez a két összeállítás nagyon nem akarta az igazat együtt), egy Voodoo 3 3000 AGP-re. Nagyon szép, éles képe van, és belefér még az "1999 build" tematikába. Nyilván, határozottan lassabb a GF256-nál.
Amigamerlin 2.9-es driverrel. Kicsit keveslem az eredményt, kipróbálom majd másik driverrel is, illetve tweakerből a vsync letiltását.
-
válasz
Madara-san #71335 üzenetére
Hmm, köszi, lehet hogy beleteszem, Win98SE telepítési javaslat link alá.
Erikhez szólt a konfig kérdés, de hátha elmond valamit az enyém is.(#71336) erik5150 : olyan körül, ~1,1GHz környékén mozoghat a stabilitás felső határa. Van már 800- as procim 100FSB- s, talán az a legjobb, 8x133=1064- re teszem majd, azt még biztosan bírja. Az eleve 133- as FSB- s proci kevesebb lehetőséget ad, azért tuningoltam a 750/100- ast. 133- asból van 1000- es, de a fix szorzó miatt az FSB emeléssel lehet csak operálni, és nem mindegyik BX díjazza ezt. A BE6 133- on még stabil. RAM- ok meg CL3-2-2- ben mentek, de már van abból is 133/CL2-2-2.
-
válasz
Madara-san #71327 üzenetére
IE6 - ahogy bejön a telepítő, defaultban szoktam feltenni, nem állítok át semmit.
DX9- et amiatt szoktam mert néhány más hardverelem is használhat belőle, javítást, fejlesztést, erősebb gép esetén pedig a fő videokártya is már DX8-9 lehet, de akár késői játék is kérheti. Pld az UT2004- nek kell mindenképp.
A telepítési sorrend is számít, itt leírtam, benne van az is hogy az UOSP után mit kell átmásolni és hova (sokan azt gondolják hogy megfeküdt tőle a 98, pedig nem, csak Hunglish lesz, látszólag eltűnnek a desktop ikonok).(#71328) erik5150 : bámelyik befolyásolhat, akár a fent linkelt telepítési módszer/sorrend is. Sikeres setupot / mindkettőtöknek
-
válasz
Madara-san #71304 üzenetére
Tualatinhoz nem jó az FCPGA átalakító, ahhoz spéci kell.
-
erik5150
csendes tag
válasz
Madara-san #71292 üzenetére
Huu majd megnézem, mert a házra nincs feltüntetve és már nem emlékszek.
-
alvaro
senior tag
válasz
Semmi gond az ACE kártyákkal. Persze társkártyának szánták, a classic GUS 8 bites felvevő részét le is hagyták róla, de igazából az semminek nem hiányzik, ami játszik rajta, szóval se demó se játék emiatt elhasalni nem fog. Van viszont rajta egy adlib port tiltó jumper, ami miatt elvileg barátságosabb a mellé tűzött SB-kkel, ezt szerintem nem árt engedélyező állásban hagyni, ha a kártya egyedül van. Emulációnál számíthat, vagy nemtom.
Egyébként természetesen ISA időzítési gebaszok vele is előfordulhatnak, ahogy szinte bármilyen GUSsal. Ha valahol jól érzi magát, akkor viszont öröm.
Ja, és a kis mérete nagyon praktikussá teszi pl. asztalon összedobott riseres rendszereknél. -
válasz
Szerezz be egy tualatin 1400-as celeront meg egy átalakítót
-
válasz
Madara-san #71263 üzenetére
Albatron Ti4200 mellett mennek nálam. Az a legjobb kártya hozzájuk, mondjuk én teszek rá hogy nem korhű, lényeg a működés. 97MHZ- en mentek a V2- ők, de van tartalék ha valaki megdönti, mert amúgy 110MHz- et tudnak a kártyáim
.
-
erik5150
csendes tag
válasz
Madara-san #71254 üzenetére
Nem lehet, hogy a Vsync miatt lett ilyen "kevés" a pontszámod? Igen 1024x768x16, a dual procit nem kezeli a win98, csak nem vettem ki a másik procit belőle, mert két os van a hdd-n (nem ez lesz a végleges konfig, csak próba jelleggel gyömöszöltem bele a v2-t).
De az az érdekes, hogy a másik v2 mellett meg szép tiszta a 2d-s kép.Ezért gondoltam, hogy esetleg az én kártyámmal van a baj. De ezek szerint ez nem csak nálam van így, kicsit most megnyugodtam Arn és a te válaszod olvasásakor. S3 trio64+, S3 trio3d/2x, Geforce 3 ti200 -> ezekkel próbáltam. A Geforce 3 mellett nekem egész ritkán ilyen homályos. Neked is SLI-ba vannak? Mert ha van olyan v2 ami nem homályos annyira, akkor azt kell összekötni a 2d-s kártyával. 3dmark 2001-et próbáltad milyen pontszámot produkál? (mondjuk ott már több olyan elem van, amit nem tud végrehajtani a v2)
-
erik5150
csendes tag
válasz
Madara-san #71250 üzenetére
Dual slot 1 2xP3 1ghz-es (nem átalakítva s370-ről)
1gb rdram társoságában
Provideo voodoo 2 12mb sli-ba
3dmark 2000-ben 2980 pontom lett -
ityam
őstag
válasz
Madara-san #71184 üzenetére
Igen tudtam tápot adni neki. Eddig észre sem vettem hogy van VGAnak tápkivezetés az alaplapon. De megtaláltam és sikerült be is kötni.
Venti pörgött, de nem látta a PCIE kezelőben(Ahol lehet állítani melyik slot milyen sebességgel menjen) sem és a rendszerjelentésben sem. -
ityam
őstag
válasz
Madara-san #71171 üzenetére
Most kiprószáltam a karit és sajna mintha nem lenne benne semmi. Ha csak ez a VGA van benne akkor nem indul el a gép. ha van benne másik is akkor pedig csak azt a másikat látja.
-
ityam
őstag
válasz
Madara-san #71174 üzenetére
Ezt a kábelt adta hozzá az eladó csak szerintem a régi macpron nincs ilyen alaplapi tápcsati. De talán van molex a dvd meghajtó miatt azt át lehet 6 pinre alakítani.
-
ityam
őstag
válasz
Állítólag nem ad képet. Még nem teszteltem le. 500Ft ért vateráztam.
Van egy 1.1 es Macprom. Előtúrom holnap szerintem és kiprószálom. Bár abban nem vagyok biztos hogy tudok annál tápot adni a VGAnak. Nem tudom hogy normál PCbe mennie e kéne vagy a Mac editionok csak MACba megy?
Fordítva mondjuk megy. Most egy normál GT 730 van a régi macimban csak bootnál nincs kép utána már van ha betöltődött az OSX.
Nem sokat forlalkoztam Macokkal csak anno amikor megjelent ez a szép alumínium Mac akkor nagyon megtetszett, de hát több mint fél milla volt anno így aztán nem vettem.
Nem rég meg megkaptam kollegától egy ezresért -
arn
félisten
válasz
Intel Pentium III 600 (Katmai)
Asus P3B-F rev 1.04
Intel 440BX
128M PC100 SDRAM
Matrox Millennium G400 MAX 32M AGP
1999\3DMark2000.exe 1024x768x32
2275 points -
válasz
Madara-san #71151 üzenetére
A szorzót hiába változtatod, Copper esetén fix, csak ha ritka ES példányod van, akkor lehet variálni. Tuningolni az FSB emelésével tudod.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Madara-san #71141 üzenetére
GeForce 2 MX400, 128-bit SDRAM:
Csúnyán kikap a GF256-tól. Normális GF2-m nincs sajnos, csak GF3 Ti200, de az már túl nagy ugrás és nagyon nem passzol a korszakhoz. Csak a GF256 illene ide rendesen. Fun fact: eddig minden kártya mellett ment normálisan a Voodoo 2, csak és kizárólag a GF256 mellett rakoncátlankodik.
WTF...
Illetve valószínűleg az alaplapom ennyire antituning, nem a procim de teljesen mindegy mire lövöm be a szorszót, 700 MHz lesz belőle.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71143 üzenetére
Bxhez minek
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71141 üzenetére
minden benne van a benchmark tablaban (osszefoglalo)
-
válasz
Madara-san #71139 üzenetére
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71131 üzenetére
en ezt mertem 1024x768x32 3dmark. a 700 potty eleg karcsu
Intel Pentium III 600 (Katmai) Creative 3D Blaster CT6810 32M AGP 2384 points (tnt2u)
Intel Pentium III 700 Asus AGP-V6600 32M AGP 2992 points (gf256)
Intel Pentium III 800 Asus AGP-V6800 32M AGP 4092 points (gf256ddr)
Intel Pentium III 1000B Asus AGP-V7700 TVR 32M AGP 4996 points (gts) -
arn
félisten
válasz
Madara-san #71125 üzenetére
Ereszd oket ossze 3dmark2000ben 32 biten
-
válasz
Madara-san #71125 üzenetére
700MHz- es Copperrel egész jó eredmények.
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Madara-san #71124 üzenetére
Egy kis update. 6.31-es nv driverrel 6755 pont. Ez már jobban hangzik azért. Illetve a Voodoo-s problémára is találtam "választ", ha megoldást nem is... kivettem a Gf256-ot, betettem helyette egy Savage4-et, rögtön működnek a Voodoo-k (igaz 3.5-ös driverrel se ír ki több memóriát, 3dmark is 16Mb-ot lát belőle). Azért lefutott a teszt 1024x768-ban, 4112 pontot adva. Alapbeállításon 5542 pont, egészen megközelíti a Geforce-t.
Kérdem én, ez így oké...?
Ha már betettem, azért ment egy teszt a Savage-al is, 4572 pont alapbeállításon. Nem túl acélos, jobb lenne ebbe a gépbe a GF256 a Voodoo-k mellé.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #71116 üzenetére
Probald ki mas slotban is.
-
envagyok
veterán
válasz
Gf256 DDR-el nem szokott gond lenni.
Viszont v2-vel sokszor szívtam már, meg a driver cserebere megzavarhatja az operációs rendszert. -
arn
félisten
válasz
minden korabeli kartyanal es jateknal jobb, ha a korabeli drveket hasznalod. valassz vmit 2000bol (<6.50).
-
válasz
Madara-san #71109 üzenetére
Létezhet, hogy a GeForce-t utálja ennyire??
A legtöbb V2 nálam GeForce mellett megy, hibátlanul, pld az SLI + TI4200 is probléma nélküli.
-
válasz
Madara-san #71102 üzenetére
Az V2SLI mem állapot kijelzése sajnos driverenként is változik. Itt egy hibátlan kijelzés látható a középső info ablakban (8+16MB), a 3.5- ös driverrel, melyre korábban utaltam hogy a leggyorsabb és bugmentes. Ezen pedig a rossz kijelzés (4+8MB) a 4.6- ossal.
A külső átkötőkábelt pedig nem mindegy melyik kártyába dugod. -
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san #71085 üzenetére
Igen, pontosan. Ha viszont van benne bármilyen másik floppy, akkor mindenképp B: lesz. Vicces hangja van és nem mechanikusan adja ki a lemezt, mint egy sima floppy, hanem motorosan.
"passthrough kábelt, megjön a kép és működik rendesen
mi a szösztől lehet ez?"
Ha kihúzod az SLI átkötő kábelt, akkor gondolom azért megy, mert csak egy kártyát használ. Mindkét kártya tuti hibátlan? -
r0b3r
senior tag
válasz
Madara-san #71082 üzenetére
Igen, írja és olvassa. Két külön fej van benne a különböző lemeztípusoknak. Az benne a vicces, hogy 40 pines IDE és kisfloppy.
-
Czo
addikt
válasz
Madara-san #71082 üzenetére
De, irja es olvassa is a hagyomanyos 1.44-es floppykat. Nekem anno, azokkal a lemezekkel volt baja, amik "nagy" mereture lettek formazva es kellett volna hozzajuk az fdread.exe/800.com.
-
válasz
Madara-san #71077 üzenetére
Lehet hogy hardveres a hiba. Azért próbáld meg a FastVoodoo2 3.5- ös driverrel is, nekem avval megy a legjobban (SLI- ben is).
-
Madara-san
aktív tag
válasz
Madara-san #71076 üzenetére
Gyors kiegészítés (már nem tudom szerkeszteni az előző posztomat, sorry).
A "hibás" Voodoo egy Aristo, a működő pedig egy Joytech. Érdekes módon az Aristo szebb és tisztább képet ad passtrough esetén (1600x1200x32-n van a desktop). Valamint ez a kártya a dxdiag testeket se bírja lefuttatni, nagy feketeség van az összesnél... van mód a megmentésére?
Külsérelmi nyom nincs rajta.
-
válasz
Madara-san #70099 üzenetére
Az Aida is megy Win98SE alatt, a viszonylag újabb verziók is.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #70099 üzenetére
Memtest86, regebbi prime.
-
válasz
Madara-san #70096 üzenetére
Nem szabadna fagynia. Használtam 5TX52- őt, jó lap (el is van téve tartalékba) csak lett helyette Asus P5A-B, azért cseréltem ki. Nem volt ilyen gond vele. OC nélkül, de még kisebb OC- vel is stabil. Távolról nehéz megmondani mi a gond. Tápegységre mérj rá, 5V/12V terhelés alatt mennyi ? Alaplapon is lehet elfáradt alkatrész/kondi - tipp.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #69410 üzenetére
Nem is volt
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #69407 üzenetére
A riva128 eleve nem egy tul jo valasztas 3dre. Igyekszem a swes kornyezetet is korhure csinalni.
-
Frawly
veterán
válasz
Madara-san #69407 üzenetére
Egyetértek. A Win95 nagyon instabil. Bár abból is van többféle verzió, amiknek egyre növekvő a hardverigénye, Win95a, b, OSR 1, OSR2, OSR2.5, az utolsónak már majdnem Win98 szintjén van a hardverigénye. A 98lite-ozott Win98/98SE sokkal stabilabb.
Amit még érdemes megfontolni, ha nem lesz játék, akkor a Win95-szintű gépeken a WinNT4 Workstation stabilabb sokkal, de a hardverigénye a Win98 alatt van. Viszont ezen a jobb játékokat, meg az USB támogatást nagy ívben el lehet felejteni, Quake1-2, Doom3, stb. azért megy rajta, de jellemzően ilyen Pasziánsz, meg MS Entertainment Pack játékok szintjére kell jellemzően gondolni.
-
válasz
Madara-san #69064 üzenetére
Össze is van rakva ez a gép véglegesre. Még RAM cserét tervezek, akkor éppen csak 100MHz- es BX ready volt kéznél, de elég jól helytálltak 133MHz- en, azonban csak CL3- ban. Ha CL2 beállítással emelkedni fog a teszteredmény, akkor lehet kipróbálom még erősebb gépben, nemtom, lehet ott meg már a kompatibilitás miatt nem lesz nyerő. Neten találtam Athlon XP melletti SLI eredményt is, de alacsonyabb volt.
Arn : jó sok archív anyag került elő
, nálam is előfordult hasonló. Sajnos volt anno egy viszonylag új 200GB- os vinyó is, mely váratlanul állt le, néhány pótolhatatlan cuccal, de én voltam a hibás, nem volt lementve más médiára.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #69068 üzenetére
az
volt eleg nagy, hogy beleferjen a tetejebe a radiator.
(#69072) Madara-san: nem orajel sorrendben jott mind. pl:1999.10 - 700/733
1999.12 - 800 (mindket verzio), utolso napokban csak bejelentes
2000.03 - 1000/133
2000.03 - 850/100 (csak honap vege)
az 1133at visszavontak a kihozatal miatt.
a szazas fsbs procik:
900 - vmikor osszel
1000 - talan 2000 legvege, de valoszinubb 2001
1100 - 2001
raadasul a tokozas sem parhuzamosan jott minden esetben. a bejelentesi idok max kiindulasnak jok, utana kell olvasni korabeli ujsagokban, es reviewkban, hogy mi a helyzet.
https://www.anandtech.com/show/510/4
At this point in time, you can get both 133MHz FSB and 100MHz FSB Pentium III CPUs in speeds up to 750MHz in FC-PGA Socket-370 versions.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest