Új hozzászólás Aktív témák

• t_laci

csendes tag

Sziasztok,
    egy kis tapasztalatot osztanék meg.
    egy hete pakoltam össze én is a kis gépemet, ami egy 5800k, egy asrock m-itx lap és 8gb Corsair XMS3 2000MhzCL9 + a sallang. A gép egy ssd-vel nagyon jó kis pörgős méregzsák. Teszteket nem futtatok, nem azért vettem. A játékok, amiket próbálgattam, időnként elég komolyan belaggoltak. Pl a DIRT2 is ment fél percig tökéletesen 40-50 Fps között, aztán hirtelen leesett 15-re, majd megint vissza. Nem tudtam mi a franc lehet, a ramokra tippeltem, melyeket egy kicsit sikerült is tuningolni. Akkor sem lett jobb. Újratelepítettem mindent, de nem változott. Aztán rájöttem, hogy játék közben a proci nincs eléggé terhelve, ezért leveszi magát egy pár pillanatra 1400Mhz-re (ekkor beszaggat a játék), majd vissza. Létezik valami program, amivel fixálni lehet az APU frekvenciáját tetszőleges ideig?
    Ami a fogyasztást illeti, a fenti konfig egy be-quiet efficient power 400 társaságában egy prodigyben lakik, így konnektorban mérve idle 26-28W, terhelve nem néztem.
    Egyenlőre gyári hűtővel hajtom, nem volt időm keresgetni, hogy melyik megy rá, de tervben van valami halk hűtő beszerzése. Ebben, ha van valami ötletetek, azt szívesen veszem.

üdv.:
    T. Laci

Új hozzászólás Aktív témák