- Amazon Kindle
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
t_laci
csendes tag
válasz
Dani_kp #6058 üzenetére
én is az asrockra szavazok.
nekem volt az említett a75m-itx is és most az a85x-itx teljesít szolgálatot. füst nem jött ki az a75-ös lapból sem, mondjuk egy jól szellőző házban volt. Bár nem nagyon játszottam, csak teszt jelleggel, az a75 lapnál tapasztalható megmagyarázhatatlan röccenések, fps esések teljesen megszűntek a csere után. -
t_laci
csendes tag
válasz
atti_2010 #1187 üzenetére
Nagyon hálás vagyok, hogy próbálsz segíteni, sajnos ez nem jött be. Most a max 3,8GHz, de ugyanúgy beesik néha 1,4-re. Az érdekes az az, hogy ha hagyom a játék menüjét ablakban, akkor is leveszi 1,4-re, és az fps is leesik 20 alá (a fraps ott is mutatja). Ezért gondolom, hogy nem hogy nem lépi túl a tdp keretet, hanem el sem éri az ingerküszöböt, hogy magasabbra kapcsoljon.Szerintem a bios-t frissítem majd este, hátha jó lesz.
Köszi -
t_laci
csendes tag
válasz
atti_2010 #1181 üzenetére
ablakban futtattam a dirt2-t, így közben láttam az asrock saját progijával. Ezt megtettem most is, és csináltam egy-egy képernyőmentést is, de nem fontos annyira, hogy feltoljam ide. Amikor normálisan fut, akkor 4GHz-en megy 46fps, amikor meg szaggat (csak egy pár másodpercig), akkor 1,4GHz 19fps. Mindezt 55 fokos hőmérséklet mellett.
-
t_laci
csendes tag
válasz
atti_2010 #1179 üzenetére
félre ne érts, nem akarom én lehúzni a procit, és pláne nem akarom senki kedvét elvenni tőle. Számomra tökéletes választás, és maximálisan elégedett vagyok. Valószínűleg én szúrok el valamit, de ahogy mondtad, lehet, hogy bios bug. Majd kitapasztalom...
most néztem, van tegnapi dátummal friss bios a laphoz, lehet hogy meg is oldja -
t_laci
csendes tag
válasz
BlueAthlon #1141 üzenetére
fhu hát az elég gáz, ha ennyit kell trükközni, hogy zavartalanul tudjak játszani. Tudom tudom, vettem volna inkább mást, de ahogy olvasgattam a teszteket, úgy gondoltam, hogy ez a cucc pont nekem van kitalálva: pörgős gép, minden egyben, kis fogyasztás töltögetéshez, és alkalmi játék. Tekintve, hogy az elmúlt 1,5 évben egy 6 éves prescott magos laptoppal is elvoltam, nem igénylem a nagy grafikai teljesítményt, kinőttem már belőle, csak még az újdonság varázsa dominál.
Amúgy próbáltam (#1120) El Kebir kolléga javaslatára a ccc-ben állítani a min frekvenciát, de nem javult a helyzet. Majd még trükközgetek vele.(#1129) ShellKretor - köszönöm a hűtő tippet, megnézem ezeket. Annyi kérdésem lenne még ezekkel kapcsolatban, hogy ha jól láttam az én lapomon (asrock fm2a75m-itx) a froci foglalat 90°-kal el van forgatva a szokásoshoz képest. Így is jó a hűtők hatásfoka, vagy lehet azokat is forgatni?
köszönöm
-
t_laci
csendes tag
válasz
BlueAthlon #1118 üzenetére
Azt hiszem félreértettél. Az összes energiatakarékossági funkció be van kapcsolva, és ezért veszi vissza az órajelet, mivel nincs eléggé megterhelve a proci. Lehet, hogy ez tök egyértelmű, de mire én rájöttem, azt hittem hülyét kapok. Axtu-val belőttem fix 3,8-ra, így semmi lag nem volt, de azt meg nem lehet visszaállítani a játék végeztével. A memória 2133-on megy stabilan, 2400-on már el sem indul (legalább is nem volt időm kikeresni a megfelelő időzítéseket, ahol stabil).
Tehát igazándiból az lenne a jó, ha lehetne profilozni megfelelően, hogy ha csak netezek rajta, akkor ne pörögjön feleslegesen, viszont ha kell a kraft, akkor egy kattintásra durrantson oda és ne ő döntse el, hogy mennyire. Nem akarom én szénné tuningolni, csak ki akarom aknázni a benne rejlő lehetőségeket.köszi
-
t_laci
csendes tag
Sziasztok,
egy kis tapasztalatot osztanék meg.
egy hete pakoltam össze én is a kis gépemet, ami egy 5800k, egy asrock m-itx lap és 8gb Corsair XMS3 2000MhzCL9 + a sallang. A gép egy ssd-vel nagyon jó kis pörgős méregzsák. Teszteket nem futtatok, nem azért vettem. A játékok, amiket próbálgattam, időnként elég komolyan belaggoltak. Pl a DIRT2 is ment fél percig tökéletesen 40-50 Fps között, aztán hirtelen leesett 15-re, majd megint vissza. Nem tudtam mi a franc lehet, a ramokra tippeltem, melyeket egy kicsit sikerült is tuningolni. Akkor sem lett jobb. Újratelepítettem mindent, de nem változott. Aztán rájöttem, hogy játék közben a proci nincs eléggé terhelve, ezért leveszi magát egy pár pillanatra 1400Mhz-re (ekkor beszaggat a játék), majd vissza. Létezik valami program, amivel fixálni lehet az APU frekvenciáját tetszőleges ideig?
Ami a fogyasztást illeti, a fenti konfig egy be-quiet efficient power 400 társaságában egy prodigyben lakik, így konnektorban mérve idle 26-28W, terhelve nem néztem.
Egyenlőre gyári hűtővel hajtom, nem volt időm keresgetni, hogy melyik megy rá, de tervben van valami halk hűtő beszerzése. Ebben, ha van valami ötletetek, azt szívesen veszem.üdv.:
T. Laci
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest