Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kezdoboy

csendes tag

válasz Bici #4231 üzenetére

hali

Na ettől fel voltam én is dobva. Rángattam a vertexeket és az envelope-okat, mint Pali bácsi a feleségét, de 3 nap múlva se akart megoldódni a gond.
    Na, de megpróbálom mára összeszedett tutorjaim közül számodra a legjobbat kiválasztani.
    Alapban egy alak, amit terveztél 2 lábú és 2 karú, alapalak. De jól hangzik. A legfontosabb a tervezésekben, hogy minden alakon lévő leágazások, kinyúlások, mint a kéz fej, vagy láb, az mindenképpen a tervezés során legyen minél távolabb a szomszédos testrésztől, hiszen csak így lehet hozzáférni a pontjaihoz. Tehát a lábak kissé terpeszben, ha szükséges, a karok 45 fokban lefelé, vagy két oldalt. A váll és a felkar tövénél a polykat, de minden forgó-mozgó testrészen sűrűbbre kell tervezni, hiszen itt hajlatok lesznek és azok a kevés poly-szám miatt sarkosak lesznek.
    Alakod áll. Poly a hajlatokban készen van. Biped ráhúzása, méretezése, igazítása készen van. Physique rá. Mivel szinte kizárt, hogy ennél rögtön passzoljon minden, ezért az envelope-ot kézzel kell beállítani. Első menetben a fej envelope-ot állítsuk rigid-re (nem deformálódik), hacsak nem egy rendetlen anyós akarja hősünk fejét egy kivilágítatlan sodrófával megmasszírozni, amitől persze az alak feje lapossá válhat. Ehhez persze rárakhatnánk egy lapáttal e deformációt is, amitől a physique feletti veremben egészen laposra is összepréselhetjük az adott pillanatban.
    Nálad a gond úgy vélem, hogy a hónaljnál van. Képzeld el a szét tárt karokat. Van a váll és a felkar találkozása. Beállítva az envelope, de úgy kell a parent és child-el játszani (hossz), hogy a vállat fedje mindkettő és kicsit átnyúljon a másik hatósugarába. Mert ha van rajta egy ruha akkor ne törjön, hanem az húzódjon ha valamelyik elmozdul egymáshoz képest.
    A skin valóban sokkal látványosabb alapban, de sajnos jóval kevesebb beállítása van, de azt ugyan lehet utólag színezni, mint áthatás, de a physique-enk vannak egyéb, beállításai is (bulge...).
    A manusodnak tehát be van állítva az envelopja, de most, hogy a hónaljnál valóban törjön a kar leengedésénél, ezért ott az envelope körív hónalj alatti pontját húzzuk annyira feljebb, hogy pont találkozzon az ezután beállítandó váll aljával.
    A comb szintén kis gondot jelent, de itt is a fütty és a comb medence vonalán futó combtörés legyen az éle. Itt nem mehet át egyik a másikába csak kicsit, annyira, hogy a lábfelemelésnél éppen húzza meg a szomszédis bipedelem szélét.
    Ilyenkor érdemes megmozdítani ideiglenesen a lábat, mintha felemelné a magasba és rögtön látni, ahol állítani kell.
    ha gondod van szólj
    hali
    há me most ráértem és nem kell öntözni a cserepes vray-vel renderelt virágokat, mé, mé

Új hozzászólás Aktív témák