Hirdetés
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- CES 2026: madzagmentes egér és headset az Acer névjegyével
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
Aktív témák
-
Sziasztok!
Vettem egy CMedia PCI CMI8738 5.1 hangkártyát és az a problémám vele, hogy nem szól 5.1-ben a hangfalam zenehallgatáskor és játékok alatt. Filmeknél csak a 5.1eseknél szól 5.1ben ( a hangkártya driver tesztjében viszont jó az 5.1). Pedig egy alaplapi realtek hd 5.1-el vitt rendesen mindent.
Alaplapi hangkártya letiltva és új driver felrakva.Ezen a gépen win 7 64 bites op. rendszer van.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
megema
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Próbáltam. Dettó.

-
Kloden
senior tag
Sziasztok, biztonsági mentést szeretnék a rendszerről.
Az egyetlen probléma az, hogy nem engedi, mivel szerencsétlen módon csak egyetlen C-partícióm van és én éppen oda szeretném lementeni. Meg lehet ezt valahogyan oldani hogy engedje? Vagy értelmetlen az egész próbálkozás mert egy esetleges backupnál úgyis formatálja a C-partíciót és akkor lőttek a backup-filenak is? -
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Problémába ütköztem a win7 telepítése után és nem találom a megoldást.Ha tud valaki segíteni kérem jelezze. A hibaüzenet a következő:
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 50
BCP1: FFFFFFFFFFFFFFEF
BCP2: 0000000000000000
BCP3: FFFFF800035A00F3
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Vagy át kell váltani IGoogle "nézetre", igaz, akkor sok más is befigyel az arcokba, de legalább a Chrome telepítését nem erőlteti.

-
Miért van az, hogy sleep-ből visszatér a gép, akkor az mp12 valamilyen pendrive leválasztásánál megakad, majd megy tovább. Valami ötlet? Persze bedugáskor is ez van. Ha rendesen újraindítom, bekapcsolom, vagy kijelentkezek meg vissza, jó.

-
polonic
félisten
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Próbálkoztam kérdésemmel az IE fórumban is, de a Ti véleményetekre is kíváncsi lennék:
Amióta telepítettem win7-64-re az IE9-et, a kezdőlapomként beállított Gugli barát, folyamatosan nyomja hogy telepítsem a Chrome-ot, mint reklámot. Nem tudom lelőni. Másnál nem jelentkezik ez a probléma?
Hiába az "x"=bezár, következő kezdőlapnál újrakezdi. -
Mtbsrác
senior tag
Ha volt akkor bocs!
Melyik miniserver vagy mit kell telepíteni ahhoz hogy működjön a wifi win7 alatt? Egyszer sikerült valahogy de azóta sose. Linkeljétek légyszi.Kössz a helpet!
-
fatal`
titán
"tehát akkor szinte minden játék 32-bites, és nem is lesz(lett) jobb teljesítményű egyik játék sem azzal hogy beújítottam plusz 2 giga ramot (most van 4giga) vagyis nem profitált belőle szinte semmi?"
Ez így nem igaz. Van 4 giga ramod, abból a rendszer kb megeszik 1-et, marad 3 a játéknak. 32biten a 4 gigából a vga miatt általában lát 3,25-t, a rendszer szintén megeszik 1-et, marad 2,25 a játéknak, de mivel 2 giga a max, amit kaphat ezért az 2 giga.
Programokból is kevésből van 64bites, ott szintén a 32bitest kell használni, ha nincs 64bites. Játékokból meg nincs mindegy melyiket, mivel csak 32bites van belőlük.
Ha összeadod a programok által foglalt memóriát, akkor pedig máris nyertél szabad ramot, mivel az OS többet kezel.
-
Dömy
tag
tehát akkor szinte minden játék 32-bites, és nem is lesz(lett) jobb teljesítményű egyik játék sem azzal hogy beújítottam plusz 2 giga ramot (most van 4giga) vagyis nem profitált belőle szinte semmi? Akkor magyarán ennél a rendszernél csak arra kell odafigyelnem hogy a programokból kell inkább a 64bites változatokat keresnem, és a játékoknál meg ugyanmindegy hogy melyiket??
-
fatal`
titán
-
Dömy
tag
a 64-bites oprendszerekhez van a játékokból külön 64-bites kiadás is, vagy a játékból alapból használnak 4 gigánál több memóriát? most felraktam a crysis 2-t és bin32 mappa van, bin64 helyett.És mindent a Program Files (x86) mappába telepít Ez az első 64-bites rendszerem, és nem nagyon értem hogy miből mit is kell hozzá szerezni. Jó lenne valami felvilágosítás, hogy ezentúl milyen dolgokat szerezzek be!
-
ludla
őstag
Sziasztok! Abban kérnék infót hogy most a monitorom mellé az LCD tv is rá kötöttem és mind a kettő működik is. De az lenne a gondom ezzel hogy az egér át tud szaladni a másik képernyőre is, van esetleg valami bill kombináció amivel az LCD tv kimenetet tudom ki be kapcsolni csak amikor szükséges akkor engedném a jelet ki.
-
fatal`
titán
A hibernáláshoz használt rendszerfájl pontosan akkora méretű, mint, amennyi RAMod van, mert hibernáláskor a memória tartalma ebbe a fájlba (hyberfil.sys) kerül ki, bekapcsoláskor pedig ezt írja vissza a memóriába, így őrzi meg az állapotát a gépnek.
Ha nem akarsz hibernálást, akkor rendszergazdaként futtatott cmd ablakba: powercfg -h off
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
kb 1,5 hete ram csere történt, 2*2gb-ról 2*4gb-ra bővítettem. eleinte zökkenőmentesnek tűnt a váltás, majd arra eszméltem, hogy eltűnt ~3gb-nyi tárhely a vinyóról. visszacserélve a modulokat újra ott volt, de ha beteszem a 2*4gb-ot megint csak ~50mb szabad hely marad. mi a sz** ez? a lapozófájl (virtuális memória) kikapcsolva, rendszer-visszaállítás kikapcsolva, lemezkarbartartó többször lefuttatva, de semmi érdemi változás. ötlet valakinek? :s
-
-
Laccoss
addikt
válasz
ErosenZold
üzenetére
Rainmeteres
-
ErosenZold
senior tag
Melyik szerintetek a legjobb RSS widget ?
-
bozsozso
őstag
Sziasztok!
Otthoni csoportot szeretnék létrehozni de nem lehet mert a következő üzenetet kapom:
nem müködik a pnrp szolgáltatás /pnrpsvc/ vagy az identitáskezelő /p2pimsvc/ szolgáltatás
mit lehet tenni vele? mi lehet a probléma?
win 7 home prémium 64bit
-
Drizzt
nagyúr
Enhanced video renderert Windows7 Ultimate N-re hogyan lehet varázsolni?
-
Ha egy adott alkalmazást egy felhasználóra telepítettem ( rendszergazda ), és utána létrehoztam egy felhasználót, hogyan tudom rá is kiterjeszteni a használati jogosultságot?
Csak újratelepítéssel oldható meg?
-
Воланд
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"vadegér"

-
Ennek a 3G-ről 4G-re való bővítésnek a legtöbb esetben nem sok értelme van mert:
1. Csak megfelelő szerviz végezheti el a ram cserét, mert különben ugrott a garancia
2. Ha messze laksz a fővárostól, akkor még futárral fel is kell küldeni bizonyos gyártók (pl Asus) termékét a szervizbe, mert ahol vetted, ott nem nyúlnak bele a laposba. Ez (jó) pár nap is lehet, mire visszajön a kütyü
3. A legtöbb alsó-/középkategóriás laposban 2 ram hely van, azaz 2G+1G van gyárilag benne, ami mindenképpen nem kis ráfizetéssel jár(1G-s modult el lehet dobni, vagy sokat kell ráfizetni)
4. Ha 3 ram hely van, akkor általában 3x1G van, ami TriChannel módban teker(így a leggyorsabb). Ha ebbe megint belerak valaki egy 2G-s ramot, az adott a guanónak egy nagy pofontot.
5. Ha 3G-vel lassú volt a gép, akkor 4G-vel is az lesz...Szóval ha mindenképp ram-ot bővít valaki(és a kütyü is támogatja), akkor ne 4G-re váltson, hanem 8-ra, hameg 3G-nél marad, akkor W7 HP x86-ot célszerű használni, mert ez esetben teljesen felesleges az x64...
Drizzt
A DIGI-nél tegnap este 10 órakor behalt valami, egyes helyeken (pl Balaton parton egyes helyeken) nem üzemelt a digitális műsor szolgáltatás. Most valami kerülőúton rakták helyre a rendszert, azaz nem elképzelhetetlen, hogy ezért nincs beléptetés...
(Infóim szerint, valahol sikerült valami vadegérnek egy optikai kábelrengeteget átvágni)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Már újraraktam, az SP1 ment fel ezúttal. Érdekes, újrarakás után Digi net megy anélkül is, hogy csináltam volna neki PPPoE kapcsolatot, simán helyi hálózaton, hitelesítés nélkül. Erre eléggé csóválom a fejem.
-
dajani
tag
válasz
Psychonaut
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat.
-
dajani
tag
Sziasztok.
Acer Aspire 5736Z-453G64MN 15.6' barna DC 2.3 3G 640 LNX notebookra melyik Win7 -et érdemes telepíteni és x86 vagy x64 legyen?
-
Dömy
tag
jah igen megvan, csak nem mentem bele a chipset menüpontba..
köszönöm a segítségeteket!
-
fatal`
titán
-
válasz
Drizzt
üzenetére
Ha a beta driver lenne, akkor annak a letakarításához használd ezt:
Driver Sweeper
Mivel vesztenivalód meg nincs, ezért takarítsd ki a registrydet ezzel:
Wise Registry Cleaner Free és restart.Aztán meglátod, mi lesz a helyzet...
-
Dömy
tag
sziasztok! felraktam a windows 7 Proffesional N 64-bites változatát! 4 giga ram van a gépembe, de csak 3,2-t használ, holott 64-bites a rendszer. Látja hogy 4 giga van a gépbe, de csak 3,2-t ír hogy használni tud, ez mitől lehet? Most vettem bele 2 giga ramot, és direkt ezt a 64-bites változatot szedtem le mivel ez több memóriát is felismer. De mi lehet a gondja hogy csak ennyit tud használni, holott látja hogy 4 giga van benne?
-
Lenry
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
beállítottam, hogy max 5GB, úgyhogy csak nem lesz belőle gond
-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
CCleanert gyakran szoktam futtatni, ezert a Registrybe meg nem nyulok bele, annyira azert nem zavar. Csak gondoltam, hatha tud ra valaki okosat mondani.
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
-
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ilyen opciom nincsen, amugy en is ezeket talaltam csak kulfoldi forumokon es Techneten megoldasnak.

Persze, belefoglaltam mappakat, de mindegyik konyvtarba ugyanazokat a mappakat (D:\konyvtarnak megfelelo mappa), es eddig ugyanolyan volt mindnek a nezete, szoval biztos, hogy nem ez a gond vele. -
válasz
Psychonaut
üzenetére
Akkor ráálsz egy mappára és az intéző jobb felső sarka körül van a Rendezés lenyíló/módosítások törlése opció. Más tippem nincs...

UI: Nálam egyik W7-en sem úgy jelennek meg a dolgok alapértelmezetten, mint nálad.

Szóval valaminek csak kellett történnie, hogy nálad olyan a nézet, amilyen, többek közt annak biztosan(a képed alapján), hogy felvettél/hozzáadtál/belefoglaltál mappákat pl a Képek mappához. -
Psychonaut
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sajnos ez nem jo, mert ez csak azokat a mappakat jelenitene meg, amiben talalhato kep, nem pedig az osszeset. De igazabol csak az eredeti elrendezest kellene visszaallitani, mert semmifele egyeni elrendezest nem allitottam be a konyvtarakra (semelyikre).
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ráálsz a képek mappára, jobb oldalon (ahol a képek megjelennek) egy szabad területen jobb egér/csoportosítás/egyebek/listában elérési út elé pipa és leokézod, ismét jobb egér/csoportosítás/elérési út szerint.
Lenry #43315
Csak aztán managgeld is gazdagon a visszaállítási pontokat, mert jó pár emberkének azért fogyogat el a helye a rendszerpartíción, mert a legkisebb, semmit nemérő progik is képesek visszaállítási pontot létrehozni. Felpakolsz 10 ilyen progit, aztán akár 20G-vel is "beljebb leszel"...
-
Psychonaut
veterán
válasz
Psychonaut
üzenetére
Valakinek tipp erre?
-
Lenry
félisten
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
és igen, addig halogattam az újratelepítést, hogy megjavítottam

mivel a Steam sem volt jó, így annak a fórumán is körbenéztem és ezt találtam, itt linkelve vannak a megfelelő betűtípusok
-
ErosenZold
senior tag
Melyik szerintetek a legjobb RSS widget ?
-
pzstm
titán
-
Drizzt
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
Vagy szimplán a win7-em őrült meg valamitől. Tippem továbbra is Nvidia beta driver maradványa, vagy esetleg a WD My Passport rakott fel valami drivert, esetleg az. Ha simán végigmegy a teszt Xp alatt, akkor nem tudom elképzelni a hardveres hibát.
Memtest is lement. Xp alatt a teljes önteszt még folyamatban HDSentinelben.
Prime, stb. előfordulhat, hogy megfagy, de azért, mert amúgy is random fagy a Win7-em. Valami elromlott, csak nem tudom mi. Ha lemegy a HDsentinel, újrarakom a win7-et, aztán meglátjuk. Sajnos jobbat nem tudok. -
C0d3r
addikt
válasz
megema
üzenetére
Szia!
Ezt már próbáltad?
A 80070002 jelű Windows Update-hiba -
fatal`
titán
válasz
Drizzt
üzenetére
"hogy Win7 alatt hardver hiba, Win Xp alatt meg semmi gond"'
Win7 érzékenyebb a hardverhibára.

Tesztet nem szoktam futtatni, csak megnézni a kondíciót meg a teljesítményt. De futtathatsz egy részletes öntesztet is. Ha nem vinyó, nem RAM, akkor nézd meg a cput Prime95-tel, small FFT.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
fatal`
üzenetére
A részletes öntetsztet kell futtatni Sentinelben, vagy még utána felület tesztet is esetleg? Tudom, hogy azt írja, de meglepne, ha tényleg hardver hiba lenne, mert eléggé furcsa, hogy Win7 alatt hardver hiba, Win Xp alatt meg semmi gond. Igazából akkor se dőlök a kardomba, ha tényleg hardver hiba, csak meg kéne tudni akkor állapítani, hogy melyiké.
Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 4
- Kutya topik
- Autós topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- VGA kibeszélő offtopik
- weiss: Autó költségek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Lexus, Toyota topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)