Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stratova

veterán

válasz Vartanus #16556 üzenetére

+1 az optimizmusra :)

Adós voltam kollégám beszámolójával a laptrióról (mindegyikben A10-5800K dolgozik/dolgozott [Gigát váltotta MSI, Arsrock szülői gép]).

Továbbra is meg vagyok vele elégedve MSI A88XM Gaming-gel. De ez ugyebár kis mATX lap és a másik ami fantasztikus, az az USB. A Gigabyte F2A85X-UP4 azon is reszelhetne. Az MSI oldalán írják, hogy gyakoribb a poll rate-je.
    Én ezt úgy értelmeztem, hogy kevesebb nagy helyett, több kis adatszeletet próbál mozgatni és ezzel egy kicsit gyorsabbnak érződik. USB 2.0-án Canon fényképezőgépről a másolás jelentősen gyorsabb.
    Az MSI pedig tényleg árnyékolt, mert ha nagyon közel hajolok a laphoz, akkor ugyan azt a cicergést (azonos a mintája) hallani mint a Gigabyte , csak jóval halkabban és ebből én semmit nem hallok átjönni a fülesbe (Sennheiser 555).
    Egy szó mint száz, az MSI lap hűvös. Semmije nem melegszik úgy, hogy egy vízhűtés van a procin és minden más termelődő hőt egy nagyon leszabályozott Noctua házszellőztető lehel el róla.
    A déli híd langyos, még nem is kézmeleg. A tápáramkörök szép kis sárkányos bordái pedig konkrétan hidegnek tűntek, ahogy hozzáértem.
    Azt hozzá kell tennem, hogy most a 2400-as RAM-ok 1600-on mennek. Egyszer majd tuningolunk. A Gigában volt profil, ott 2133-on pörgött. (Nem vagyok meggyőződve, hogy nem menne így az MSI-ben is. Ha én manuálisan állítottam 2133-ra, akkor azt két azonnali reboottal és előző állásba történő visszaállással jutalmazta)
    → I. A Giga profilja stabilabb.
    → II. Az MSI-n biztos jól írták meg a restore-t. :-P

Asrock-FM2-A85X-ITX-szel sincs vele semmi gond. Két 1600-as RAM van benne, 4 GB. Megfelelően teszi a dolgát.
    Egy hajszálnyit melegebbnek érzem mint a Giga volt, de lehet azért, mert azon a vízhűtés miatt nem tud átmelegedni a proci környéke, míg az Asrockra egy Gemini II M4 került, eléggé leszabályozva.
    A hang az Asrocknál az egyszerűsége miatt lehet sokkal jobb mint a Giga UP4-en volt. Kevesebb áramkör kevesebb zaj.
    Az ITX-es lap valahogy "érzésre" egy hajszálnyit lassabbnak _tűnt_ nekem. Ebbe bele illik számolni, hogy mind az UP4, mind az MSI egy minden hájjal megkent tuningra is alkalmas "szörny", míg a kis Asrock fele annyi tápáramkörrel egy más célközönséghez tartozik.
    Az is lehet, hogy csak nem laktam be eléggé azt a rendszert.

Gigánál pedig egy egyszerű görgetés a böngészőben masszív nyekergéssel lett jutalmazva a hangkimeneten. Nem lehetett zenét hallgatni böngészés közben. Az elején még próbáltam belenyugodni, hogy ez ilyen, de a végül visszavittem a lapot s levásároltam az árát.
    Szerintem az én lapom nem csak a sima cicergő VRM-es hibát tartalmazta, hanem itt valami még rásegíthetett. A vízhűtés ugye kvázi hangtalan és hallottam ciceregni a lapot, a szoba másik felében is.

Gigabyte vs. Asrock vs. MSI hang terén:

Amikor Turtle Beach chipes Videologic Sonic Fury hangkártyáról váltottam Gigabyte alaplapi integráltra, mellbevágó volt a silányulás...

Az Asrock ITX-nek én nem hallottam zavaró hangját. A lapról nem tudok mit mondani; a Gemini azért adott hangot, a szélzajon már nem jött át a cicergés.
    Itt is figyeltem a böngészőben scrollokáskor, nem hallottam különösebben semmi zavarót.

Azt azért tegyük hozzá hogy az előszobában a hűtő hangja ágyúlövés az MSI hangjához képest...
    Szóval nem egyenlő esélyekkel indul a vizes MSI és az Asrock+Gemini. De a fülesben én nem hallható cicergés. Talán nagy hangerőknél volt zúgás, de nem mondanám zavarónak.

Az MSI egy nagyon jó pozitív csalódás, egy kellő minőségű iparos munka a hangkeltő rajta, de ha komolyabb hangot akar akkor úgyis beszerez majd diszkrét hangkártyát.
    Nem cicereg, nekem ez volt a lényeg. De ha rákötsz egy analóg erősítőt és feltekered, akkor azért ott, ott lesz a zaj. Sokat számít, hogy földelve van-e...

Új hozzászólás Aktív témák