Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
Mai loot: több, mint tucatnyi soros/ps2 egér. Van amin nincs kábel, néhányat kigolyóztak és a fele besárgult. De ha csak az 1/3-át sikerül rendbe rakni, akkor is lesz végre elég egerem.
https://frescho.hu
-
csendes tag
Nemnagyon találtam, de bios verziókra lebontva fenn vannak ugye a post kódok mint ahogy laskr99 is írta csak jobb lett volna mindent egyben látni. (valami kínai verzió, a nyákon semmiféle felirat nincs, és a chip típusára keresve sem adott ki semmit.
Egyébként van rajta két led, aminek a funkcióját nem sikerült megfejteni, az egyik alá irdy a másik alá frame van írva és teljesen random szoktak villogni, laponként változóan.egyébként ilyen a kártya.
[ Szerkesztve ]
Csak a Windows 7 :)
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #54670 üzenetére
Megoldottam az elflashelt nforce 680I SLI-t.
Van az az Abit K8N lapom, amivel manapság szórakoztam, néztem ugyanúgy néz ki a flash chip.
Kiszedtem mindkét lapból a chipet, a k8n-ét visszaraktam épp annyira hogy kijöjjön könnyen, bebootoltam dos-ba pendrive-ról, kicseréltem a 2 flash chipet, majd a másik lap biosát beflasheltem.
Utána kikapcs, majd mindkét chip ment a megszokott helyére. És voilá, mindkét lap működik. -
csendes tag
-
flymi
addikt
Kösz, de sajnos csak ritkán járok Pesten, az idén még nem is voltam és ebben a hónapban tuti nem megyek meló miatt.
~ 1 Mátyásért már lehet kapni ebayen ha jól látom. Kérdés, hogy mennyire működőképesek, mert egyszer rendeltem IDE-Sata átalakítót, de sajnos nem volt életképes./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #54679 üzenetére
Hat, nekem is ez a benyomasok , majd kozelebbrol megnezem a vazakat.
(#54681) r0b3r
Belemegy, szabvany atx . Csak par ev, viszont az a durva, hogy akkoriban ez megis tobb generaciot jelentet.
98-2002 az intel tajan - Slot1 (utana PPGA celeronoknak), FCPGA, FCPGA2 (Tualatin), S423, S478
Hazakal ugyanigy, par ev alatt sokat valltoztak.
(#54682) quailstorm
Nem nyero tapelhelyezes, ugyanakkor viszont ez a korabeli kialakitas . Ezek '98 inkabb, Slot es SS7. Palomino ezeknel ujabb, hazbol is mas dukal hozza. Igaz akkoriban is voltak uj hazaknal ilyen kialakitasok, de azok a gagyi kategoriaba tartoztak. Low-low end.
Ezeknel amugy jo az anyaghasznalat.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz quailstorm #54685 üzenetére
Én nekem tetszett mivel kicsi, kompakt. Én meg szeretem a kisebb házakat, több gép férhet el
-
laskr99
addikt
válasz quailstorm #54682 üzenetére
Akkor gondolom a P3-nak szánt házat se lakjam be amivel kaptam.
-
SP4C3
veterán
válasz quailstorm #54682 üzenetére
Nálunk is volt ilyen kialakítású ház. Egy Pentium D 805 döglődött alatta. Valamiért fele olyan hangos lett, amikor "víz-szintes tápos" házat kapott, és ott is kb 2 cm volt a magas-bordás intel gyári hűtő és a táp között.
Ebben még az a legszebb, ha a táp és a cpu venti két ellentétes irányba húzzák a levegőt...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
quailstorm
nagyúr
válasz RexMaximus #54675 üzenetére
Pls no.
Mienk sose volt ilyen szép, de én már kidobtam a fenébe. Ennél rosszabb táp kialakítás nem létezik egyszerűen. Palomino-val vettük még anno újonnan, a táp és a CPU venti közt volt 2cm. Hűtés, légáramlás katasztrofális. Aztán szétfúrtuk, úgy jobb lett. Kép most nincs kéznél, mert az még imageshackre ment ami fizetős lett.
-
r0b3r
senior tag
Szép darab. De egy ilyen nekem ránézésre kicsi lenne az alaplaphoz. Egyébként az enyém sem fiatal, 2002-es. Csak egy pár évvel fiatalabb az alaplapnál.
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
válasz RexMaximus #54678 üzenetére
Szerintem ezek pont ugyan azok a házak, csak az elejét variálták.
Számom az adatlapomon.
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #54676 üzenetére
Elso generacios atx hazakra jellemzo ez az oldalt tapos dolog, utana meg a budgeteknel kitartott egy ideig
-
RexMaximus
senior tag
-
Sanchez638
addikt
Asus Tuv4-x valami ilyesmi házba volt. Majd holnap meglesem. Oldalt van a táp, fekete belső, merevlemezt két oldalt tudod befogatni mert alulra kiesik stb.
Számom az adatlapomon.
-
-
törölt tag
dobjon már egy privit az akinek van pentium 1 vagy alatta lévő single board computere, lenne egy elég specifikus kérdésem.
-
envagyok
veterán
elflasheltem az XFX 680i LT biosát
Két módot hallottam az otthoni fixhez, szerintetek melyik a valósabb?
- Másik alaplap hasonló flash chippel bebootolok dos-ba, kiveszem a flash chipet, berakom a rosszat, és beleflashelem a javított biost, majd visszacsere.
- Csinálok indító floppyt (award) awddflash, bios, és autoexec.bat-al, és indításkor a bootblock beflasheli a jó biost.
Neten látok még javításokat 2000Ft-ért, de azt inkább kihagynám meg van egy ismerősöm, aki meg tudja csinálni a cégénél, de múltkor kiverte a balhét a főnöke hogy más dolgaival nem foglakozhat a cégnél, így ez most almás.
Vannak ötletek?
-
Sanchez638
addikt
Emberek csak egy sima Voodoo2 SLI, 2db Párba lévő Gainward 3000 nem megy, viszont egy Sima Gainward és egy 3000 már megy együtt.
Számom az adatlapomon.
-
r0b3r
senior tag
Estét!
Mai meló ismét egy gép összerakás volt. Megtetszett egy baromi jól szerelhető, praktikus, 16 éves Gigabyte ATX ház, így ebbe került az Abit lap egyelőre egy kis PII-300-as procival. Folytatom a telepítéssel, teszteléssel.
(#54665) sanchezsa
Na ez nekem új volt... Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
r0b3r
senior tag
válasz Sanchez638 #54655 üzenetére
20180206_112019.jpg
Erre gondolok... ez valami kis ipari pc szerűség, vagy szerverbe való, esetleg valami alaplapra lehet sorba kötni több ilyen kis "pc-t"?? Próbáltam rákereseni, de nem jutottam messzire. Bocs a tudatlanságomért, de lövésem nincs micsoda.
-
flymi
addikt
... gombelem csere az első lépés volt.
3.2 Prescottal sem ad életjelet. Radeon 9100 ventije is pörög, de ennyi.Majd tegyétek össze ezt a 3 hsz-t.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Nem cseréltem fel a pólusokat, a feliratok a pineken kifelé/elfelé néznek a laptól, cserélgettem memóriát, cseréltem vga-t és beepert is 3-at, már csak a procicsere marad. Más ötletem nincs. A cpu hűtő venti teker, de semmi több.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Sanchez638 #54660 üzenetére
Chaintech 9ejl2
De azt hiszem találtam egy nagyon hasonló laphoz manualt,
12. oldal (9CJS), abban a felső sor 3-6 tüskére írja a beepert, mindjárt kipróbálom. Vagy a beeper szar. Abból legalább van még fél tucat, cserélhető.Nem. Nem jött be.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Égre földre kerestem a laphoz manualt, de nem találtam, csak amihez még külön regisztrálni kell. Az alaplapon csak kódszámok vannak, nagyjából semmi nincs feliratozva.
A beepert a 18 tűs sytem panel felső sor utolsó 4 tüskéjébe dugtam (általában ugye itt szokott lenni, hacsak nem külön máshol az alaplapon), de indítás után nem adott semmilyen hangjelzést és képet sem.
A power swith-et valószínáleg véletlenül eltalálhattam, mert azt az alsó sor 6-7. tüskéjére húztam rá, csak gombnyomásra indult el a konfig.
Próbálgattam 512-es ramokat mindkét foglalatba (+egy mx400 figyel a vga foglalatban). Kép nincs, bios beep code nincs.
Holnap majd még megpróbálom esetleg másik procival is.Ötletek? Rossz helyen van a beeper?
Illetve ezt az oldalt találtam, de itt nincs közte...
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz DarthSun #54657 üzenetére
Megkerdeztem anno, azt mondta, hogy nem hasznalt semmi ilyesmit. Nalam szerintem az fogta meg a dolgokat, hogy bekapcsolva hagytam a c1-et. A kepen is latszik, hogy vissza vette a procit terheles nelkul. Kekszpolert alap, hogy kilovi az ember.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
válasz Ranagol_5 #54644 üzenetére
Nem csodálom, azt az eredményt nehéz elérni. Sztem Ákos az egyéb trükköket is bevetette, szakaszonkénti beállítások ( a 2001 akkor is pontoz ha egyenként futnak a tesztek, és mindegyikhez máshogy hegyezzük ki a gépet ), Explorer kikapcsolása a futás alatt, stb. Erről a HC-tuningosok tudnának regélni, de nem fognak mert titkos. Én nem alkalmazom ezeket, mindíg rendesen felinstallált géppel tesztelek, arra vagyok kíváncsi hogy normál használattal mire számítsak ( egyedül a Socket3 SPi tesztnél Win2000 alatt lőttem ki az Explorert, de az csak a teszthez lett felhúzva ). AMD vonalon csak a nemrég épített 2magos ment Ákos eredménye fölé, de az már PCIe- s gép [link], és a video is erősebb benne + a procit is tuningolni kellett +470MHz- el. Aztán a 4magosok még erősebb videoval, még feljebb mennek, de az már más világ, Ákos eredménye az AGP- vel eléggé egyedi.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
flymi
addikt
Kösz mindenkinek a választ!
Akkor '99 és ezredfordulós kártyák közül lesz majd valami.
Mai program a Chaintech 9ejl2 Apogee megvizsgálása. Egy nem túl acélosnak tűnő celka van benne, SL6W4.[ Szerkesztve ]
-
HSNet
aktív tag
válasz quailstorm #54653 üzenetére
Amikor új volt, akkor nekem a 650-es (később szénné húzott) durci mellett TNT 2 Pro volt, pénzelfogyás miatt, de ott már a kártya volt a szűk keresztmetszet. Időben akkoriban (korai, SD-s Socket A/ kései nem Tua P3) a Gef 256/Gef 2 volt már az aktuális vas. Időben akkori az első Radeon széria is (inc Rad 7200/7500, a Rad 7000-et kerüld el).
Én Gef 2-t (esetleg Gef 2 MX 400-at), Gef 4 MX-et, vagy Radeon 7500/7200-öt tennék mellé.
Ha meg különlegességre vágysz, akkor Kyro II-tIn God We Trust. Everyone else must have an X.509 certificate.
-
-
Willis++
csendes tag
válasz zoltanz #54651 üzenetére
Hát, ez egy korai lap, SD-t fogad, de legalább van belőle rajta 512 MB. A Voodoo sajnos kiforrasztotta magát, hibás képet ad, majd még bedobom este a sütőbe egy kicsit melegedni a hurka mellé. Már látom előre, mennyire díjazni fogja az asszony (valószínű kivág vele együtt)
-
Willis++
csendes tag
Srácok, 700-as Duron mellé Ti4200 (esetleg Radeon 9250) mennyire autentikus? TNT2 M64 van még kéznél, korban jobban hozzáillő, de azért az még ezt a kis durcit is eléggé visszafogná szerintem. Eredetileg Voodoo 3000 ment volna bele, csak az idő közben sajnos meghótta magát...
-
nagyúr
-
GEIL
addikt
válasz envagyok #54633 üzenetére
komoly....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Willis++
csendes tag
-
envagyok
veterán
válasz DarthSun #54632 üzenetére
Tudom.
Van 2 S478 gépem, és van 2 core2 is.
Az egyik S478 P4 3.2GHz, Asus v9999 6800 Geforce, RDRam
A másik S478 P4 3.2GHz p975 chipset, ATI 1950pro
A két core 2-es
X38 Xeon X3363@3.6GHz 8GB DDR2-1066 ATI 4870CF
EVGA NFORCE 790I FTW Xeon E5450@4GHz GTX295 quad SLI
Ja meg egy nforce 680i LT-T TESZTELEK most QX6800@3.4GHz procival és 7950gx2 Quad sli-vel.De most összedobtam egy Athlon 64 X2 S939 rendszert, és van egy elfekvő Asus P5p800 lapom, szóval kíváncsi lennék mit tud egy valódi 4 magos P4, meghúzogatnám a bajszát.
A legerősebb AGP rendszernek jó lesz (hibrid mókolmányok nem érdekelnek) van egy ATI 3850 AGP kártyám...[ Szerkesztve ]
-
-
A GeF2X400 príma hozzá szerintem, nálam P2/450 mellett van.
(#54624) sanchezsa : feelinges a sokféle Voodoo1, asszem Neked Voodoo2- ből is van ilyen sok.Meg az áruk is elszállt, tehát nagy érték is.
(#54625) laskr99 :ezt a normál fekvő AT házat mértem le. Szélesség x Magasság x Mélység : 357x152x403 mm , ennél van magasasabb is, meg alacsonyabb (brand), de ez a standard méret.
(#54629) Ry0K3N : A Voodoo2- őt a P2/400 már kihajtja (vagy a K6-2+, K6-III+, 500MHz körül, lényeg hogy L2 caches legyen), SLI- ben pedig nekem P-III- ban 800MHz- ig nőtt a 3DMark99 pont, tehát ez a proci a jó (nem mindenki értett vele egyet, tehát szubjektív vélemény). Az AthlonXP már overkill hozzá, de ha próbálod vele, akkor Win98 alatt tedd és 512MB vagy kevesebb ram legyen a gépben.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
envagyok
veterán
Gondoktam veszek egy 2 magos Pentium 4 cpu-t, beszereztem egy d945-öt.
Gondoltam bedobom majd az Asus p5p800-ba, ami 865pe chipes.
Most nézem a cpu támogatását, és úgy látom nrm megy benne ez a prici
Ami érdekes, higy az ugyanúgy 865pe chipes P5p800 se már témogatja.
Nem lehet meghekkelni valahogy a sima p5p800-at, hogy menjen benne ez a proci? -
Ry0K3N
senior tag
Az attól függ mire akarod használni. Ha játék akkor tegyél bele GF2 vagy 4 MX-et összekötve dual SLI Voodoo 2-vel.
Más:
Egy VooDoo 2-esnek hol lehet a prockó bottleneckje? Az MMX 233 váltása K6-II 450-re láthatóan javított a dolgokon de a következő lépcsőfok nálam az Athlon XP azzal meg nem teszteltem le a kártyát."Doom fans are not like Disney fans. If doom fans don't like what you have done they burn your house down."
-
r0b3r
senior tag
Nekem Inno3D Gef2 MX400, Ati Rage 128, vagy S3Trio3D2X van itthon, ezek közül lesz benne valamelyik a Voodoo 2 mellé. Esetleg Nvidia Quadro NVS280... más nincs.
(#54624) sanchezsa
Az az AGP csatolós kártya, asszem 478-as proci és ddr2-es memória foglalatokkal, az micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
GeForce: 2 MX 200/400, 2 GTS
Ati Rage 128, Radeon 7000-es sorozat.
Matrox G200/400Ezeknél erősebb szerintem felesleges.
Vagy ha overkill akarsz lenni, akkor GeForce 3 Ti 200/500.
Mondjuk, ez már P4 Pentiumnak is falat tud lenni.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
laskr99
addikt
Akinek van normál fekvő AT háza az le tudná nekem a méreteit mérni? Mennyivel nagyobb mint egy álló AT? A lényeg,hogy kisebb legyen de fekvő lenne a jó, mert befér rendesen az ágy alá remélhetőleg.
-
Sanchez638
addikt
GDrive raktam megint fel egy adag képet. Persze akit érdekel.
Ne mobil netről nézzétek.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
flymi
addikt
Abit BH6-ba milyen VGA illene egy harmatos, de működő slot1 450MHz P3 mellé?
-
Willis++
csendes tag
válasz alvaro #54620 üzenetére
3-assal nagyon nem lehet mellé lőni, egy jobbféle turbós XT talán elbírja a kettőt is. Majd előkotrom már én is az enyémet, abban van egy 6 Mhz-es proci (de legalább V20, így pariban van a 8 Mhz-es sima 8088-assal), meg van benne egy olyan kártya, ami emlékeim szerint formázás előtt kiszámolja a legjobb interleavinget, az majd felhomályosít, mire is képesek az öregek.
-
Willis++
csendes tag
válasz alvaro #54618 üzenetére
Ez az egyenlőségjel engem is mindig megszívat, ha nem figyelek... De XT alatt az MFM winyók konfigolása vicces, mennyivel profibb, mint egy 286-oson! Kedvencem az volt, amikor a kis 20 MB-os NEC meghajtóm elvesztette a fejét (a legfelsőt), XT vezérlővel minden további nélkül sikerült 15 megássá formázni. Van 8 bites RLL vezérlőm is, azzal meg szerintem pont vissza is nyerném az elvesztett helyet
-
alvaro
senior tag
válasz alvaro #54595 üzenetére
Akkor válaszolnék is magamnak... a g=c800:5 parancsból kifelejtettem az egyenlőségjelet
Így már sikerült végignyalni egy problémás ST225-öt, ráadásul egy másik vezérlőn, amin előtte egyáltalán nem működött. Most majd másolhatok rá mindent elölről. Sokat segítene, ha valahogy sikerülne rávenni, hogy ne akadjon össze a vezérlője a SCSI kártyával
-
zoltanz
nagyúr
A Plop Boot Manager amivel nemcsak olyan gépen tudsz USB/Lan-ról boot-olni aminek a Bios-ában nincs ilyen opció. Viszont van egy hátránya csak olvasható módban csatoja fel az eszközöket.
-
envagyok
veterán
Szórakozok kicsit a P2B-DS-el, elvileg a buszsebességet és a szorzót jumperekkel kell állítani, a busz az megy is, de a szorzó sajnos nem. Hiába rakom bárhova, mindig 7-es szorzóval megy a P3-700. Lehet csak P2-vel megy ez a funkció?
-
zoltanz
nagyúr
válasz jokeph #54614 üzenetére
+Feszt enged a procinak/Ram-nak emelni és tuningot is, valószínű koppon volt hajtva sok ideig.
Az északi hídon kicsit kemény volt a paszta, nem melegedtek amúgy alapon, valószínű a PCI-E is túl volt hajtva, így minden komponense túl lett terhelve huzamosan.Csak már párszor megjártam ilyen elszíneződött lappal/VGA-val, pár hét és kukák voltak.
-
nagyúr
válasz zoltanz #54613 üzenetére
az még önmagában nem biztos hogy vészes, ha nem hibázik.
valószinű, hogy kapott rendesen, sokat is mehetett, lehet kemény tuning is volt.
Kézzelfoghatóan nem melegszik az a két terület ?
nemártana egy leszedés, újrapasztázás sem (már ha pasztás).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zoltanz
nagyúr
Az mennyire jelent nemjót, ha egy alaplapnak el van színeződve (barnás) a NYÁK hátul? (Az északi és délihíd-nál, VRM-nél.)
LGA775-ös úgyhogy lehet sok óra van benne -
r0b3r
senior tag
Kicsit túltoltam a múlt hónapot, úgyhogy egyelőre most nem veszek már semmit. Inkább rá se nézek a hirdető oldalakra. Egy csomagot még várok az eheti hatból, azután már csak szerelni, telepíteni kell. Inkább komplett konfigokra törekszem, a maradék alkatrészeket már nem szeretném tovább tárolni, így aminek nem találok helyet valamelyik meglévő gépben, azt most már tényleg kiszórom.
-
flymi
addikt
Annak elég halk.
TT SpiQ VT. A led csak pislákol, de a blower ventinek van huzatja. Nekem tetszenek ezek a halpikkelyekre emlékeztető eltolt lamellák.
Mindig akartam egyet, de sosem telt rá. Sajnos oem, 775 lefogatással, doboza nélkül.r0b3r: Nekem ma jött meg a fizum, mindjárt rá is repültem két alaplapra. Ez a hűtő még a múlt havi malacperselyből van.
[ Szerkesztve ]
-
r0b3r
senior tag
De jó ilyeneket bontani.
Megjött az ATX ház is a P2 konfighoz, jó kis hétvégi program lesz. -
envagyok
veterán
Asus p2b-ds lapba cpu hőmérő szenzort szerintetek hol lehet találni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest