Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz juliabrilke #55198 üzenetére
PCI-X
link -
nagyúr
válasz envagyok #55194 üzenetére
Eladót nem sűrűn.
HD 3650/3850-et is előbb találni AGP-ből.
Vaterán láttam nemrég, 6600,6800,7600,7800-as GF-et. de horror áron.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zoltanz
nagyúr
Létezett magyar Apple II klón is, pályáztak iskolgép programra, de nem nyertek. (biztos nem juttattak vissza az akkori párttitkárnak, mai nevén hűbérúrnak)
Éljen a Videoton számítógép...
Mikrodat K.K.T. gyártotta az Mikrodat néven '1986-ban -
r0b3r
senior tag
Rendeltem hintawr-től egy ilyen 700MHz-es Slot1-es procit. Működésével minden rendben, viszont egyelőre csak egy a képen látható passzív hűtő van rajta, így nem is használtam sokat. Talán elégséges, az ház sem zsúfolt, de én mégis szeretnék rá egy halk ventilátort. Látszik a képeken, hogy kiáll a bordák közül az a két fekete műanyag, egyben ez tartja a helyén a bordát. Van erre valami gyári, nem sufni ventilátor rögzítési módszer? Képet nem találok róla, sőt elég kevés Slot1-es hűtési módot láttam eddig. Vettem hozzá egy ventilátoros hűtőbordást is, de az a borda sokkal kisebb, papír szerint csak 600MHz-ig van ezért szeretném inkább a nagyobb bordát használni.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz Sanchez638 #55181 üzenetére
Az apro hibakkal mar nem foglalkozunk, amikor a 90%-osan doglott lapert valaki 5k-t ker..
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
Egyik csoportban raktak ki tegnap este egy turbo XT lapot 5 rongyert, de fogalma sincs, hogy mukodik-e, plusz homalyosak a kepek, es nem latni, hogy igazabol milyen allapotban van. De megerzesem szerint elso ranezesre doglott.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
-
arn
félisten
itt az uj wd 31000 elektronika egy kollega jovoltabol mivel eleg nehezen talaltam ezt a vinyot, probaltuk megmenteni - a tipus pont passzol a 94 vegi 486os korszakaba.
onnan indult a dolog, hogy a vinyo nem porgott fel. ugy tunt, hogy vezerloelektronika megdoglott. megprobaltam kimerni, de sikerult kozben osszeerintenem ket labat, az egyik chip elfustolt megerkezett az uj panel, ra is raktam, aztan ugyanugy nem megy. megfulelve ugyanugy az inditassal erolkodott, mintha elindulna es leallna... mar sok veszitenivalom nem volt, igy kihuztam, parszor jol oldalba vagtam, visszarak, es megy. egy hibas szektor sincs rajta. lehet a fej ragadt be.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
HSNet
aktív tag
Szuper, ha legközelebb ilyenbe futsz, általában a normál windowsos driver könyvtárában lesz, van hogy külön alkönyvtárban, és néha önmagában is letölthetően (de a windowsos driver packban akkor is benne lesz). Textmode driver-t kell keresni.
In God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
arn
félisten
ket uj szerzemeny:
Creative Sound Blaster 2.0 CT1350 ISA
DSP2.02, YMF3812 OPL2Creative Sound Blaster 16 ASP CT1740 ISA
DSP4.05, YMF262 OPL3ez utobbi azert erdekes, mert en asp chipet, eddig foton lattam max, erre meg integraltak ez volt a legelso 16os blaster, ami megjelent. tudott par erdekesseget, de szinte semmi se hasznalta.
The ASP or CSP chip added some new features to the Sound Blaster line, such as hardware-assisted speech synthesis (through the TextAssist software), QSound audio spatialization technology for digital (PCM) wave playback, and PCM audio compression and decompression.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
flymi
addikt
Nnna, a Thermaltake Subzero4G hűtés is befutott. Kicsit lelakott a doboz. (Látszik, hogy víz érte valamikor, mert foltosra száradt. Tipikus padlásszökevény.) Remélem a pci kártya és a peltier elem is működik és akkor örömbódoccság... Amúgy nagyon baba cucc, nekem tetszik. Még akkor is, ha a teljesítménye hagy is maga után kívánni valót, mármint a korabeli cikkeken átrágva magam ezt a következtetést vontam le.
Majd meglássuk.
