Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lcp

csendes tag

válasz Menthirist #5301 üzenetére

itt megint nem arról van szó hogy szükség van-e rá :) volt két v5700 nálam amit leteszteltem. Ez vicces, hogy vga csak addig végzi a megjelenítést, amíg az ember modellez, jelenetet beállít, stb... :)) Pont erről van szó, ezek a hosszan tartó munkafolyamatok, a modellezéstől a renderkész beállításig szinte mindent a vga végez hiszen a viewportban dolgozol, és ez alatt az idő alatt tud az embernek kihullani a haja. Én örülök, hogy a mayában ilyen jó, sajna maxban nem, ezért keresem a legjobb megoldást ill, hogy a vga-án belül min múlik egy maxos viewprotban a teljesítmény.

Maya ugye opengl megjelenítést alkalmaz míg az maxnál használhatatlan a nagyobb jeleneteknél (directx megjelenítés a működőképes). Eddig egy gtx 285-ös Nvidiát és egy Firepro V5700-ast sikerült kipróbálni. Egyértelmű fölénye egyiknek sincs a másik felett, a V5700 at éreztem egy kicsit jobbnak a nagy jelenetek kezelésnél. Végignéztem a kártyák adatait, hogy mik a különbségek, hogy mi lehet az ami legfőképp befolyásolja a dolgokat. Ebből próbálok tippelgetni, hogy egy árkategórián belül melyik a jobb. Még az ATI HD 5870-est nézegetem, jó lenne kipróbálni, hogy azzal van-e különbség.

HD 4-5-ös szériára gondolsz?

Egy nagyobb sok objectből álló több millás jelenetnél már sajna a max elkezdi játszani azt, hogy kell neki jó pár másodperc mire elkezd mozogni miután már te nyomva tartod a scrollgombot és csak azután kezd el mondjuk 20 fps-el mozogni. Persze ahogy dagad egy jelenet ez a "holt"idő kezd hosszabb lenni és az fps lefelé menni.

Lényeg ami lényeg nem a Quadro FX 5800-asokról ill Firepro v8750-esekről beszélünk hanem a 100e körüli kártyákról, ill hogy milyen paramétereket kell nézni ha az ember 3ds appokhoz (nekem kifejezetten maxhoz) használná.

Új hozzászólás Aktív témák