- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Milyen házat vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Projektor topic
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Vartanus #16556 üzenetére
+1 az optimizmusra
Adós voltam kollégám beszámolójával a laptrióról (mindegyikben A10-5800K dolgozik/dolgozott [Gigát váltotta MSI, Arsrock szülői gép]).
Továbbra is meg vagyok vele elégedve MSI A88XM Gaming-gel. De ez ugyebár kis mATX lap és a másik ami fantasztikus, az az USB. A Gigabyte F2A85X-UP4 azon is reszelhetne. Az MSI oldalán írják, hogy gyakoribb a poll rate-je.
Én ezt úgy értelmeztem, hogy kevesebb nagy helyett, több kis adatszeletet próbál mozgatni és ezzel egy kicsit gyorsabbnak érződik. USB 2.0-án Canon fényképezőgépről a másolás jelentősen gyorsabb.
Az MSI pedig tényleg árnyékolt, mert ha nagyon közel hajolok a laphoz, akkor ugyan azt a cicergést (azonos a mintája) hallani mint a Gigabyte , csak jóval halkabban és ebből én semmit nem hallok átjönni a fülesbe (Sennheiser 555).
Egy szó mint száz, az MSI lap hűvös. Semmije nem melegszik úgy, hogy egy vízhűtés van a procin és minden más termelődő hőt egy nagyon leszabályozott Noctua házszellőztető lehel el róla.
A déli híd langyos, még nem is kézmeleg. A tápáramkörök szép kis sárkányos bordái pedig konkrétan hidegnek tűntek, ahogy hozzáértem.
Azt hozzá kell tennem, hogy most a 2400-as RAM-ok 1600-on mennek. Egyszer majd tuningolunk. A Gigában volt profil, ott 2133-on pörgött. (Nem vagyok meggyőződve, hogy nem menne így az MSI-ben is. Ha én manuálisan állítottam 2133-ra, akkor azt két azonnali reboottal és előző állásba történő visszaállással jutalmazta)
→ I. A Giga profilja stabilabb.
→ II. Az MSI-n biztos jól írták meg a restore-t. :-PAsrock-FM2-A85X-ITX-szel sincs vele semmi gond. Két 1600-as RAM van benne, 4 GB. Megfelelően teszi a dolgát.
Egy hajszálnyit melegebbnek érzem mint a Giga volt, de lehet azért, mert azon a vízhűtés miatt nem tud átmelegedni a proci környéke, míg az Asrockra egy Gemini II M4 került, eléggé leszabályozva.
A hang az Asrocknál az egyszerűsége miatt lehet sokkal jobb mint a Giga UP4-en volt. Kevesebb áramkör kevesebb zaj.
Az ITX-es lap valahogy "érzésre" egy hajszálnyit lassabbnak _tűnt_ nekem. Ebbe bele illik számolni, hogy mind az UP4, mind az MSI egy minden hájjal megkent tuningra is alkalmas "szörny", míg a kis Asrock fele annyi tápáramkörrel egy más célközönséghez tartozik.
Az is lehet, hogy csak nem laktam be eléggé azt a rendszert.Gigánál pedig egy egyszerű görgetés a böngészőben masszív nyekergéssel lett jutalmazva a hangkimeneten. Nem lehetett zenét hallgatni böngészés közben. Az elején még próbáltam belenyugodni, hogy ez ilyen, de a végül visszavittem a lapot s levásároltam az árát.
Szerintem az én lapom nem csak a sima cicergő VRM-es hibát tartalmazta, hanem itt valami még rásegíthetett. A vízhűtés ugye kvázi hangtalan és hallottam ciceregni a lapot, a szoba másik felében is.Gigabyte vs. Asrock vs. MSI hang terén:
Amikor Turtle Beach chipes Videologic Sonic Fury hangkártyáról váltottam Gigabyte alaplapi integráltra, mellbevágó volt a silányulás...
Az Asrock ITX-nek én nem hallottam zavaró hangját. A lapról nem tudok mit mondani; a Gemini azért adott hangot, a szélzajon már nem jött át a cicergés.
Itt is figyeltem a böngészőben scrollokáskor, nem hallottam különösebben semmi zavarót.Azt azért tegyük hozzá hogy az előszobában a hűtő hangja ágyúlövés az MSI hangjához képest...
Szóval nem egyenlő esélyekkel indul a vizes MSI és az Asrock+Gemini. De a fülesben én nem hallható cicergés. Talán nagy hangerőknél volt zúgás, de nem mondanám zavarónak.Az MSI egy nagyon jó pozitív csalódás, egy kellő minőségű iparos munka a hangkeltő rajta, de ha komolyabb hangot akar akkor úgyis beszerez majd diszkrét hangkártyát.
Nem cicereg, nekem ez volt a lényeg. De ha rákötsz egy analóg erősítőt és feltekered, akkor azért ott, ott lesz a zaj. Sokat számít, hogy földelve van-e...
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Hálózati / IP kamera
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Posta, csomagküldés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Házi hangfal építés
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest