Hirdetés
- OLED TV topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Воланд
üzenetére
"Rendszer-visszaállítás: Ez az ami legjobban zavar, szvsz nincs értelme kikapcsolni, meg lehet nézni a topicot, hogy mennyi problémát meg lehetett volna oldani bekapcsolt rendszer-visszaállítással."
Ez az, aminek nagyjából soha nem vettem hasznát, pedig igen régóta nyúzok gépeket, különböző oprendszereket (nem véletlenül választottam ezt a pályát), DE legalább károm már volt belőle, amikor mégis megcsináltam a rendszer-visszaállítást, és ezzel búcsút inthettem néhány fontos fájlomnak is (jaja, visszaállítja a korábbi állapotokat...
).
Nálam pusztán a helyet foglalja feleslegesen (plusz felesleges írási műveleteket végez alkalmanként), ráadásul ha komolyabb gond van, soha nem lehetett megoldani rendszer-visszaállítással, egyszerűbb probléma esetén pedig mindig volt kéznél más megoldás (akár csökkentett mód, vagy ha az sem megy, a vinyó más rendszerrel való összekötése [persze ez nyilván nem mindenkinek áll rendelkezésére!], telepítő CD/DVD helyreállító konzolja, és még sok olyan eset, ami most nem jut eszembe
).
Nem tartom szükségesnek a rendszer-visszaállítást. DE félreértés ne essék, senkit nem célom lebeszélni a használatáról! Főleg kezdőknek kifejezetten javasolt a bekapcsolva tartása.
Csak mindeközben mindenki figyeljen oda a rendszeres adatmentésre is.
"Az indexelés határeset, legalább gyorsabban megtalálja a fájlokat."
SSD esetén igen komoly az elérési sebesség, így ez egyáltalán nem létszükséglet.(#43722) woland_y2k: "Defrag: Nincs ssd-m, mégis ki van kapcsolva. Semmi különbséget nem érzek a bekapcsolt és a kikapcsolt defrag között."
Jól is teszed, hogy kikapcsolod, hogy ne fusson a háttérben folyamatosan.
Mint a HDD topicban már kiveséztük (liksoft eléggé vágja a témát, mert az adatmentés a szakmája), a folyamatosan futó defrag NAGYON veszélyes lehet egy épp hibát kitaláló vinyó adatai tekintetében: [link].(SSD-nél meg nyilván az említett élettartam-szempontok játszanak szerepet ezentúl.)
(#43730) cigam: "Hamár defrag, nekem is lenne 1 kérdésem: Miér Szerda hajnali 1kor akar defragolni? Tegye fel a kezét akinek akkor be van kapcsolva a gépe?"
Tanár úr, jelentkezem!
Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Hibás Dell Precision 7730 - 17,3", i7 8750H, 32GB RAM, Quadro P3200 6GB VGA
- Bomba ár! Asus R512CA - Core i3 I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
).
).