Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz laskr99 #52398 üzenetére
a jo retrohwhez vagy nagy szerencse kell, vagy sok utanajaras es turelem, vagy egyre tobb penz. igaz nem tudom, hogy te milyen szempont alapjan gyujtod oket. van egyaltalan vmi celod?
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
laskr99
addikt
Na végre nem kell irigykednem hogy ti olcsón szereztek be retro hardvert. 200 forintért szereztem be 2 486 lapot és egy slot1 lapot. Az egyik 486 egészségesnek látszik a másik megfolyt, a slotokon végig mindenfele. A slot1 lap meg megy donornak mert nincs bios chip benne, jó lesz a támasz belőle a dual slot1 lapra.
-
zoltanz
nagyúr
válasz frescho #52396 üzenetére
Én is ezt mondtam, hogy nem ugyan az. Mindenki döntse el neki melyik tetszik a digitálishoz közelebbi vagy az analóg. Amennyire én tudom nem szól rosszul.
Mondjuk már így is van pár szekrény tele. +random előkerülnek olyan dolgok amiről nem is tudtam, és el is tűnnek mások.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz zoltanz #52395 üzenetére
Meg lehet különböztetni. Digitálisan próbálja szimulálni a SID analóg részét. Persze ehhez tudnod kell, hogy mit kell figyelni. Ha csak játszani akarsz, vagy az apró finomságok nem érdekelnek, akkor teljesen mindegy. Cserébe nem két szekrényben lesznek a 8 bitesek. Szóval szerintem jó üzlet és még olcsóbb is
https://frescho.hu
-
válasz Sanchez638 #52388 üzenetére
Egyéni > teljes, had menjen fel minden
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Sanchez638
addikt
Ti a Win ME-nél melyiket szoktátok telepíteni? Vna értelmes különbség?
Szokásos?Hordozható?Minimális?
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #52386 üzenetére
Ha külön csatornán van az optika, akkor gyorsabb is a másolás/adatátvitel HDD- re.
-
válasz Sanchez638 #52383 üzenetére
Valamint ha jól emlékszem akkor 2 helyen is engedélyezni kell a biosban hogy mindegyik IDE menjen ( a 2x2 csatorna ).
-
RexMaximus
senior tag
válasz RexMaximus #52381 üzenetére
No Limit C64 intro (valamiert ugy erzem a zeneert nem fizettek jogdijat ) -
-
Sanchez638
addikt
válasz DarthSun #52382 üzenetére
Nah most van valami. Ugyen a lapnak van valami IDE azonosító cucca, azzal szokom felismertetni.
Szerintem valami anomália van.
(#52381) RexMaximus:
Én is jártam már így, viszont cserébe akkor én is kölcsön kértem valamit. Viszont egy eredeti NFS Underground 2 maradt nála, ami fontos lett volna ha vissza kerül. Én kértem egy NWN DIamond Edition-t
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
válasz Sanchez638 #52380 üzenetére
Próbáld meg hogy nem direktben lövöd be a biosban, hanem mind a 4 eszközt auton hagyod, hogy postkor végigdetektálja. Egyes PIII lapoknál van ilyen anomália. Nekem a P5A-B SS7 modell van, asszem ott nincs ilyen gond, de lődd be így, hátha...
-
RexMaximus
senior tag
Azt a Szilvinek is mutattam, nagyon komoly
(#52378) arn
Ahogy a video is bizonyitja, az lehet ennek az oka, hogy ezek a gonosz nyugati, imperialista emberkek mindet felvasaroltak elottunk.
Nekunk meg maradt a Copy Party…
Amugy egyszer, a hoskorban vettem egy dobozos jatekot. Az 576 gondozasban jelent meg, No Limit c. autos jatek C64-hez. Egy tanulsagot levontam belole, ha fizettel egy jatekert (eredetiert) azt valamiert jobban ertekelted mint az "ingyenest".
Masik tanulsag, a mai napig tudom kinek adtam kolcson, es hogy nem kaptam vissza, es ennek mar tobb mint 20 eve ( ) (lehetoleg ne adjunk kolcson semmit, ez van, mondjuk utana se tartottam ezt be )
(#52380) sanchezsa
Cable selectel probalkozni esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
Van egy Asus P5A lap.. Nem hajlandó rendesen kezelgetni az IDE eszközöket... Van megoldás?
Ha két MASER van két külön kábelen nem ismeri fel csak a hdd-t. Ha lehúzom a hdd-t akkor már a másik csatornán is felismeri.
Nem tudok rájönni hol van a gond.
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #52375 üzenetére
Allat szvsz eloben en meg nem is lattam jatekdobozt
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
őstag
válasz RexMaximus #52375 üzenetére
Az a mikrofon...zseniális.
-
RexMaximus
senior tag
Nehany DOS jatek (1900) - [link
Nem tudom van e valami csatornaja a gyujtemeny tulajanak, nem talaltam...
-
RexMaximus
senior tag
válasz laskr99 #52373 üzenetére
Vargáné és TSA ??? Szerintem a tulaj nem tevedett, mert tap az valoban nincs benne
(#52368) quailstorm
Ismet egy fresco cikk . Orulok, hogy valaki itt is kepviseli a regebbi, nem "PC" gepeket is . C64, Amiga stb is egy kulon vilag volt.
Meg egy jo kis Amiga konfigot bevallalnek, mindig vagytam egy ilyenre, de sose volt, csak a haveroknal talalkoztam vele, meg ugye az ujsagokban
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Találtam egy csúcsminőségű Vargáné és TSA 235W tápot, egy gépben amiben a volt tulaj szerint nincs táp Volt,csak a HDD fiók alatt. Kis cuki a gépház lehet megtartom Ennek tervezem a kifehérítését.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz quailstorm #52370 üzenetére
Lehet csak én voltam mázlista vele.
Utána GeForce 2 GTS jött 32 MB-al, hát az kenterbe verte, nemcsak az S3-at, de a mindenféle TNT, MX verziókat is.
400-as cerka helyére meg beugrott a PIII 450 Katmai Pentium+256 MB SD Rammal.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz quailstorm #52366 üzenetére
alkalmazás szinten ? Vagy OS ?
XP-vel még használható volt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
laskr99
addikt
Műanyag sárgaságát,hogy tudnám leszedni?
-
nagyúr
Vagy egy S3 Savage 4 32mb-al.
ilyenem volt anno '99-ben, 400-as slot1 cerka mellett, 10 GB HDD és 64 Mb SDRAM Win Milleneium SE-vel.
Star Wars 1 Racer jól ment rajta.
-
zoltanz
nagyúr
válasz quailstorm #52362 üzenetére
Igen jó pár éve emlékszem még tábla csoki árban mentek a Voodoo-k, nemrég eladtam egyet, 1 percen belül jött 5 üzenet, hogy mikor jöhetnek érte.
A Vanta/ TNT M64 elég kommersz, (mondjuk nekem a Voodoo is, már elég sokat teszteltem velük, de mivel az volt ez első 3D karim azzal elfogult vagyok).
-
krisz67
tag
Egykis szerver-kliens játszadozás, eredménye/i suliban (abból főzve ami volt elszórtan gépek/alkatrészek)
A szerver: HP Pro 3500 MT (i3-3240 ; 2GB DDR3 @ 1600MHz; 500GB WD5000AAKX ; IGP ; Server 2012)
nemtúl retro viszont szerverhez kellet egy picit erősebb vas. Viszont a kliens/ek picit már közelebb állnak a retrohozClient1:
MB: Asrock 775i65G
CPU: Celeron D 336 +Foxconn hűtés (van hangja)
RAM: 1GB+256MB (tervezem bővíteni: 1.5GB ra)
VGA: Point of View FX 5500 256MB
HDD: Maxtor 80GB SATA (System)
ODD: DVD reader
PSU: FSP ~350W körüli
Case: Spire
== KÉSZ ==
Korrekt kis gép, én büszke vagyok rá. Win 7 Enterprise x86 elég jólmegy rajta. Tartományba léptetve, felhasználók is betudnak lépkedni szépen.Client2:
MB: MSI K9VGM-V
CPU: AMD Athlon 64 x2
RAM: 1-2GB (amit találok hozzá, még hiányzik)
VGA: integrált
PSU: FSP ~350W körüli
Case: Spire
== Készülőben ==
RAM megy majd még bele ugye, ezt leszámítva márcsak telepíteni kell Win 7 tel legalább ezt is. Ez lesz a BFG AMD buildClient3:
MB: Asrock 775i65G
CPU: Celeron D 336 +Gyári hűtés
RAM: 256MB+256MB
VGA: integrált
== Majnem kész ==Client4:
Coming soon /terv/Képeket is lehet lövök majd párat később
Üdvözlettel: Rapi Krisztián
-
zoltanz
nagyúr
válasz quailstorm #52358 üzenetére
Matrox Millenium G200 8MB ez is jó, de hangyányival gyorsabbat gondoltam.
Matrox -hoz van OC -hez utility (lehetőleg gyári)?
Proci az olyan ~400 MHz Pentium II Slot1 lesz, VGA nehéz ügy, vagy ebbe keresek +8MB-ot, ami tetszik az ritka, meglátjuk mihez lesz szerencsém: Voodoo I-II, Rush, Banshee.
Ez is jó:
ATI Rage Mobility 128 16MB:[ Szerkesztve ]
-
-
zoltanz
nagyúr
Jó a hőleadása ezeknek az eloxált fekete alu hűtőknek, de a takarítása rémálom, nagyon meglátszik rajta a por.
-
laskr99
addikt
válasz RexMaximus #52352 üzenetére
Már kész de sajna halott volt a HDD-n a windows. CD-n volt XP de a DVD olvasó volt csak a gépben. A másik gépben lévő meg rossz. Azaz berázza a gép a szobát . Meg bekapcsolom mennek a ventik semmi csippanás és kép, nyomok egy restartot és akkor csipp és van kép. De a boot lefagy... Szerintem a lap az kuka...
-
RexMaximus
senior tag
válasz laskr99 #52351 üzenetére
Manual terapia
Az anyaresz rendben van? Egyenesek a labak, nincs e veletlenul szetfeszive (megeshet, ilyenkor nagyobb lesz a tuske atmeroje) stb.
Csatlakozon eddig nekem - a muanyag reszeken sose kellett alakitani. Mindig a tuskeknel volt a bibi amikor ilyenbe utkoztem. Gagyibb tapoknal megeshet, hogy az anyareszt a kabelenel fogva kell egyenketni, hogy racsusszon az apara, ilyesmi azert elofordult.
De jo tapoknal nem remlik ez se.
-
laskr99
addikt
Molex nem megy rá a molex csatira a HDD-n az egyedüli HDD amire nem. Ötlet?
-
flymi
addikt
válasz RexMaximus #52349 üzenetére
Értem, akkor XP lesz a változatosság kedvéért megint.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
RexMaximus
senior tag
Jo kerdes, gep hatuljan van egy Dell matrica, de semmit se talaltam neten az alapjan rola. De az alaplap BIOS-a Foxconn logoval indul es sztenderd a BIOS is ha belepsz (nem a brand gepekre jellemzo egyedi BIOS). Haz elejen nincs brandre utalo logo (Brand masinan mindig szokott lenni). Emiatt azt gondolnam, hogy nem.
Viszont 4 ilyen alap konfig van nalam, memokon, hdd-n Dell matrica van, emiatt megis Dell alltal osszeallitott masina lesz ez.
Az is fura, hogy ennyire low end, 2007-es osszeallitas, P4 631-el. Mondjuk ennek orulok, hogy nem Prescott, hanem az ujabb 65nm-es, nem melegszik annyira, a venti fordulatszamat is jelentosen vissza lehetett venni igy.
A tapot en tettem bele, eredetileg DTK tap volt benne, de kettot neztem meg eddig, mind a ketto hibas volt. Minosegi tapnak tunik a sulya alapjan igy, mennek a javitando tapok koze.
(#52336) flymi
Meglesz , "elcseszett" szornyeteg, de igazabol megkedveltem most (nezd a kialakitasat, valami BTX kezdemenyezesnek tunik, plusz a maga koraban se egy csucsgep volt) nem egy gyujtemenyi darab. Pont emiatt tokeletes lanozasra . Nomeg eleg lesz a vinyot tukrozni a tobbihez igy ha valakinek kell majd lan-ra gepet biztositani. Minden be lesz allitva / telepitve, csak ossze kell dugni es bekapcsolni.
BH7 - Ehhez jo nezne ki egy korabeli piros nyakos vga. TI 4200-at hasznaltam en melle. (memok (is) majd mennek, van mar doboz, csak vagnom kell belole , 2db 512-es jo lesz ebbe). Erre a gepre (laphoz) XP dukal. 98 mar elavult neki. Bar azon se lepodnek meg ha nem nagyon lenne driver se hozza.
Igazabol az XP annyira egyben volt, hogy en PIII-ra is azokat tennem (lehet fat 32-vel, ugy valamivel gyorsabb), korhu konfig ide vagy oda . PII eseten merlegelnek csak, hw fuggo ott.
98 nalam inkabb PI - PII (SS7).
-
flymi
addikt
sanchezsa: Burkolata nincs meg? Pöpec kis kuckó.
Zeppelin DDR2 2x1GB 800MHz próbálva, igaz nem memtest-el, de működik.
Bedobtam a tesztlapba a 8800gtx-et is, másodszori próbálkozásra lefutott végig a teszt. Elsőre kidobott.A CM V8-at még mindig várom. 8-17-ig bármikor hozhatják... Fél ötkor nekem mennem kell egy kört a városban, remélem akkor hozzák...
[ Szerkesztve ]
-
Sanchez638
addikt
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
flymi
addikt
válasz laskr99 #52341 üzenetére
De akkor kell a borda? Félreteszem neked és ha megyek legközelebb (az idén már biztosan nem), akkor ingyen és bérmentve odaadom.
A bordára csak kell egy 80-as venti és már mehet is a móka. A 775 gyári hűtők több más hűtővel együtt jött bundle, de csak a helyet foglalják. 2x4 patent és használhatóak, vagy gyorskötöző, ha házi barkács is megfelel.
Az Alpine ha meg nem kell senkinek, akkor legfeljebb a ventit felhasználom majd egyszer róla, mert az jó, a borda meg... hát nem tudom. Papírnehezék lesz./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Abit IS7-E mellé szerváltam egy másik Abit szépséget is, épp ma délelőtt próbáztam.
Mint újdonsült Abit rajongó, azt hiszem összeállt egy újabb majdnem konfig, amin azért még lesz mit csiszolni:
Abit BH7 (megpucerájolva, kiglancolva)
Intel Celeron 2.20GHz/128/400 SL6VT Malay procival újrapasztázva, később majd kimaxolnám egy Pentium 4 HT 3.06GHz Northwood procival.
Egyenlőre bent hagyom az nVidia Riva TNT2 M64 Vanta lassítót, de bőven van belevaló 2002-es vga.
Csamcsung 256MB DDR CL3 egyoldalas ram, még keresni kell egy párt neki, sajnos ramokban nem bővelkedem.
Cooler Master alu hűtővel és eredeti légkavarójával (3pin), ami hála az égnek élhető hangerővel bír még max fordulaton is. Bőven elég rá ez, nem kell rá übermegabrutál tuning csúcs hűtő.Egyenlőre BIOS-ig tesztelve. Csak egy HDD kell (valószínű IDE csatis lesz, a Satások elfogytak) meg egy gépház és már lehet is csapatni. Még nem tudom, hogy XP-t tegyek-e fel oprendszernek vagy egy Win98-at, mert kéne egy ilyen gép is.
Még a dátumot sem kellett átállítanom a BIOS-ban.Ebéd után még tesztelek egy Zeppelin DDR2 2x1GB 800MHz rampárt aztán várom, hogy megérkezzen a Cooler Master V8 amit tegnap vásár'tam.
laskr99: kérdésedre
s370-re van egy sokat megélt, nagy valószínűség szerint Spire Whisperrock IV rézmagos alu bordám, csak épp venti nélkül. Pont ILYEN. Nagyon szívesen odaadom, ha jövőre megyek fel Pestre, vagy ha nagyon sürgős, akkor PK ellenében.
Van még két alu 775 hűtőm, csak patentokat kell cserélni rajtuk. Aztán van egy egyébként viszonylag jó állapotú Arctic Alpine 11 Pro is, sajnos az alaplapra rögzítendő műanyag keret nincs meg hozzá. Ha ezek közül kell valakinek valami csak dobjon egy privátot.[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Windows 98SE mennyi Ram-tól megy jól? (semmi internet, játék, stb, csak maga az OS)
-
Sanchez638
addikt
válasz RexMaximus #52333 üzenetére
Asus rambus ramos gépem is fordított házba van. Mekkorát néztem mikor megvettem... Nem tudtam hogy fordítsam a házat.
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
persze, ha nem cel a dos, es a jo kompatibiltas akkor nem szamit talan a penya mmx a legjobb dos kompatibilitas / sebesseg szempontjabol.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz RexMaximus #52331 üzenetére
Használd egészséggel!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A Dell gép gyárilag Foxconn alaplappal van szerelve?
-
RexMaximus
senior tag
Ja, meg a kabelmenedzsment se egyszeru, nezd melyik oldalon jon ki ennel az haznal a koteg a tapbl...
-
RexMaximus
senior tag
De van benne PCI !
Igazabaol egy erdekes megoldas volt ez a kialakitas, az alaplap meg van forditva es igy a kartyak felfele neznek. Esetemben valamennyire lezarja a tapot a hangkartya.
