Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
A gyori jedlik jo volt a 90es evek elso feleben nem volt kerdes, hova megyek. Tobbet tanult az ember ott, mint a fosulin/egyetemen. Bar en a tudas nagy reszet magam szedtem ossze, egyszeruen vagy nem, vagy nem olyan szinten tanitottak az aktualis dolgokat. Akkoriban az alkalmazott es az oktatott tudas fenyevekre voltak egymastol, remelem mar mashogy van.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
laskr99
addikt
Battlefield vietnam valakinek felrakásra nem kell kölcsönbe, pl lanpartyra, átviszem felrakjuk és mehet is a harc Fullosan felment mind a 4 lemez, sajna a GF2 MX400 még minimumon is kiakad
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
-
snecy20
nagyúr
válasz quailstorm #53293 üzenetére
Hát, ne tudd meg mekkorát néztem 2002 őszén amikor elkezdtem a műszaki szakközepet, 3 számtech terem kb. 80 géppel, vadiúj 1.7-es Celeron + 256MB RAM + Geforce4 MX 440-es egyengépekkel, szinte űrkorszak volt ez iskolai szinten, azon a nyáron volt náluk a nagyberuházás... vagy fél évig azt se tudtuk milyen játékokat próbáljunk ki a gépeken suttyomban, aztán egyszer egy óraközi kéretlen C&C Renegade lanozás elhozta a népharagot...utána már úgy indultak az órák, hogy az utolsó 15 percig be se lehetett őket kapcsolni.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
quailstorm
nagyúr
Később se volt jobb...
2009-ben még volt P3 az általános iskola infotermében, ami igen tarka gépparkot jelentett, de javarészt P4 Celeron volt. 2 magos gép talán 3db ha volt.
2012-ben gimnáziumban már talán túltettük magunkat a P4-en és az Intel Extreme Graphicsen (i5-2400 lett).
De 2015-ben lett lecserélve a maradék P4 és AGP-s S3 Unichrome-os AMD Athlon 64x2.
Én a Java8 programozást XP-n kezdtem el tanulni, ami hivatalosan nem is Java8 támogatott, igaz csak alibiből blokkolja az installer. Az AMD gép volt az áldozat. Oprendszert magam állítottam össze haverommal, mert 2006 óta nem nyúlt hozzá senki.
És ezt egy elit gimnáziumban ami termeli a díjazott tanárokat és diákokat.Meg tartsál előadást a fizikai előadóban projektorral. Jahogy P4 net nélkül, XPSP2 Office 2003. Fú. Nokia N900-on futó Debian6-ban lett átkonvertálva LibreOffice-szal a ppt jobb híján.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Sanchez638 #53288 üzenetére
egy honapban jottek ki...
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
alvaro
senior tag
válasz snecy20 #53287 üzenetére
Az 1GHz-nek két hasonló képességű, egymással egy pályán versenyző processzorral mentek neki. A 2GHz-et viszont az Intel egy "órajel lufi" Willamette maggal érte el, az AMD meg nagyon, nagyon sokkal lemaradva a T'bred B-vel. Akkor az Intel már a jó ég tudja, hol járt, alighanem a 3-at is megfutotta addigra.
frescho, gratula a 3.5 naphoz Ennyi türelmem nekem nem lett volna, az egyszer biztos
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Ezt a QuickView filmlejátszót tudom ajánlani retro gépekre vagy DosBox, Dos-os (OS/2 Warp)
DOS 3.0-tól felfelé elindul, VESA 2.0 videokártya szükséges VRam nem árt a 8MB, de kevesebbel is megy.
A legtöbb ISA hangkártya támogatott, valamint néhány PCI hangkártya. 80386 CPU
Formátumok video: Mp4 (h.264), Avi (Divx 5, Xvid), WMV (VC-1) hang: Mp3 AAC
[QuickView Pro 2.61
released 29 July 2016]3Dfx Interactive, Inc., ATI (3D Rage, Rage 128, Radeon), Matrox, Neomagic Corporation, nVidia Corporation (TNT, GeForce), S3 Inc., Trident Microsystems
Gravis UltraSound
Adlib sound card
Sound Blaster or compatible sound chip (you can try this one if the built in driver doesn't work)
Creative EMU10K1 chips (used with Sound Blaster Live! cards)
Cirrus Logic 4281
PC speaker driver (Note that the quality is low and that it doesn't work under Windows)
Driver for various motherboards with VIA chipset
Sound Blaster Live 24[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Aha, valami ilyesmi rémlett. A Ghz-es áttörés eléggé megmaradt bennem, utána a 2-3-4Ghz sem szólt már akkorát. Mondjuk azt már nem tudom belőni hogy az Intel vagy az AMD érte-e el előbb hivatalosan, eléggé együtt ért el oda a két gyártó.
-
-
frescho
addikt
válasz laskr99 #53283 üzenetére
Nem ugrik, hanem egyszercsak végez. Ha annyira lassú, hogy az első képet kiszámolja, akkor így védi magát. Raspberry 3-mon ez 3.5 nap.
snecy. Ha még megvan a mérés, akkor lehet. Sajnos nem mindegyiket mentettem el, de ezt igen.
root@raspberrypi:/mnt/Documents and Settings/Administrator/Desktop/cinebench/cb_ranking# cat 11_529_CB25720demo_1C_1T_0_QEMU_Virtual_CPU_version_2_1_2_Microsoft_Corporation_GDI_Generic_1_1_0_32_Bit.txt
COMMENT=MAXON CINEBENCH is based on the high performance animation and rendering software MAXON CINEMA 4D.
COMMENT=These are your MAXON CINEBENCH R11.5 results.
COMMENT=
COMMENT=Results Disclaimer - CINEBENCH results are indicative of overall system performance when using CINEMA 4D,
COMMENT=and do not necessarily reflect the performance of the tested hardware with other applications.
COMMENT=Performance of each component (processor, graphics card) does rely somewhat on other components in the system.
COMMENT=Results provided are typical, although not derived from specific testing procedures.
COMMENT=
CORES=1
LOGICALCORES=1
MHZ=0.000000
PROCESSOR=QEMU Virtual CPU version 2.1.2
OPENGLVENDOR=Microsoft Corporation
OPENGLCARD=GDI Generic
OPENGLVERSION=1.1.0
CBTYPE=32 Bit
OSVERSION=Windows XP Professional Service Pack 3 (build 2600)
CBCPU1=0.002369
CBCPUX=0.002369
CBOPENGL=0.000000
CBOPENGLQUALITY=0.000000
C4DINFO=
C4DVERSION=11.529
C4DBUILDID=CB25720demoEbből ez az érdekes:
CBCPU1=0.002369
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
snecy20
nagyúr
válasz zoltanz #53280 üzenetére
Ez az autentikusság dolog nálam ahhoz köthető, amit láttam anno valós előfordulásként.
Pl. '99-ben ált.isk. 6-osként bőven tudtam és figyelemmel kísértem hogy épp hol járnak a procik, egyre-másra jöttek a gyorsabb modellek, 400Mhz-ről év végére megvolt már közel az 1Ghz de a 800Mhz biztos, nekem meg otthon a P166MMX, oskolában zömmel 486/66-ok és 100Mhz-es Pentium-ok, a számtech-tanári PII-300-as gépet már úgy körülálltuk mintha csodát láttunk volna. Volt egy pár évnyi átfutása nálunk az akkori csúcstechnikának, nah...Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
-
snecy20
nagyúr
válasz quailstorm #53276 üzenetére
Ott már nem is csak a látványbeli anomáliák a gázosak, hanem a játszhatatlan sebesség bizonyos jelenetekben. Ha meg egy Athlon XP-vel vagy egy Pentium4-gyel hozzuk össze a TNT2-t, az már időben nem autentikus.
Yutani
A GF2 MX vitte, emlékeim szerint a leggagyibb 32MB-os MX200-on voltam kénytelen játszani vele, és bírta.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz quailstorm #53276 üzenetére
Asszem a leggyengébb kártya, amin próbáltam anno, egy GF2MX volt. A kiadáskor már ugye az FX-ek, aztán hamarosan a GF6-os sorozat is kijött, de mondom tesztképpen megnézem egy GF2MX-szel. Meglepő volt, hogy egész jól futott, nyilván DX7-es módban. Asszem Ravenholm pályát próbáltam ki vele.
#tarcsad
-
snecy20
nagyúr
válasz quailstorm #53274 üzenetére
DX6 alatt is vállalhatónak tűnik.
[link]Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Yutani #53270 üzenetére
A DX6 kódút miatt nekem meg van az első kiadás is. Textúrákhoz tudtommal nem nagyon nyúltak, meg úgy semmi nagyon komolyhoz. Inkább a speedrunos glitchek lettek befoltozva.
bár azért kétségtelen, hogy amit linkeltél, az észrevétlenül emel egy komolyat a szintenRöviden a PDF aki nem tud angolul: fények, árnyékok. Szobák eredetileg hideg pontfényekkel voltak megvilágítva, nem a külső fény jött be.
Kiszedték a 2004-körüli VGA piachoz szükséges multi detail-level objektumokat (pl ha hátrébbmész, eltűnik az asztalfiók és hasonlók)
Megváltoztatták a pálya és a skybox közti papírmasévárost, mert oda nem illőnek találták, és már nem volt szükség hogy annyira low poly legyen.
HDR mindig megy és skyboxhoz illő köd.Szóval csupa apróság, de azért fontos, mert azok a fények és árnyékok nem 2004-es technika, amit most a steames mutat.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz snecy20 #53266 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy a HL2 alatt dolgozó Source engine azért kapott az évek alatt update-t, tehát a mostani HL2 sem pont úgy néz ki, mint ahogy 2004-ben megjelent. Persze ettől függetlenül tényleg szépen öregszik, mai napig No.1 számomra is.
Meg van egy HL2 Update verzió is, azt is érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
quailstorm
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz quailstorm #53267 üzenetére
Hát ez van. 2035-ben valószínűleg nem fogunk elhasalni a 3DMark TimeSpy és FireStrike benchmarkoktól, meg már kb. semmitől, ami ebben az évtizedben látott napvilágot.
-
quailstorm
nagyúr
válasz snecy20 #53260 üzenetére
Én nem várok semmit. Nekem a 2001SE nature tesztje mai szemmel mókás és gagyi a matematikai inga módjára forgatott komplett ágak miatt. Ennyi.
De ha tényleg válaszolni kell, akkor ilyen fát vártam volna: [link], ahol az ágak és a levelek csontvázanimációval mozognak és nem pedig lógatott inga módjára.
Az is lefutott volna a korabeli vasakon.Olyat akartak ábrázolni, amit nem tudtak, mert nem volt meg rá az eszköz vagy a hardver vagy a szándék. Ezért piszok egyszerű modellel mégis ábrázolták, az eredmény meg egy gyorsan öregedő gagyi lett. Mint a 2D papírfák a Half-Life-ból. Csak míg egy FPS játékban a papírfa marginális kérdés, addig a nature teszt 95%-ban fákat nézel, és ha a fák gagyik, nos, akkor végig gagyi lesz.
Car Chase és Matrix scene-ek viszont semmi olyat nem használnak, amit azóta teljesen másképp oldanának meg. Csak részletesebben. Csontváz, ragdoll, tükröződés, füst, minden vállalható a mai napig.
(#53264) arn: a többi teszttel nincs bajom, még a Dragonos amin látszik a korabeli hardverlimit, de ez ilyen.
(#53266) snecy20 : ja a HL2 forradalmi volt. Az arcanimációk, a mimic engine. A hullámformára megírt szájmozgás. Víz+helikopter és hidroplán. Kidolgozott karakterek. Havoc fizika meg a gravity gun... Igen az átlag textúrája az tényleg kicsi mai szemmel, de ez pont egy olyan játék, ami közel teljes pompájában ment egy DX8-as átlagkártyán, ami remek eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Half-Life 2-t megjelenésekor 800x600-ban játszottam végig, most decemberben az IGP-s szabad óráimban 3440x1440 felbontáson újra. Ha valamelyik játék szépen öregszik, még az itt-ott szegényes textúrázás és low-poligon felületek ellenére is, az a HL2. És hát, azt kell mondjam volt egy olyan minőségi ugrás a kettő között érzésre csak a felbontásból + élsimításokból + szűrőkből adódóan, ami szinte elhalványította azt a röpke 13 évet, ami eltelt azóta.
-
Tothg86
tag
válasz #94257664 #53253 üzenetére
QDI Advance 10T VIA Apollo Pro133T Még új szaga van, nemrég volt kibontva, egyszer kipróbálták csak. Egy új szagú Tualatin deszka, nem mindennapi
@frescho
Szalagos meghajtó+Sandy, az igen! Érdekes érzés lehetett.
Driver kell ezeknek az mfm vezérlőknek szerinted?[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz quailstorm #53257 üzenetére
Pedig a 2001 eleg overkill volt latvanyra a maga koraban a pixelshader talan csak a dx9es jatekokkal valt elterjedte az evtized kozepen, es az utolso igazan elleejtos 3dmark latvanyra, ami megelozte korat. Mongy demoscene szeru demo, talan a 2000 volt az utolso, nekem a 2001 mar inkabb techdemo volt. 2000ig, a mindenki kartyaja elsa gtsig egy aktualis 3ds kartya a hozza megfelelo geppel nem sok embernek volt.
Bar en is mindig a techdemokat ereztem a leghamarabb elavulonak, mert a technikai reszen hamar tulleptek akkoriban. Nekem ami a mai szemmel is szep, az az ati 9700 techdemoi, egy hl2vel meg barmikor eljatszom ugy, hogy apam de jol nez ez ki meg mindig... a crysis nyitojelenetei ma sem rosszak.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz #94257664 #53251 üzenetére
Na jo, de melyikhez kell ennyi ram? 99 vegen az ubergepekben volt 128m ram, ami 2000 vege fele nott 256mra. 2001ben meg jott a winxp - a winxp ota lenyleg ritka az olyan jatek, ami nem megy mai gepen.
-
snecy20
nagyúr
Technikailag biztosan bele lehet kötni, de akkoriban kb. örültünk hogy ilyet látni már PC-n, és egy átlag vas megbírt vele. DirectX 8.1 korszak, mit vársz?
Akkoriban azt hiszem V3-ra futotta csak, még azon is kinézett valahogy, még ha diavetítve is, hát még Geforce2-kön.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
quailstorm
nagyúr
Visszavonom, hogy mozgásfázis-csökkenés lenne. Kikockázva nincs nyoma, a mozgó kamera csapott be.
Közel távol, mindig számolja a forgatást, akkor is ha el lehetne csalni. Lényegében ez több száz kb. 30°-os kitérésű csillapítatlan inga.
És egyúttal ez vele a baj, mert benchmarknak lehet hogy jó, de egy fa a szélben marhára nem így mozog. Erre mondtam hogy csúnyán öregszik.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz snecy20 #53256 üzenetére
Számomra az a legkínosabb. Csúnyán öregszik. Inkább nézem a Mátrix/MaxPaynet, azon nem érzem annyira, hogy mű.
Az a sprite mozgatás elsőre tényleg ütősnek tűnhet, főleg kis felbontáson. De nagy felbontáson...
Lényegében egész ágakat sokszoroztak le, átlátszósággal ellátott sprite forgatása az egész, ráadásul csökkentett mozgásfázis-ábrázolással (aka laggol).
Mérni valószínűleg lehet vele, és jó kompromisszum volt anno, hogy a csúcshardveren lefutott folyamatosan, meg ki is nézett valahogy. De egyébként ez egy olyan illúzió, amit minél tovább nézel annál rosszabb lesz.
3DMark 2003 Mother Nature test az már igen, ott már normálisan meg van csinálva a fa, nem csak "papírdarabok darabos forgatása történik eltolt fázissal".
2001SE-ben a víz se az igazi valahogy.Sprite forgatásnál most utólag nem vagyok biztos benne, hogy tényleg kevesebb a mozgásfázis mint a képkocka, lehet a szemem be lett csapva, bizonyos ágaknál úgy tűnt elsőre. De attól még a klónozott egész ágak forgatása a sprite talppontja körül elég bizarr.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Beszarás hogy még mai szemmel nézve, 16-17 év után is milyen jól mutat a 3DMark 2001 "Nature" tesztje.
Akkoriban meg úgy tűnt, hogy valamikor csak évek múltán fognak úgy kinézni a játékok... kb. csak az évtized végére...Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Ranagol_5
senior tag
Vegre nekem is sikerult szerezni egy ilyen procit. Jobban nem merem meghuzni gyari hutovel, pedig menne meg tovabb alapfeszen is. Meg valami jofajta 478-as huto kene bele.. Bar szerintem konnyen lehet, hogy a P4C800 deluxe lapban par pottyel tobbet adott volna a 3dmaki egy 3850-el.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
frescho
addikt
válasz Tothg86 #53252 üzenetére
linux vagy win ME, de még DOS módú disk kezeléssel. A tényleg 32 bites rendszerek nem kezelik a régi cuccokat sajna. Linux alatt nemrég röffentettem be egy szalagos meghajtót. Floppy interface-s 120MB-os darab. A tar/mt simán kezelte úgy, hogy Sandy alapú az egész gép. Vicces volt szalagot lementeni ilyen gépen. Utoljára DOS és Netware alatt használtam ilyen típust.
https://frescho.hu
-
Tothg86
tag
Adott egy jóféle Tua lap Via Apollo chippel. Tudtommal kb az utolsó normál lap, amin van isa slot. Ha teszek egy mfm vezérlőt az isa-ba és egy sata vezérlőt egy pci slotba, akkor vajon össze tudok hozni egy satas vinyót egy mfm vinyóval?
Csak a hecc kedvéért és a retro hardverek istenének maximális tisztelete mellett
Olyan lenne, mintha ük-ük nagyanyámmal találkoznékDe vajon milyen OS lenne jó? Mfm vezérlőhöz van driver egyáltalán valamilyen winre?
-
válasz juliabrilke #53249 üzenetére
"lehet jobban járnék egy Windows 7 + alap driver párossal." ---> Pontosan!
XP-s driver alapnak jó a Win7 -hez is.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
juliabrilke
veterán
válasz MaxxDamage #53248 üzenetére
Windows 2003-at találtam itthon 32bites verziót.
Arra szépen felment az utolsó létező XP-s driver.
Viszont nem sok extra opció van a videókártya szoftverében, lehet jobban járnék egy Windows 7 + alap driver párossal. -
válasz juliabrilke #53238 üzenetére
Van WinXP Professional x64bit (ENG)
Ez sajnos magyarul nem volt elérhető, de van XP -ből 64bit -es verzióMD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Spec
őstag
válasz alvaro #53244 üzenetére
Én Win 98-at csak korhű gépen tudok elképzelni, mondjuk maximum P3-ig bezárólag, de inkább P1-P2. Annak meg nem is kell több 512 Mbyte ramnál igazából. Máson nem hiszem, hogy van értelme Win 98-al szopni, még kompatibilitás miatt sem.
P4-től felfelé meg már csakis XP. A DOS-os játékokat modern gépen úgyis simán lehet futtatni DOSboxban, semmi értelme modern masinán multi boottal cumizni szerintem. A régebbi wines játékok meg így-úgy mennek valamilyen kompatibilitási módban. Én még nem nagyon találkoztam olyannal, amit ne tudtam volna működésre bírni XP, vagy Win 7 alatt, de még Win 10 alatt is megy a nagy részük pár ritka kivételtől eltekintve, de jellemzően ezeknek nem is kell 512 Mbyte+ ram."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz #94257664 #53242 üzenetére
Áhá, értem. Hát én emlékeim szerint soha nem is volt szükségem 512 Mbyte ramnál többre Win 98 alatt. Az egész Win 98 érát szerintem 128 Mbyte rammal vészeltem át, aztán már jött az XP
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
törölt tag
Megveszem a fizetős RAM patchet Windows 98-ra, ami kvázi szopásmentes, dobjatok majd egy pü-t ha szeretnétek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz juliabrilke #53234 üzenetére
Meg lehet próbálni Win7-en is csak inf fájlból kell telepíteni.
-
juliabrilke
veterán
válasz quailstorm #53235 üzenetére
Gondolom akkor Windows 2003 is ok.
Sok ram lesz a gépben,ezért is kellene x64, de XP-ből csak 32 bites verzió van. -
laskr99
addikt
Egy Matrox G450 PCI mekkora DirectX-et támogathat? Semmi infót nem találtam csak,hogy DirectX. 8.1 nem megy, 3Dmark azt írja nem támogatja.
-
quailstorm
nagyúr
válasz juliabrilke #53234 üzenetére
-
juliabrilke
veterán
Realizm 800 videókártyával esetleg van valakinek tapasztalata?
Windows XP vagy Windows 2003 Server is mehet alá? Ahogy emlékszem XP volt az utolsó driverrel támogatott OS, Windows 7-re már csak alap driver van.
-
RexMaximus
senior tag
2001 lesz inkabb, tavasszal debutal kb a Tualatin is, akkoriban valamiert rakattantam a tipusra
Ha ezzel a tappal se megy akkor marad a lap hiba.
AMiket erdemes lehet csinalni:
Mindent radugott eszkozt, kartyat kiszedni, csak a proci maradjon benne (hazbol is kiszednem)
Elemet kiszedni, cmos reset, vissza se tennem
Alaplap ram slotokat atfujni
Ram modul erintkezosort tisztitani (alkohol / propanol stb)Egy modult bele, es egy alap vga kartya ami tuti mukodik (erintekosort szinten pucol) es bekapcs. Ha nem megy, memoria csere, memoriat tobb slotba, vga csere, utoljara lehet egy cpu csere is.
Egy ISA vga-val is megneznem ad e kepet.
Ha ezek megvannak, es nem megy akkor mas otletem hirtelen nincs. Marad a laphiba.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Sanchez638 #53218 üzenetére
Az enyém/flymi-é is ugyanezt csinálja. Nem értettük mi se.
De attól még DDR2 és HD4650. -
Ranagol_5
senior tag
-
r0b3r
senior tag
Szerintetek AT tápot lehet még szerezni manapság valahonnan? Vakerán láttam egyet, házzal együtt, de licites. Egyelőre még azt figyelem.
Előkerült a napokban egy Amptron PC100 BXCEL és egy Via PGA370-es alaplap. A Via sztem kuka, de a BXCEL elindult egy Cel366-os procival. Talán érdemes lenne vele foglalkozni, ha mondjuk találnék gombokért egy nem túl nagy AT házat, táppal.
Kipróbáltam közben egy Voodoo I-est is. Eszközkezelőbe szépen látható, driver feltelepül, de amint indítok mondjuk egy 3DMark 99 Benchmarkot elsötétül a kép és vége. Régen, ha jól emlékszem ugyanezért raktam félre, hátha az idő, vagy nem tudom miben bíztam, de mai fejjel se tudok vele mit kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Sanchez638 #53227 üzenetére
Vettem/rendeltem egy FSP 350APN-t, ha azzal sem indul el, akkor (miután befontam a hajam) legfeljebb beszerzek egy narancs kodegányt és azzal is megpróbálom. Mást nem tudok kitalálni.
Mikori a TUSL lap? 2000-2001?[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Már jó ideje olvasom örömmel a topik történéseit, egy ideje már tervezek írni. Engedjetek meg pár szót magamról:
Amatőr de lelkes retro kedvelő vagyok, szeretem a gépeket a lehető legjobban modernizálni, de a lényegét és a feelinget meghagyni.A véleményetekre lennék kíváncsi egy gondolatommal kapcsolatban:
Hamachi
Ha jól tudom valami vpn szerű dolog, amivel virtuális lant lehet létrehozni. Párszor használtuk haverokkal. Elvileg csak xp és újabb oprendszeren megy.
Virtuális lan party-t lehetne vele csinálni a retro gépekkel?Üdv: Tothg
-
flymi
addikt
válasz Sanchez638 #53223 üzenetére
A dupla ventis Enermaxra gondolsz?
-
nagyúr
válasz Sanchez638 #53220 üzenetére
Nem kizárt, hogy moddolhatták a kártya BIOS-t, ha erre gondoltál.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
flymi
addikt
Keresgélek a tápok között, amivel életre lehetne lehelni a TUSL2-C lapot. Codegent elvetettem, viszont FSP350-60APN megfelelő lehet hozzá?
A lényeg, hogy végre elinduljon.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
cbmfan
őstag
válasz Sanchez638 #53220 üzenetére
Sapphire, kis hűtővel? ha igen akkor tuti gyári, itt a párja.
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
nagyúr
válasz Sanchez638 #53218 üzenetére
Kicsi a kép.... mennyi a gpu magórajele ? 600 vagy 750 MHZ ?
A 4650-é a 600 MHZ-es, nagyjából ennyi a kettő közt a különbség.
DDR2 vagy DDR3 a grafikus memória ?
A 4670-re nem hiszem hogy DDR2-es grafikus memóriát raktak volna....
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sanchez638
addikt
Van egy kis nevezéktanbeli problémám... Most melyik az igazi?
Itt 4650-es a kártya [link]
Itt meg már 4670-es...
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
kicsit kibovitettem a vlbs benchet.
a tesztgep def beallitasokkal:
CPU Intel DX4 100 WB
Mainboard Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1
Mainboard chipset SiS 85C471
Mainboard cache 256kB 15ns
BIOS setup default
RAM 16M 60ns 72pin FPM
OS MS-DOS 6.22WDC Paradise Bali32 1M VLB ARK Logic ARK1000VL
S3 86C805-P 1M VLB
miro Crystal 20SD VL 2M VLB S3 Vision864
Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32pvolt egy masik et4000 is, de hajszalra ugyanazt hozta, mint a hercules.
benchek:
1990\3DBENCH
1990\3DBENCH2
1992\WOLF3D
1993\DOOM
1995\PERLMARK
1996\CHRIS3D VGA
1996\CHRIS3D 640x480
1996\DUKE3D VGA
1996\DUKE3D 640x480
1996\JEST VGA
1996\PCPBENCH VGA
1996\PCPBENCH 640x480
1996\QUAKE VGA
1996\QUAKE 640x480
1997\AI_BENCH
1997\MDK
1997\NTS
1997\SKBENCH 640x480atlag:
100,00% WDC Paradise Bali32 1M VLB ARK Logic ARK1000VL
98,42% Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
97,61% miro Crystal 20SD VL 2M VLB S3 Vision864
90,18% S3 86C805-P 1M VLBvga:
97,03% miro Crystal 20SD VL 2M VLB S3 Vision864
96,96% Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
90,91% S3 86C805-P 1M VLBvesa:
101,10% Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
98,67% miro Crystal 20SD VL 2M VLB S3 Vision864
88,16% S3 86C805-P 1M VLBdoom (talan a legjobban passzol hozza korban):
39,54 FPS WDC Paradise Bali32 1M VLB ARK Logic ARK1000VL
37,67 FPS Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
37,27 FPS miro Crystal 20SD VL 2M VLB S3 Vision864
34,03 FPS S3 86C805-P 1M VLBtovabbi reszletek (masodik ful): [link]
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
válasz frescho #53214 üzenetére
EDO SODIMM meg SDR SODIMM meg tökéletes passzol ugyan abba a foglalatba, ugyan annyi pin, ugyan ott a key, egyedül annyi a különbség hogy nem megy egyik a másik helyett.
bármennyire is érthetetlen miért megy bele egyik a másik helyére
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
alvaro
senior tag
válasz Ranagol_5 #53208 üzenetére
Igen, az egyik sarok "töröttebb", mint a többi. Azt kell a lapon a jelölt sarokhoz igazítani. Szóval pont így, ahogy a képen.
Azt nem tudom, baja lesz-e, ha rosszul teszed bele. 486-ot már sikerült véletlenül kinyírni így Ott a lap nyekkent meg, a CPU megúszta. A későbbieket már nagyon nehéz véletlenül elforgatva betenni a foglalatba
[ Szerkesztve ]
-
r0b3r
senior tag
Estét!
Alaplapi elemet kellene cserélnem egy régi 386-osban. Tudnátok esetleg ajánlani a képen látható típusnak megfelelőt? Mivel helyettesíthetném, a manapság kapható akksik közül? Ha lehet, akkor itthon kapható típust választanék inkább.
Köszönöm!
-
Ranagol_5
senior tag
válasz laskr99 #53205 üzenetére
Lehet, hogy a kepen nem latszik, de minde a negy sarka le van vagva a procinak, es az also feluleten nincs bevagas, sima negyzet. Ezekre a megoldasokra gondoltam, de nem tudom validalni, hogy valoban ugy kell-e bele tenni.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
flymi
addikt
válasz Sanchez638 #53202 üzenetére
Nemtom. Tudod mit cumiztam XP alatt a kibaxott windows logo miatt, akármi is legyen az? Egyszerűen van driver, amit nem enged feltenni, mert nem felel meg valami tanúsítványnak.
cbmfan: Én tavaly év vége felé vettem úgy cuppt (478 presi), hogy az eladó megmondta, hogy néhány láb elhajlott, de mind megvan. Megvettem, mert csak. Visszaegyengettem, olyan, mint a gyári.
Még nem volt időm kipróbálni, jövő héten itthon leszek szabin, tesztelni fogok pár holmit még.[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Emberek fax kivan... Miért van az, hogy Ati 10-es driver WinXP-n felepití a 4670-es kártyát, de a 3450-esre már nem telepíti.. Sőt kb egyikse akar települni.
Számom az adatlapomon.
-
Ranagol_5
senior tag
Nos, en meg ebben kernek segitseget. Milyen iranyba kell beletenni ezt a procit a kepen lethato foglalatba. En nem jovok ra, kiserletezni meg nem akarok, hogy kockaztassam a cucc eppseget.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Processzor felvásárlás
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest