Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz
DaDy0219
üzenetére
A vezérlőpult/hang-ban lehet csatornákat állítani, ki kell választani az eszközt, aztán rá kell bökni bal alul a configure-re.
Ettől függetlenül ez valszeg akkor egy bug a játékban. Mindegy, mit mond "a srác", dxdiagból semmiféle csatornabeállítást nem fogsz elérni. Ez fix.
-
DaDy0219
tag
-
DaDy0219
tag
Minden driver fent van, amikből már többet is kipróbáltam.
Ez a dxdiag is fura volt számomra, ezért írtam is a srácnak, hogy írja le, hogy mire is gondol, de válasz még nem jött...
A játék beállításai jók, mivel a hang kimenetet átállítottam a tv-re, ahol tökéletesen szól, viszont a fülesnél semmi, de csak a játékon belül.
Érdekes és gőzöm sincs, hogy miről beszél a srác, gőzöm sincs, hogy hol lehet a csatornákat állítgatni.A Vezérlőpult-Hang menüben már mindent megnéztem, de ilyesmivel nem találkoztam.
Egyelőre várom a válaszát, hát kíváncsi vagyok, hogy ebből mi fog kisülni. -
Morden24
nagyúr
-
akos727
senior tag
Üdv!
Adott egy gép, rajta eredeti Win7. Ma/most az elmúlt fél órában 5x nem válaszolt a Windows intéző. Ezt a program újraindításával sikerült megoldani vagy a program bezárásával(aminél bezárás közben rányomtam a mégsére és jó is lett). Mit lehetne kezdeni vele?
Elég idegesítő, hogy 10/5ször nem válaszol.
Előre is köszi! -
atesss
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
De, valószinűleg a 2. állhat fent.
Csak nem tudom, hogy az ISO szerkesztéssel van a gond, vagy magával a lemez megírásával. Bár átment a Nero visszaellenörzésén.Egy BME MSDNAA-ról származó lemezről szeretném kitörölni az ei.cfg fájlt, hogy így mindegyik kiadás választható legyen a telepítésnél.
Lehet, hogy a használt ISO szerkesztővel van a gond. Legalábbis az furcsa, hogy a szerkesztett ISO mérete az eredetileg beolvasottnál több MB-al nagyobb, pedig elvileg pár kb-al kisebbnek kellene lennie.
Magic ISO makert használtam hozzá.
Milyen más ISO szerkesztőt tudtok ajánlani ?De lehet a megírt lemezzel is gond, egy másik (asztali) gépen a DVD olvasó nem tudta beolvasni (egy jó darabig próbálkozott a Boot-nál), míg az "eredeti"(nem szerkesztett) DVD-t betöltötte.
-
DaDy0219
tag
válasz
Morden24
üzenetére
...és hunfatal:
Következő a helyzet:
Van egy Logitech G 35 headsetem, ami 7.1-es.
Megvettem a The Witcher 2 játékot, amit feltelepítettem, aktiváltam.El is indult, viszont nincs hang a játék alatt.
Minden más játék, film, zene alatt normálisan teljesít a füles, viszont itt nem.
Beszélgettem egy sráccal, akinek ugyan ez volt a gondja, mivel neki is USB-s fejhallgatója van, ami 5.1-es.
Azt ajánlotta, hogy a dxdiag segítségével a kimenetet állítsam át 6, 4 vagy 2 csatrornásra, ahogyan neki megoldódott a problémája.
A gond az, hogy a dxdiag paneljén belül semmilyen állítási lehetőségek nincsenek. -
Morden24
nagyúr
válasz
DaDy0219
üzenetére
Igazából nem teljesen értem a kérdésed.
A hangra vonatkozó hardvereszközök a vezérlőpult hardware and sound menüpontjában lelhetőek fel. Ha a fülhallgató bedugás után önálló playback/recording eszközként viselkedik, akkor ezen a listán fel kell tűnnie, vagyis neked csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod, na meg ha kell, elvégzed a beállításokat.A hardveres gyorsítás alatt nem egészen vágom, hogy mire gondolsz...
-
DaDy0219
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a Windows 7-en belül hol tudom beállítani a hang hardveres gyorsítását?
Konkrétabban a Logitech G 35 fejhallgatójának kellene beállítani, mivel önálló hangkártyája van.
Mondták, hogy a futtatásban írjam be a dxdiag -ot, elő is jön, de semmilyen beállítási lehetőséget nem kínál fel a fülek közt böngészve, csak információ jellegű adatokat tudom megfigyelni.
Vagyis hol tudom beállítani a csatornáinak a számát?Köszönettel: Dady0219
-
atesss
addikt
A Win7 telepítője ezzel a hibaüzenettel száll el : [link]
A Windows nem tudott adatokat gyűjteni a következőhöz, mert a megadott [install.wim] rendszerképfájl nem létezik: [OSImage].
Illetve nem lép tovább, amikor a Telepítésre rámennék (és bejönne hogy "álltalános" vagy "haladó" telepítést akarok). -
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Win7-em már megélt pár hw cserét, így felgyűltek benne az eltávolított eszközök ( disconnected devices ) illesztőprogramjai, amit egy biosagentplus_796.exe volt kedves egy próba - scan során felsorolni, mint eltávolított eszközt.
Tudtok olyan programot, ami letakarítaná a régebbi - már nem létező - hardvereket

