Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- ASUS notebook topic
- Autós kamerák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen széket vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
válasz
Sanchez638 #56197 üzenetére
Se 36 se 8 nincs a kepen.
Tippre 1Mbites ic-k, vagyis 8 / szal. De csak tipp. -
Alpi.
addikt
Orajelre az Fx es a Cedar mill celeron a piros asz. (Mindkettore igaz kb., hogy jol mutat az oriasi szam a "mhz" elott csak minek...)
Retrosabb vonalon az Amd tuningolasa sokkal-sokkal izgalmasabb, Intel nagyon faek. Persze ha nem kivanja belevetni magat nagyon a user, akkor nyilvan hasznos, mert pikk-pakk osszejohet egy kellemes kis oc, de pont emiatt hamar unalmassa is valik a cucc. Amd sokkal osszetettebb story, valahogy nagyobb szimbiozisban all a periferiakkal. A K8-asok raadasul teljesen egyedi igenyuek a homerseklettel szemben, mint barmely mas tipusu cpu. (Nem a hutsuk jobban, adjunk tobb feszt formula) persze Intelnel ugyan ugy vannak izgalmas tipusok. 775-ot sosem lehet megunni es az ujabb platformok is erdekesek. Sajna a legujabb platformok a fantasztikus arak miatt elerhetetlenek egyelore, reszben azert, mert azon a keves penzemen is regi xarokat veszek.(nem mintha annyira zavarna amugy, egesz jol elszorakoztatom magam massal
Vgaknal szinten a regiekkel volt inkabb dolgom. Eddig leginkabb vizeztem, aztan chillerrel jol behutottem, igy probaltam elerni a magasabb orajeleket. A kozelmultban kezdtem el szagolgatni a hardveres fesz emelest, tobb-kevesebb sikerrel. (Nem kell nemtudom milyen komoly dologra gondolni. Siman keresek neten valami leirast es leutanozom. Csak jol hangzik.)
Ha osszejon Brszk-n tervezek egy 7900 Gto tuningolast. A ramot cerkazzuk, a gpun a feszt meg "hard-mod"-dal kene emelni. Majd meglatjuk, nem akarom elkiabalni, de rajta vagyok az ugyon.
(A modernebb vga tipusokrol annyit, hogy par honapja tortent meg, hogy szerettem volna egy 3d11 physx tesztet nezni egy procival, de nem volt otthon egy dx11-es vgam sem. Ez asszem' nagyjabol tukrozi a dolgot.) Koszonom az elismero szavakat, de en inkabb csak lelkes vagyok es sok a szabadidom idonkent. Sajnos az igazan nagy nevek ideiglenesen vagy vegleg kivonulni latszanak az oc vilagabol. (Vilagszerte)
-
válasz
Bile Demon #56196 üzenetére
A DirectX- et frissítetted ? Alapból a ver 5- el települ, a 8.1- et, vagy ha újjabb a videokártya akkor a 9.0c- t (de ebből is van sok kiadás, a régebbit kell feltenni) telepítem. Ha nincs updatelve a DX, akkor más cuccok is hibásan működhetnek.
-
Sanchez638
addikt
Emberek, kicsit gondba vagyok mikor ramokat chipről kell kitalálni.
Ennél most egy modul hány megás lehet?
[link] -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56144 üzenetére
Feltettem az említett cuccokat.
Már a VIA 4-in-1 után működött a restart in MS-DOS mode.Következő problémahalom:
1. Ha bepipálom a DMA checkboxot a VIA ATA driverben, akkor a Win98 boot képernyőnél lefagy már az elején 1mp után. (Csökkenetett módban újra kell telepíteni a VIA drivert, pipa nélküli DMA beállítással, hogy magához térjen.)
Így meg 9MB/s a HDD sebesség 100% CPU terheléssel.
Elvileg mennie kellene az Ultra DMA-nak, a HDD biztosan tudja.2. Superpi (1.5 mod verzió), elindul de invalid page access errorral leáll 1mp után, sose fut le
3. Nem megy a SMART, valami régi AIDA-val próbáltam, amiben úgy emlékszem működött Win98 alatt a SMART, itt nem mutat semmit.
-
Alpi.
addikt
válasz
envagyok #56173 üzenetére
A kompresszoromat egy baratom, Joci epitette (Johny5 oc korokben), a vizblokkok meg mindig mindenre rarakhatoak. Igazabol ez jellemzo az osszes cuccomra, home-made, csuf, barkacs-szagu, de mukodik.
