Új hozzászólás Aktív témák

• Johnie

tag

Sziasztok! Én is APU tulajdonos lettem :-)
    De mint mindenkinek , nekem is kérdéseim támadtak azonnal miután beüzemeltem a gépem.
    A processzor A10 X4 5800K, az alaplap AsRock FM2A75 Pro4, a memória 2x2Gb Kingston KIT ddr3 Hyper X 1600 MHz cl9.
    Rengeteg kérdésem lenne, lehet, hogy olyan is amit már megválaszoltatok itt a fórumon belül.
    A videokártya ugye egy integrált Radeon HD7660D , ami mellé úgy olvastam ,hogy egy PCI-E Radeon 6670-et érdemes legfeljebb venni ha esetleg bővitenénk még játékra a gépet. És kettő db. PCI-E Radeon 6670 betehető? Az integrált vga működése megmarad akkor is? Olyan lenne mintha 3 videokártya lenne a gépben?

Érdekes jelenségre figyeltem fel. A fentebb említett memóriákat gondoltam kipróbálom kicsit húzva. Az alaplap UEFI-jében (BIOS-ában) átállítottam a RAM frekvenciát 1600 MHz-ről 1866 MHz-re.
    A gép , a windows , a játékok elindulnak így is, az 1866-os érték megmarad ,de eltűnik az egyik RAM-om! Single chanell-be áll át, a DIMM1-es foglalatban levő RAM 1866 MHz-n működik, de a DIMM3 foglalatban levő eltűnik, az UEFI , az AIDA sem látja többé. Így a 4 Gb-ból csak 2 Gb-om van.
    Ha visszaállítom a frekvenciát 1600-ra akkor ismét működik a Dual Channel , megvan mind a 4 GB RAM-om.
    Miért van ez?

Új hozzászólás Aktív témák