Na meg +1 darab s478 cooler a gyűjtibe!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Alpi.
addikt
válasz Ranagol_5 #55158 üzenetére
Jopar optimalizacio megengedett, csalni meg nem illik. Sajnos nem kontrollalhato ez 100%-ban, de en bizom benne, hogy keves embernek olyan alacsony az onbecsulese, hogy csaljon. (Ujabban sajnos tobb ilyen botrany is volt)
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
-
r0b3r
senior tag
No...látom nem csak nekem jött elő ez a probléma, vannak róla fórumbejegyzések, igaz elég ritka. A profibbak integrálták a drivert a telepítő cd-re cab formátumban úgy, hogy a telepítéskor automatikusan betöltse azt. Én maradnék inkább az egyszerűbb floppys betöltésnél, ha lenne hozzá driver. Na meg a floppy meghajtót is ki kell cserélnem, mert az IDE csatolós A-Drive-ot nem ismeri fel floppynak.
-
HSNet
aktív tag
NT(like) telepítésnél F6->Add SCSI->Driver floppy-t próbáltad? Simán kinézem belőle, hogy valami IDE emulációs móddal a 98 megtalálja, a rendes oprendszerek meg drivert kérnek hozzá (az indításkori kékhalál is lehet ez, NT-k elvilek linuxhoz hasonlóan SCSI controllerként kellene hogy lássák, így SDAxx szerű id-t ad a lemeznek, míg a DOS/Win98 meg IDE-nek látja, és HDAxx azonosítót ad hozzá). Tedd át a lemezt másik gépbe, és nézz bele a boot.ini-be (gyökérben lesz, hidden, system attribbal), ott látod, hogy a telepítés alatt minek akarta azonosítani.
-
r0b3r
senior tag
válasz #94257664 #55163 üzenetére
Nálam is most forog az X-Akták... PIII, Sil PCI Sata Raid kártya, Sata vinyó. Win95, 98, ME szépen települ rá, a WinNT4, Win2000, XP pedig nem látja a vinyót és kilép a telepítőből. Ha pedig vinyóról bootolok, és a telepítő Cd ...\i386\winnt.exe parancsával indítom a telepítőt, akkor felmásolja szépen a vinyóra fájlokat, tervezett újraindítás és a következő betöltéskor kékhalál. Futtassak chkdsk /f-et... köszi...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
x-akta1:
WIn98 alatt nem szabad másik gép AHCI módban lévő SSD-jét megadni network drive-nak, vagy elérés közben kékhalálozni fog. -
Ranagol_5
senior tag
-
r0b3r
senior tag
Így már jobb? 800x600-ban lényegesen kevesebb. Még gyorsan visszacipeltem a gépet egy tesztre, de igazából már egy másik, egy PIII-1000-es van a műtőasztalon. Na meg egyelőre még nem akarom sokat nyektetni, mert nincs venti a procin, csak egy nagy hűtőborda.
[ Szerkesztve ]
-
Én nem használok semmi hókuszpókuszt, rendesen felinstallált gépekkel tolom, minden rajtuk van ami az általános használathoz kell. Ha ritkán is de néha varázsolok, két eredmény melyeket már többször belinkeltem, abszolút világrekordok, nem is, a Galaxisban sincs jobb (rendes eredmények, nem pingált Photoshop) : [link], [link] .
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #55154 üzenetére
Ja, utana lattam, hogy 640x480-ban ment.
A HW-botos srac valszeg a teszthez inaktivalta az SLI-t ezekszerint.
Bar vannak egy paran, akik az oldschool-os teszteket szoktak tolni, akiknel biztos vagyok, hogy hasznalnak valami egyedi optimizaciot/csalast, mert vannak olyan eredmenyek, amik uberelhetettlenek.
Gondolok itt a 2evvel ezelotti v5-os eredmenyekre, amikor 2600mhz-re huzott socket A-val meg v5-el jobb eredmenyt kapott, mint en a 3800mhz-re huzott E7600-al meg v5500 pci-al.Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
r0b3r
senior tag
válasz zoltanz #55152 üzenetére
A 800x600 egy kicsit lassabb, de nem szeretem használni, mert csíkoz a Voodoo ezen a felbontáson. Nincs szerencsém ezekkel a xar kártyákkal...
De most már felkeltettétek az érdeklődésem, meg fogom nézni több felbontáson és másik főkártyával is.
Egyébként kíváncsiságból pár napja faragtam floppy kábelből egy SLI kábelt és ugyan kockázatos, de összekötöttem a színhibás Creative Voodoo 2-t a jól működő Innovision V2-vel. Reméltem, hogy eltűnik a színhiba. Hát nem... megmaradt, a rossz kártya volt az erősebb sajnos. És ami meglepett, hogy a különböző kártyákra kiírta, hogy SLI Detected!, FastVoodoo 4.6-os driverrel De sztem nem lett gyorsabb... most akkor mégsem ment együtt a kettő, vagy csak a rossz kártya húzta le?
[ Szerkesztve ]
-
r0b3r
senior tag
válasz Ranagol_5 #55151 üzenetére
Hoppá... PII-300-as procival ugyanez a teszt 2500. Ha átkapcsolom az MX400-ra a 700-as procival, akkor
640x480 16bit 4327 igen lassabb, mint a V2
640x480 32bit 4556
1024x768 32bit 3407Lehet érdemes lenne kipróbálnom a 700-as procival egy S3 Trio mellett is? Úgy nem tudna esetleg csalni a GeForce-al.
-
HSNet
aktív tag
Na ennyire részletesen nem emlékszem, azt tudom, hogy Gef4-ből már voltak AGP 8x-es kártyák, és azok már 1,5V only-k voltak, de pont a Gef4-nél külön név alatt futnak (pl az MX 4000, MX 480, Ti 4800 ezek már 1,5V-s kártyák voltak).
Ha lesz időm a hétvégén, akkor bedobálok pár kártyát megnézni, hátha okosabbak leszünk
-
válasz Ranagol_5 #55151 üzenetére
Igen de a hwbot-on, 800x600- ban futott, nála meg 640x480- ban. De a hwbot- osban sem kerek valami, mert ha megnézed akkor a Scanline interleave - not detected, tehát nem ment mindkét Voodoo. Ha megnézed az én eredményemet, a scanline aktív, 1024- ben futott és 4491- et kaptam. . Tehát 800x600- ban bőven 5000 fölé megyek és alázom a hwbot- ost. Mondjuk a Voodoo- im 105MHz- en repesztenek, de 110- en is mennek ha éppen kell
Ja, most nézem hogy a 800x600- as hwbot- ost is aláztam az 1024x768- as eredményemmel 4016 --- 4491.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
A feneket, ez bitang sok. Nezd meg, ez a legjobb eredmeny hwbot-on.
Raadasul ezt v2 sli-vel erte el.
Gyanus nekem, hogy a geforce-on futott ez le, csak nem tudom akkor miert a v2-t irja ki kivalasztott kartyanak.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz DarthSun #55121 üzenetére
Ez egy MX440, nem egy Ti4200. A kártya pontos neve Triplex Millenium Silver TX680. Eddigi 3dmark01SE méréseim alapján a legtöbb pontot szerző MX, de lehet az MX460-akat újra le kéne tesztelni, csak hát idő hiányában... Tegnap éjjel voltam, holnap nappalra megyek meg pénteken is, a hétvégém is el van bacarintva a szombat éjszakámmal. Elég húzós volt/lesz ez a két hét (11-24-ig, ez 14 nap, amiből 11 meló,
de remélem fizetésen is meglátszik majd valamennyire.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
r0b3r
senior tag
Akkor lehet, hogy a benne lévő Gef2 MX400 az utolsók egyike ami még megy benne?! GFX5200, Radeon 7000, 9000, 9200, 9500, stb-ről kerestem ilyen jellegű infót, csak kipróbálás szinten. Pár hete a kezembe került egy Radeon 9000-es, de nem az enyém volt, nem mertem kipróbálni a lapban. Hivatalos infót nem találok a kártya feszültségekről neten, max angol nyelvű fórumokon tippeket...jól lesz az, menni fog, ha mégsem, nem én mondtam, stb jellegűeket... Van olyan fórum bejegyzés is, ahol a 9500 és 9700-ast említik, mint 3.3V-os, de a 9600 és 9800 már 1.5V-os.
[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
BH6 az AGP 2x-es, csak 3,3V-ot tud. Valahol a Gef2 után kezdődtek a 1,5V only kártyák, addig ha jól emlékszem mindenki vagy 3,3V-os volt, vagy ment mindkét feszen.
