Hirdetés
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
30z.Samu #119349 üzenetére
Azt a 60fps-t én nagyon nem várnám amúgy, series s alapú hardveren az még fullHD-n is csak erős grafikai kompromisszumokkal fog menni. Quality módban meg kb sehogy. Series X is úgy tudja csak a 60 fps-t (amúgy szerintem ezzel is csal), hogy folyamatosan játszik a felbontással, folyamatos 4k-ban nem megy neki.
p
-
Redneck
nagyúr
válasz
icemad #119341 üzenetére
Masszívan PC az, egy kis konzolos körítéssel. Amint kényelmes módban akarod használni, hamar rájössz, hogy nem konzol. Aranyos kis gép, és jól van összerakva, de egy hét elég volt belőle.
Ez a Cloud nekem nagyon nem jött át. Kábeles neten nem próbáltam, úgy biztos jobb, de telefonon kontrollerrel mindig akadt, szemcsésedett, hiába a gigabites WLAN. Nem igazán élveztem.
Következő telefonomon is kipróbálom majd, mert nagyon szeretném hogy működjön, baromi jó lenne.Filléres Ipegával emulátorozok, plusz megy 1-2 natív droidos cím is, nekem ez most a handheld.
Szerk:
Vettem egy Razer Kishit is, de kipróbálás után elálltam tőle. Ha teleszkópos lett volna megtartom, mert az analóg gombák és a ravaszok jók voltak, de az a gumis, szalagkábeles összekötő megoldás gagyi. -
30z.Samu
félisten
válasz
parandroid #119345 üzenetére
Nekem ilyen problémám nincs a cloud-al, néha egy pillanatra bekockásodik, de utána szépen visszaáll és fasza a kép. Nyilván nem 4K, de teljesen jó.
-
parandroid
félisten
válasz
30z.Samu #119344 üzenetére
Az AI azért segghülye, mert nincs 'felhúzva'. Amúgy vannak gondok vele, de nem ilyen szinten, ha engeded versenyezni (úgy 5/8 szinttől). A cloud gamingről meg annyit, hogy a heti MS Rewards miatt el szoktam vele a heti feladatban lévő játékokat indítani, és botrányos a minőség. Szaggat, kockásodik a kép, akadozik, láthatóan butítva van a grafika. Szóval ez alapján nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Még akkor sem, ha a játék grafikailag tényleg nem az ígért/elvárt szintet hozza.
p
-
30z.Samu
félisten
Na, gondoltam most már én is megnézem az új Forzát, igaz csak felhőben, mert az Xbox-ot két hete eladtam. Kb három órát játszottam vele, az első fájó pont már az elején észlelhető volt, mégpedig hogy cloud-ban performance módban is 30 fps lock van. Ami azért fájó, mert a FH5 és sok más játék is simán megy 60-nal. Illetve ahogy negyven2 kollega írta, Series S profil van, tehát az X-nél lévő grafikai beállításoktól is érzékeny búcsút kellett venni. De mivel bárhova állítottam, 30 fps lock volt, így Visual-ra esett a választásom Ebből fakadóan a látványról nagyon nem is tudok mit mondani, mert nem a Series X teljesítményt kaptam meg. Annyi viszont látszott, hogy néhol tök jól néz ki a játék, néhol meg mintha PS2-es textúrát használtak volna. Pl néhol a fa 3D-s volt, néhol meg valami paca. Autók szintén, némelyik modell tök szépen ki van dolgozva, valamelyiknél a márka jelzés is el van csúszva. Érthetetlen...az irányítással nem voltam kibékülve, bár a 30fps sem volt éppen segítségemre, de egyszerűen nem tudtam szépen menni. Ez lehet az én bénaságom is, de csak azért tudtam versenyeket nyerni, mert az AI gondolom nincs felhúzva. És ha már AI...hát...segg hülye, nem lehet máshogy jellemezni. Megy a kis tempójában és az sem zavarja meg, ha esetleg bevág a pálya széléről egy másik autó, úgy belerongyol, mint a sz@r. Láttam olyat is, hogy több autó egymásba ment a féktávnál és kb "vonatoztak." Vicces volt és egyben szomorú is. A büntetés rendszer pedig hát csak van..vagy nem tudom hogy online jobban működik-e, mert azt nem próbáltam, de semmiért nem járt büntetés se Nekem, se az AI-nak. Ez lehet, hogy a "Karrier" előrehaladtával szigorúbb lesz, nem tudom. Összegezve biztos hogy benne volt a 30fps lock is, de nem élveztem a játékot. De ha ettől eltekintünk, akkor az AI-tól is távol kell maradni, mert kb mintha ott sem lennél, felöklelnek, letolnak, meg amit el tudsz képzelni. Rá lehet fogni a felhőre is, mert hogy magas az input lag, de ezt csak cáfolni tudom, jó pár játékkel játszottam már felhőben, szinte tökéletesen üzemel. Vezeték nélkül van egy kis input lag, de ha rákötöd a controller-t kábellel a géphez, ez is kiküszöbölhető.
