Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Nem kötözködésképpen, de egy Asus V3800 TNT2 Deluxe mellé miért kell Voodoo 2 kártya? Főleg 2 db SLI-ben? A TNT2-k alapból is kb. 40-50%-al nagyobb teljesítményt adtak le anno, mint a Voodoo 2-k, ráadásul rendelkeztek becsületes 3D résszel, nem volt már szükség hozzájuk társkártyára. Egy előnye van talán, a jobb Glide támogatás lehetősége, a TNT2 DirecX módja mellett, de egyéb értelmét nem látom.
-
r0b3r
senior tag
Játszottatok mostanában Voodoo kártyán Dos-os játékokat? Találkoztatok már ilyen cuki színekkel a Quake I, vagy Tomb Raider alatt??

3 számítógépen, 486-tól PIII-1000-ig, Win95-98, 2db Voodoo II-es kártyával ugyanez az eredmény. Az egyik Voodoo-ról tudom hogy rossz, szemcsés, színhibás, de a másik a Innovision az a Windows-os játékokban jó. Egyébként, hogy őszinte legyek, nekem nagy csalódás a Voodoo II. Régen mindig szerettem volna, de mai szemmel már örülök, hogy sosem volt...amennyi szívás van velük.
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
ha csak bongeszel vele... lehet, minden mas esetben hasznaljak mar a programok. de igazabol pl az uj ff is kulon szalakon inditja mar a dolgokat, tehat az is hasznalja

-
r0b3r
senior tag
-
arn
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
hat-nyolc magig ma mar skalazodnak a dolgok
-
-
r0b3r
senior tag
A bőség zavara...
egyébként 4x2Gb 1066MHz-es Kingston ddr3-as ramom van. Az meg, ha már ekkorát fejleszt az ember, nem biztos, hogy az érdemes megtartani kategória. 
-
jokeph
nagyúr
-
-
jokeph
nagyúr
Üdv.
Komplett váltással jobban fogsz járni.

Nagyon nehéz értelmes DDR3-as S775-ös alaplapot találni, ráadásul a CPU korlátozó tényező marad.
Nem tudom milyen progit használsz, lehet esetleg hogy a gt 630 helyett jobb lenne bele egy cél VGA kártya, pl. egy Ati Fire GL vagy Nvidia Quadro, pl. Autocad-hez azért jobb lenne ezek valamelyike.
CPU most mennyire van kihasználva ?

4.gen core i CPU (S1150) mellé még ok az 1.5 V üzemi feszültségen működő DDR3-as RAM.
S1151-es 6.,7. gen CPU-hoz már DDR3L (üzemi fesz: 1,35V) vagy DDR4 való.

-
jokeph
nagyúr
válasz
Sanchez638
üzenetére
Valóban létezik S1151-es platformra DDR3-as ramot használó alaplap, csak abba a meglévő ddr3-as 1,5V-os üzemi feszültséggel működő ramok nem egészségesek, mivel a 6. és 7. gen CPU-k memóriavezérlője 1,35V körüli maximumot bir el huzamosan, efelett nem garantált semmi - DDR3L ram kell hozzá hivatalosan, azaz low-voltage, ami a ráirt üzemi frekvenciát max. 1,35V-al is tudja.

Viszont a "sima" DDR3-as ramok, amik 1,5 V-os üzemi feszültséggel működnek, nem feltétlen fognak 1,35V-on hibátlanul dolgozni, vagy el se indul a gép velük.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hát akkor felejtős... Köszönöm mindenkinek!

Igazából eddig se játszottam otthon, esetleg néha hazavittem kisebb melókat, azokra még elég volt a gép, de az összetettebb modelleknél már hamar elvérzett.
sztem akkor egyelőre marad minden a régiben, majd ha egyszer több munkát kell hazavinnem, akkor fejlesztek. -
Ranagol_5
őstag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Tehat ertelmetlen.