Nekem ez is a moka resze, kitalalni, ossze-ekecselni, aztan meg megprobalni minel furgebben mukodtetni, ha neadjisten sikerul, az meg meg sokkal fa@#abb !
-
Alpi.
addikt
válasz
Ranagol_5 #56190 üzenetére
Ne legyel ! Nem veglegesen van szuksegem erre a rengeteg (inkabb "rengeteg") Athlonra, csupan a leheto legtobbet szeretnem tesztelni. Beszelunk meg errol szerintem !
2003, 37. het elotti procik zarmentesek, ha kifejezetten erre lenne szukseg. A sorozatszamba "0337" -nel kissebb (egyenlo) kell szerepeljen es nem kell modolni sem. -
r0b3r
senior tag
Estét!
Ma megint nem bírtam magammal. Elvileg csak a ház kellett volna, de végül velem jött az egész.
Egyedül a tápon vannak sufni megoldások, de ezeket leszámítva működik.Frescho ennek a képét linkeltem tegnap. Ebben is van egy hasonló 8 bites kártya, mint az enyém, de ezen semmilyen azonosításra alkalmas felirat nincs. Valószínűleg ez már tényleg az lehet, amit mondtál, a Hercules kártya Printer porttal.
A 486-os lap már megkapta a zuhanyt, ráfért, a többit csak óvatosabban törölgetem. Most a házat takarítom és a kosz alatt úgy tűnik egész jó állapotban van.
-
rocketry23
tag
válasz
quailstorm #56185 üzenetére
Ez az!
Köszönöm -
quailstorm
félisten
válasz
rocketry23 #56182 üzenetére
-
rocketry23
tag
Valahol olvastam még régebben egy programról, amivel a windows 98-ra fel lehet tenni XP kompatibilis szoftvert. Most sehol se találom....
Valaki nem tudja véletlenül mi a neve?
-
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638 #56171 üzenetére
A 2800+-os nem elado?
-
ricsi99
addikt
válasz
petakpa1 #56178 üzenetére
Spedfan / rmclock /egyébb progik sajnos nem működnek, ismerem ezeket ... alaplap sajnos nem támogatja (via chipset, biosban sincs menü ,valami dell gépben volt gyárilag) ) ,ezért keresek hw megoldást... drotozással a foglalatban tudok feszt ,szorzót állitani csak sajna rögtön eszembe jutott hogy socket a -nál miért és tértem át vízhűtésre
133 a gyári fsb - ha felteszem 166 ra el sem indul akár 1,85 volton se -
petakpa1
őstag
válasz
ricsi99 #56172 üzenetére
Én nForce2 lapon Speedfan-t használok e célra. Úgy van beállítva, hogyha 3 mp-ig 60% felett van a CPU használat akkor felteszi fsb-t 200-ra, ha meg 20% alatt marad 10 mp-en keresztül akkor vissza 166-ra.
Multi 11x-es, így 2200-1826 MHz között váltakozik a proci órajele. Win7 alatt azért zömében 2,2 GHz-en van, lényegében csak ha magára hagyom a gépet, akkor veszi vissza. Most is, hogy ezt a posztot írom, nincs semmi más lap megnyitva FF-ban 30-50% között van CPU használat.XPSP3-mal ha csak olvastam egy weblapot, akkor visszavette magát.
Ha kell át tudom küldeni a Speedfan beállításaimat.
-
ricsi99
addikt
Sziasztok.
Kérdés, ha egy amd 462 es alaplap + 2400+tbred proci. Valami úton modon lehet e megoldani hogy a proci visszavegye az orajelet terhelés fügvényében? S939 töl műxik de ez ugye 1 -el régebbi.... mobil prociknál ez meg van oldva de asztali részen nem láttam még ilyet ,alaplap sajnos egy full antituning (Shuttle AK38) semmilyen bios állitással/ventiszabályzással nem rendelkezik.
Max a procin tudok alkotni... esetleg ha meghekkelem mp-re /vagy kinyitom a szorzózárat a procin akkor mukodhet valami ilyesmi funkció? -
válasz
Sanchez638 #56168 üzenetére
Vazze, a legszebb az az 5900- as
-
Sanchez638
addikt
Nahát lázba hoztatok engem is.