I815-ösöket azért mondtam, mert párszáz HUF magasságában foghatóak, néha valami Tualeronnal 1-2kHUF között, annyit meg megérnek bővenIn God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
HSNet
aktív tag
Más kérdés... Vehetem azt egy általános ökölszabálynak, hogy ha egy AGP videókártya csatolóján két bevágás van akkor az működik 2x 4x 8x-os és 2x 3.3V-os AGP portban is?
Igen, de elég sok a kivétel sajnos. Pl Voodoo-k is rendszeresen nem jól vannak key-elve, és TNT1-eknél is előfordul, hogy bemennek az 1,5V-s AGP-be, de 3,3V-n üzemelnek csak.
Ha értékesebb az alaplap, vagy a vidkártya, akkor inkább szerezz egy Unversal AGP/AGP Pro 4x-es deszkát (ami ismerten megy mindennel), és nézd meg abban, hogy valójában milyen feszt kér a kártya.
Ami AGP 1/2-re áll be, az biztosan 3,3V-os lesz, ami 4-re az meg 1,5V-os (és menni fog 8x-es slotban is).Intel 815-ből van elég sok Universal AGP-s (nem Pro, de megy 1/2/4-el) és olcsó lap, ha nem találsz AGP Pro-st. AGP Pro-sból Asus A7V (socket A) szokott relatív gyakran előkerülni, de biztosan van más is.
A korabeli teszteket érdemes megnézni, hogy említik-e a kompatibilitást mindkét szabvánnyal.
-
r0b3r
senior tag
Üdv Urak!
Került hozzám egy Slot1-es 700\256\100\1.65V SL3XM proci. Szerintetek el fog indulni egy 1.0A Bios verziójú BH6-osban. Tönkre tehetek valamit, ha kipróbálom, vagy csak egyszerűen nem fog elindulni?
Más kérdés... Vehetem azt egy általános ökölszabálynak, hogy ha egy AGP videókártya csatolóján két bevágás van akkor az működik 2x 4x 8x-os és 2x 3.3V-os AGP portban is?
Köszi mindenkinek!
-
Sanchez638
addikt
Üdv emberek, van valakinek kölcsön/eladó Slot-A Proffeszorja?
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
válasz envagyok #55136 üzenetére
Egy penya es a gyorsabb 486 kozott eleg nagy lenne a kompatibilitasi atfedes.... szvsz egy gyorsabb penyaval a cimek nagy reszet tudod rendesen futtatni, a 96osokhoz amugy is az kell, a 486 lassu mar hozza (quakeben 10fps).
S3 virge, trio ok, sb16/awe32. Kb 8gbig kezelheti a vx a vinyokat, de akkoriban 1-2gbos vinyok voltak. A topkonfig vhogy igy nezett ki:
1995
P100-133
430fx lap (wb cache)
32m edo
S3 trio64
Awe32
1-2g kozotti vinyo1996
P166-200
430hx lap (pb cache)
32m edo ram
Virge (et6000 gyors, de bugos)
Awe32/gus pnp
2g koruli vinyoA voodoot ev vegen jelentettek be, de 96ra egyaltalan nem volt jellemzo.
-
envagyok
veterán
Ezeket a játékokat:
(apropó van Voodoo kártyám is, úgy olvastam itt, hogy vannak játékok, amik használják)
Pac-man
Speed master
Tetris
Doom
Tomb raider
Elite
Quake
Vmi roll up űrhajós lövöldözős.
Mondjuk nézem a 430vx chipset 96'os, akkor oda inkább win95 lesz (DOS móddal)
A másik Saturn chipes (486), akkor oda inkább DOS.
Lehet összedobom mindkettőt.
Hdd-t mekkorát lehet tenni ezekbe?
Erre a 2 konfigra tudtok javasolni vga-t, hangkártyát?Mondjuk van egy 486-os, és egy P1 laptopom, lehet azokkal szórakozok, azok legalább fel vannak konfigurálva komplett házas gépet már úgyse szeretnék, 10db-nál tartok
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
envagyok
veterán
Kicsit noob kérdés
Gondoltam összedobok vmi fullos vagány kis gépet dosra és játékra.
A 486-Pentium 1 kimaradt egy kicsit az életemből így szükségem lenne egy kis segítségre. (A suliban alap 286-osok voltak, utána pedig kicsit hanyagoltam a témát)
Szereztem 2 alaplapot : 5dvx és PCI/I-486sp3
Melyikkel induljak el?
Vga-ból ISA vagy PCI a korhű?
Van sok mindből pl tseng ts3000, PCI matrox és S3 meg van vmi ARK is.
Hangkártya van több creative ISA, az AWE64g sok oda?
Az edoramokkal is elszórakoztam. Jól érzem, hogy duplán kell rakni egyformákat? Van erről vmi leírás?
Mennyit kell belerakni, hogy jó legyen?HDD-t mekkorát fogad el ez a 2 lap?
DOS telepítéshez, a hardverek drivereinek telepítésére konfigurálásához van valahol információ?
Bocs a sok hülye kérdésért, de nekem csak a DOS alap használata ismerős. -
SP4C3
veterán
válasz krisz67 #55128 üzenetére
Szép emoji-k, de ez nem a fhéjszbúk, az másik domain. No offense, csak a ph-t ne húzzúk már le olyan szintre.
A másik meg a chip-es dolog, na az warez, ami megintcsak nem idevaló.
Ja és örülünk, hogy örülsz.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
-
HSNet
aktív tag
Nem sok közük van egymáshoz a néven kívül.
Az MX300 egy Aureal Vortex 2-es hangkártya, az MX400 egy ESS Canyon 3D-s.
A Vortex 2 A3D 2.0-t tud, a Canyon Sensaura-t. Utóbbi, ezen a szinten kb egy A3D1.0+korai EAX combonak felel meg (mind az A3D 1.0-nál, mind az egyszerűbb EAX-nál jobb, de gyengébb az A3D 2.0-nál és a Live EAX-ánál is).Ami érdekes az MX400-ban, hogy egyike annak a kevés kártyának, ami rendesen van megépítve, és teljes Sensaura hardware gyorsítást tud.
Vannak jóval későbbi (és komolyabb) kártyák is Sensaura hw gyorsítással, de akkoriban nem nagyon volt más (a legtöbb kártya csak driverben implementálta, így az effektek a procin futottak), így manapság az MX400 max érdekesség, de semmi pótolhatatlant nem tud.
-
nagyúr
válasz DarthSun #55121 üzenetére
Talán egy Soltek GeForce MX valami lehet...
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
alvaro
senior tag
Igen is meg nem is!
A C64 verzió szerintem messze nem adja azt, amit az Amiga.
A PC-s se ugyanaz, jelentősen átdolgozták a grafikát, a főhős rajza nem is tetszik, de a tájat és az ellenfeleket csípem (több a szín és emiatt finomabbak is az átmenetek és nem is kiabálják túl a tereptárgyak a szereplőket), a zenét pedig egy az egyben átemelték Amigáról, na meg SB16-on szól is, ahogy kell.
Mivel én magam C64-en nem játszottam, a framerate-ről nem tudok nyilatkozni.
Egyébként van még lejjebb, mert a ZX Specturm szintén 8 bites, de nincs semmilyen segédhardvere mozgó grafikához, ráadásul még félelmetesen ronda is rajta a játék. És arról egészen biztosan láttam Youtube-on át is, hogy szaggat mint állat
Na de. Ismét léptem lefele, és ezúttal sikerült megtalálnom egy olyan lépcsőt, ahol már elkezd szaggatni. Eredetileg arra gondoltam, hogy előveszem a 386SX40-emet, utána pedig tanácstalan leszek, de kezembe akadt egy DX, amit vissza lehet jumperelni 20MHz-re.
Na itt már be-beszaggat még 26kHz-re visszaszabályzott zenével is, 44kHz-en pedig már komplett hangok kezdenek kimaradozni, mintha eltévesztené, hogy mikor kell elkezdeni játszani Szóval a határ valahol a kettő között lehet.
Persze, turbo gombbal lehetne lassítani a 40-est is, de az egyrészt cheat, másrészt meg elefánttal mennék a porcelánboltba...
-
flymi
addikt
A tesztlapot is karban kell tartani, kapott egy ventit és a déli híd is egy Sekisui #5760 ragasztós ződ bordát. Majd a feteknek kell reszelnem kis natúr bordácskákat, mert kopaszon vannak és nagyon melegednek.
Sajnos az AGP foglalat alá ékelődött fettel nem lehet mit kezdeni, az nagyon szar helyen van...
Pár hardver, ami miatt ma összeraktam a tesztgépet:
Ez az ominózus S3 amivel magától indul a gép, de kép nincs.
Ez a Trident Blade majd a BH6-ban lesz tesztelve.
Ez elsőre a szívbajt hozta rám, csíkozta a képet, de aztán meggondolta magát és viselkedett.
-
flymi
addikt
Skacok, mitől van az, hogy ha az agp slotba beteszek egy kártyát, bekapcsolom a tápot és elindul az egész masina, de kép nincs. Most tesztelgetek agp kártyákat, eddig mind jó volt, csak power on-ra indult a gép, de ennél nem. Hibás lehet a kártya vagy mi? Egy S3 Savage4 a tettes egyébként.
-
nagyúr
válasz #94257664 #55117 üzenetére
Basszus, tényleg, de figyelmetlen vagyok. Irja is alul a középső panelen.
-
nagyúr
-
laskr99
addikt
Din kapcsoló Clock érintkezője merre kapcsolódhat? Mindet megmértem egyedül az amit nem találtam meg. A többi 4 megy a chipsetbe,prociba,Keyboard bios-ba, de azt az egyet egyáltalán nem találom,hova mehet.
-
-
Sanchez638
addikt
Diamond Monster Sound MX300 és MX400 között mekkora lehet a különbség? (Méretre kisebb és más csatik is vannak kb.)
Számom az adatlapomon.
-
r0b3r
senior tag
Megérkezett a Monster Sound Remélem azzal nem lesz ekkora szívás, mint amiket irkáltok.
-
Laraxior
titán
Thermalright Ultra 120-bol mennyire ritkasag a full rez verzio? Lattam egyet apron, arrol lecsusztam, de most talaltam egyet.
Van melle kiegeszito lefogato szett, ugyhogy mindenre jo. 1.9kg.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
arn
félisten
válasz #94257664 #55082 üzenetére
A guspnpn tiltsd le a nem hasznalt eroforrasokat, amugy eleg neki egy irq es dma. Ezeket jelold ki a biosban.
Pl 240, irq7, dma3 jo szokott lenni.
Eloszor probald egy kartyaval felrakni a liveot, allitsd be az sb16 emulaciojat - inkabb ezzel utkozik, es nem az sbliveal magaval. Pl 220, irq5, dma1,5. Rakd vissza a gust. Az eredeti liveware3 csak a 99es elotte megjelent liveokat tamogatja, mindenfele oemet nem (5.1 csak 2000ben jelent meg).
Nalam harom kartya van a p3ban, guspnp, awe32, live. Kifogastalanul megy mindegyik, win alol a liveot hasznalom, dos alol a masik kettot. A 486ban gus, sbpro2, rap10 is ment dos alatt parhuzamosan.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DarthSun #55103 üzenetére
W98-al (SE) fél évig nem használtam, nagyon nem vált be, hiba-hiba hátán, kékhalál hegyek.... pppfff.
Aztán kaptam egy WIN ME SE-t, azzal nagyon ment, és nagyon ritka lett, hogy hibázott, kékhalálok eltűntek.
2001-ben feldobtam neki az első kiadású angol XP-t, kisérletképpen, aztán mivel bevált (csak kellett még a 64MB SDRam mellé tenni 256MB-ot), megkapta a magyar változatot.
Rengeteget játszottam rajta, S3 Savage 4 8MB AGP VGA-val, Star Wars 1 racer, Microsoft Pandora's Box, Claw, StarCraft 1 + Broodwar....
Az SC1 meg is ölte a CD meghajtómat, persze pont 1 hónappal a garancia lejárta után.
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #55097 üzenetére
A lap BIOS-ban nem, ott max 15 volt.
Az XP mutatott többet.
Mondjuk, a W98 és a ME alatt nem volt több IRQ, csak amennyit az alaplap tudott.
Sound Blaster-hez:
Még az SB 128 PCI-hoz se volt jó az összes driver, ezzel XP telepitéskor szembesültem (W98 és ME alatt nem volt gond, a gyári driver cd azokét tartalmazta).
Kinomban leolvastam a vezérlőchip-ről a pontos modellszámot, és aszerint kerestem.
Az SB 128 PCI-os hangkeltőmet tudtam W7 X86 alatt is használni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #55099 üzenetére
Sőt az 5.1- esekből az SB0100 és a 0220 drivere is különbözik. Hogy még érdekesebb legyen a 0220- asnak vannak alverziói is, melyek nem kompatibilisek egymással. A 4.0- sok általában mind mennek egy bizonyos késői driverrel, de a verzióját megnem mondom most fejből, el van téve a CD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest