Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
Aktív témák
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Igen, tegnap este kipróbáltam, hogy kompatibilis módban (XP 32bit, SP2) futtatom az exe-t, de egyből kiírja, hogy Oblivion.exe működése leállt. Win7-et már telepítettem azóta újra (az is eredeti, dobozos természetesen), dxdiag-gal csekkoltam, DX11 van fent, VGA driverekről már írtam. Az aggaszt, hogy csak Win7-tel csinálja, és más felhasználónál nem olvastam ilyen hibáról. A hardver gondot kizártam, mert az előző konfigon is (GA-EP35-DS4, Q9650, DDR2, 4870) ugyanezt csinálta, mint a jelenlegin (csak a táp és a ház maradt változatlan, monitort is cseréltem azóta). Hétvégén feltolom a régi XP-t, aztán megnézem, lesz-e változás.
-
dany27
őstag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a win7 boot cuccait hogyan tudnám áthelyezni egy másik winyóra?? Mert valamiért nem arra rakta fel a telepítésnél amin a rendszer is van....
Vagy az egészet újra kell húznom??Előre is köszi!
-
cellpeti
nagyúr
üdv
létezhet, hogy a Win7 azt csinálja, hogy a Wifit úgymond "elaltatja", ha nincs használva? Notiról van szó.
-
utgyuru
aktív tag
válasz
fatal`
üzenetére
Okés, köszönöm.
Közben eszembe jutott egy másik kérdés, nem tudom, kivitelezhető-e.
Van egy PC-m, Win7-tel. Van egy laptop, amiben nincsen HDD, mindkettő ugyanarra a routerre csatlakozik. Hálózaton keresztül tudnék-e bootolni valamit a laposra? És nem Win7 kéne rá, az a gép lenne a host, ha jól veszem ki , amiket eddig olvastam. -
Воланд
titán
válasz
J.J. András
üzenetére
Futtatásba lusrmgr.msc beír, enter, Users megnyit, Administrator fiókon jobb klikk, Properties, Account is disabled elől pipa ki, saját fiókodon jobb klikk és delete.
Jah, igen, nem ajánlott így használni a gépet.
-
fatal`
titán
válasz
J.J. András
üzenetére
Aztán ez mire jó? Kapcsold ki az uacot és kész.
-
J.J. András
őstag
Hali, ne haragudjatok, de nem találom azt a leírtást, amiben a következőben segítetettek ki: A meglévő fiókomat ki akarom cserélni, hogy mindig csak is rendszergazdaként lépjek be...., hogy tudom aktiválni a rednszergazda fiókot és a mostani fiókomat kitörölni ?
üdv: András
u.i.: valaki már egyszer leírta, de nem találom....

-
válasz
sfdrakex
üzenetére
Szomorú dolog, hogy ez a trend, de azért nem jó mindig általánosítani. Egy valamirevaló Oblivion-fantól igazán elvárható, hogy rendelkezzen az összes, kiadott Oblivion verzióval, köztük a Collector's Edition-nel, nemdebár?
(A képről még hiányzik az U.S. verzió.)Ahogy pl. Fallout-ból is.
Többiektől mély elnézést az OFF-ért, csak nem esett jól a gyanúper.

-
Воланд
titán
válasz
atesss
üzenetére
c:\users\username tartalma a következő:
Contacts, Desktop, Downloads, Favorites, Links, My Documents, My Music, My Pictures, My Videos, Saved Games, Searches.
Ha ezeket egyesével akarod átmozgatni akkor ez kell neked: [link], de szvsz még mindig egyszerűbb mindent áttenni.(#42377) hunfatal: Jogos, az AppData lemaradt, meg az ntuser fájlok.
-
Steelmanus
addikt
válasz
atesss
üzenetére
Ugyanugy at lehet helyezni mint regen az XP-ben, annyi kulonbseggel hogy a Startmenuben engedelyezd a Szemelyes mappakat, azt megnyitod ra allsz a Dokumentomok mappara Tulajdonsagok felul lesz egy fül hogy Hely ott mar at tudod oda ahova szeretned. Elotte ha a D:\-re szeretned akkor keszits egy Dokumentumok mappat elore es a Hely fulon megadod a D:\Dokumentumok mappat, rakerdez hogy mindent atszeretnel helyeszni, OK, es ennyi,
A Kepek stb. mappak mar nem a Dokumentumok mappaban vannak mint regen hanem kulon mappakkent szerepelnek, tehat azok nem fognak athelyezodni.
-
atesss
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
Nem szeretnénk a teljes felhasználói fiókot áthelyezni (legalábbis a "mielőtt a c:\users\username mappát törlöd." mondatodból úgy látom te erre gondoltál), csak a Dokumentumok mappát
- ez ugye egy speciális mappa a Windowsban, és a Start menüben lévő parancsikonja sem normál parancsikon.Vagy akár csak külön a Képek, Zene, stb. mappákat (ezek ugye még Win7 alatt is a Dokumentumok mappában vannak - vagyis ha a Dokumentumokat egyben már áthelyeztem, a Képek, Zene-t már nem kell ? )
MOD: Ja közben belegondolva a Dokumentumok mappa akár jelentheti a teljes felhasználói fiókot is - erre gondoltál ?
Vagy ez lehet hülyeség, XP alatt nem így van, de gondolom Win7 alatt sem. -
pschio
őstag
hi all!
van egy dos-os könyvelő programom. eddig tökéletesen működött. pár héttel később csak ebben a programban a beviteli nyelv megváltozott. z helyett y van y helyett z stb. magyarul amerikai lett a bill. a user valszeg átváltott valahogy gyorsbillentyűvel. nade
hiába állítom be a gyorsbillentyűket nem tudok váltani beviteli nyelvet sem a dosos progiban sem más programokba. (firefox, word amiket próbáltam) alul a tálcán vált. kiirja hogy EN de semmi. enterprise verzió amúgy. kipróbáltam az összes kombinációt amit felsorolt. ctrl+1, ctrl+2 alt+shift ctrl+shift. áttúrtam a netet is és lövésem sincs hogy a túróba váltotta át a nyelvet ezen a programon és miért nem tudom reprodukálni másik programokban vagy ebben a könyvelő programban.
ha esetleg számít egy dell notiról van szó. kérlek titeket segítsetek.

-
Воланд
titán
válasz
atesss
üzenetére
Regeditben ezt keresd meg:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CurrentVersion\ProfileListez alatt lesz egy mappa (ha csak egy felhasználó van), 1001 szerepel a mappa végén, ezen belül a ProfileImagePath-ot kell átírni. A jelenlegi értékben úgyis szerepel a felhasználó neve, szóval nem lehet eltéveszteni. Ez a mappák tartalmát nem másolja, szóval azt neked kell manuálisan, mielőtt a c:\users\username mappát törlöd.
Plusz nem ártana takarítani a c meghajtón. Lemezkarbantartó, utána meg ezeknek a tartalmát lehet törölni:
c:\users\felhasználóneved\Appdata\Local\Temp\
c:\Windows\Temp\
c:\Windows\SoftwareDistribution\Downloads\ -
sfdrakex
nagyúr
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Amit te fülhallgató kimenetnek gondolsz az szerintem a sima speaker out, a vonal kimenet meg egy másik kimenet, bár ha előtte az szólt XP-n akkor próbáld meg a vezérlőpultban a realtek beállításainál megnézni át tudod-e állítani hogy melyiken szóljon. Esetleg kapcsold ki hogy érzékelje ha csatlakoztatsz eszközt.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
dokee78
üzenetére
Ha a 10 gigát a C meghajtóhoz akarod hozzácsapni akkor a bal oldali nyilacskát húzd el hogy legyen 10 giga, a program szépen átmozgatja az adatokat, én így csináltam, adatvesztés nélkül megcsinálta. Ha csak kell egy 10 gigányi partíció akkor a jobb oldali nyílal húzz 10 gigát, és így üres helyről csinál neked 10 giga helyet, szintén nem lesz adatvesztés és nem is kell mozgatnia adatokat. C hez csak a partíció elejéről tudsz hozzáadni.
-
dokee78
félisten
-
ProEvoFan
nagyúr
Olyan problémám lenne, h a Genius 2.0 hangfalam nem akar megszólalni w7 alatt. XPről váltottam, amin tegnap még ment a zene...
Alaplapon mindent bedugva hagytam, tehát elvileg jó helyre van dugva.Letöltöttem a Realtek HD audio managert, de nem lett tőle jobb.
Hangfalat a "vonalvezetékbe' dugtam.
Kivételesen akkor szólal meg, ha a fülhallgató helyére dugom be...
Valakinek valami ötlet?
OP rendszer: W7 Ultimate 32bit -
sCr89
tag
Hali, hibernálás után csak villog a kurzor, nem megy, mi lehet a hiba? /Asrock 770 Extreme3/
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Azt meg lehet nézni utólag, ha egy mappát rámásoltam egy pendrive-ra? Mármint lesz valami logban annak nyoma ?
-
válasz
fatal`
üzenetére
A probléma egyedi, "sajnos" senki más nem találkozott ilyennel. VGA driverből vagy 4-et próbáltam, telepítettem másik vinyóra, rendszervinyóra, SSD-re, próbáltam patch-csel, patch nélkül, alap játékkal, modokkal, a játék 3 verziójával (UK, U.S., GOTY), de a hibajelenség ugyanaz sajnos. Az általad javasolt szoftvereket még megnézem, mielőtt előbányászom az XP telepítőt, köszi az ötletet!
-
fatal`
titán
A Virtual PC féle XP alatt nincsen semmilyen 3D Gyorsítás, azonban VMWare és VirtualBox alatt van, így ezekkel próbálkozhatsz, utóbbi ingyenes (bár azt hiszem van ingyenes VMWare Player is már, de avval nincs tapasztalatom).
Szerk.: Úgy tudom az Oblivion működik windows 7 alatt, bár én magam nem játszom vele. DirectX-et feltetted? VGA Driver?
-
Воланд
titán
Windows PE image létrahozásakor jó úgy, hogy előbb hozzáadom az összes csomagot az image-hez, majd a magyar megfelelőjét?
Szóval végigmegyek előbb ezen a könyvtáron:
C:\Program Files\Windows AIK\Tools\PETools\amd64\WinPE_FPs
majd pedig ezen:
C:\Program Files\Windows AIK\Tools\PETools\amd64\WinPE_FPs\hu-hu -
Morden24
nagyúr
Hát én erre azt tudom mondani, hogy ott szerintem nem az OS lesz a hibás, mert sok ismerősöm van, aki nyomja az Obliviont (mondjuk többnyire Steam-es) Win7 alatt, és nincsen bajuk - persze ettől még lehet valami gebasz nálad. Szerintem érdemes lenne itt is kérdezgetned, elég aktívnak tűnik mai napig a topik

-
válasz
Morden24
üzenetére
Nos, az valóban lájt lenne.

Konkrétan az Oblivion-ról van szó. XP, Vista alatt nem volt gondja, Win7 alatt meg furcsa jelenségeket produkál (a kép megdermed 1 pillanatra, amikor egy MPC megmurdel), minden patch fent van, persze jó ideje nem adnak már ki hozzá frissítéseket, elvégre 5 éves a gáma. Nem vagyok benne biztos, hogy ez okozza a problémát, csak már nem nagyon van más ötletem. -
Morden24
nagyúr
Amire elég egy S3 Trio (manuálisan akár 16MB ramot is adhatsz neki
), az remekül fog menni. Másra nem lesz jó.Mik ezek a játékok egyébként? Érdemes rendesen utánanéni az ilyen nemműködős kérdéseknek, mert a legtöbb esetben a legújabb patch-ek, esetleg némi manuális turkálás megoldja a gondot.
-
Néhány régi játék nem akar normálisan futni Win7 alatt, ellenben XP alatt nem volt gondjuk, ezért megpróbálnám, tényleg ez okoz-e gondot. Mielőtt nekiállnék XP-t telepíteni, gondoltam kipróbálom az XP Mode-ot, ám itt a topicban olvastam, hogy játékoknál ez nem megfelelő, mert csak virtuális VGA-t használ a virtuális XP. Tapasztalat ezzel kapcsolatban?
-
nkaroly
csendes tag
no a memtest ment 23 orat hiba nelkul, lehuztam a doglodo dwdrwt megnezzuk igy mit csinal ..
-
psg5
veterán
válasz
fatal`
üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Ebből a linkelt screen-ből látni, hogy milyen eszköz vagy driver okozza a kékhalált?
Ha nem hogyan lehetne meggyőződni róla? Táp, alaplap csere már volt. A gond, hogy 1-2 havonta jön elő vagyis a tesztidőszak így igen hosszú. Ezért gondoltam, hogy hátha ezzel a Bluescreenviewerrel meg lehetne tudni a hiba forrását. -
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek, milyen programot, vagy megoldást érdemes használni, a rendszer lassulás ellen?
A format c:-on kívül
-
psg5
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Hát nálam csak a vezeték nélküli bil+egér ami usb-n kapcsolódik...Ezért sem igazán értem a linkelt képen a rdyboost.sys megjegyzést...
Ebből a bluescreen viewer infóból látni valamit, hogy mi okozhatja a ritka kékhalált?
Milyen célra van bennt a pendrive-od, mármint, hogy gyorsítani tudjad a wint vele? -
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
Tgdt159
üzenetére
Nagyon kevés program van mai nem megy 64 bites w7-en, 2 éve használom, egy 10+ éves TV tuner volt az egyetlen amit nem sikerült beüzemelnem rajta. USB-s nyomtatók mennek szépen általában, és mindenhez tesz fel szépen drivert magától, nem kell vacakolni keresgéléssel és telepítgetéssel.
(#42314) faranus
Milyen verzió a w7 ultimate? Nem valami buherált?
-
Tgdt159
tag
Hi all!
Holnapra jön meg a gépem vagy holnap után :
AMD Athlon x3 450
Asrock alaplap
4 giga ddr3
hd 5750 1gigaA kérdésem az lenne hogy milyen oprendszert tegyek fel. Windows 7et akarok mindenféleképpen, de a 32 bites csak 3,25 gigáig kezeli a ramot vagyis annyit érzékel, 64 bit többet vagyis ebben az esetben mind a 4 gigát használja. Ezek ismeretében egyértelmű hogy 64 bites-t telepíteNÉK, de ismerősöm azt mondja, hogy elég sok program /pl: nyomtató driver/ nem működik 64biten.
Igaza van ? Ha akkor mi legyen? Ha nincs igaza, akkor nyugodtan telepíthetem a 64 bitest? Nem lesz gond driverekkel?
Köszi előre is a választ

-
faranus
aktív tag
sziasztok
3 hónapja váltottam win7 professionalról win7 ultimatere! Hét végen felraktam az itunest mert kellet az ipodomhoz de nagyon fura dolgot tapasztaltam megnyito mmegy utána bezárom eltűnik 2 másodpert múlva megint megnyitja és ez megy 3X mire nem nyitja meg újra!
A professionallal nem volt ilyen problémám ott rendesen bezárta! A itunessal nem lehet gond mert ugyanaz mint a régi! Valaki tudja hogy mi lehet? -
INMOTEP
őstag
Üdv Notebookon szeretném letesztelni az akkumlátor üzemidőt ,nem találtam a windows 7 ben olyan alkalmazást ami eltárolja hogy menyi időt bírt ki az Akku
....Windows 7 32 bit még ..... -
Morden24
nagyúr
válasz
wiggen123
üzenetére
Bármelyik.
Az Office esetén vannak olyan csomagok, amik korlátozott felhasználási jogkörrel rendelkeznek, ilyen pl. a Home & Student. Ilyen különbség a Windows-ok kiadásai között nincsenek, egy Home Premium is használható céges környezetben, ne legyen megtévesztő a neve
-
wiggen123
senior tag
Egy önkormányzati hivatalnál melyik a legkisebb windows 7 verzió, ami használható jogtisztán?
Más: Win Xp-ben a munkacsoportok között lehetett tallózni más munkacsoportok gépeit is a hálózati helyeknél. Win 7-nél erre van e lehetőség. Eddig csak a saját munkacsoportját látja.
-
nkaroly
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
intel inf legujabb intel.comrol,
ati 11.2 64bit ati.amd.com
halokartya 8111 64bit realtek.comrol
es a beepitett bt adaptere es usb3 az asus.com-rol, ott nem talaltam ujabbat mint ami kinntvan az alaplap oldalan letolthetoen.
aminel kerdeses h van e rendes win7 driver /pl webkamera QuickCam 4000 pro csak vista64 drivere van / vagy nem feltetlen kell most /Maudio FastTrack Pro/ azokat kihuztam a gepbol.
Sidewinder X6 illetve Diamondback 3G alap usb hid driverrel megy -
nkaroly
csendes tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Win 64bit ultimate, MSDN 30napos proba alatt, ujrahuztam tegnap nullarol, drivereket felraktam, plusz browsert vlct directxet másst nagyon nem, birta par orat, majd megint meghalt.
Utana inditottam egy memtestet az fut tizenpar oraja, eddig nem dobott hibat, most eljottem dolgozni, este meglatjuk mit mond.
Miutan felment az uj win7 egyszer eltunt a dvdrw a my computerbol menet kozben, ilyet eddig meg nem csinalt, szal lehet h rossz a drive vagy a kabel, ha hazamentem ezeket kicserelem ..udv
k -
fatal`
titán
válasz
Tappancs2001
üzenetére

Ha van olyan régi pont, akkor visszaállítod, ha nincs, akkor nem lehet.
-
koshmar
veterán
válasz
Tappancs2001
üzenetére
Beírod a keresőbe, hogy rendszer-visszaállítás.
Kiadja, katt rá, onnan meg látod.
Ahogy Sub-ZeRo kollega is mondja.
Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Illetve hát megnézed a pendriveon de feltételezem, hogy a kérdés nem erre irányult. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(csak kicsit keresgélni kellene)