Gyorsba én is húzok a 2600+-on
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #56162 üzenetére
Mondjuk végül is elég lesz az 1 GB, az legalább gyors. Ha jobban belegondolok, az i845PE lap + 1,8 GHz@3,06 GHZ Nortwood Pentium mellett is sokáig 512 MB ram volt, utána is csak 1 GB, annyival is nyugdijaztam, és ment minden, utolsó VGA abban egy 6600 GT 128 MB MSI volt.
Természetesen, XP SP3 van fent.
Azért, ha rá tudom beszélni a W7 x86-ot, oda már kell a 2 GB, azt majd egy 500-as HDD-re rakom fel, S-ATA természetesen.
Melyik CPU-Z-t és milyen egyéb teszt progikat érdemes használnom ?
-
válasz
envagyok #56153 üzenetére
Nálam is van egy abszolút határ. Szinkronban a 2.4 GHz, ha egy kicsit is emelek már elszáll, néha a POST- on túljut, de az XP- nek már reszeltek. 3000+ - os XP-M. Megpróbálom majd tuningramokkal, de nem biztos hogy javul, mert aszinkronban visszaosztva a ramokat is ugyanúgy 2400- ig megy. Az is érdekes hogy a 2400 teljesen stabil, picit felette meg totál megdöglik, tehát nem fokozatosan hanem hirtelen rosál. Ne felejtsük el hogy Aventyr komoly hűtéssel dolgozik, bár néhány komment szerint jó léghűtéssel is felmentek 2.6 GHz környékére.
-
jokeph
nagyúr
Csak mai szemmel furcsa a 2 Volt közeli Vcore érték.
Összedobtam én is az S462-es retro-konfigot.
Hozzávalók:
ABIT NF7-S V 2.0 lap + Athlon XP 3000+ Barton (no OC, Vcore=1,67 Volt) + 2*512 MB Corsair XMS1 DDR1 2-2-2-5 ram CR1. - single-channel.
A VGA jelenleg, hogy ne legyen nagyon overkill, egy GeForce MX4 460 64 MB.
Egyedül a háttértár lóg ki a sorból, a SI3112r vezérlőre akasztott Kingston Hyper X Fury 120 GB SSD.
Rámértem az SSD-re, 100 MB/s tempó megvan olvasásra, képek később.
Az biztos, hogy HDD nem versenyezhet vele.
Tapasztalat, amire emlékeztem is: a dual-channel alig hoz a konyhára, sőt esetemben rontott minden értéken, mivel hogy nem találtam CL2-es 1 GB-os modult. Igy a fent emlitett Corsair páros singel-channelben is jobb értékeket produkált. Pedig jó lenne a 2 GB ram. Vagy XP-nél ez nem annyira szükséges ?
-
Alpi.
addikt
válasz
envagyok #56153 üzenetére
Feszt adni kell nekik szinte egyből. Főleg ha meleg, akkor nem fog anélkül menni, de még hűvösen is folyamatosan emelni kell az órajellel. Első ránézésre magasnak tűnnek az értékek, de nem lesz bajuk csak szokatlan a szemnek az 1,8 - 1,9V-os érték. Amíg tudod hűteni, lehet neki adni, nem lesz baja.
-
Alpi.
addikt
Na kinek van egy nagyon [gyors 2600+ -os T-bred] Athlonkája ?
-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #56146 üzenetére
Ez lenne, de mégsem teljesen. PCB8910B Citygate D10 9041EK. Az a Unique felirat nincs rajta, ha jól emlékszem.
-
quailstorm
félisten
válasz
Bile Demon #56143 üzenetére
98/XP driver nem hiszem hogy van, annyira más a kettő. Inkább önkicsomagoló és benne van mindkettő.
-
válasz
Bile Demon #56143 üzenetére
Ezeket javaslom :
VIA 4-in-1 Driver 2001-01-06 08:14:45 Verzió: v4.27
S3 Trio64 V2 2001-08-13 12:38:44 -
válasz
Bile Demon #56141 üzenetére
Az még nagyon nyers telepítés.
Kell még : VIA 4 in 1 driver, valami régebbi, aztán az S3- hoz rendes driver [link], szintén régebbi a jobb. Aztán hogy a DOS ablakkal és a leállás/újraindítással se legyen gond, kell még innen a Windows 98 Second Edition Shutdown Supplement is. Ha ezek fent vannak, akkor nagyjából alap, de még sokminden kellhet, további gondok várhatók, de azt már csak a gép előtt ülve lehet megoldani. -
Bile Demon
őstag
válasz
Bile Demon #56110 üzenetére
Telepítettem a K6-2 konfigra egy friss Win98 SE-t a 20GB Barracuda IV-re.
Egyelőre csak egy RTL8139 LAN és egy 1MB-s S3 Trio64V2 kártya van a VIA MVP3 lapon kívül.Semmiféle drivert nem tettem még fel, a Win98 alapból kezeli az S3-t és nincsenek kérdőjeles eszközök, ezért gondolom, hogy a chipsetet is kezeli. Kérdés az, hogy ez így jó e?
1024x768 256 színben pompázik, ennyire elég a VRAM.
A gép stabil, egész nap ment (a Windows telepítő után kb. csak a képernyővédő).
Ami gond:
START menü / Leállítás / Újraindítás MSDOS módbanNa erre azt reagálja, hogy: kerreg egy kicsit, ami még normális szokott lenni, de aztán nem jön be a prompt, hanem fekete képernyő, a bal felső sarokban villog a kurzor. Minden esetben ez van.
A gyári, belakott "könyvelő irodai" rendszerrel is ez volt, de annál betudtam annak, hogy már vagy 15 éves telepítés és talán zakkant.
Mi lehet a gond?
Kell valami VIA drivert vagy S3 drivert feltenni, vagy egyebet trükközni? -
r0b3r
senior tag
válasz
frescho #56138 üzenetére
Akkor semmi extra, max a ház lehetett volna érdekes, de akkor arra inkább várok, hátha lesz külön. Olyan kis Ega + printer kártyám meg van is itthon. 8 bit mfm vezérlővel és vga kártyával jó fogás lett volna.
Tényleg, ha már szóba került ez a kártya. A printer portján keresztül össze lehetne kötni egy másik géppel, másolás céljából? Van erre valami program, mint a Norton Commander, ami fut XT-n?
-
r0b3r
senior tag
kinek jó a szeme?
szerintetek az a 8 bites kártya mi lehet benne? És az MFM vezérlő 16 bites?
-
Alpi.
addikt
Akinek volt / van P4C800-asa azoktol kérdezném, hogy normális-e a bődületesen nagy vdrop. (vcore-nál)
1.5V-nál kb. tizedes esések vannak. Együtt lehet vele élni, nem azért csak megfordult a fejemben, hogy nem feltétlen üzemszerü. 478-nál megszokott, hogy nincs "feszített" vcore, de itt kifejezetten nagy eséseket látni. -
r0b3r
senior tag
válasz
alvaro #54595 üzenetére
Hahó Alvaro!
Korábban írtad, hogy Neked is volt ilyen pöttöm elforgatott tápos AT házad. Nem emlékszel véletlenül hogyan fért el benne az alaplapi tápcsatlakozó? Van itthon jó pár alaplapom, de az összesen billentyűzet csatlakozó mögött van a tápcsati és így pont fölé kerül a tápegység. Annyira kevés hely marad, hogy, ha a kábeleket 90 fokban megtörném akkor épphogy össze lehetne rakni, de tuti, hogy még az alaplapot is feszítené lefelé.
90 fokos könyök tápcsati megoldás lehet, de nem tudom létezik-e ilyen.
-
flymi
addikt
Hát ez baromi gyors volt!
Igazából annyit csináltam csak most, hogy a cpu hűtőt rendesen ráfeszítettem a procira nem csak "rádobtam", meg betettem az első ramot, amivel próbálkoztam.
Most nem tudom melyik volt a nyerő, de így sikerült és pöcc-röff indul. Lehet hogy a procinak kellett csak egy kis vertikális nyers erő, amivel a foglalatba nyomódik, nem tudom. Lehet ennyire érzékenyek az AMD-k vagy ez csak egyedi...
Megvallom őszintén nem nagyon volt még a vörös oldalról cuccom, az Intel procikra eddig bőven elég volt, ha csak rádobtam egy alu darabot, csatlakoztattam a cpu fant és kész. -
flymi
addikt
Skacok, segítsetek kicsit. Abit AV8 lapban 3000+ Athlon, mellette már variáltam a ramokat is, tápot is cseréltem kétszer, de power on után a "3" majd a "0.2." hibakód jelenik meg a post code kijelzőn.
Kicsit keresgéltem a neten, de nem igazán találtam semmi hasznosat, hogy mit kellene csinálni.Abit AV8 manual 67. oldalon vannak a hibakódok, természetesen nem szerepel benne a 0.2. ...
ITT az utolsó hsz-ben írja a cmos resetet. Ez is megvolt, nem segített. Minden psu csatit kihúzkodtam, átjumpereltem, majd vissza, táp vissza, power on, de ugyanaz.
Elemcsere is megvolt, közben vártam pár percet is, az sem segített.
3 ram modullal is próbálkoztam és három különböző táppal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
rocketry23 #56121 üzenetére
Bizony, még mindig pörög. Mert sok a fan, magamat is beleértve.
Meg mert még értelmes, napjainkban is használható konfigokat lehet belőlük összehozni, akár W10-el is.
Amúgy már lassan retro lesz az S775-ös platform.
-
jokeph
nagyúr
válasz
rocketry23 #56118 üzenetére
Még valami:
az Exxx XEON széria nem jó bele, inkompatibilis az X38/X48 chipsetekkel.
-
jokeph
nagyúr
válasz
rocketry23 #56118 üzenetére
Mármint hogy milyen CPU-val ?
X3360 E0-át csak ajánlani tudom bele.
Elérhető áron ez a legjobb XEON-Quad Core CPU, és nativ S775, nem kell faragni sehol semmit, csak a mikrókodnak kell meglennie a lap BIOS-ában.
Ha ez ügyben van még kérdésed, ITT szívesen segítenek.
-
jokeph
nagyúr
válasz
rocketry23 #56116 üzenetére
Az intel datasheet alapján igen, DDR2 és DDR3 non-buffered ECC ramokkal is.
13. oldalon irja.
Bár X38-as DDR3-as lapom van, én normél DDR3-as ramokkal hajtom, ami az aláirásomban van benne.
-
rocketry23
tag
Sziasztok!
X38 chipset megbírkózik unbuffered ecc modulokkal? Van valakinek tapasztalata vele?
-
flymi
addikt
válasz
gerlaip #56113 üzenetére
Már nem tudom, azt kábé egy éve teszteltem. Mondjuk a driver azóta is ugyanaz (91.47), elég univerzális, de semmit nem piszkáltam a gépben, nem kerültek fel rá más progik sem. Elég haloványnak tűnik nekem is az eredménye, de már nem tudom újra tesztelni, mert lecseréltem a PNY-t az Asus-ra.
Viszont a 8170Pro-t újra be fogom pattintani a gépbe, mert annak is elég soványak a pontjai, ennél sokkal jobban kéne hozzon. -
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1 #56082 üzenetére
Újabb helyzetjelentés:
Az alábbi beállításokkal több mint 3 órát futott a Prime 95 hiba nélkül:
CPU: 200x11=2,2 GHz VCore High-ra állítva ami valójában 1,65V-ot jelent, de monitorozó progik szerint 1,632-1,65 V között ingadozik.
Memória: 200 MHz 2.5-3-3-7-CR1 Dual Channnel szinkron mód. Feszültség High-ra állítva, ami szerintem 1,6V-ot jelent, de ez csak tipp, mert se BIOS-ban, se monitorozó progikkal nem lehet kiolvasni. 2 és 3 slotban vannak a ramok.
Tehát elméletileg belőttem a rendszert, gyakorlatilag meg mégse, mert ha felteszem a ház oldalát, akkor Prime95 futtatásával kb. 30-40 perc alatt szépen felkúszik a CPU hőfok 65 C-ra és Prime95 dob egy errort. Win szerencsére megy tovább, nem az a hibaüzenet van, mint tegnap volt.
Aida stabilitástteszt ezzel szemben csak 1 óra alatt max 64 C-ra fűtötte be a CPU-t, és még épp nem fagyott, dobott errort.Megoldás az lesz, hogy a CPU hűtőn lévő Arctic F8Pro Thermal Control-os ventit lecserélem egy Cooler Master TLF-R82-re, melynek fordulata és légszállítása nagyobb (2500 rpm, 33 CFM vs. 2000, 28 CFM), amint meghozza a posta ezt
.
Ennek bekötésével kapcsolatban lenne majd még kérdésem, mert 2 ventit akarok rákötni úgy, hogy mindkettő fordulata vissza legyen jelezve alaplapra. Ebben tud valaki itt segíteni, vagy menjek inkább a hobbi elektronika topicba?
-
alvaro
senior tag
válasz
bacsis #56109 üzenetére
Szerintem a monitor. Nem hiszem, hogy az EGA/VGA olyan fejlett lenne, hogy egyszerre toljon ki 2 különböző felbontást, az egyiket ráadásul a másikból skálázva.
Adalék: Anno EGA/VGA Tseng ET3000-es kártyával hajtottam meg egy CGA monitort (mert nem volt más). EGA és VGA módban is lementettem a regisztereket, meg debugból futtattam módváltásokat, és ebből ki tudtam sakkozni, hogyan lehet igazi 320x200-at kinyerni belőle 256 színnel - mivel VGA-n ilyen ugye nincs, hanem gyakorlatilag scan doubler funkciója van, hogy a 350-480 sorra hitelesített monitorral meg tudja etetni a x200-as módokat.
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56108 üzenetére
Tényleg jó fürge, ahogy bootol, meg minden, tiszta P2.
És eddig meglepően stabil.4.3 Quantum CR-en van a rendszer. W98 SE. 2004-es újratelepítés. 2006-ig volt használatban.
Egy 20GB Barracuda IV-re fogom tenni a friss rendszert, hogy az se legyen szűk keresztmetszet.A VGA-t, akartam is kérdezni. Egy AGP-s Trio3D-t tett bele az eladó, driver nélkül így inkább visszaraktam a gyári kártyáját (Trio64V2). Nyilván valahogy meg tudnám oldani (floppy-n, CD-n), de nem tervezek hosszabb távra a Trio3D-vel, bár jó kis kártya, kizárólag csepptantál kondi van rajta, abból is 11db.
Van benne ugye AGP 2x.
Viszont gondolom jó gyenge lehet a tápellátás, mármint a 3,3V, amit az alaplap csinál a kártyának meg mindennek az AT táp 5V-jából.
TNT1 vagy TNT2 akad szabadon, ezekre gondoltam. Talán ezek illenek hozzá. vagy egy Voodoo3. (de az nincs) -
bacsis
Közösségépítő
Babrálom az egyik 286-osomat, amiben egy "Ruby" EGA/VGA kártya van... nem tudtam hogy EGA vagy VGA módra volt jumperolva a kártya,, mondom rá dugom a 21-es Samsung TFT-t azt lesz ami lesz... Elindult... kicsit olyan "furik" voltak a karakterek, de nem votl torz a kép, semmi, csak a "standard megszokotthoz képest" picit mintha más lett volna.. játékok minden tök jól ment...
Aztán átraktam rá egy EGA monitort, és láss csodát, az is pöcc-röcc indult...
Most vagy a 21-es samsung TFT-nek fexik a 640X450-es felbontás is, vagy ez egy tök zsír kis EGA/VGA kártya, nem kell kapcsolgatni a két üzemmód között (persze a DIP kapcsolók megvannak hozzá) -
válasz
Bile Demon #56106 üzenetére
3x100- on már elég jó lesz, sok retro játéknak elegendő. Milyen videokártya lesz mellé ?
(#56107) nakos1212 : értem, akkor nem nyert...
-
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #56097 üzenetére
Valami érdekes RAM volt benne:
SDRAM foglalatos EDO RAM 60nS chipekkel 1996-ból. 18db chippel.Kerestem bele olyan PC133-as 128MB SDRAM-ot, amit lát is.
4 félével próbáltam:
1. a jobbfajta Samsungot csak 64MB-nek látja (4chipes 7nS)
2. JC chipes noname RAM: sekép sehang
3. NANYA chipes az megy 100MHz CL3-on. CL2-n sajnos csak kettőt csippan bekapcsoláskor
4. hynix chipes, az megy 100MHz CL2 / 8nS BIOS beállítással (az ASUS TX97-ből tettem át próbából, de oda úgyis overkill volt, úgyhogy oda jó lesz a NANYA)A proci:
3x100 bootol 2.0V-on is. (az alap fesz. 2.2V), két kör memtest lefutott.
3.5x90-en 2.4V-on instabil. -
flymi
addikt
Rövidke teszt MX440-ekről meg a GF4 Ti sorozatomról, a képre kattintva új ablakban nagyobb méretben megnyílik, megnyitás után még egyszer rákattintva kiélesedik a kép.
A V8170 Pro/TD nekem kicsit gyanús, hogy csak ennyit hozott.
A Gainward és a Triplex viszont megleptek, bár azt tudtam róluk hogy gyárilag megcincálták az órajelek bajszát.
PNY Ti4600-ról sajnos valamiért anno nem készült 3DMark01SE teszt (már nem is fog), a Quadro-t csak érdekességképp csaptam hozzá a listához.
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Linux kezdőknek
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest