Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Van képe mindent kiírni a HAGiBiS SSD házának
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
válasz
Andrewhouse
üzenetére
Dehát ha lemezről telepítesz, azt csak onnat tudod törölni, létre hozni azt a partíciót, amin most a win7 van. Nem értem a problémádat.
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Bocsi igen patríció!
Értem mit mondassz, csak az a baj hogy nekem a C:\ patrició amin van ügyebár Windows 7 nem engedi letrölöni ez a problémám? Miért? Mivel előtte lekéne törölném és akkor új ból létrehoznám tiszta telepítéshez ez problémám! Vagy csak simán formázzam ( Formázni engedi!) de azért mégis csak jobb ha újra létehozom a patríciót, és utána formázom!
-
pzstm
titán
Kellemes olvasgatást!
Windows 8 short review -
brugo
aktív tag
Mi garantalja, hogy a legalisan megvasarolt W7 termek azonosito kulcsot mar nem hasznalja egy `vazerolt (kodgeneralo ugyanazt a kulcsot generalta ) ?
-
vargadani
tag
a win7-ben mi az a megbízhatóság figyelő? Számít az valahol? nekem igen alacson, pedig rendszeresen karbantartom a gépem...
lehet ezt növelni? -
Воланд
titán
válasz
Killberk
üzenetére
Nem, nem hülye tervezési hiba. A boot fájlok csak aktív partíción lehetnek, ha te nem arra telepíted a rendszert, akkor keres magának egy olyan partíciót, ami aktív. Erre az a megoldás, hogy telepítéskor minden merevlemezt lehúzol, csak azt hagyod bent, amire a rendszert szeretnéd telepíteni, vagy lemész parancssorba és diskpart segítségével megformázod a kívánt merevlemezt vagy partíciót és aktívvá teszed. Ismétlem, nem a w7 a hibás.
De a legjobb megoldás, hogy ha csak a kívánt merevlemez van bent a gépben, úgy tuti, hogy nem teszi másik merevlemezre ezeket a fájlokat. Még az elején én is úgy telepítettem a rendszert, hogy több merevlemez volt a gépben és hajlamos volt aktív partíció esetén is másik merevlemezre tenni ezeket a fájlokat.
-
Killberk
aktív tag
válasz
Воланд
üzenetére
Hát szerintem akkor ez elég súlyos tervezési hiba. Értem én, hogy nem mindennapi eset amit előbb írtam, de hülye dolog úgy piszkálni egy OS-nek egy partíciót, hogy meg se kérdezi lehet-e. Csak azért mert alapba nem lát rajt semmi számára használhatót, az még nem jelenti azt, hogy nincs is.
Amit linkeltél megnéztem, aktív partícióra lett rakva Win 7. Előtte XP volt azon a merevlemezen. -
Killberk
aktív tag
Aki akar olvasni egy kis Windows 7 szívást, annak íme. Popcornt, üdítőt elő!

Adott egy számítógép, benne két merevlemez. Mindegyik Truecrypt-tel titkosítva.
Windows 7 telepítő kérdi melyik merevlemezre szeretném telepíteni. Kiválasztom azt amelyiken régi OS volt, semmi lényeges nincs már rajt. Telepítés végigmegy, ezt azt még állítgatok, mikor is kéne adat másik merevlemezről. Truecrypt telepítés, majd csodálkozva nézés, hogy bizony ő nem talál titkosított partíciót. És valóban. Fájlkezelőben ott a másik merevlemez, gyökerében két könyvtár (Boot és System Volume Information) és két fájl (bootmgr és BOOTSECT.BAK). A két könyvtárban még egyéb fájlok, de eset szempontjából lényegtelen. Természetesen titkosított partíció ezzel le lett nullázva, mert ugyan adat nagy része fizikailag még rajt van, de hiába van meg jelszó, mivel header sérült így semmit se érni vele. Bár jelentős adatmennyiség veszett el, amit elég sok idő lesz pótolni, egyéb backupnak hála a pótolhatatlan adatok visszaállíthatók.
Nem vagyok benn biztos, hogy ez hogy történhetett meg, de ha az van hogy Windows 7 telepítés közben talált magának egy "formázatlan" merevlemezt, és úgy gondolta milyen jó hely lesz ez fenti fájloknak, akkor az megdöbbentő.
Hát ennyi.
-
Laccoss
addikt
válasz
Andrewhouse
üzenetére
Meghajtót nem, partíciót tudsz törölni. Mikor már unallocated space-n (nem lefoglalt terület) állsz azt nem tudod tovább törölni. A használatához pedig az Új gomb-bal partíciót hozol létre rajta, amit már formázhatsz, vagy amit akarsz vele.
-
pzstm
titán
.
törölhető -
dnelb
veterán
Sziasztok.
2 gyors kérdés, win7 alatt is érdemes még ccleanert futtatnim hogy rendbe tegye a registry-t mint anno xpnél? A másik hogy hogyan tudnám a hangerő korlátozást feloldani? Sokkal halkabb hangerőt enged meg a notimnak, mint az xp.. -
pzstm
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
ma reggel ota elegge belassult a gepem, azt vettem eszre, hogy egy PresentationFontCache.exe nevü folyamat 50%-ra terheli a procimat, google-el tul sok infot nem talaltam, de allitolag virus is megbujhat mögötte. Talalkozott meg valaki ezzel a jelenseggel?
mod: win7 64 bitet hasznalok
-
potyi23
senior tag
elolvastam az elso hsz-t az oldalon xp modrol ,de valahogy nemsikerul letoltenem,meg fetennem amit kellene mindig valami windows activation update jon le amikor ramegyek a letoltesre. winn7/64 bit ala szeretnek xp modot !

-
medium84
aktív tag
A DVD-ROM UDF bevált. Ezt már felismerte .iso-nak a Windows 7 USB DVD Download Tool.
-
potyi23
senior tag
hi.win7/64 raszeretnek xp t tenni egyik programom vegett,de mostanaban hallottam valami xp mod -rol ami lehetove teszi ezt.ez mit foglal magaba?
-
Lenry
félisten
válasz
medium84
üzenetére
próbáld ezzel létrehozni az isot
-
medium84
aktív tag
Hali!
Win7-et akarok telepíteni USB-ről, a gond az, hogy a .iso file-ra azt mondja a Windows 7 USB DVD Download Tool, hogy nem .iso.
Próbáltam Neroval .iso-t csinálni, de azt írja, hogy 2 GB-nál nagyobb file miatt nem lehet iso filet csinálni.
Mit tegyek?
DVD kizárva? -
Воланд
titán
válasz
utolsolevel
üzenetére
-
Menet közben, újratelepítés és adatvesztés nélkül hogyan lehet a C meghajtóhoz még helyet hozzáadni egy másik ( pl. D ) meghajtóról?

-
utolsolevel
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy tudja e valaki, hogy hogyan lehet letiltani win 7-ben azt hogy a tálcán lévő dolgokra ha ráhúzom az egeret ne jelenjen meg pici ablakban a tartalma. a rendszwerbeállitásoknál ha a legjobb teljesítményt választom és lebutul szürkére a win még akkoris feljön piciben egy ablak :/ aero mindn letiltva ...
üdv
-
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Igazán nincs mit.
-
válasz
-=Vacsek=-
üzenetére
Energiagazdálkodás.
-
-=Vacsek=-
senior tag
Hali!
Lenne egy kérdésem! Hol tudom azt beállítani win7be hogy folyamatosan mennyen a winchester? Tehát ha nem csinálok épp semmit magától leáll ha megmozgatom az egeret vagy elinditok vmit hallom ahogy felpörög!
-
Воланд
titán
válasz
Andrewhouse
üzenetére
Szvsz állítsd vissza a rendszert a legkorábbi időpontra és akkor nem kell újratelepíteni.
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam a Windows 7 kipróbálni tetszik stabil minden, viszont most szseretném megint újra telepíteni mert csak teszteltem és tele telepítettem progikkal, problémám az lenne hogy mikor a teleptőnél mutatja meghajtókat nem tudok törölni(patríciót) - halvány a törlés gomb, csak formázni? Hogy tudnám megoldani?
HELP!

-
szabi26
csendes tag
Megnéztem biosban semmi memóriára vagy 32/64 bites állítási lehetőség nincs.
kiírja a biosban a teljes memória 4gb,videó memorí 512mb és ennyi. -
szabi26
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne.Win7 enterprise 64 op rendszer a 4gb memóriából csak 3at ír használhatónak.eredetileg 3gb volt a laptopban,de az 1gb os memóriát kicseréltettem 2gb os ra.2db egyforma 2gb os samsung ddr3 memória van most benne.miért nem akarja kezelni mind a 4et? kiírja : Telepített memória (RAM) 4GB (használható 3.00GB)Segítséget előre is köszi
-
pzstm
titán
Windows 8 and Server vNext Pre-Release Program
Aki OEM-nél dolgozik, ne lepődjön meg ha esetleg ilyen programra kapott invite-ot, ahonnan ezt a buildet töltheti le:
7971.0.110324-1900 -
Gl4diator
tag
Nincsen valami program, amit lehetne használni, hogy letegye az aktuális játékot az asztalra mikor akarom?
Sok játék van ami a windows gombra nem reagál. A ctrl-alt-del se mindig műkszik, visszaugrik sokszor a feladatkezelőablak, nem marad meg. Alt-F4 meg bezárja az egész játékot/alkalmazást.
-
ggbuffon1897
őstag
hali
tnap jeleztem ezt az NT Kernel& System féle processzorterhelési gondot, vmelyikőtök ajánlott egy Mailwarebytes nevű programot, lefuttattam talált 12-13 hibát köztük 2 trójait, leírtottam, azonban a probléma továbbra is fennáll..
más megoldási javaslat esetleg? -
Declare
őstag
Hi!
Tegnap én is win7 hálózattal küzdöttem, ha ilyen hibát kapsz, valamit rosszul állítottál be.
Ez nekem tegnap működött. Ugyan xp és win7 között írja le, de ha megcsinálsz mindent amit leír a win7 re akkor mennie kell. Ha ezután sem megy akkor még próbáld ki hogy a tűzfalad kikapcsolod hátha az blokkol. -
Declare
őstag
Hello!
Újabb kérdésem merült fel
.Sajnos a 2 nyomtató ami van egyik sem win7 kompatibilis, már csak a korukból kifolyólag is.
Az egyik egy hp photosmart 1115, amit ugyan sikerült működésre bírni egy újabb photosmart nyomtató driverével, de nem működik azért 100% osan, míg a másik egy konica minolta pagepro 1300w, ami egyáltalán nem működik.Kipróbáltam, hogy virtuális módban win xp -t telepítettem föl, hátha akkor onnan tudok majd nyomtatni, de sajnos azt tapasztaltam, hogy csak LPT portokon lenne hajlandó nyomtatni, usbn nem.
Erre nincs valami bevett szokás, hogy 64 bites win7 en nyomtatásra bírjuk a régi nyomtatót? Xp mode ban jól látom hogy felejtős az usb nyomtatás?
-
vante
aktív tag
Van valakinek tippje mi lehet a gond itt? Újratelepítettem 2 gépet, win7. Erre ez fogad hálózatnál elérésénél. Eddig ilyen nem volt, jelszavat adtam a mappáknak, tehát nincs üres jelszó. Bár érdekes is, mert admin fiók alatt látom már a mappát, de belemenni nem tudok. Nincs a mappán semmi speciális hozzáférés, meg a géphez sem.
-
föccer
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
Üdv!
Nem rendszerszintű felhasználói nyelven mit jelet a vékonykliens? Magyarul mit vettek ki az előző, "teljes" verzióhoz képest? Van erről esetleg valakinek egy leírása? A jelenlegi Home Premiummal maximálisan meg vagyok elégedve, de ha megfelelő lenne nekem ez a kissebb erőforrás igényű cucc, akkor lehet váltanék. Nem szeretem a felesleges szolgáltatásokat, viszont nem értek annyira a Win7-hez, hogy nekiálljak kézzel bekonfigurálni, így kapóra jönne ez ilyen "butított" verzió

Köszi,
üdv, föccer
-
Воланд
titán
Detto. Telepítés ideje ~10 perc, méret 2,53GB.
Gyanús, hogy azok a hibák nem hibák.
Preview-ból fakadóan nincs aktiválásra lehetőség, wei meg minek kategória.
De ettől függetlenül ment a plusz egy a jelzésedre.
Amúgy tényleg gyors, holnap be is dobok egy-két példányt domainbe (pedig mást kellene tanulnom).Apropó, lassan kellene egy félig off, dumálós topic, a címe lehetne fizetett m$ bérencek on/off topicja.

Szerk.: VMware Workstation-t használsz?
-
VIBO
őstag
hi
miért van az, hogy az Internet-idő szinkronizálás nem működik?
-
vemalsar
csendes tag
Sziasztok! Két kérdésem lenne a Windows 7 (64 bit)-tel kapcsolatban.
1. Borzalmas az integrált ATi-hoz a driver (mindig legfrissebbet használok), ami megy az szépen fut, de a legtöbb OpenGL alapú alkalmazás hibásan működik pl. nem jelenik meg a kép, ablakos módban főleg érdekes dolgokat művel...a vicc hogy van amikor variálok az energiagazdálkodással meg az ATi Catalyst A.I.-t kilövöm, és segít, de van hogy semmit nem állítok, bezárom, ismét megnyitom és második indulásra már nem működik az alkalmazás. Másnál is ilyen a helyzet és ez van, vagy esetleg tudtok olyan driver verziót amivel jobb a szitu? (laptopba integrált ATi HD 2600-ról van szó)
Másik gépen a Windows 7 (32 bit) alatt, asztali ATi VGA-val nincs semmi hasonló, ugyanazzal a driverrel.2. Laptopomon a csodálatos C-Media generálja a zörejt, ám ha csatlakoztatom a fülesemet az elöl levő jack-csatlakozóba, ugyan elhallgat a hangszóró, de nem szólal meg a füles. Ez driver probléma lehet, vagy hibás a csatlakozó? Mióta megvan, így működik és még nem volt rajta más oprendszer, drivert frissítettem de nem sok minden történt...és elég szegényes a beállítási lehetőség.
(Előre is köszi, annak aki végig bírta olvasni
)
Aktív témák
Hirdetés
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- Használt Radiolink AT10 II távirányító készlet / 12 hónap működési jótállás
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4488, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)