Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
TRob1
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Jaja, köszi, meglesz az is, miután MSE és Spybot S&D végzett (csak mint írtam is , eszembe se jutott hogy ez vmi vírus is lehet esetleg, de persze semmi sem kizárt)
Addig megnéznétek nekem, hogy nálatok van-e ez a 2 fájl a system32-ben: usbdrv.exe, usbdrv.dll
Mert az asztalin (ahol a problem van, van mind2, ráadásul egyezik a méretük), laposon meg nincs egyik sem

szerk: na eddig tartott a csend, megint elkezdte (igaz, több szünettel
)(#43599) bobsys : Húha!
-
TRob1
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Most keres az MSE, de mondjuk erre nem gondoltam volna, már csak azért se, mert ma kb semmit nem csináltam, csak fórumokat olvasgattam (amiket minden nap szoktam), ill. elkezdtem egy filmet nézni (mondjuk kb. akkor kezdte el a hülyeségét)
zerk: Na pár perce csöndbe van, pedig semmit nem csináltam. Delegalább a böngészés nem akadozik most

-
TRob1
veterán
Találkozott-e már valaki olyan hibával, hogy a gép folyamat olyan hangot ad, mintha usb eszközt (pl. pendrive) csatlakoztatnék fel, le. Eközben a gép belaggol, az eszközkezelő ilyenkor bevillog (szintén mintha új hardvert adna hozzá, vagy elvenné), de nem változik semmi.
Már eltávolítottam az összes usb vezérlőt, restart, újrafelismerte őket, majd kihúztam minden usb dolgot (bill, egér is), és akkor is adja ezt a hangot. Kb 1 órája kezdte.
5 napja semmi nem volt telepítve, több mint 3 hónapja megy a rendszer (win7 64bit, prof., semmi buhera) hibátlanul, naprakész frissítésekkel. -
Bocizozz
csendes tag
-
Bocizozz
csendes tag
Sziasztok.
Egy kis problémában kérném a segítségeteket.
Három részre van osztva a winchester c,d,e.
Váltottam xp-ről win7-re.Eddig ez rendben is van csak a win 7 nem hajlandó megnyitni csak a c meghajtót (általa formázott) d,e -re azt írja ki hogy nem érhető el. A hozzáférés megtagadva (xp által létrehozott ntfs particiók).Mindkét meghajtón hasznos adat van ezért szeretném birtokba venni és nem formázni újraparticionálni.Rendszergazdai jogosultságom van a meghajtókra mégsem tudom megnyitni.
Tudtok erre valami megoldást? -
Psychonaut
veterán
-
Gorneck
legenda
válasz
fatal`
üzenetére
Azért mert a hátsókat kikeveri...és bénán szól...szal nem stereo hangot kap, hanem mást...ezt még a klozet kategóriába tartozó Genius 5050nél is kihallom...mind1 mit állítok és mit játszok le stereo hang esetén...
Én ezért adtam el az xfim is...semmi értelme se volt használni... -
Ronaldo2020
csendes tag
Ezek a gépen adatai:
Alaplap:Asrock ALiveNF6G-DVI
Processzor:AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 6400+
Videokártya:Gianward GeForce GT 240 GDDR5 512Mb
Ram:3,5gb ram -
Воланд
titán
válasz
Ronaldo2020
üzenetére
Kérlek használd a válasz és szerkesztés gombokat, plusz töltsd ki az adatlapodat, hogy milyen géped van, mert így csak találgatni tudunk, de segíteni nem nagyon.
-
Ronaldo2020
csendes tag
Igen nem volt vele problémám még ma lefuttattam a memória tesztet egyesével.
Épp néztem Can u Run It weboldalon 1,7 gb-ot dob a rendszeren a videokártyám az hogy lehet ha 512-es a kártya? -
Psychonaut
veterán
válasz
Ronaldo2020
üzenetére
Es minden slotod jol mukodik?
-
Ronaldo2020
csendes tag
Bekapcsoltam de ugyanazt csinálja csak lehet hogy 3x1gb és 1x512mb van a gépben és talán memória slotoknál kéne valamit variálnom,de lehet hogy vgám is rádob memóriát a rendszerre.
-
Воланд
titán
-
fatal`
titán
válasz
Ronaldo2020
üzenetére
Akkor valóban a memory remap featuret kell bekapcsolnod.

(#43572) woland_y2k: Pl. mert már volt 3 reinstallja esetleg?

-
Ronaldo2020
csendes tag
Bocsi rosszul írtam az előzőt nem 513.as 512-es vgám van

-
Ronaldo2020
csendes tag
Nem 1 gb-os vgám van hanem 513-es de a rendszer valamiért 1,5gb-nak kezeli.
Az 512-es ramom jó tegnap 2,5 gb-em volt most pedig ahogy beraktam az új ramot csak 3gb-t ismer fel úgy hogy zárójelbe teszi a felhasználható ramot.
Amd gépem van és ott nem tudom hogy hol kell beállítani ezeket a dolgokat nem nyúlok olyanhoz amihez nem nagyon értek nem szeretném elszúrni a gépet. -
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hányszor lehet online aktiválni az oem-es win 7-et?
Telefonos aktiválás nélkül...
Vagy hogy lehet megcsinálni azt,(minél többször) hogy csak kódot kelljen be írni.... -
fatal`
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hiába kapcsolja be, ha 1 gigás VGAja van, sosem fog többet látni az OS mint 3 giga. Persze ha nem így van, akkor nem szóltam.

-
fatal`
titán
válasz
Ronaldo2020
üzenetére
Először is a második mondatra: nem.
Másodszor 3,5GB memóriának semmi értelme, mert elvesztetted a dual channelt és így lassabb mintha 3 gigád lenne dual channelben (2x1 + 2x512)
De hogy a kérdésre is válaszoljak: 64bites os kell hozzá.
-
Psychonaut
veterán
válasz
Ronaldo2020
üzenetére
1, jo az a RAM-slot amiben az 512MB-os modul van?
2, nem, 64 bites rendszer egyaltalan nem lassu, egyszeruen csak tobb memoriat kepes kezelni, mint a 32 bites. De ettol meg 2GB alatt is ugyanolyan gyors.
3, Memory Remap funkciot kapcsold be BIOS-ban. -
Ronaldo2020
csendes tag
Sziasztok!
3,5 gb memóriám van a gépben és nem ismeri fel a Windows 7 csak 3gb-ot mit tegyek?
Tegyem fel a 64-bites rendszert de ahhoz nem 4gb kéne minimum hogy ne hogy belassuljak?
Várom gyors tanácsotokat.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
fatal`
üzenetére
Nah akkor válaszolok mindenkinek

ollie: Köszi, végül nem az volt, de megoldottam, most már nem pixeles.
hunfatal: Ahol mondtad ott nincs olyan beállítás, külön a Creative settingsben van csak ilyesmi. Windowsban nem lehet ezeket állítani, Creative volt szíves nem írni normális audigy drivert Win7-re.
Sub-zero: Ahogy hunfatal is mondja, én is azt szeretem ha az összes hangszóróból jön a hang. Attól, hogy a Rear Left, és rear rightból is jön hang még nem lesz szarabb, hátul is ugyanúgy stereo. Ha profi hangzást akarok, úgyis felteszem a profibb AKG fejhallgatóm aztán hello tourist.
Hja és ez egy koncert dvd, nem film, nem zene, hanem mindkettő
Sajna csak stereo hang van rajta alapból, de evva. -
fatal`
titán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
A megfogalmazás teljességgel pontatlan volt.

Szóval na, engem idegesít ha csak elölről jön hang, nem tudom miért, talán azért mert túl közel van a hangszóró, hátul meg messzebb. Tehát pontosan ennyit akarok elérni vele, hogy mindenhonnan jöjjön hang, nem várok tőle térhatást, mert alap, hogy nem lesz.

-
válasz
fatal`
üzenetére
Mert jobban szól egy rendes sztereó audiuo/videó 2 vagy 2.1-en, mint 5.1-re virtuálisan kikeverve. Meg van itt hangrendszer topik nézz be. A sztereó messze jobban szól, mint egy 5.1. Persze most zenéről van szó. Meg azért, mert pl nem találkoztam még direkt 4 csatornás zenéről, csak 2, meg 5.1, ha gyárilag van megcsinálna. De zenében kit érdekel hogy a hátsóból szól e valami! Meg teszteld le, kevertesd ki a sztereó zenét 5.1-re, meg utána sztereó hangrendszeren játszd le ami only 2.0 Észre veszed a különbséget én is észre vettem.
-
INMOTEP
őstag
Hello , internet megosztással kapcsolatban lenne kérdésem .....Windows 7 32 bit alatt szeretnék Bluetooth adapter segítségével internetet adni a Pda-nak .Addig eljutottam hogy a hálózati megosztási központban ott van a kapcsolat " nem azonositott hálózatként " mint látható Kép ........... mi a teendő ezután ?

-
fatal`
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
Ja hogy sztereo hangú dvd. Menj be a vezérlőpultba -> audio control panel (azt mondtad audigyd van) és a CMSS-3D fülön pipáld be az enablet és tedd stereo surroundra.
(#43551) Sub-ZeRo: Miért szól jobban ha 2 (+1) hangszórón jön ugyanaz, mintha 4(+1)-en? Ilyenkor ugye a center csöndben van, a bal csatornát kiteszi bal-hátra is, a jobbat meg jobb hátra.
-
goku91
csendes tag
Sziasztok!
Van egy acer aspire laptopom amin Win 7 64 bit van felrakva amihez egy edimax ew7318usg adapterem van. Feltelepítettem a win7-es drivert és működik is csak éppen MAC címet nem tudok cserélni, és a gép újraindítása után ez a hibaüzenet fogad : http://i53.tinypic.com/2q1fkvr.jpgRégi gépemen amin win xp volt ugyanezzel az adapterrel simán ment. Mi lehet a gond? ( Olyan jó netem van hogy csak így tudom megoldani hogy működjön).
Eddig ezt a különbséget vettem észre.win7 http://i54.tinypic.com/4fcp3.png
win xp http://i51.tinypic.com/jucylj.pngLégyszi segítsetek!
-
Roxbury
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy be van állítva a Windows 7 töredezettségmentesítője automatikus ütemezésre minden szerdán 01:00-ra.
A gép minden szerdán ki van kapcsolva ebben az időpontban.
Az ütemezett időpontban ugye így nem tudja sohasem elvégezni a munkát.
A kérdésem, hogy ezen időpont utáni első bekapcsolásnál elvégzi magától, vagy soha nem fogja így megcsinálni?
-
-
Gorneck
legenda
válasz
Apollyon
üzenetére
Hangkari driverén belül beállítottad a hangfalak kitöltését vagy mit? (alaplapinál és xfin pl be lehetett) Mert, ha 2.0 a hang abból nem lesz csak úgy, ha szét mixeli 5.1re, ami mondjuk elég klozetul szól...
Amit te keresel az már rég nincs benne a windowsba (directshow)...egy ideje kiszedték. A km is mixeli...de rémesen szól szvsz egy 2.0ás anyag... -
Apollyon
Korrektor
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem megy...
Az az igazság, hogy ez egy Stereo hangú DVD, eredeti természetesen.
Viszont KM player például simán átnyomja 5.1-re, mert alapból így lett beállítva. Viszont a KM player meg pixelesen jeleníti meg a DVD-ket, gőzöm sincs miért, ezért DVD filmekre Media Playert használok. De nem nyomja 5.1-be a hangot, mert ugye stereo a dvd...De attól még rá lehetne venni, hogy forceolva ugyan de tolja át a stereot 5.1-re.. Muszáj, valahogy csak meg lehet csinálni...
-
Воланд
titán
Adott egy Windows 7 Enterprise operációs rendszerrel rendelkező gép (sulis, eredeti). Ghostból van visszaállítva, de ettől többet a rendszergazda nem foglalkozott vele, lejárt az aktiválásra szánt idő (viszont tudtommal mennyiségi licences, ezt sem értem, hogy miért sír az aktiválás miatt, hiszen tudtommal ezt a licenctípust nem is kell aktiválni), szóval fekete háttérkép, meg a szokásos figyelmeztetések, hogy szoftverhamisítás áldozata lett, stb. Ez még nem is probléma, viszont usb-s külső eszközökhöz (telefon, pendrive) megtagadja a hozzáférést. Alaplapi driverek telepítve vannak (nincs ismeretlen eszköz az eszközkezelőben), full jogosultság van adva az adott felhasználónak, saját tulajdonba vettem, eszközt látja, felismeri, viszont megnyitni már nem lehet. ráadásul két ilyen gépet is néztem most reggel, mindegyiknél ez van. Ötletek?
Szerk.: Viszont a hardver biztonságos eltávolítása .... menüpont alatt már nem ismeri fel az eszközöket, ott nem jelennek meg.
-
Krystal_s
addikt
sziasztok. pár hónapja készítettem egy lemezképet win7 alatt a D: partícióra. most gondoltam készítek még egyet. utólag, ha majd törölni szeretném a korábbi lemezképet, akkor
Lemezterület kezelése - Biztonsági másolatok...most ott nem látható külön a 2db képfájl, hanem 2011.02.22 - 2011.04.13 időköze található.gondolom ez lenne az utolsó mentés. viszont méretnek 136.89MB-ot ír ,valójában 4GB lett és az össz. lemezkép méret 18GB. ha törlöm az utolsó mentést, akkor csak 136MB-ot fog felszabadítani vagy 4GB-ot ?
a WindowsImageBackup mappában is csak az utolsó dátumot látni. sajnos egybe írta a 2 lemezképet.nem lehetséges úgy megadni a mentés helyét h külön mappába írja őket ? sokkal átláthatóbb lenne
beállításoknál csak partíciót enged megadni. -
Zirowe
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Telepítés előtt formázva volt a rendszer vinyó, szóval minden újra lett telepítve.
No mindegy, most kicsit molyoltam a fileokkal, és hirtelen elindult..
Fogalmam sincs hogy csináltam, pedig két hete küzdök vele.Amúgy hasznos progi, sub és srt fileokat lehet vele készíteni és átidőzíteni.

-
Apollyon
Korrektor
Gratulálok, hogy 2011-ben, a már másfél éves Windows 7-em, a Media Player 12 nem tudja 5.1-es hanggal lejátszani az Immortal koncert DVD-met. Be sem lehet állítani, nem engedi, pedig Audigy 4 hangkártyám van. A Media player egy média lejátszó, és nem lehet benne állítani a hangokat, az equalizer inaktív. Ez egy vicc.

-
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, win 7 32bit újratelepítése után a forta nevű program nem akar elindulni többet.
Újratelepítés előtt napi szinten használtam, nem volt vele semmi gond, most induláskor ezt írja ki anélkül, hogy egyáltalán elindulna:
Forta v6.833.exe működése leálltUtána pedig ezt:
Exception EOleSysError in module Forta v6.833.exe at 0007ECFD.
Az osztály nincs regisztrálva -
-
ovecs
senior tag
Sziasztok!
Ugyanilyen laptopom van: [link] az lenne a kérdés, hogy ezen eldöcög a win7 , vagy maradjon az xp ? Amire használni fogom a gépet: Skype (Webkamerával) , film(max DVD külső vinyóról) , pár régebbi játék (Ice Wind Dale 2, Starcraft) , net. Ha nagyon muszály bővitek 2gb Ramra, dcsak hát az 4 ezer ft
-
hajtömeg
aktív tag
Valakinek erre valami ötlete? [link]
Azt tenném még hozzá,hogy kipróbáltam egy régebbi gépemben is,amin Xp van és kapásból felismerte,minden oké volt.
Ja és szerepel a win7 által támogatott dvd romok közt! -
válasz
fatal`
üzenetére
Jó-jó, csak ugye itt jönnek-mennek a gépek (cégesek, pár javításra, etc.)
Mondjuk másik gépen elég a \\EKT és már dobja is kifelé a megosztásokat... szóval ott van az. Nah, ott hozzáadva kedvencekhez, kész.NAS vagy linuxos médialejátszó kell, ez egyszerűen túl sok a win-nek...

Ha nem játszanék... ehh. Köszönöm a segítséget!
-
fatal`
titán
válasz
ViZion
üzenetére
Ja, a szerkesztett hsz-t már nem olvastam mert email jön.

Nem tudom, ez sűrűn előfordul már a win2k óta, hogy a gépek között nem látszik csak rákeresve. Sosem használom úgy. Mappeld be a megosztásokat aztán nem lesz vele gond.
ipre mappeld, akkor dns hiba esetén is működik -
válasz
fatal`
üzenetére
Írtam szerkesztve a kezdő hsz-t, hogy nem... de most újra próbáltam, a sajátgépről megy, másikon nem tudom most megnézni.
Sajátgépen jól is írja: hálózatok\\stb... de a mappában továbbra is router van csak.
Akkor úgy tűnik meg van osztva, csak vmiért nem közli a többi W7 PC-vel... ehh
5let esetleg? Köszönöm!
szerk.:
A hálózati térképet is szépen megcsinálja... ehh... akkor meg mi van? -
Sajnos nem, azzal korábban sem volt gond. Az a baj, hogy a sajátgép/hálózat mappában csak a router van, még ennek a gépnek a megosztásai sem. Reg buhera után meg minden elment, szal. a fene érti. Munkahelyin van, azon is volt. Nyíltat is próbáltam... Veszek egy NAS-t
rohadt bilgéc. 
-
Zolee11
senior tag
Újabb fejlemények ezzel kapcsolatban.
Sikerült elkülöníteni egy hibaüzenetet az Eseménynaplóban ami a hiba előtt jelentkezik:
Szint: Figyelmeztetés - Forrás: Kernel-EventTracing - Eseményazonosító: 4 - Feladatkategória: Naplózás
Bejegyzés tartalma: A(z) ReadyBoot munkamenet elérte a maximális fájlméretet, így a(z) C:\Windows\Prefetch\ReadyBoot\ReadyBoot.etl fájlba naplózott események elveszhetnek (nem lesznek naplózva). A fájlok maximális mérete 20971520 bájt.Majd még egy bejegyzés:
Szint: Hiba - Forrás: Kernel-EventTracing - Eseményazonosító: 3 - Feladatkategória: Munkamenet
Bejegyzés tartalma: A(z) ReadyBoot munkamenet a következő hiba miatt leállt: 0xC0000188Utána már a Kritikus rendszerleállítás üzenet olvasható. Majd a következő boot. Most ilyen ReadyBoot.etl fájlt nem is látok...
Nem tudom, hogy mi okozza, de visszatérő jelenség, vírus elméletileg nincs, Malwarebytes' Anti-Malware-al átnéztem, nem talált semmit. Jó pár napja a Catalyst 11.3-ra váltottam, hátha a 11.4 okozta a problémát.. de ezek szerint nem.
Minden ötletet szívesen fogadok!

-
sziasztok!
Olyan gond van (W7 64 bit), hogy a hálózatok mappában még a saját megosztott (és korábban működő) megosztásaimat sem látom, más gép sem éri el...
Próbáltam a spec megosztást, az újra megosztást, driver reinstall, szolgáltatások ellenőrzése, hibakereső, etc... máshol is láttam pár tippet (-dll regelése, ilyesmik) de még mindíg csak a routert látni, sem a másik gépet, sem a saját -és W7 szerint is megosztott - mappáimat.
Köszönöm!Hunfatal: nem. Még betallózni sem lehet, de így sem. Net van, csak a megosztás szopcsi. AVG antivírus van, vírus nincs... Tűzfal, etc. semmi extra. Pár napja ilyen. semmi nem lett telepítve vagy ilyesmi
-
válasz
infectedmann
üzenetére
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Ehhez az kell, hogy a creative speakersnél is 5.1en legyen ne csak a windowsban.

Az gáz...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
beállításoknál csak partíciót enged megadni.