Új hozzászólás Aktív témák

• attiati

veterán

találtam egy másik lengyel tesztet Athlon 750k-ról és úgy tűnik, hogy a korábban linkelt lengyelt tesztben az Athlon 760k nem elírás volt, mert azt 3800 mhz-esnek írják, és a tesztekben is jobb eredményeket ért el, mint a 750k. De nem tudom honnan szedték a 760k-t, mert olyan nem is létezik :F

Van a tesztben minden finomság: Athlon 740, 750k, Pentium G860 és G870
    tuning és fogyasztás (alap és OC is)

Ami az egyik meglepetés nekem, hogy a 740 majdnem annyira jól húzható, mint a 750k. Alig marad el tőle minden területen alap órajelen és húzva is (igaz árban sem sok különbség van).

A másik meglepetés, de ezt már korábban is írtam, hogy _játékokban_ alapórajelen a 750k kikap a G870-től.
    Túlhúzva is kikap a játékok felében :( Igaz a másik felében behozza a hátrányát, vagy el is húz a g870-től.

Cserébe az Athlon sokkal jobban teljesít videókódolásban, tömörítésben, böngészésben.

Fogyasztásban alapórajelen és túlhúzva is kikap (idlet leszámítva) :( Túlhúzva már 35-40%-kal többet eszik játékban és flash alatt böngészésben.

A teszt két részre van osztva. Alap és húzott órajel. Teljesen szimmetrikus a felépítés, egy-egy oldalt lépegetve az alap (3. oldaltól) és húzott tesztben (13. oldaltól) jól összehasonlítható, hogy mennyit sikerül az Athlon-nak fejlődnie a túlhúzással a Pentiumhoz képest.

Nem annyira egyértelmű a helyzet a választásnál:( Én például játékra és általános dolgokra használom a gépet (alig tömörítek, vagy kódolok videót, ahol mondjuk az Athlon lenne a jobb).

Az Athlon tuning potenciálja sokkal jobb, de nyilván nem irodai alkalmazások miatt húznám, hanem játékok miatt. És nyilván nem tömörítés és videókódolás miatt cserélek gépet (hiába jobb ott az Athlon)
    Húzva sokkal többet zabál a 750k és még húzva sem tudja megverni egyértelműen a pentiumot játékokban. Bár ahol megveri, ott jócskán. Remélem i*on-osok is letesztelik hamarosan a 750k-t.

Új hozzászólás Aktív témák