-
Sanchez638
addikt
válasz
frescho
üzenetére
Nem az, hogy értelmetlen, hanem max 5-10e ft szokott lenni a különbség. Teljesítménybe meg sokkal nagyob a potenciál.
h61 lap 5-6k, i5 2400 (pl.) 14k, 2x2GB ddr3 4-5k...
De ha nagy ugrást akarsz futurek-be is, akkor érdemes lőni egy 1151-es platformot. Meg hozzá valahogy olcsón ddr4-es ramot. (Asrock-nál van ddr3-as lap is oda, csak nem tudom mennyi a különbség)
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem egy kicsit az Lga775-ös alaplapokat és meglepett, hogy mennyi hibásat hirdetnek...
ezek ilyen problémásak lennének, vagy csak véletlen? 
A fő gépem még mindig egy brand Dell, Q9400-as procival, 8Gb DDR3 Rammal és Gef 630GT videokártyával. Arra gondoltam, hogy egy kicsit bővíteni kellene gpu szinten, de akkor már átköltztetném a gépet egy nagyobb házba, nagyobb táp mellé, amihez viszont alaplapot is kellene cserélnem. Proci és ram maradna. Sajnos nem igazán találtam nagy választékot 775-ös DDR3-at támogató használt lapokból. Viszont találtam újonnan is 775-ös lapot, igaz kizárólag csak az Asrock kínálatában. Egyszer volt már Asrock lapom, akkor nem jött be, de Bacsis egy korábbi kommentjében azt olvastam, hogy sokat fejlődtek az utóbbi években a minőség terén. Szerintetek érdemes így csak alaplapot és videokártyát cserélni, vagy felejtsem el az egészet és majd egyszer vegyek i3-7-es valamit?
-
Socket M xeont próbált már valaki notebookban?
[link]
Dell Precision M65-be szeretnék egyet rakni. Ha jól tudom sima yonah magos és kb annyit tud mint egy nagyobb core1 duo. Aránylag ritka. -
arn
félisten
isopropil + deszt viz nem lenne jobb?
-
Tim82
félisten
Aventyr
jokeph
CsiszikeKöszönöm mindegyikőtöknek, jövő hétvégén lesz alkalmam újra foglalkozni a géppel, akkor hasznosítom a javaslatokat.

-
Príma ez a proci
, AMD vonalon meg az eredmény is jó. Jó is lesz ez így a GTX285 mellé. Régebbi játékokhoz elég a 2 mag. Modern retro kategória
.szerk : Ja igen léghűtő, kisebb TT, de vastag réztalp, Brockennel lehet kevesebb fesz kéne, bár fene tudja, a hőfok evvel is alacsony, terhelésen is.
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
A két Seasonic tápon az ATX 24 pin csatiban minden helyen van kábel ?
Amelyikekkel működik azoknál is ?
Az ATX csatin a rögzítőfül felőli sorban felülről lefelé a 8. pin régebben (jellemzően régebbi tápokon 20 pin ATX) fehér kábel volt, az volt a -5V, kb. PII/PIII alaplapok igényelték azt hiszem az ISA busz működéséhez kellett.
ATX 24 pin csatinál (MSI K8 Platinum SLI lapot néztem - S939) a pinkiosztás szerint ugyanitt 3VSB van.

Vagy ahogy fentebb Aventyr is írták, keveset ad le a seasonic 3 V ill. 5 V ágon...

-
Alpi.
addikt
A +3,3V illetve a +5V -ra kéne rámérni. Lehet, hogy valamelyiket nem adja ki elég pontosan, és attol pl. simán csinálhatja a nem indulást. Azt hiszem a +5V-ra szoktak érzékenyek lenni, ha kevesebb, de erre már nem esküdnék meg. Ha meg neadjisten teljesen rendben vannak a feszek, akkor legalább tápot kihúzhatod az egyenletből.
-
Meglett a stabil 4GHz- es beállítása a Phenom II X2 565 BE- nek. A szorzóval és az FSB- vel is kellett varálni. Ha nem tuningramok vannak mellette, akkor vissza kellett volna osztani jobban és lehet hogy nem is gyorsult volna...
Előtte 3.87 GHz- en a 3DM01
4GHz :
3.87GHz 3DM03
4GHz :
Az eredmények növekedése nem túl nagy, nem érdemes nagyobb fesszel járatni, maradok 1.4V / 3.87GHz- en, csak kíváncsi voltam hogy stabil-e 4GHz- en.
-
Tim82
félisten
válasz
Sanchez638
üzenetére
Egy USB portja fizikailag el van deformálódva a négyből a hátoldalán (erre van majd donor, tehát cserélve lesz), de ettől még - a Seasonic tápokat leszámítva, az LC Power, valamint az Enlight SFX tápokkal - elindul, tudtam rendszert (AntiX Linux) telepíteni, frissíteni, használni stabilan. Az alaplapon nincsenek púpos kondik, a BIOS-ba be lehet lépni, lehet állitgatni, elmenteni a beállításokat. A portok mindegyikét kipróbáltam a sérült USB portot leszámítva, működnek. Ettől még lehetne valamilyen nehezen kibogozható hardverhiba, de azért nem tartom valószínűnek: semmi más nyűgje nincs, csak az, hogy a 2 db egyforma típusú ATX Seasonic SS-350ET tápom egyikével nem hajlandó bekapcsolni sem.
Nem zavarna a dolog, ha az Enlight táphoz lenne valamilyen SFX-ATX keretfélém, amivel stabilan be tudnám tenni egy ATX táp helyére. Csak épp az Enlight táp még SFX-nek sem szabvány méretű és csavarhelyű cucc. Meg hát azért szívesebben bíznám a konfigot egy megbízható és pár éves tápra, mint egy ugyan szintén megbízható, de úgy alsó hangon legalább 15+ éves tápra.
-
Tim82
félisten
Bevallom, azt nem igazán tudom, hogyan-mint kellene, de majd igyekszem kiokosodni a témában.
sanchezsa: lehet, hogy nem igazán értem, mire szeretnél kilyukadni, azon kívül, hogy mivel VIA chipsetes lap, nem high-end volt újkorában sem. Viszont a Seasonic-okon kívül a többi említett táppal gond nélkül megy és itt nem csak arra gondolok, hogy elindul, hanem stabilan fut velük rendszer - csak ezek nem ATX méretű tápok, így nehéz elhelyezni rendesen őket egy ATX tápot fogadó mini házba.
(Ellenben kb. lehetetlen értelmes áron értelmes mATX 939-es lapot szerezni PCI-e-vel, 4 db memóriafoglalattal, vadásztam már egy ideje ilyenre, ez volt a legjobb opció nem több tízezerért.)
-
Ha az intel továbbvitte volna anno a Tualatin szériát:

-
válasz
frescho
üzenetére
Nálunk az MPL mindig kihozta eddig a csomagot. Rendesek mert jelenleg nem működik a csengő (ez kivan írva) és olyankor szoktak dudálni, hogy észrevegyük az érkezésüket.
Levelekkel már nem ilyen jó a helyzet az ajánlottakkal jártunk már ugy, hogy nem kaptunk értesítőt se, vagy a szomszédnál landolt. -
Sanchez638
addikt
-
Magyar posta ezt mind tudja, bónuszként van még:
- Drágának kinéző cucc 60%-os eltüntetése
- Csomag értesítőt sem hozzák ki, ha olyan a kedvük. Mostanában ez a funkció itthon 100%-ban működik. Ajánlott levélre 50%, hogy nem jön értesítő vagy valamelyik szomszédnál köt ki. Az irodába legalább az értesítő odaér.
- Random csomag kiszállítás. Az én csomagom másnál landolt, de cserébe én is kaptam egyet. Hogy nem az enyém kit érdekel?
- Csomagautómatába ha nem fér be, akkor simán visszaküldik. Erre van 10% esélyed
- A kedvencem: 10 nap átvételi idő van, de 4nap után szombaton már visszaküldésre készítik összeAhogy látom az egész attól függ, hogy milyen a kézbesítő. Amióta az öreg postásunk elment nyugdíjba nincs felcsöngetés ajánlott levéllel és az értesítőket is randomizálta az új nyikhaj.
-
Hát...érdekes anomália, elvileg mennie kéne már modernebb táppal is. Sima A8V, AGP- s lapban van nálam az X2, lassan rendbe kéne tenni, de egyelőre még egy régi Deer 400W táp hajtja, avval megy szépen, sőt még kisebb tuningot is bír. Táp és hűtőcsere kell majd, lehet hogy nálam sem fog menni új táppal
. Mondjuk evvel nem sokat segítettem, lövésem sincs miért nem indul 
-
Tim82
félisten
válasz
DarthSun
üzenetére
eBay-ről már olcsóbb, mint itthon (HA-n kb. egy élő s939-es X2 proci hirdetést látok).
Viszont kihasználom az alkalmat és újra bedobom az azóta sem megoldott problémát.

-
Alpi.
addikt
Böngészem az aprót és egyből feltűnik a kakukktojás hírdetés az s939/940 cpuk közt ! Csak sikerült felrakni egy idevaló procit a sok Am2 után.... Van baj...

-
arn
félisten
válasz
frescho
üzenetére
eltuntetik mashogy
amik itt divatosak, beleertve a futarokat:Tobbet dekkol vmelyik helyi postan, mint amennyi ido alatt europa masik felebol beerkezett.
Ki sem szallitjak, csak bedobjak a gyujtohelyre, mehetsz utana. Azert kell tuloraznom, hogy fel tudjam venni a csomagot mas napon.
Osszetorik, par ezer euros bringaknal nagy orom, amikor emberfejnyi lyukkal jon meg az oldalan, vagy kering becsen belul, mert annyira osszetort a doboz, hogy atvizsgalasra kuldik. Harom bringabol ketszer megtettek.
De a kedvencem az volt, amikor egy hivatalos levelet csak bedobtak a regi cimemre, aztan a kov korben meg mar vegrehajtoval fenyegetnek, mert rossz napja volt a postasnak. Gyorsan befizettem mindent, es utana fel evig tartott bebizonyitanom, es visszaszereznem a penzemet, hogy nem en csesztem el a dolgot.
Ez ami hirtelen eszembe jut... egyket ev alatt tobb rossz tapasztalatom volt vele, min a magyarral evtizedek alatt. szoval ehhez kepest a fillerekert szallitodo es masnapra ottlevo csomagok baromi jok.
-
-
Abdullal volt már nézeteltérésem Bécsben, mert nem értette meg, hogy igen nekem fordítva van írva a nevem. Aztán ráuszítottam a cég office managerét. Nem szép a hölgy, de nagyon hatékony. Kb. eleresztettem a házisárkányt kategória. A bécsi postának egy nagy pozitívuma van: nem lopnak el mindent amiben értéket sejtenek.
-
The DJ
addikt
Az az FSP tényleg egy kicsit túlzásnak hat ott, bár az biztos, hogy tápegység gondjaid nem lesznek a géppel egyhamar
Én még a fő asztali masinámba is elfogadnám azt a tápot 
(#54726) FinalCaleb: Indul és működik szépen, bár a kondikat át fogom nézni mindenképpen, szeretném, ha nem füstölne el itt nekem és jó lenne berakni valamelyik retro masinámba majd. A különleges Chaintech 478-as lapos gépbe pont passzolna ez a különleges táp

-
r0b3r
senior tag
Szép darab...enyém csak két gombos.
(#54724) The DJ
Ha valaki majd később ránéz a gépemre, sztem ugyanez lesz a kérdése. Minek van egy Fsp Hexa egy ócska PII-ben.

-
The DJ
addikt
válasz
Sanchez638
üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért vesz valaki egy akkoriban 30 ezer forintba kerülő prémium tápot egy olyan gépbe, ami úgy ahogy van gagyi és amit vígan elvinne bármi 300Watt körüli olcsó PSU. Persze lehet, hogy utólag került bele, az is lehet, hogy nem ebbe vették, mindenesetre nagyon fura volt ezt ott találni, mert nagyon nem passzolt a környezetéhez.
(#54723) FinalCaleb: Ne rontsd el az örömömet
Eddig javarészt Codegen meg Mercury meg egyéb noname lebegő halálfejes tápokat találtam az ilyen kukaszökevény gépekben, azokhoz képest ez valódi kincs 
-
FinalCaleb
tag
válasz
The DJ
üzenetére
Exotikus "retró" táp, Topower belsővel. A névlegesnél még nagyobb teljesítményt is le tud adni, de átlagos 65%-os hatásfokkal. A belezsúfolt pfc áramkör is ront az amúgy is alacsony hatásfokán. A primer rész kivételével pocsék elektrolit kondikkal van szerelve. A főtrafó és a szekunder áramstabilizáló tekercse kompatibilis félhidas AT tápokkal!

-
-
The DJ
addikt
Az egyik retro PC bontása közben meglepő kincsre bukkantam. Teljesen gagyi ház, nagyon alap 478-as konfig Celeronnal, kevés memóriával, haldokló HDD-vel és melléjük betéve ez:
Fekete Tagan 420Wattos táp brutális súllyal (de tényleg, a gép súlyának fele
), 2x8cm ventivel aktív PFC-vel, beépített fordulatszám/hangerőszabályzással, harisnyázott kábelekkel, 2x4 pines alaplapi csatival, SATA is van, külön dedikált brutál vastag molex a VGA-nak (ellenállásokkal meg minden bigyulával) és minden mi szem szájnak ingere.Sose fordult még meg a kezeim közt Tagan táp, de úgy látom ez nagyon egyben van, minőségi darab így első blikkre.
PH tesztet is találtam:
"Röviden összefoglalva: a Tagan nálunk járt tápegységei kívül-belül kitűnő minőségről biztosítanak; működésük szinte hangtalan (alapjáraton valóban az), szellőzésük nagyon jó, felszereltségük (csatlakozók) példás.
Ami tetszett:
- hangtalanok,
- jól szellőznek,
- nagyon jó minőségűek,
- kötegelt vezetékek,
- ötletes csatlakozások.Ami nem tetszett:
- drágák (bár a minőségnek ára van)."
Szép fogás

-
-
Pedig én MPL posta, postán maradóra rendelek mindíg, a postás soha nem fog elérni, nappal mikor jön, vagy melózok vagy mélyen alszok. A futárosok meg csak 13 óra körül tudnak jönni, akkor meg vagy már melóba tartok, vagy még ott vagyok
. A postai értesítő jó szokott lenni, ráírják meddig vehetem át, az bőven elég. -
válasz
alvaro
üzenetére
Csütörtök délután feladott csomag hétfő reggel a feladónál volt azzal, hogy nem kerestem a csomagot. Az MPL szerint pénteken reggel volt az elosztóban. Valahogy sehogy sem akart kijönni nekem a kézbesítési idő, mert pénteken ha kapok értesítést akkor is 4-5 napig át kellene tudnom venni ha jól tudom.
Szóval nem hogy nem jön ki, de fordultával vágja vissza...
-
r0b3r
senior tag
Nekem Fehérvár a legközelebbi Foxpost és Posta automata is, de az is legalább 25km. egyébként az MPL mostanában megtáltosodott. Amit hétköznap délután feladnak, másnap délelőtt már hozza is a futár, vagy jön az sms, hogy a rekeszben van.

(#54710) alvaro
Kevés volt a borravaló?

-
alvaro
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Hozzánk viszont nem hajlandó kijönni a futár. Na ezt übereljétek

-
válasz
Sanchez638
üzenetére
Nem mindenhol van csomagautomata meg foxpost. Dombóvár is elég nagy város, még sincs egyik se.

-
r0b3r
senior tag
válasz
Sanchez638
üzenetére
Igen, csak erre ugye nem minden eladó hajlandó sajnos.

-
r0b3r
senior tag
válasz
frescho
üzenetére
Így van. Néztem én is, de csak garantáltan működő egeret kerestem és elég volt egy is.
Találtam is egy új, bontatlan csomagolásút. Fura dolog 20 év körüli, érintetlen csomagolású hardvert bontani.
Pont tegnap járt le egy licit egy Genius Trackballra is, eredeti dobozában, tartozékokkal. Most már olyanom is lesz. 
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Apple iPhone 7 32GB fekete független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ez az igazi fagyállós hűtés - a bioprocit viszont kissé lassítja