Hirdetés
- Prezentálta sokadik AI útitervét az Intel
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Szabadalmi vita után bukta a német piacot az ASUS és az Acer
- Elképesztő sebességre képesek a Micron közelgő, PCI Express 6.0-os SSD-i
- Még ezüst is van a Pulsar és Vaxee közös egerének receptjében
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mini PC
- Elvonult a zimankó, de a hardverek nem mennek sehová
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Aktív témák
-
Értem én. Nincs olyan hogy fölösleges funkció. Mindegyik jó valamire.

Hát igen, lehet át kellene....

(#43297) Drizzt: Na ez már rosszul indul, hogy az XP reg tisztítóját a 7-re ráengedted... Max ccleaner az ajánlatos, más nem. Bár szerintem felesleges ilyeneket használni... Ja meg meg kellene nézni, hogy mégis milyen hiba az 41-es.
Húzva van a gép? Ha igen, akkor default beállítást próbálj meg. -
Drizzt
nagyúr
Egyik napról a másikra random módon elkezdett fagyni a win7 64 bitem(szinte mindig desktopon, játékok közben egyszer sem). Nem tudom mi lehet a gond. Gyanakodtam az nvidia beta 270.51-es driverre, de elvileg sikerült eltávolítani, s a korábbi whql-t visszarakni, de a fagyi maradt.
Valamilyen registry cleanert is futtattam. A 32 bites XP-m eddig nem fagyott, úgyhogy bízok a nem hardveres jellegű hibában. Habár azt jóval kevesebbet használom. És eléggé úgy néz ki, hogy amikor valamilyen winchester műveletet fejezek be, akkor fő meg leggyakrabban, mondjuk winrar betömörítés, vagy torrent letöltés vége. Kernel-power 41-es jellegű a hiba. -
Lenry
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
tudod, csak úgy vagyok vele, hogy szeretek utánajárni a problémának és megoldani/megjavítani azt, és eddig ez minden esetben sikerült is, ennélfogva pedig a sysrestore egy számomra fölösleges funkció volt.
azt viszont nem gondoltam, hogy egyszer csak belefutok egy ilyen anomáliába, ami a jelek szerint gyakran előforduló probléma, mégsincs javítása...
Hát hibáiból tanul az ember na.
okos ember a máséból, a buta meg sajátjából... kénytelen leszek átsorolni magamat
-
Nem bántásként írom, írjuk, de az elmúlt pár ezer kommentben mindíg mondtuk, hogy nem érdemes kikapcsolgatni a funkciókat, mert nem éri meg, helyet, meg ramot nagyon minimálisan tudsz csak meg takarítani. Ilyen esetben meg jó lenne ha lenne. Hát hibáiból tanul az ember na.

-
Lenry
félisten
válasz
jozsi252
üzenetére
Keress olyat, hogy képfájl lemezre írása. Betallózod az isot és ennyi.
Az ahci mód miatt van, teljesen normális dolog. Ha Intel chipseted van és nagyon zavar, akkor egy Intel chipset-driverre cseréled a Microsoftosat, akkor eltűnik. Más chipset esetén nem tudom
(#43291) Sub-ZeRo nos igen, mostmár én is belátom, hogy baromság volt

-
jozsi252
veterán
sziasztok
2 kérdésem lenne amire szeretnék segítséget kapni.
1; Van 1 win7 hogy tudom rámásolni a lemezre hogy az beis bootoljon? Elég annyi hogy Burning rom - -> DVD-ROM rendszerindító lemez - -> itt van olyan hogy cd képfájl és egy .ima végződésű file ez lenne a boot file tehát ez alapján bootol be a rendszer? rámegyek hogy új beillesztem iso-t és ennyi lenne végülis?
2; Kérdésem az lenne hogy a winyómat meg a dvd íróm így ismeri fel a rendszer, de mi miatt lehet? KATT ugye ez az ablak úgy jön elő hogy a tálcán van egy "hardver biztonságos eltávolítása.." ikon.
ez mi miatt lehet?
-
Lenry
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ebből csodálatosságos Windows reinstall lesz, mert pl Steam-ben egyáltalán semmilyen betűk nincsenek...

pont ez hiányzott még a boldogságomhoz
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit.

-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Hát, látod erre nem is gondoltam...Sebaj, akkor majd beröccen XP alatt az EasyBCD, aztán W7 Reloaded..."
Ezt win7 alatt is megteheti, de felesleges. Csak a pipát kell visszarakni, amit írtam.

-
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egyelőre még csak "kolléga", majd szólok, ha már tényleg az leszek.

A többire, meg hát... nos... EasyBCD.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
maláj
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
asus m2n az alaplap - de én azt hiszem nem bántom akkor

-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"Beállítások gombon katt/Lenyílóból meg kijelölöd az XP-t, végigokézod, restart."
És a büdös életben többet nem tudja elindítani a win7et.

-
-
default.
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Van indítómenü, de win7-ben beállítottam valahol, hogy automatikusan a 7-et indítsa.
de már azt sem tudom, hogy hol, mert valaki itt leírta, megcsináltam, de elfelejtettem
-
Ha nagyobb gond nincs, akkor azt mondom, ne törődj vele. Tipikusan alaplapi realtek kártyák ikonja szokott néha-napján "nem megjelenni", de amúgy meg szól rendesen a kártya...
Ha bátrabb vagy, akkor meg egy alapos registry takarítás szokott segíteni, de ezt csak saját felelősségre!
Az itt említett progival takaríts, ha úgy gondolod: [link]default.
Ezek szerint nincs indítómenüd? Ha egy vinyón van a 2 OS és először az XP-t, majd a W7-et telepítetted, akkor kellene indítómenünek lennie. -
default.
őstag
Sziasztok!
Van egy XP és egy WIN7 a gépemen.
Eddig úgy volt beállítva, hogy automatikusan a win7 induljon el.
hogyan tudom elindítani az xp-t?
van valami gomb amit indításkor meg kell nyomni hogy választhassak ?köszi szépen!
-
maláj
addikt
üdv
w7 ult. x64 SP1 és boot után havonta 1x a hangikon az óra mellett "piros x-es" de megy a hang rendesen, winamp, mpchc, stb.ez akkor most mi

-
fatal`
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lehetséges, hogy hamarosan veszek egy SSD-t, így hasznos progi lehet, köszi szépen.

-
Az SSD-k terjedésével sokak számára hasznos cucc lehet, most (még mindig) ingyenesen. [link]
-
-
válasz
Buda76
üzenetére
Van orvosság rá. Valamelyik kit-et eladod és olyat veszel mint a másik. Amint látod, nem ugyanazok a ramok vannak benne. Ha ugyan olyanok lesznek benne, akkor egy órajelen és időzítésen fognak menni. Most ha jól tudom, a legalacsonyabbat veszi figyelembe és azon megy a többi is. Vagyis régen így volt, ma nem tudom mennyire igaz, meg lehet hogy hülyeséget mondok. A lényeg, hogy 1 kit-et eladsz és olyat veszel mint a másik.

-
Buda76
senior tag
Szépnapot!
Pendrive ról szeretnék feltenni windows-t, a talált leírásoknak megfelelően mindent meg is csináltam, azonban kompatibilitási hibát írt ki. Azaz gondolom a telepíteni kívánt 64 bites win, nem passzol a 32-es mbrwiz-hez.
Tudtok-e valamiféle megoldással szolgálni ez ügyben?
Előre is köszönöm.
-
kenesei1982
aktív tag
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
miután meghalt az SSD-m, újra raktam a Win 7-et.
A problémám az, hogy van olyan mappám, amiben 50-60 file is van, de az új OS alatt Felhasználóként nincs jogosultságom módosítani őket.
Csak egyesével mehet a Properties->Security->Modify->Allow full controll, vagy nagy számú file esetén ezt lehetne "batch"-elni valahogy?
-
Most a legújabb szabványokba ne menjünk bele, amit pl az IE9/FF4 stb már támogat, de a "békebeli" weblapokban nem lehetett egyéni betűkészletet használni, tipikusan Arial/Helvetica/Tahoma/Sans Seriff-ből "választotta ki az oldal", ami a rendelkezésre áll. Én arra tippelnék, hogy ezek a betűkészletek lettek valamiért elxarva, újra kellene telepíteni őket, ami alap esetben abból áll, hogy a windows/fonts mappában jobb egér az adott ttf betűkészleten és telepítés, majd gép restart (ez idő alatt a böngésző ne legyen megnyitva)
A másik, hogy az Aero témába matatott valami bele, ilyenkor meg az adott témában a default fonts készletet kell visszaállítani...
-
Lenry
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ha jól emlékszek, akkor csak a köhömmmmwarezoskhhh Audiosurföt uninstalláltam, mert megvettem Steamen
a visszaállítást letiltottam

-
-
Lenry
félisten
-
Воланд
titán
Bill Gates-nek vagy Steve Ballmer-nek volt egy olyan nyilatkozata, hogy nem baj, hogy lopják az operációs rendszert, a lényeg, hogy a miénket lopják. Vagy valami hasonló volt maga a szöveg, de kb ez volt a mondanivalója. Vagy ez is urban legend? Mert most szembe jutott, de akárhogy kerestem nem találtam meg magát a nyilatkozatot. Ha valaki megdobna egy linkkel vagy megerősítene, hogy elhangzott ilyen, azt megköszönném!
-
fatal`
titán
válasz
KoRner™
üzenetére
Nem ajánlott a kikapcsolása a biztonság miatt, de a Vezérlőpult -> Felhasználói fiókoknál tudod kikapcsolni a fiókok felügyeletét (User Account Control - UAC). Sokkal célszerűbb rendszergazda jogot kérni arra az 1db másolásra amit el akarsz végezni, vagy rendszergazdaként futtatni egy total commandert / intézőt.
(#43244) Vasinger!: Link
Keresőbe írva nem megy a parancs, csak a futtatáshoz (WinKey + R). Másik módszer, hogy elrejted a felhasználói fiókot a listából, ez Group Policyval oldható meg (csak prof és ultimate), a pontos menetére viszont nem emlékszem.
-
Vasinger!
nagyúr
Felraktam az VMware-t a gépemre és csinált egy rejtett felh. fiókot a gépemre, ami miatt nem jelentkezik be automatikusan a rendszergazda fiókomba indításkor. Egy darab fiók van, de a vezérlőpultban a szülői felügyelet alatt látok még egyet a VMware-t.
Hogyan lehetne rávenni, hogy automatikusan bejelentkezzen?
-
kenwood3
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Na megoldottam nem úgy, ahogy tanácsoltad de sikerült

Jelenleg 2 win van a gépemen felraktam a másik partícióra 1 xp-t és így már tudok rajta játszani .
Kösz még 1x a segítséget
-
válasz
Morden24
üzenetére
Futtass egy terminátor registry takarítót, aztán restart. Vagy jó lesz, vagy nem...

Egy olyan takarító, ami Nálam eddig semmi galibát nem okozott, pedig több száz vagy akár ezer bejegyzést likvidál, igaz, csak a biztonságosnak megjelölt bejegyzéseket kell eltávolítani vele(külön színnel jelöli, külön gomb is van hozzá...
) Wise Registry Cleaner Free -
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsináltam, de nem volt beragadt process. Majd meglátjuk, hogy viseli magát, most egyelőre meghúzta magát, de volt már ilyen

-
-
kenesei1982
aktív tag
Sziasztok!
Következő a probléma:
A win7 néha csinál olyat, hogy hiába kattintgatok az alkalmazások gombjaira, a start menüre, vagy akár a gyorsindító ikonokra, nem csinál semmit. Olyan mintha egy üres layer kerülne minden fölé, amin nem lehet átkattintani. Win gombra feljön a start menü, és kurzorbillentyűkkel lehet navigálni, stb, csak a grafikus felületen nem lehet az egérrel mahinálni. Ilyenkor Ctrl+alt+del-lel kilépek választómenübe, majd cancelle vissza és jó. Általában, mikor sleepből ébred a gép, akkor egyből ez a jelenség. De ott sem mindíg. Változó a gyakorisága is. Általában restart utn egy ideig nincs baja.
Vki találkozott már ilyenel?
-
Morden24
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Áh, cseszik a saját nézetre is, visszadobálja day-re teljesen rendszertelenül, ha éppen váltok az oldalak között, vagy Outlook indulásnál. Tehát nem nézegetés közben dobja át, hanem mondjuk Calendarból váltok Mailre, aztán vissza Calendarra, és máris day view van a month/high helyett. A vicc az, hogy nem mindig. Most pl. nem vált át. Néha meg igen. Kiértiezt...

-
-
KoRner™
tag
válasz
Воланд
üzenetére
Nos.
Lefuttattam a Malware programot, semmit se talált a gépen (csökkentett módban).
A fiókomnak pedig teljes mértékben rendszergazda jogosultságai vannak.
Ennek ellenére még mindig nem tudom megszüntetni az írásvédelmet a Program Files-on, illetve azon belül semmin se.Egyéb ötlet?
(Azért köszönöm.
) -
KoRner™
tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Köszi a tippet, megfogadom majd.
Azonban bátyám kiderítette, hogy ez valamiféle Win 7-es védelem a béna felhasználók ellen, hogy mindenhez rendszergazdai jogosultság kell. Asztalra amúgy gond nélkül tudok bármit bárhogyan pakolni, létrehozni, módosítani, a merevlemezre másolni is tudok.
A lényeg, hogy minden komolyabb művelethez (átnevezés, törlés, új dolog létrehozása) rendszergazdai jogosultság kell, ott van mindegyik mellett a biztonsági központ logója.Na ezt a védelmet hogyan tudom kiiktatni?
Vagy van esetleg Win XP-hez hasonlóan egy rejtett Rendszergazda felhasználó, amivel beléphetek, és kedvemre "garázdálkodhatok"?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Morden24
nagyúr
Kis baj, ami már egyszer előjött, most megint szívok vele:
Szóval, Outlook 2010 esetén mivel lehet elérni azt, hogy Calendar permanensen month/high detail módban maradjon, és csak akkor változzon, ha átállítom, vagy ha konkrét dátumba lépek bele?
-
AlyArkhon
őstag
Sziasztok .
Olyan kérdésem lenne , hogy Metro 2033 telepítése után olyan gondom van hogy nem indul el a következő hiba üzenettel. " A program nem indult el mert a PhysXLoader.dll hiányzik a számítógépről." A rendszerem a C meghajtón van a Metro a D meghajtón . Nem tudom ez okoz e problémát. VIzsont próbáltam úgy is feltelpíteni a PhysXet hogy átmásoltam a C meghajtóra de úgy is ugyanezt a hiba üzenetet kapom. Mitől lehet ez ?
És hogy tudom megoldani ?
Előre is köszönöm ..
-
KoRner™
tag
válasz
bobsys
üzenetére
Köszi a gyors válaszokat!

Az a helyzet, hogy egyik se volt megfelelő.

Biztos, hogy nem malware, vagy vírus, egy frissen telepített, eredeti CDről származó, bár régi (2000-es) játék könyvtáráról van szó. Már ezerszer volt fent, sose volt vele baj XP alatt régen.A Kompatibilitási okok már jobban tetszenek, tekintve, hogy xp alatt ez nem fordult elő, azonban jelentősége igenis van, hisz nem írtam volna ide, ha lehetne módosítani írni.

A könyvtáron belül meg akartam változtatni egy szöveges file tartalmát, de mentéskor azt írta, hogy a hozzáférés megtagadva, ha pedig új file-t akartam létrehozni a "jobbklikk-menüvel", akkor csak mappát engedett (nem is volt ott más), és amellett is a Windows biztonsági központ logója volt.
Szóval a probléma valahol máshol, vagy máshogy keresendő, kérlek titeket agyaljunk még egy kicsit a megoldhatóságán, fontos lenne módosítanom pár dolgot a könyvtáron belül, de így nem megy.
Módosítás: Most vettem észre, hogy a merevlemezem minden mappája ilyen írásvédettség alatt áll. Bonuszinfo.
Előre is köszönet!

-
Zolee11
senior tag
Erre valakinek vmi ötlete?
Azóta nem jelentkezett a probléma, arra is gondoltam, hogy vki távoli asztal eléréssel valahogy bejutott, de a reset után másodszorra is olyan gyorsan (boot után egyből)? Ennek ellenére a kijelentkezésnek mennie kellett volna, meg az explorer se kellett volna meghaljon, elméletileg.DeadMeat: szerintem az Eset termékei inkább a balEset kategóriába tartoznak, évekig használtam, és mindig beengedett valami fincsi kis kártevőt.
-
KoRner™
tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy szeretném megváltoztatni egy könyvtár, és annak egész tartalmának az írásvédelmét (ki akarom kapcsolni), de hiába okézom le, és végzi el a műveletet, ha bezárom a tulajdonságokat, és újra megnyitom, ismét írásvédett az egész.
Keresgéltem Kuglin, eddig sehol nem találtam megoldást rá, a parancssorban is próbáltam már kikapcsolni az Attrib -r paranccsal, de azt írta, hogy "A hozzáférés megtagadva".
Remélem Ti tudtok segíteni! 
A rendszerem pedig Windows 7 Ultimate Edition, magyar
Előre is köszi!

-
Pá
addikt
Ha windows intézőben rámegyek egy *.avi videora, akkor az alsó sávban kiírja a tulajdonságait, mint pl felbontás, hossz meg ilyenek. Ha többet jelölök ki, akkor a hosszt még össze is adja.
A problémám annyi, hogy a *.mkv-knál nem írja ki ezeket. Erre létezik valamilyen gyógyír? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Próbáltam külön a mappákat,a particiókat is,de még a fájlokat sem engedte,mert írásvédett.... Nod nem talált semmit,kib**tt pénz ez is.. Amit F34R ajánlott progit nagyon szépen megtalálta,tényleg trójai volt.
Ezek után ment is a birtokbavétel pikk-pakk.Köszönöm a segítséget

-
Csabee.
nagyúr
kicsit off. de itt pörög az élet:
Ha veszek sata3as winyót, és az alaplapom a sata2-t tudja akkor ugye sata2-ként fogja felismerni és olyan sebességgel fog működni mint a sata 2!
Erősítsetek meg benne
örülnék ha olyan írni akinek van tapasztalata is 
-
-
zitromz
tag
sokat kellett várni, megjelent a mumus progi miközben egy régebbi játékot akartam felrakni

[link]
mit csináljak?
Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Audiofil és gamer? Az ASUS megpróbálja
- PlayStation 5
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valamilyen registry cleanert is futtattam. A 32 bites XP-m eddig nem fagyott, úgyhogy bízok a nem hardveres jellegű hibában. Habár azt jóval kevesebbet használom. És eléggé úgy néz ki, hogy amikor valamilyen winchester műveletet fejezek be, akkor fő meg leggyakrabban, mondjuk winrar betömörítés, vagy torrent letöltés vége. Kernel-power 41-es jellegű a hiba.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)