Hat hirtelen nem is tudom mennyi dos-os jatekkal jatszhattunk "haloban". (2 gep soros porton osszekotve nalunk )
NetWars-ra emlekszem ami tuti dos-os korszakban volt, suiban szakkoron ezt toltuk - [link]
-
arn
félisten
Ezen isabusz nem sok van ott meg kb veget er a doskorszak.
-
RexMaximus
senior tag
Osszeallt a Retro Lan Partys konfigom. Kicsit eros, de ezt a konfigot szivesebben cipelem mint a feltetebb gepeket. Foleg a hazakat feltem.
Jatekokat kb Doom korabelitol (93), max 2000 kozepeig kell kezelnie. Meg egy alapos tisztitas es kabelmenedzsment elott all, de mar egy kis Warcraft III futott rajta (mondjuk ez az integralt VGA-val is siman ment rajta ). Warhammer 40k-t is megneztem, Warcraft III / Vice City voltak kb az utolso jatekok amikkel foglalkoztam, azota kb semmi.
Ha kipucolom es rendbeteszem akkor normalisabb kepeket is feldobok rola.
Konfig:
Dell brand alapkonfig biztositotta az alapot.
Tap - Chieftec 350W
Alaplap - Foxconn 865G7MF-SH
CPU - P4 631 (3ghz)
RAM - 2x1GB Kingmax 800Mhz
VGA - MSI X800 Pro (265Mb?) AGP (erosebb AGP-s kartyaim kozul csak ennek volt normalis ventije, nem az elhasznalodo csuszocsapagyas gagyi)
HDD - Maxtor 160GB IDE
Sound - Creative Sound Blaster Audigy SB0160
ODD - van (Dvd iro)[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz quailstorm #52326 üzenetére
66.93 esetleg jó lehet?
Quadro pontok legalább nagyjából jók?
Ilyet találtam összehasonlítási alapnak:[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Sanchez638 #52327 üzenetére
Igen volt hozzá elég sok detonátoros driver, de a fent említettek már forceware nevet kaptak. Én 51-es drivernél régebbit életemben nem használtam.
-
Sanchez638
addikt
válasz quailstorm #52326 üzenetére
TnT még Detonátoros nem? C4es steppinges procval XD Dinamyt S3-as kártyával xD .
Számom az adatlapomon.
-
flymi
addikt
válasz quailstorm #52324 üzenetére
Nvidia honlapjáról való a driver. Tudnál írni pontos driver számot, melyikkel próbáljam?
53.03 driver Riva TNT-hez való nem? Hogy jöhet hozzá bármelyik MX?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
quailstorm
nagyúr
-
flymi
addikt
Olyan előfordulhat, hogy az eszközkezelő és a gpu-z látja a quadro kártyát, de a gpushark nem tud használható gpu-t azonosítani? Fura.
MX sorozatról egy észrevétel: Telepítettem a megfelelő drivert (93.71 WHQL), a cpu egy 3.4 Prescott (SL7PP) + 2x512MB Geil DDR + Win XP. Nagyon alacsony és furcsa pontszámokat kaptam mindegyiknél. Összehasonlítási alapnak itt van GAI mester teszkonfigja, 3dmark01 pontjai és 3dmark03 pontjai. Mit néztem be?
kártya típusa // 3dmark01 SE pont // 3dmark03 pont:
MX460 Asus V8170PRO/TD/64M // 4024 pont (vmiért csak AGP 4X) // 413 pont
MX440 Asus V9180 VS // 4802 pont (AGP 8X) // 440 pont
MX400 Soltek MX400 // 1316 pont (AGP 4X) // 85 pont[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
SDRAM-mal a dobálod bele és majd valami lesz taktika is működhet, én nem szarakodtam vele sose.
Mikor látott annyit, ami kell, ráeresztettem egy memtestet, 1 pass ha volt akkor már kész. -
flymi
addikt
válasz zoltanz #52310 üzenetére
Előfordul. Volt olyan tápom, amelyiknek a maradék 4 pin-je kihajtható volt (nem leszedhető, csak kihajtható) így le kellett vágnom. Útban volt egy pár kondi így is úgy is.
Ahogy látom ez a képen lévő sajnos egyben van.laskr99: Most ezt nem igazán értem. Dicsekszel vagy panaszkodsz?
SD ramot vettél és kaptál helyette dual procis lapot cpu-val?[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Na ma megpróbálok XP-t felrakni vagy inkább holnap és jelentkezem.. Szerintem véletlen SDram helyett kaptam 2 slot 1 PIII procit egy Dual lappal.
-
flymi
addikt
Már régóta megvan, MX-eket kezdtem el legelőször gyűjteni, mert tetszettek és gombokért voltak. Pont nekem valók. Aztán később kiszélesedett a gyűjteményem, jöttek a hűtők, néhány alaplap, procik, ramok, majd a komolyabb vga-k (gtx-ek, dupla gpu-s kártyák, ez már költségesebb szórakozás).
Emlékeim szerint a Manli MX400 és a Hercules 3D Prophet 4000XT nem melegedett ennyire, mint ez a Soltek.
(Van egy működő MSI MX440-em aminek beállt a ventije, mégsem cseréltem le a hűtését, igaz nem is volt nagyon mire.)Bár azt mondtam, hogy az idén már nem veszek semmit, hamar megcáfoltam magam.
Sikerült zsákmányolnom egy dobozos CM V8-at! Kihagyhatatlan volt, na. Már úton van, elvileg holnap már nálam lesz.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
ebayen nezz korul, ilyesmi ventiket nem nehez... sztenderd meret, felfogatas, 2pines. persze az asusokon mindig vmi 3pines, trukkos venti van. meg ugye en szeretem is az eredeti dolgokat
az mx440 a gf2 szerianal mar kifuto volt, a gf4 kortarsa, joval kisebb csikszelessegen gyartottak.
szep kartya!
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RexMaximus #52303 üzenetére
tl:dr Felesleges a vírusirtó.
Belső forrásból valószínűtlen, hogy vírust gyűjtenek be a LAN-os emberek.
Aki vírusos anyagot tárol ellenőrizetlenül majd azt megosztja, az valószínűleg tudatosan leszarja.
Mondom ezt úgy, nekem is vannak vírusos anyagaim, archiválva. Ugyanis egykori CHIP CD-ken meglepően sok vírus volt jelen anno;minden 5-10 lemez ilyen-olyan vírussal fertőzött volt.Külső forrásból meg könnyű nem bekapni a vírust: adblock + noscript + cookie szűrések + nem kell LAN partyról pornó oldalakat nézegetni, plusz nem kell rákattintani az "Ön Nyert! Ön a 999.999. felhasználó!! Nyereményét vegye át ide kattintva!" feliratú bannerekre.
Az-az vannak olyan felhasználók, akik 4 vírusirtó mellett is állandóan vírusos (botnetes) géppel lógnak a neten, vannak akik meg évtizedek óta nem használnak, és nincs vírusuk.
De a LANpartyn nem a vírusirtó fogja megakadályozni a fertőzéseket. -
flymi
addikt
A fene se gondolta volna, hogy egy MX400 ennyire tud melegedni... Kellemesen átmelegedett a kártya a gpu körül, a Gainward MX440 meg még csak épp langyosnak sem volt nevezhető a benchmarkok után.
A Soltek ventije elég hangos, menet közben le kell fékezni és elindítani, úgy egy pár percig normál hangerővel teker, de utána ugyanúgy kerregni kezd sajnos... De legalább működik. Már bánom, hogy anno eladtam a párját, igaz az is pont ugyanilyen volt. De azért mégiscsak ritkaságba megy már egy Soltek, legyen az akár egy alaplap vagy egy vga.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #52303 üzenetére
igaz en nem kotom netre oket, de nem is foglalkozok a regi gepek virusvedelmevel, pedig a virusirok mutatnak ezt azt a regi ripekbol a vinyok tartalmat mentem altalaban, igy ha megdoglik, konnyu visszaallitani.
-
RexMaximus
senior tag
Retro Lan Partys konfigot epitek, es ide kene valami ami nem eroforras igenyes. Nagyon netezes nem lesz errol a masinarol, csak megosztogatunk ezt azt a gepek kozt aztan lehetoleg ne fertozzem korbe a oket
Ha elkeszul feldobom ide a vasat, suvit rajta az xp
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #52301 üzenetére
ami aktualis de igazabol nemtom van e ertelme ilyesmire figyelni, mert maga az oprsz is teli lehet vedelmi lyukakkal, amivel mar senki nem foglalkozik.
Mainstream support ended on April 14, 2009.[4]
Extended support ended on April 8, 2014.[4]facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
RexMaximus
senior tag
Utolso generacios P4 konfighoz (win XP) milyen virusirtot erdemes feltenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest