Hirdetés
- CES 2026: új Ryzenekkel viszi be az AI-t az autóiparba az AMD
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gus-T.
tag
Sziasztok.
az alábbi kérdésemet a "milyen gépet vegyek" -ben is feltettem, kaptam is rá javaslatot, de itt is szeretném megkérdezni, hogy milyen platformra érdemes most beruházni kb 2-3évre..
Szeretnék segítséget kérni 3D modellezés ill. renderelés-ben is jártas emberkétől is, az új gépem összerakásánál. már ott elakadtam hogy milyen chipset milyen foglalattal... szarráolvastam magam, de inkább kérdezek:
ez a cserélendő gépem:
- Asus Sabertooth P67 rev3
- i7 -2600k 3.4GHz
- 4x4 GB Corsair vengeance ddr3
- samsung ssd 830 256GB
- EVGA GTX 580 3GBram
- Corsair TX 850 táp
- Win 7 prof 64bitAz alap szitu hogy a meglévő gépemet átadom komplett a munkatársamnak,
aki főleg Adobe, corel, rip szoftver-eket használ... Képszerk, négyformátumú nyomtatás stb..-így nekem kellene egy relatíve jóval erősebb... ráadás gyorsulást szertnék elérni Cinema 4D -ben,
mivel mostanában rászoktattak a megrendelők
és itt kéne a rendergyorsítás!!!DE nem szeretnék Firepro vagy Quadro tesla ... ordaskártyákat...
Beérném egy EVGA v. Palit 980ti 6GB-vel is
hátha játszanék is... (~200-240e tudom...) de viszonylag tele van CUDA-kal
Tehát:
erre használnám: - munkára, PS, Corel, Cinema 4D - renderelésre - Néha játékraezekre lenne szükségem: - alaplap, proci, vga, memoar, ssd v. m2 ?, táp
preferált, eddig bejött :
- ASUS (Sabertooth) alaplap,
- i7 de melyik?
- EVGA vga-k, az elmúlt 4 vgam EVGA-volt és hibátlanok voltak...
- Ram: 16 v. 32 ? platformfüggő gondolom... és a késleltetés mizériákat én már nem is értem bocsi...
ITT az egyik nagy kérdésem: számít e a DDR4 renderelésnél, ha igen akkor kb hogy viszonyul..?ennyim lenne rá kb.: - 4-500e... attól függ éri-e?
- pl a ddr4-ben nem vagyok biztos hogy most még érné nekem, de meggyőzhető vagyok és érvekkel..A fő kérdés hogy mi számít jobban:
-4 mag vs 6mag (a 8magr valsz nem lesz pénzem..)
- i7, DE? - Sandy Bridge (v. E), Ivy Bridge (v. E), Haswell, Haswell Refresh / Devil's Canyon, skylake?
-DDR3 vs DDR4Nagyon köszönöm előre is, főleg ha rendereléssel kapcsolatban is tudtok pro-kontra javasolni konfigot.
Bocs hogy hosszú, és egy picit kétségbeesett, de még pénteken meg kellene vennem a gépet hogy jövő héten tudjak vele dolgozni.
Ezer hála ha tudtok egy kis iránymutatást adni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és itt kéne a rendergyorsítás!!!