Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SzK50

csendes tag

válasz AKG #6867 üzenetére

Szerintem én rájöttem, mi az a konyhapulton található 2 citromsárga négyzet. Az ablakon bejövő fény! Igazam van? Ha igen, akkor az sok mindent megmagyaráz. Vray kamerát használsz? Exposure, White balance nem jó, ha Vray 2x-et használsz, Gamma 2,2, Linear Workflow On. Vray 3-nál kicsit más, de hasonló. De le lehet menni Gammával 1,7-ig is, nem ördögtől való az sem. ISO 100. Ez is lehet egy megoldás, a lényeg, hogy az ablaktól távolodva csökkenjen a fényerő, az a három belógó lámpatest nem okoz ekkora világosságot. A kép nekem azt sugallja, hogy itt betörés volt, és kifosztották a konyhát meg a kisszobát, minden nyitva maradt, csak a műbanánt és a koktélparadicsomot hagyták ott. Na meg a kanapét, de azt nem is csodálom. Zavaró a kék tükröződés a jobb oldali mennyezeti lámpán, a grillezőtől balra az a valami materialban nem igazán sikerült. A rendőrös viccből tudjuk, hogy a hűtőszekrényben mindig ég a villany. Vagy a betörők kihúzták, az is lehet. A kompozíció "leesik", túl sok a mennyezet, a bal oldal üres. Én nem tartom túl sötétnek, a túlexponált, beégett területek jobban zavarnak. Amúgy a konyhapult tök szép, de én biztos nekimennék az előugró tálaló polcnak így ebben a formában, és a mosogatót se tudnám így használni, szoknom kéne a csapot nagyon sokáig. Kiinduló pontnak viszont tényleg nem rossz. A többit snots már leírta.

Új hozzászólás Aktív témák