-
parandroid
félisten
válasz
Zoltn #119342 üzenetére
Van Forza topik. Úgy rémlik, volt ilyen probléma, de már nem tudom, mi volt a megoldás. Bár úgy rémlik, az PC volt... Nekem amúgy megy xboxon is, meg PC-n is, bűr ez nem nagy segítség.
p
-
Zoltn
senior tag
Mondom itt a hetvege, kiprobalom a Forzat. Csak b@szik elindulni. Vki jart igy? A tolto kepernyo egyszer csak eltunik.
Lassan at lehetne nevezni a topikot xbox rol, gamepass ra. -
negyven2
veterán
válasz
Döglött Róka #119335 üzenetére
Igen Series X alapú a hardver, de a játékok Series S profilal futnak rajta (Series S-en pedig a One S profilban futnak a BC-s játékok). Gondolom ha majd valamikor kikerül a béta-ból akkor váltanak Series X profilra.
-
V.Stryker
nagyúr
Másnál is bugzik a Forza Motorsport?
A modern tour/sportra tervezve részen a Mapley Valley-t nem menti el, harmadszor akarja megcsináltatni. -
negyven2
veterán
válasz
consono #119333 üzenetére
Alapvetően a bírósági papírokból derült ki, és ezkéből következtetnek arra hogy jelenleg a Cloud Gaming kvázi "veszteségesen" üzemel az MS számára. Illetve nem hozta eddig az elvárt számokat. De az is igaz, hogy ez a kijelentés, még a GTA V/FIFA23 Cloud-ba kerülése elött volt. Viszont azért az elgondolkodtató, hogy még hivatalosan még mindig csak beta-ban van. A 2022-re igért dologból se lett semmi, miszerint a saját megvásárolt játékainkat is tudjuk majd játszani felhőből (meg a különálló csak Cloud-ot tartalmazó előfizetési modellből se).
Vagyis ezt nem úgy kell elképzelni mint a Family plant-t, hogy csak fogják és lelövik, de jelenleg nem is igazán van fejlesztés mögötte. Még mindig 1080p/60 a maximálisan kapott stream. És ugye csak Series S minőséget kapunk (ami még csal-csak jó lenne a 1080p felbontás miatt, de ugye a One-os játékok esetében ez azt jelenti, hogy One X patch nélkül futnak csak felhőből).
-
negyven2
veterán
válasz
l.skywalker #119326 üzenetére
Már most is 10-20 perc néha bejutni a Coud-ba, köszönhetően a GTA V/FIFA23-nak. Pluszban ott van, hogy elvileg az MS átértékeli a Cloud Gaming-et, mert igazából nem azt hozta mint vártak tőle.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
icemad #119323 üzenetére
Mi a negyedik?
Hát akkor itt vásárolgatnék, mert ha nem fekszik pár óra után akkor van refund.
Amúgy nagyjából három részre lehet már osztani a FromSoft játékait a témában, van egy lassabb, ma már könnyebbnek mondható, sok szempontból archaikus és nehézkes DeS, DS1 és DS2, jött a Bloodborne, ami sokat egyszerűsített és még többet gyorsított a játékmeneten, viszont mai napig etalon, a DS3 be- és visszahozott pár fontos elemet, aztán az Elden Ringgel elérkezett a sandbox korszak, ahol tényleg azt csinálsz, amit akarsz és agyag köcsögöket dobálva meg fáklya tüzét fújkálva is le tudsz nyomni bárkit (kipróbáltam).
Rengeteg a segítség amúgy online, aktívnak mondható az összes topikjuk itt PH-n is, szóval elveszni nem igazán lehet egyikben sem, mellélőni meg csak a Dark Souls 2-vel lehet, az egy kalap szar. -
30z.Samu
félisten
válasz
l.skywalker #119326 üzenetére
Lehet most pont emiatt nincs, mer pakolják be a címeket.
-
30z.Samu
félisten
Másnál sem megy az online rész? Én be akartam jelentkezni a cloud-ba, de nem enged.
-
válasz
koncsik #119320 üzenetére
Igen ott ragadtam le én is 😀
Phantom libertyvel végzek még egyszer nekiveselkedek és megpróbalom párszor bár sok értelmét nem latom mert ha túl is jutok rajta az első boss biztos kifog rajtam ha már egy ilyen alapellenfelen is alig tudok túljutni. Egyszerűen van akinek nem megy ez a stílus és ezt el kell fogadni. Én közéjük tartozom. Sajnálom mert egy csomó egyébként jó játek kimarad így nekem. -
icemad
nagyúr
válasz
Döglött Róka #119315 üzenetére
Melyik az a Ds1? Lehet, hogy én is megpróbálkoznék még a soulslike stílussal. A sekiro-ról hallottam már, bár az még nincs meg nekem.
-
válasz
Pontosan. Nekem a fromsoftware cuccok klasszisokkal nagyobb élményt adnak, mint pl. az ac sorozat.
-
gianni85
veterán
válasz
Döglött Róka #119317 üzenetére
Na meg nem kell minden harcba beleállni, szerintem ezt is nehéz belátni az új játékosoknak.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
beyruth82 #119316 üzenetére
A deathloop nem nehez, es meg kell benne halni hogy haladj szoval az nem jo pelda
Egy a tiktok, nem szabad visszarohanni idegbol ha meghalsz. Allj meg es gondold vegig mi tortent. Szerintem azert is tart a soulslikeokban az elhalalozas kb 5 masodpercig a you died felirattal egyutt, hogy felfogd mi tortent.
Nincs kudarc, csak felsiker
-
válasz
Igen, gondolom kitartás és türelem kell hozzá, aztán egyre könnyebben menne a többi. Viszont a kezdeti kitartás az ami nincs meg nálam. Max egy tucat elhalálozás utan feladom. Még a Crash bandicoot első részénél is elakadtam a vége felé. Képtelen vagyok tovább jutni az egyik pályán. Megprobáltam kb 15x, nem ment, feladtam pedig az nem is soulslike. Egy játék van ami szerintem nagyon nehéz és megis végigszenvedtem, addig csináltam amig sikerült. Ha kellett akkor 30x kezdtem újra ugyan azt a pályát, feladatot, részt. Ez a deathloop volt bár az se soulslike de szerintem kifejezetten nehéz játék. Igaz azt is 2x töröltem mérgemben mert nem ment de aztan fél óra múlva már töltöttem is le újra és nekiálltam ismét.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Bad Pritt #119122 üzenetére
Csak nem álltam meg.
Annyival árnyalnám és egészíteném ki a korábban írtakat, hogy ez az egyik legjobb NG+, amit soulslike-ban eddig tapasztaltam, nem tudtam eldenringesen legyalulni a térképet és nem is adott túl sok plusz hp-t és sebzést a játék az ellenfeleknek sem, pont jól be volt balanszolva végig.
Így back to back két végigjátszás során nagyon nyilvánvaló lett, hogy az utolsó chapter túlságosan el lett nyújtva még úgy is, hogy az opcionális bossokat skipeltem. Továbbra is tartom, hogy az utolsó három boss egyszerűen nem jó, ezer sebből vérzik mindhárom, de legalább van ellenszerük, sokkal gyorsabban meglett mindhárom, mint legelső alkalommal.
Sokkal agresszívebben játszottam az NG+-t és feltűnt, hogy amit néha felhoznak kritikaként a FromSofttal szemben, hogy pontatlan a collision és hit box a játékaikban az azért nem feltétlen hátrány mindig: ebben a játékban egy-két kivételtől eltekintve kivételesen jók a hitboxok, viszont ez azt jelenti, hogy sokszor beakadok egy boss és tereptárgyak közé és mivel P-nek a stagger képessége meglehetősen hitvány, ezért nem igazán tudtam kiszabadulni.
Amit nem sikerült megszokni a 60 óra végére sem ahogy a szintkülönbséget kezeli a játék: rengeteget használtam a puppet stringet, de amint pár lépcsőfoknyi eltérés van P meg a becélzott ellenfél között már nem találja el. Szerencsére más eszköznél nem volt ilyen probléma.Néhány tanács, ha valaki belevetné magát:
- Ne féljetek fegyvereket kipróbálni és fejlesztgetni, rengeteg nyersanyagot ad a játék.
- FromSoft játékokkal ellentétben itt a quality build (balanced) egyértelműen superior. Advance build még jobb, de ahhoz több fegyvert kell fejleszteni, szóval inkább NG+-ban érdemes összerakni.
- Utolsó soft capek (nagyjából): vitality 60, vigor 40, capacity 40, motivity - technique - advance 31-34.
- Egy végigjátszás során két robotkart lehet felhúzni maxra, puppet stringet érdemes sokat használni, remekül használható offenzív és defenzív módon is, illetve tömeget oszlatni.
- Netes forrásokkal ellentétben az endingek nem függnek össze olyan szigorúan a truth/lie válaszokkal, csak két endgame döntéssel.
- Ebben a játékban nincs alapból földre kerülés után egyből dodge megoldás, a P-Organ rising dodge node-ját kell unlockolni. Életmentő a stun lock elkerülése miatt.
- A P-Organ amúgy is a legfontosabb része a fejlesztésnek, anélkül szerintem a nehezebb bossok lehetetlenek.
- Bármennyiszer lehet respecelni.
- Malum District-ben található vendor a legjobb barátunk, végtelen készlete van dobálható cuccokból, a bossok 90%-át le lehet nyomni úgy, hogy egyszer sem nyomod meg az RB-t.
- Mellék feladatok rengeteg ergót adnak, érdemes megcsinálni őket.
- Végig lehet vinni a játékot parry nélkül, nem kell sekiróskodni.Szóval részemről ennyi volt a Lies of P. Fantasztikus 60 óra volt, abszolút felső polcos játék DS3, BB, Sekiro mellett. Persze, lehet erre azt mondani, hogy elég durván copy-paste az egész, de őszintén szólva másoknak még ez sem sikerült az elmúlt 10 évben, szóval örülni kell ennek is. Nagyon nem irigylem most a Lords of the Fallent meg a következő időszak soulslike próbálkozásait, nehéz lesz ehhez felnőni, illetve remélem sikeres lesz a játék, kifejezetten várom a folytatást (
).The Wonderful Wizard of Oz téma -
Elderath
addikt
válasz
Döglött Róka #119308 üzenetére
"egyik sem lesz system seller" Na itt tévedsz hatalmasat. Phil barátunk is ugyanígy látja, nem véletlen teljesít úgy az xbox konzol eladásokban ahogy.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
l.skywalker #119292 üzenetére
Valami dereng, annyira nem kovettem. Mindenesetre az egy rendesen elcseszett rajt volt, fallout 76 szintu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Futás, futópályák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 + Android 15, 512GB MicroSD + okositott OLED Atmosphere 3 hó garanciával
- Eladó Új Steam Deck 1TB, 3 év jótállásal
- Eladó lemezes Playstation 5 825GB
- PS3 Slim 4.92 HEN - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest