Új hozzászólás Aktív témák

• Simid

senior tag

válasz frescho #6127 üzenetére

Amikor év végén gépet újítottam erősen gondolkodtam, hogy HD7850-t teszek a 750K mellé. Végül költséghatékonyságból 7770 lett, de továbbra is úgy gondolom, hogy lett volna értelme. A tesztek alapján nekem nagyon úgy tűnik, hogy FHD vagy felett csak nagyon kevés játék profitál az erős CPU-ból, vagy profitál ugyan de olyan FPS értékek mellett amit a monitorom meg sem tud jeleníteni.

Én nagyon egyszerűen állok ehhez a kérdéshez. Ha megvan minden körülmények között a min 30fps akkor onnantól engem nem érdekel. Erre te korábban azt írtad, hogy ez önmagában kevés lehet, mert fontos a frame késleltetés. Ebben biztos van igazság, találtam is egy érdekes tesztet: [link]
    Ez alapján egy 5800K bőven játszható szintet teljesít, a legkomolyabb beállítással is. Egy 680-t nyilván nem tud meghajtani, de elnézve az FPS értékeket egy HD7850-et biztosan és őszintén szólva engem egyáltalán nem érdekel, hogy min 42 vagy 47 FPS.
    A legjobb viszont a frame késleltetés teszt. Itt az 5800K mindenkit maga mögé utasít az általad is említett FarCry 3-ban (hozzá téve, hogy két proci kivételével az összes bőven az elfogadható szinten belül van). Az összes többi tesztben is jó e tekintetben. Ennek a procinak (APUnak) a szintjét egy 750K tuning szinte biztosan hozza, akár alulfeszelve is, legalább is nekem ment.

Szóval érdemes lenne végig gondolni, hogy kinek mit ajánlgattok, mert elképzelhető, hogy a 19eFT-os és a 40eFt-os proci között semmi különbség nem lesz, még komolyabb videokari mellett sem. Érdekes mód ha egy kisebb VGA limit van egy játékban akkor sokan bepánikolnak, hogy benne maradt 5eFT érték a kártyában. De ha emiatt +30e-t költ egy izmosabb CPUra az már oké...

Új hozzászólás Aktív témák