Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- MWC 2026: Könnyen megmarkoltuk a Lenovo Legion Tab ötödik generációját
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Aktív témák
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
Igen, ez az alaplapon. Tudom nem mai darab, csak csodálom hogy xp-n gond nélkül megy, itt meg nem is látja...
Ha leveszem a rackról az áramot, akkor megmerevedik minden pár másodpercre, majd mintha misem történt volna, minden megy tovább....aztán ha visszakapcsolom, akkor megint megmerevedik, hallom, ahogy a winyó felpörög... visszaéled a win7, de semmi változás... -
bmwk1200s
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Rendben, megnéztem, valóban összekevertem egy másik, energiagazdálkodási vagy mifene rövidítéssel, elnézést.

Ami feltűnt, ha már a biosban jártam, hogy a boot sorrendnél fel sem kínálja azt, hogy a mobilrackről induljon, nem tudom, ez lehet, hogy általános, látnék benne logikát...
A másik a merevlemezek, melyből a bios ezt látja:sp1634n ata
sata378 TX2plus D0Talán lehet jelentősége.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
En ezt a linket neztem,
Specifications: Southbridge
2 xUltraDMA 133/100/66/33
2 xSATA 3 Gb/s ports Support RAID 0,1,JBOD
Promise R20378 RAID controller
1 xUltraDMA 133/100/66/33
2 xSATA
Support RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, and Multiple RAIDMas:
Ha kikapcsolom a Rendszervisszaallitas-t a Feladatutemezoben mit kell meg letiltani, pl az utamezett Registry mentest, mert en ghost fajlokat keszitek a teljes rendszerrol esert mernem kikapcsolni. -
harley
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
az egyetlen problémám az lesz, hogy a driverek, programok, játékok futnak-e majd a win7 alatt is-e ugyanúgy, mint a vista alatt..
mert ugye a laptop driverei nem biztos hogy kompatibilis a w7-el!
pl. a wifi-re azt írta ki.
meg vannak régebbi játékaim, programok ami nem tudom, hogy kompatibilisek-e,amit szeretek és nem dobnám ki..
-
válasz
harley
üzenetére
Akkor nyugodtan próbáld ki, azt már tisztáztuk, hogy az Outlookkal nem lesz gond, Te meg írtad, hogy leellenőrizted, hogy alkalmas a W7 futtatására a hardverkörnyezet...
A W7 előnye a Vista-hoz képest, hogy lényegesen optimalizáltabban használja ki/gazdálkodik az erőforrásokat/erőforrásokkal, és nincs annyi kompatibilitási probléma pl XP-s progikkal... Persze még van számos dolog, de Vista-hoz képes ez a 2 legfontosabb...
bmwk1200s
Ok, nézd meg. (Reseten meg a reset gombot értettem, mivel ha kivágod az IDE vezérlőt a HDD-alól, akkor csontra fog fagyni, favágó módszer, de néha az kell. Nem is javaslom, hogy megtedd!!!) -
bmwk1200s
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Várj.. újraindítom és megnézem, lehet valamivel összekevertem.. előfordulhat nem?

-
harley
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nincs gondom vele, csak most úja kne tenni a rendszert, mert megsérült valami fájl.
az xp-vel sem volt gondom régen, de mégis áttértem vistára és nem bántam meg, mert azért jobb mint az xp volt!!
gondoltam, így van ez a win7-el is, nem?
meg az újdonság varázsa, fejlesztés.

-
válasz
Steelmanus
üzenetére
Azon a deszkán nincs AHCI üzemmód (nem mai darab), 2 IDE + 2 SATA port van rajta, plusz mivel XP-t is használ, az meg alapból nem kezeli az AHCI-t...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
bmwk1200s
Az adatlapodon szereplő deszka BIOS-ában van AHCI üzemmód? Mert letöltöttem a manualt és az szerint nincs, vagy nem is arról a deszkáról van szó?
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A reset alatt mit értesz pontosan? Tegyem újra a win7et?
Azért nem javaslod, mert utána nem tudnék bebootolni?Steelmanus: a biosban engedélyezve van az AHCI...
-
-
bmwk1200s
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
-
-
TRob1
veterán
Ha esetleg valaki belfut ilyen vagy hasonlóba (#43592) ami volt a problémám. Se nem Usb gond, se nem vírus... Kihúztam Hdmi-t a TV-ből, és megszűnt a gond.
Más már nem jutott eszembe hogy mit csináljak, de mondom volt olyan 1-2 hete, hogy akartam vmit nézni gépről tv-n, és nem volt meg a jel. Ok, nvidia beállít, meglett, aztán hirtelen mintha kihúztam volna, és újra vissza a kábelt, eltűnt a 2. megjelenítő, majd meglett. Onnantól minden ok, azóta (meg az előtt is) néztem már párszor sorozatot így, míg ugye el nem kezdte 2 napja a hülyeséget.Most már csak azt kell kijojóznom, hogy a minek tudható be a problem: Vidkari? Kábel? Tv? Driver?
Nagyjából ennyi, itt tartok most. De legalább a gép újra használható

-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Régi probléma ez, amihez a segítséget kérem, remélem az idő megoldotta végre ezt a problémát.
Mióta megjelent a win7, képtelen vagyok látni a rendszer alól a mobilrackbe használt vinyómat, ezért még mindig kell egy partición xp-nek is lenni, mert persze az gond nélkül kezeli.
Reménykedhetem, hogy sp1-el végre már működhet? Hogyan állíthatom be, hogy végre lássa a win7 a mobilrackes vinyót?
A hardverem a nevemre kattintva látható.
Köszönöm a segítséget! -
Athanáz9
aktív tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Esetem. Valaki 4Giga Memes notebookjára 32-es OEM Win7-et telepített. OEM - vagyis 1szer telepíthető- Bukott 40ezret? (vannak még jó eseteim.)

-
Воланд
titán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Nem a rendszer visszaállítás volt két óra, hanem valami frissítés utáni konfigurálás.
Eddigiek alapján valami warez cuccot tett fel, közben még frissíttette a rendszert is, de normál újraindítás és frissítések konfigurálása helyett csökkentett módban indította el a rendszert és ez kicsit érzékenyen érintette a w7-et.
-
válasz
harley
üzenetére
A levelek (berkező/kimenő/piszkozatok stb) egy PST kiterjesztésű fájlban vannak tárolva, elég ezt a fájlt elmenteni valahova, majd egy esetleges OS/Office telepítés után visszamásolni a helyére. [link]
Ha eddig nem volt gondod a Vista-val, elégedett vagy a teljesítményével stb stb, csak azért szvsz nem érdemes váltani, pláne ha legális módszerrel váltasz és az anyagi kiadással is jár.
-
kivulallo
tag
jááááááááháháááá

Emberek!!
Megcsináltam!!!!!!! Köszönöm az eddigi segítségeteket! A csökkentett módban a Várjon...-t hagytam pörögni (2óra volt) és ahogy elindult, azonnal rendszer visszaállitás és kéééész!!! 
Nem kifestő!
[ Módosította: #65675776 ]
-
harley
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
oké, én az officeban lévő outlook-ra gondoltam.
szóval akkor az menni fog win7-en is..

a leveles kérdésre nem tud valaki megoldást?
szóval a piszkozatokat és a beérkező leveleket szeretném lementeni valahogy...

egyébként sokkal jobb a win7 home mint a vista home?
érdemes lecserélni? -
csaabz
őstag
A Windows 7-re is igaz az, ami az XP-re, hogy csak a 64bites kezeli a 4GB vagy annál nagyobb RAM-ot?
-
fatal`
titán
válasz
Janika21
üzenetére
Aksi jó eséllyel kuka, enyém is így halt meg, pedig elég sűrűn le volt merítve. Bármennyire kíméled, attól még be fog dögleni idővel, nem véletlen csak 1 év gari jár rá.

Enyém 2,5 évig bírta.
(#43755) harley: Outlook express biztosan nincsen az Officeban, Office Outlook van, az meg kompatibilis a Win7-tel.
-
Sweet Lou 6
addikt
-
-
harley
őstag
üdv
lehet hogy áttérek a win7-re /home premium/ vistáról.
megnéztem a gépemet és a programokat, hogy kompatibilis-e vele.azt írja, hogy az outlook express nem fog menni win7-en.
ez tényleg így van??
100éve ezt használom, office 2007-ben van benne és nem szeretnék mást használni.
mit tudnék ilyenkor tenni?egyébként hogyan tudnám a levelezéseket és a piszkozatokat elmenteni,hogy később vissz tudjam tenni??

régebbi játékok, mint pl. a medal of honor elmegy a win7-en?
-
-
cigam
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
woland_y2k: Jelen. Igaz nem mindig.
Sk8erPeter: Tanár úr, jelentkezem!Döbbenet mennyi vámpír jár ide
-
Воланд
titán
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen a fájlok visszaállítására figyelni kell, ezért nincs semmi fontos nekem a c meghajtón, csak a rendszer, meg a programok. A többi meghajtón meg ki van kapcsolva, szóval ott nem tud bezavarni.
"Nálam pusztán a helyet foglalja feleslegesen"
Ma már ez nem szempont, szerintem. Ha merevlemezről beszélünk persze, nem pedig ssd-ről. 12K egy 1TB-os merevlemez, meg egyébként is szabályozható, hogy mennyit foglaljon le.
"Főleg kezdőknek kifejezetten javasolt a bekapcsolva tartása."
Jaja, átlagusernek ne mondjuk, hogy kapcsolja ki, mert majd jó lesz neki. Arról nem is beszélve, hogy magától még backupot sem fog csinálni semmiről. (Rendszergazda/hozzáértőbb illető: Lehet formázni a c-t? User: Lehet, persze. Kis idő múlva: User: Hol vannak a dokumentumai, képeim, xy játékoknak a mentése, stb...
) Na ezért nézek én át minden rendszermerevlemezt mielőtt bármit csinálnék rajta."plusz felesleges írási műveleteket végez alkalmanként"
24 óránként egyszer, vagy a gép bekapcsolásakor, meg némely program telepítésekor vagy fontosabb rendszerfrissítésnél. Inkább az alapértelmezett ütemezése az, ami érdekes.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
"Rendszer-visszaállítás: Ez az ami legjobban zavar, szvsz nincs értelme kikapcsolni, meg lehet nézni a topicot, hogy mennyi problémát meg lehetett volna oldani bekapcsolt rendszer-visszaállítással."
Ez az, aminek nagyjából soha nem vettem hasznát, pedig igen régóta nyúzok gépeket, különböző oprendszereket (nem véletlenül választottam ezt a pályát), DE legalább károm már volt belőle, amikor mégis megcsináltam a rendszer-visszaállítást, és ezzel búcsút inthettem néhány fontos fájlomnak is (jaja, visszaállítja a korábbi állapotokat...
).
Nálam pusztán a helyet foglalja feleslegesen (plusz felesleges írási műveleteket végez alkalmanként), ráadásul ha komolyabb gond van, soha nem lehetett megoldani rendszer-visszaállítással, egyszerűbb probléma esetén pedig mindig volt kéznél más megoldás (akár csökkentett mód, vagy ha az sem megy, a vinyó más rendszerrel való összekötése [persze ez nyilván nem mindenkinek áll rendelkezésére!], telepítő CD/DVD helyreállító konzolja, és még sok olyan eset, ami most nem jut eszembe
).
Nem tartom szükségesnek a rendszer-visszaállítást. DE félreértés ne essék, senkit nem célom lebeszélni a használatáról! Főleg kezdőknek kifejezetten javasolt a bekapcsolva tartása.
Csak mindeközben mindenki figyeljen oda a rendszeres adatmentésre is.
"Az indexelés határeset, legalább gyorsabban megtalálja a fájlokat."
SSD esetén igen komoly az elérési sebesség, így ez egyáltalán nem létszükséglet.(#43722) woland_y2k: "Defrag: Nincs ssd-m, mégis ki van kapcsolva. Semmi különbséget nem érzek a bekapcsolt és a kikapcsolt defrag között."
Jól is teszed, hogy kikapcsolod, hogy ne fusson a háttérben folyamatosan.
Mint a HDD topicban már kiveséztük (liksoft eléggé vágja a témát, mert az adatmentés a szakmája), a folyamatosan futó defrag NAGYON veszélyes lehet egy épp hibát kitaláló vinyó adatai tekintetében: [link].(SSD-nél meg nyilván az említett élettartam-szempontok játszanak szerepet ezentúl.)
(#43730) cigam: "Hamár defrag, nekem is lenne 1 kérdésem: Miér Szerda hajnali 1kor akar defragolni? Tegye fel a kezét akinek akkor be van kapcsolva a gépe?"
Tanár úr, jelentkezem!
-
Воланд
titán
válasz
scope2007
üzenetére
A marhaságot utólag szerkesztetted át, hogy idézőjelekbe legyen...
Na de apróságokon nem fogunk összeveszni, csak lehetőleg ne állíts olyat, amit én nem írtam. Még idézőjelekbe se!A többiről - ideértve a rendszer-visszaállítást is - meg már leírtam a véleményem, aki meg akarja érteni, az meg is érti. Számomra egyszerűbbnek tűnik pár kattintásból visszaállítani a rendszert egy esetleges összeomlás esetén (na nem mintha olyan sűrűn kellene használni, de megnyugtat a tudat, hogy ott van ha kell), mint újrahúzni az egészet (nekem lassan egy hét kellene ahhoz, hogy friss rendszer esetén mindent beállítsak, úgy ahogy már megszoktam). Örülök neki, hogy neked erre is van időd és gondolom nem ment semmilyen program a c meghajtóra és még véletlenül sincs ott semmilyen dokumentum, vagy kép.
"és nem is lesz"
Ez az amit se te, se más nem fog tudni megmondani előre, hogy mikor lehet szükség a rendszer-visszaállításra.
Fentebb írtam már, hogy nem az a probléma, hogy te kikapcsoltad, azt csinálsz amit akarsz. De olyan jól összeszedted azt az írást, akkor legalább annyit tegyél bele, hogy a rendszer-visszaállítás kikapcsolása nem javasolt.
-
scope2007
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
a "marhaság"ot nem véletlenül írtam úgy... konkrétan így nem írtad. de ez ott volt: "
"rendszer-visszaállításra minek is írnák frappánsat? sose volt rá szükségem és nem is lesz.
Ha meg összeomlik a rendszer [win7 esetében még nem fordult elő], van erőm venni a fáradságot és újrahúzom a rendszert. ennyi
písz -
Воланд
titán
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem bizony, nálam is köhögött a PH.
-
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem bizony.
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sztem ő a láblécre gondol ami neked is pl a "mindenki tudja...." nem?
-
kivulallo
tag
ami neked is alul megjelenik mindig a hozzászólásoknál... nem is idézet, inkább csak szöveg. a lenti dőlt betűs cucc
-
-
kivulallo
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
hogy lehet ilyen idézeteket csinálni, ami mindig ott megjelenik?
-
-
BogyóBP
addikt
Elő lehet akkor csalogatni a Windows XP teljesitményét windows 7 környezetben? játékokra gondolok.
-
válasz
Janika21
üzenetére
Amúgy miért itt tetted fel a kérdést? Nem igazán értem mi köze a W7-nek a problémához?

ITT vagy ITT lehetséges, hogy nagyobb sikerrel járnál...Mégis mióta van meg az a lapos és kb mennyit ment csak aksiról? Nem lehet, hogy tényleg kipurcant?

Ha hálózatról használod és az aksi feltöltődik, akkor is hálózatról fog menni a gép, azzal nem lehet elcseszni egy aksit. Nagyon régen tényleg voltak olyan laposok(de akár mobiltelókat is említhetnék), amikben még olyan aksik voltak, hogy ha rajtfelejtette valaki a töltőt, akkor annak annyi is lett. De ilyen lapossal utoljára az előző évezredben találkoztam és W98 vagy 2000 futott rajta...

Azt valóban kipróbálhatod, amit javasoltak, de ha tényleg öregebb az aksi és sokat is ment aksiról a masina, akkor lehet, hogy valóban leáldozott neki.
woland_y2k
Lehet, hogy csak szimplán selejtes volt, nem tudom. -
Janika21
tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
A laptopom (Asus F5V) egyik napról a másikra kiírta,hogy a benne lévő gyári aksi meghibásodott és javasolt a telepcsere. A töltési szint folyamatos 0%. Ha kikapcsolt állapotban töltöm ha bekapcsoltban. Most ott tartok,hogy kivettem az aksit és anélkül megy áramról.
Amit mondtak ismerősök az lehetett a hiba,hogy mindig úgy ment h aksi benne és közben töltöttem mindig be volt dugva.
Mit tegyek ? Most azt a tanácsot kaptam, hogy vegyem ki 1 hétig pihenjen az aksi és utána vissza teszem tölt. Ha nem akkor új aksi

Kérlek titeket segítsetek. Előre is köszönöm !
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
7 hónap? Azt, hogy csináltad?
(#43730) cigam: Jelen. Igaz nem mindig.
Ami durva, hogy a system restore ugye lefut 24 óránként. Na de mikor szeretne? 0:00-kor. Ez az alapértelmezett. Meg melette van az at startup, fél órás késleltetéssel, de 10 percet idle állapotban kell lennie a gépnek, ha jól értelmezem. Na nekem bekapcsolás után fél órával már nem nagyon szokott idle állapotba kerülni. -
cigam
titán
Hamár defrag, nekem is lenne 1 kérdésem: Miér Szerda hajnali 1kor akar defragolni? Tegye fel a kezét akinek akkor be van kapcsolva a gépe?
-
kivulallo
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
de már régen működött ez a "cucc". csak hülye voltam és frissítettem...

de mindegy. újra telepíteni nem nagyon akarom.... valami megoldás csak van!
az error kódról nem tudsz semmit mondani?pedig csak egy ártatlan windows update volt
.... -
válasz
kivulallo
üzenetére
Tehát F8-al előhozod a W7 menűjét, ott találod a csökkentett módot, meg a legutolsó helyes konfig lehetőséget is. Vagy már ez a menü sem jön elő?
Ha tényleg mindent megcsináltál, amit leírtál korábban és semmi sem használt, meg nem működött, akkor sajnos teljes újratelepítés lesz a dologból...UI: Az ilyen okosságokkal meg vigyázni, a legtöbb előfertőzött...
woland_y2k
Akkor ezt jól kidumáltuk...
Ja igen, Nálam (igaz napi sok órás használat mellett), 7 hónapot húzott ki egy OCZ, pedig minden rendesen volt beáűllítva neki. Most kíváncsi leszek, ez az új Vertex 3-as meddig húzza(igaz 560MB-vel ír/olvas), mert az ADATA-k (280Mb írnak/olvasnak), már másfél éve mennek gond nélkül...
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Sajnos az első generációs ADATA-tól, a legújabb OCZ-ig bezárólag"
Az nagyon jó.

Defrag: Értem én hogy mit írtál, pusztán arra próbáltam rámutatni, hogy már hdd esetén is tök fölösleges bekapcsolva hagyni, hát még ssd esetén.
Superfetch: Ezt is értem, tudom hogy mit csinál ez a szolgáltatás.
-
kivulallo
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hátő, de mit? Meghalt. Tudom, hogy konfigurálni kellett volna. De csökkentettben nem tudott. Amúgy meg amit nem írtam le az egy avast! telepítés volt, csak úgy ahogy itt nem szabad megemlíteni. de már mindegy...már úgy is kirúgnak

Már azzal is próbálkoztam de nem ment. -
válasz
kivulallo
üzenetére
"De mikor leállt, eszembe jutott egy dolog, amit nem írok mert szabályellenes. Szóval beindítottam csökkentett módban, és tudjátok: ha leálláskor konfigurál, akkor indulásnál is fog."
Talán meg is válaszoltad magadnak?
Ha be volt kapcsolva (nem kapcsoltad ki) a rendszervisszaállítás, akkor próbálkozhatsz egy "Legutolsó helyes konfigurációval"...
(ott találod, ahol a csökkentett módot) -
kivulallo
tag
Hahó emberek! Kérlek valaki válaszoljon ERRE
-
válasz
Воланд
üzenetére
Sajnos az első generációs ADATA-tól, a legújabb OCZ-ig bezárólag teljesen mindegy milyen SSD, egyik esetén kikapcsolja, másik esetben meg nem... Ellenőrizni kell, az a tuti...
"Defrag: Nincs ssd-m, mégis ki van kapcsolva. Semmi különbséget nem érzek a bekapcsolt és a kikapcsolt defrag között."
Ezt is írtam vaze...
Nem a sebességben lesz különbség, hanem az előregedését segíti elő egy SSD-nek a defrag, mind amellett, hogy teljesen felesleges is. Az SSD az első blokkot ugyanolyan sebességgel éri el/olvassa/írja, mint a legutolsót..."Superfetch..."
Na megpróbálom "falusiasan" leírni, de utoljára.
A superfetch azé' van, hogy összegyűjtse azokat a folyamatokat/progikat stb, amit a rendszer vagy a user gyakran használ, aztán ne zörögjön a HDD feje, mint a paraszt, azaz haraszt... 
Mivel az SSD-ben nincs mozgó kütyü, annak tök mindegy, honnan olvas, meg mennyire van vagy nincs széttöredezve valami, SSD-t ez nem érdekli, ergó nincs szükség előtöltésre. Az előtöltést kapcsold ki SSD esetén oszt' jó van...
UI: A Vista nem támogatja a TRIM-et, öreg hiba...
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jó tudni, de gondolom ez a régebbi ssd-knél áll fent. Vagy nem így van?
Defrag: Nincs ssd-m, mégis ki van kapcsolva. Semmi különbséget nem érzek a bekapcsolt és a kikapcsolt defrag között.
Superfetch: "A Superfetch-hez én szintén nem nyúlnék, nagyjából csak olvas és a RAM még
mindig gyorsabb, mint az SSD, igaz, hogy ír statisztikát magának, de hát ez
a legkevesebb. Mondom, azért annyira nincs ez kicentizve. Tudom, hogy a
fórumokon az übertuning a menő, de aki felnőtt fejjel gondolkodik, az
beláthatja, hogy ezek a rendszerek a legoptimálisabb teljesítményre vannak
hangolva gyári állapotban. A Vista pedig már az SSD-k használatát is szem
előtt tartva készült, tehát nem nagyon igényel extra beállításokat." [link]Ettől jobban én nem tudnám megfogalmazni.
-
válasz
Воланд
üzenetére
Ja, igen, valóban, ha SSD-re telepítesz W7-et, akkor kikapcsolja. Tapasztaltból mondom, hogy sajnos tényleg csak elvileg, nem minden SSD esetén teszi meg, ezért mindig ellenőrizni kell, hogy valóban ki-e van lőve a defrag.
scope2007
Hát pl hordozható gépek esetén nem célszerű kikapcsolni a hibernálást, segít az akku elöregedését kitolni...
(Én sem kapcsolom ki a laposon, hiába van benne SSD is)
-
Воланд
titán
válasz
scope2007
üzenetére
Mint írtam, a saját rendszereddel azt csinálsz amit akarsz, de jó lenne, ha egy átlagusernek, aki alapból tud érdekes dolgokat művelni, nem javaslod, hogy kapcsolja ki a rendszer-visszaállítást, mert az igen is egy fontos szolgáltatás. Örülök neki, hogy eddig még nem kellett használnod, nem érezted a hiányát, remélem nem is fogsz olyan problémával találkozni, amit csak az oldana meg, vagy gyorsabban meg lehetne oldani, mint anélkül.

"hibernáció? minek is ha ssdvel gyorsan betölt a rendszer?"
Hmm, talán azért, mert hibernáció esetén nem kell bezárni a futó alkalmazásokat és a következő bekapcsolásnál nem kell mindent újra elindítani. És itt nem a gyorsaságról van szó ssd esetén, hanem arról, hogy kényelmes tud ez is lenni.
A fórum meg nem kifestőkönyv.
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Valójában a töredezettségmentesítés, amit a legfontosabb és mindenképpen ajánlott kikapcsolni (a Windows 7/2008 R2 elvileg így is tesz, ha SSD-re telepítjük)" [link]
"vannak olyan beborulások, amiket nem fog megoldani a "sima" rendszervisszaállítás"
Sajnos tudom.
-
scope2007
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
tudom.. de hát ez az.. minek hibernálni a gépet ha kikapcsolod akkor úgy is gyorsan betölt

nem is írtam hogy befolyásolja a rendszerbetöltést
-
-
polonic
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Én továbbra is az nv-s usb driverre gondolok, ami alapból a rendszerben van, azt is nv csinálta. Frissíteni akkor nem tudsz?
Az meg, hogy csak a wmp12 alatt csinálja, az azért lehet, mert tud szinkronizálni médialejászókra is. Ha be van dugva valami tárhellyel rendelkező usb-s cucc, akkor nem tudja megkülönböztetni, hogy az mp3 lejátszó vagy csak egy mezei usb drive. -
scope2007
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
Már miért is ne lehetne ezeket kikapcsolni?
indexelés ? minek? egy amúgy is gyors SSDnek minek az?
hibernáció? minek is ha ssdvel gyorsan betölt a rendszer?
rendszer-visszaállítást se kellett még soha használnom, ha okosan használod a gépet az is felesleges... mindent el lehet rontani, ha nem értesz hozza
és igen is használni vettem az ssdt... sőt tegnap fociztam is vele egy kicsit, nem babusgattam. ezek fontos szolgáltatások? na ne viccelj már

-
válasz
Воланд
üzenetére
"A töredezettségmentesítés kikapcsolásával (ezt úgyis megcsinálja a w7 magától) "
Hogy érted, hogy magától?
"Az indexelés határeset, legalább gyorsabban megtalálja a fájlokat."
Nem talál meg semmit gyorsabban, mint írtam semmilyen kihatása nincs az SSD sebességére, mint ahogy a előtöltésnek sem.
(Itt nincs fej, aminek pozicionálni kellene)"Hibernálás: ha nem használja..."
Ha ha hibernálás úgy van konfigolva, hogy a lemezre írja ki az adatokat(nem a memóriába), akkor lehet hatása az élettartamra, de mint említettem ahhoz napi 50x kellene letenni hibernálásba a masinát...
"Rendszer-visszaállítás:..."
Persze, ebben egyetértünk, célszerű bekapcsolva hagyni, de azt is tudni kell, hogy vannak olyan beborulások, amiket nem fog megoldani a "sima" rendszervisszaállítás...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(oda már full backup(biztonsági mentés és visszaállítás funkció) kell, amit persze a W7-t is tud alapból) -
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A töredezettségmentesítés kikapcsolásával (ezt úgyis megcsinálja a w7 magától) és a lapozófájl áthelyezésével nincs is gondom, ezeket nem is vettem bele a felsorolásba. Az indexelés határeset, legalább gyorsabban megtalálja a fájlokat.
Hibernálás: ha nem használja, akkor is csak max a helymegtakarítás végett érdemes kikapcsolni, mert egyébként nem ír oda az os.
Rendszer-visszaállítás: Ez az ami legjobban zavar, szvsz nincs értelme kikapcsolni, meg lehet nézni a topicot, hogy mennyi problémát meg lehetett volna oldani bekapcsolt rendszer-visszaállítással.
Szép és jó, hogy így összeszedte a dolgokat, de nem ártott volna odaírni, hogy mi mit csinál és, hogy milyen hátrányok származhatnak egyes szolgáltatások kikapcsolásából.
-
utgyuru
aktív tag
Hálózati megosztással kapcsolatban még egy kérdésem lenne. Működik, látom más gépekről, amit megosztottam, és amikor meg akarom nyitni, kér nevet+jelszót. Azzal a névvel és jelszóval, ami a azon a gépem a jelszavam, amin a megosztott cucc van, be is tudok lépni. A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e az valahogy, hogy megosztok egy mappát, és beállítom, hogy hálózatról milyen névvel és jelszóval lehessen elérni?
-
válasz
Воланд
üzenetére
Töredezettségmentesítés/Indexelés/Prefetch vagy Superfetch, ezek mind lényegtelenek egy SSD számára, már ami az adatolvasás sebességét érinti. Ellenben az elöregedést elősegítik, főleg a defrag. A gyártók az élettartamnál megadott időt, egy "szektor" (foglalási egység, ami SSD-k esetén 4Kbyte, Flash alapú) írásának/törlésének függvényében határozzák meg, magyarul minden olyan dolgot, ami feleslegesen írja a blokkokat, azokat ki kell (célszerű) kapcsolni/letiltani. A defragon kívül pl a virtuális memória kihelyezése is melegen ajánlott, hisz szinte megállás nélkül írja/olvassa az OS...
UI: A rendszervisszaállítás alapból ki van kapcsolva minden gépemen, DE "csak azért", mert külső progit használok erre a célra. A hibernáció megint olyan dolog, ami vagy kell vagy nem, Nálam (extrém esetben akár napi 16-18 órát ülök a gép előtt folyamatosan) minek lenne bekapcsolva, megállás nélkül megy a gép.
Persze egy átlag user esetében illetve hordozható gépek esetén nyilván hasznos dolog bekapcsolva hagyni. (SSD-nél olyan drasztikus hatása nincs az élettartamra, hisz azért naponta nem 50x teszi le valaki alvásba a gépet)Félreértés ne essék: A rendszervisszaállítás/hibernálás jó és hasznos dolog, érdemes is használni, pusztán csak megemlítettem, hogy nem mindenkinek és minden körülmény között kötelező...
-
Воланд
titán
válasz
scope2007
üzenetére
Kikapcsolod az indexelést, hibernációt, rendszer-visszaállítást, Superfetch-et? Gratulálok!

Most őszintén, használni vetted az ssd-t, vagy babusgatni?
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó fontos szolgáltatást kapcsolsz ki, főleg a rendszer-visszaállítást nem kellene piszkálni. Te tudod, hogy a saját gépeddel mit csinálsz, de én másnak nem tanácsolnék ilyet.
(#43703) Sk8erPeter: Nincs mit!
-
válasz
polonic
üzenetére
Lehet a bios downgrade ás update miatt ilyen hiba? Meg csak az mp12 csinálja! Winamp mpc-hc meg nem? Vagy unblock az nv driverek rosszak a 64 alatt? Értem itt a gyári windows drivereket, mert nem telepítettem külön fel semmit. 32 alatt nem emlékszem hogy lett volna ilyen hiba.

Volt már ilyesmi hiba, hogy 32 alatt X16-on ment a vga, 64 alatt meg X8. És egyszer megjavult. Szerintem rendszer frissítés jött le és azóta jó. Szerintem.
-
scope2007
addikt
Hali!
egy kis logout- SSD beállítás win7-re
SSD Optimalizálása, Beállítása -
MasterMind
tag
Sziasztok!
Nem tudom megtaláltam-e a megfelelő topikot, remélem.
Olyan problémám volna, hogy windows 7 64bit startup-nál mindig elindítja a Könyvtárak ablakot. Átböngésztem az összes rendszerindítással kapcsolatos folyamatot, de semmi.
Köszi
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Na basszus, erre miért nem gondoltam korábban??
Köszi, ez megoldotta!

Egyszerűen eltávolítottam Uninstall paranccsal a devmgmt.msc-ből (Eszközkezelő) a driver eltávolításának bepipálásával a hálózati adaptert, újraindítás, és ezzel kész is volt... de azért feltettem a hivatalos alaplapi drivert, hogy tényleg ne legyen gebasz.
Azóta teljesen jól működik, úgy, ahogy kéne:

Ha kihúzom a hálózati kábelt, akkor meg érthető módon megjelenik a korábbi kis piros iksz:

Ez így jó is, végre úgy működik, ahogy kellene.

Kár, hogy nem gondoltam rá korábban, akkor nem távolítom el előbb a VMware-t, majd a BlueSoleilt, meg egy-két ehhez hasonló gyanús progit.
Valószínűleg rákerülhetett valami szutyok szar driver, más ötletem nincs.
Most viszont kíváncsi vagyok, mit fog reagálni, ha telepítem a VMware-t megint.
Köszi, woland_y2k!

-
rzerge
aktív tag
Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Autós topik
- E-roller topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Óra topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10S 6/128GB Acél szürke / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 11 Pro Max 256GB - Kártyafüggetlen, Grafit, 100% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Más már nem jutott eszembe hogy mit csináljak, de mondom volt olyan 1-2 hete, hogy akartam vmit nézni gépről tv-n, és nem volt meg a jel. Ok, nvidia beállít, meglett, aztán hirtelen mintha kihúztam volna, és újra vissza a kábelt, eltűnt a 2. megjelenítő, majd meglett. Onnantól minden ok, azóta (meg az előtt is) néztem már párszor sorozatot így, míg ugye el nem kezdte 2 napja a hülyeséget.

Megcsináltam!!!!!!! Köszönöm az eddigi segítségeteket! A csökkentett módban a Várjon...-t hagytam pörögni (2óra volt) és ahogy elindult, azonnal rendszer visszaállitás és kéééész!!! 
Na de apróságokon nem fogunk összeveszni, csak lehetőleg ne állíts olyat, amit én nem írtam. Még idézőjelekbe se!
....