-
Воланд
titán
-
hajtömeg
aktív tag
Kicsit off,de nem tudjátok véletlenül,hogy ha rövidítve szeretném leírni a celsius fokot,akkor hogy rakom azt a kis fok jelet a C-után?

-
betyarr
veterán
apósom valamit elgányolt a gépükön és most minden az picture managerrel akarna megnyílni.van valami egyszerű mód a visszaállításra?
-
-
gabor82
csendes tag
Sziasztok. Kb. két hónapja vettem egy ilyen laptopot [link]
Rakattam még bele 2 giga ramot +-ba ,mert játszani szeretnék vele. Win 7 64bit van a gépen.Az lenne a gondom vele,h nagyrészt world of warcraftal játszom rajta,de még low grafikán is csak 30 fps-t produkál max. van ahol meg szaggat leesik 10-15-re ha sok a textura meg sok player van.Havernak jólval gyengébb vid karival több az fpse és nem akad. Ebből arra következtetek,h valami nem stimmelMeg notebookcheken is jobban teljesít elvileg. . Azt monták páran,h lehet,h a vid kari driver amit a dell honalapjáról lehet szedni hozzá az elavult lehet. Ati.comról mondták,h töltsek másikat. Ott ha beírom a kártya paramétereket akkor kiadja a drivert,de 3 fülön 3 flét. Meg tudná valaki nézni,h melyiket kellene leszedni a 3 közül?
Illetve ha van más ötletetek,h miért lehet kevés az fpsem várom.Egyébként más gondok is elő szoktak fordulni néha elveszti az usb az egeret meg a billentyűzetet. Meg van,h eltűnik a hálózat és restartolni kell,mert nem is mutatja,mostanában van,h csak úgy játék közben kikapcsol. Xp-vel soha nem volt ennyi bajom,mint ezzel ilyen rövid idő alatt.
-
RootRulez
félisten
válasz
sladka_pani
üzenetére
Egye fene, 64 bittel próbálkozom, akkor adok esélyt az MSE-nek is.

Nodot már törlöm is, köszi mindenkinek!

...
Na reset után egyből van 2500 MB szabad ramom.

-
RootRulez
félisten
válasz
Воланд
üzenetére
A telepítés úgy zajlott, hogy majdnem elvesztetem az adataim, egy particionáló összekuszálta a biteker.

Na mielőtt telepedtem, átmásoltam a cuccokat egy kölcsön vinyóra, -> particionálás, -> Win7 fel, -> cuccok visszamásol (nem tettem fel ekkor még a nodot, hogy gyorsabb legyen a másolás) na most fent van és forog a kis zöld ikon az értesítési területen... Gondolom végez az 500+ GB adatommal és visszább vesz, nem?

mod: Az MSE elvan a NOD32 mellett?
-
Dagaddt
aktív tag
Köszi szépen!
-
atesss
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
Viszont ha xp-t akkor a bcd-be neked kell betenni az xp-t.
Ilyenkor az XP nem "gyalulja le" a Win7 bcd-jét ?
Úgy tudom ilyenkor nem vesz tudomást róla, és berakja magának a saját boot menüjét, a Win7-et meg elfelejti.A boothoz szükséges fájlok meg nem kerülnek át másik partícióra, ha elsődleges és aktív partícióra telepítesz.
Egy lemezen csak egy aktív partició lehet, nem ?
Vagyis akkor mindkét rendszernek a boot fájljai ide fognak kerülni.Ez mindegy. A telepítés sorrendje a fontos.
Ahogy észrevettem még sem mindegy, mert a 2. particióra telepített XP is az első particióra rakja a boot fájljait (az előtte formázatlan első particiót magának le is formázta az XP telepítő).
És ha jól sejtem, akkor ha a Win7-et rakom a második particióra (előtte az elsőre már felraktam az XP-t), akkor ő is az elsőre fogja rakni a boot fájljait.Ha jól sejtem erre a problémára találták ki a 100MB-ost.
Csak az most azért nem járható út, mert mind a 3 rendszer alá szeretnék elsődleges particiót, és csak 3-at lehet (ha van Kiterjesztett), tehát a 100MB-os már nem fér bele a 3-ba.
Vagy nem kellene az elsődlegeshez annyira ragaszkodni ? -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Windows7 4 Giga ram (-256 az integrált VGA-nak és a virtuális memória kikapcsolva) Sírdogál, hogy zárjam be ezt meg azt, mert kevés a ram, holott a feladatkezelőbe nézem és nem fut annyi folyamat, aminek az összege meghaladja a majdnem 4GB-ot...

Mi lehet a gáz?
...
Most így gyorsan összeadtam és olyan 1300MB-ot használok, meg 256 a VGA-nak, ez 1500. De a majdnem 2500 helyett csak 1300MB a szabad ramom.
(lehet a 2500 túlzás, de 2000MBnak illene lennie) -
Dagaddt
aktív tag
Sziasztok azt hogyan tudom megnézni, hogy per pill. mi a Windows 7 -esem verziószáma??? (7xxx)
-
Воланд
titán
válasz
atesss
üzenetére
Ha w7-et telepítesz újra, akkor az nem gond. Viszont ha xp-t akkor a bcd-be neked kell betenni az xp-t.
A boothoz szükséges fájlok meg nem kerülnek át másik partícióra, ha elsődleges és aktív partícióra telepítesz.
"De akkor te a particiók sorrendjére gondolsz, hogy így legyen, ugye ?"
Ez mindegy. A telepítés sorrendje a fontos. A boot rész úgyis a megfelelő partícióra mutat, hogy hol van az adott oprendszer.
-
atesss
addikt
válasz
Воланд
üzenetére
Telepítési sorrendben mindenképp.
De akkor te a particiók sorrendjére gondolsz, hogy így legyen, ugye ?Igen, amikor most létrehozom akkor így lesz, ez ok.
De amikor valamelyiket újra akarom telepíteni a kettő közül ?
És ugye ehhez formázom a particóját.
Amin lehet hogy a másik rendszer indítófájljai is vannak... -
atesss
addikt
válasz
atesss
üzenetére
Ha az első a Win7 partició, és akkor arra kell mennie az XP boot részének is, akkor meg egy Win7 reinstall után kellene javítanom az XP bootolását.
Vagy ezt talán ki tudja javítani a Win7 magától ?Ha viszont csináltatnék 100MB-os particiót is, az sem lenne igazi megoldás, mert egy XP ujratelepítés esetén az úgyis elrontja a Win7 bootolását - hiába van a 100MB-os.
Vagyis akkor is úgyis javítanom kell.
Az viszont talán előnyösebb, ha a Win7-et kell javítanom, mert az talán jobban működik, könnyebben.Vagy rosszul gondolom ?
-
atesss
addikt
Ehhez nem akarok virtuális gépeket.
Virtuális géphez meg akkor már VmWare. Bár az nem tudom Linux alá van-e.Az XP ?
Tartaléknak, ha valamiért még sem menne valami úgy a Win7-ben vagy a Win7-el, ahogy kell.
Szóval egyáltalán nem az XP lesz az elsődleges.
De ez már lefutott, többen kérdezték ezt már, KELL, és ha lehet úgy szeretném megcsinálni a felosztást ahogy írtam. -
atesss
addikt
Hát nem tudom, ezt pontosan hogyan lehetne ?
Az utólagos partíció szerkesztéseket nem nagyon szeretem, jobb lenne rögtön az elején létrehozni a teljes szerkezetet. Formázni persze van amit ráér később.
MOD: Ja hogy arra gondolsz "felosztás" alatt, hogy létre kell hoznom egy Kiterjesztettet - 4.-ként, és azon belül hozom létre úgymond "felosztással" a Logikaiakat ?
Mert ezt így csináltam, kétlem hogy lehetne máshogy, én is átolvastam a Wikipedia szócikket előtte. Csak a szóhasználat a kérdés, hogy jó szó-e erre a "felosztás", szerintem nem nagyon.De úgy néz ki hogy egy kis trükkel sikerült megoldanom nagyjából a problémát.
Most már csak az XP és a Win7 boot fájljainak elhelyezésével van problémám: [link](Illetve ha ahogy itt írtam előre kell vennem az XP-s particót, akkor nem teljesen úgy van ahogy akartam, de ez már mind1. Csak még így sem oldódik meg teljesen a probléma ha jól gondoljuk a másik topicban.)
-
atesss
addikt
Üdv !
Anyám új laptopjára Win7, XP, és Linux is menne, de a particiók létrehozásával van gondom, nagyon nem akarják azt amit én, hogy 3 Elsődleges a 3 rendszernek, és utána Logikaik.
Részletesebben a Linuxos topicból: [link] -
zso73
veterán
Az első problémámra a megoldást megtaláltam. Könyvtár nem működik........“Documents.library-Ms Is No Longer Working” In Windows 7
HELP hozzá -
Воланд
titán
-
jozsi84
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen úgy csináltam!
megpróbáltam külön arra az outlook-os *.pst fájlra is amit én mentettem le és 1000% hogy nem titkosítottam!
Tulajdonos én vagyok de a: tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében -be van pipálva, és nem engedi kiszedni mert nincs hozzá jogosultságon...van ennek értelme???
...már arra is gondoltam, hogy be lehetett vmi kapcsolva az windowsban, hogy automatikusan titkosítson le minden fájlt-mappát amit létrehoznak???
feltenném netre, hogy nézzétek meg de nem enged semmit sem csinálni az érintett fájlokkal

-
-
biggamer
veterán
Heeeelp !!!
Sziasztok ... nem volt még Win7-em és nem is találkoztam ilyen problémával.
Ha sokáig nem nyúlok a géphez amikor be van kapcsolva, elsötétűl a monitor ... de utána nem tudom előhozni a képet, pedig megy a gép.
Hiába klikkelek az egérrel, nyomkodom a billentyűket ... semmi reagálás.
Ez miért lehet ???

-
jozsi84
tag
-
jozsi84
tag
nem lehetett titkosítás mert amit én személyesen mentettem le az outlook beállításokat és leveleket egy mappába az asztalon és azt a fájlt sem tudom megnyitni, ugyanúgy -nincs jogosultságom.... -pedig NEM titkosítottam!
Nem értem....

-
Lenry
félisten
válasz
jozsi84
üzenetére
pedig titkosítva voltak. az adatoknak valszeg annyi
If you reformat a computer or move the files to another computer, you first have to export the encryption keys in order to regain access to the encrypted data.
If you do not have these encryption keys, you will not be able to decrypt the data. Sadly, there is no way around it, the encryption is very strong and cannot be broken.
(#45512) Goatman örülök, nálam is előfordult már ez, bár ott az Audiosurf uninstallja után

-
jozsi84
tag
45501 -re valaki??
Köszönöm!
-
Atticus85
tag
válasz
polonic
üzenetére
Jó rendben,értelek én téged is,csak ritkán vagyok fent,gondoltam megkérdezem,nem azt írtam,hogy warez-ról töltöttem le egy ilyen verziót hanem,hogy csak láttam ilyet,és mivel nem halottam még róla gondoltam megkérdezem itt,hátha valaki tud szolgálni egy kis információval.
-
polonic
félisten
válasz
Atticus85
üzenetére
Komolyan olvasd már el az alapelveket! Úgy tűnik, hogy csak bepipáltad regisztrációnál, hogy elolvastad, de nem tetted meg.
Nem, nem értünk. Mit kéne ezekhez érteni?
Nem nagy ördöngősség a beszerzési-telepítési folyamat. Megveszed a boltban, hazamész, beteszed a lemezt, feltelepíted és örülsz. -
Lenry
félisten
válasz
Atticus85
üzenetére
azért kérdezem, mert szoftvert boltban veszünk. nincs másik oldal, ha csak nem az MSDN, ott vehetsz. minden más warez, ami ezen az oldalon tiltott
a Windowsnak meg nincs ilyen verziója, hogy Gamer Lite.(#45503) Goatman ez az összes arial* kezdetű betűtípus, ami a Fonts mappámban volt, remélem ez kell
egyébként mire kell? csak nem átállítódtak a betűk a Windowsban -
Atticus85
tag
Én nem warezolok,csak láttam ilyet is,amúgy te mindent boltba veszel?
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Elnézést a némileg OFF-ért, de szükségem volna egy magyar Win7 x64 Ultimate SP1-hez gyári Arial fontkészletre..megtenné valaki, hogy bezippeli és elküldi nekem emailben az adatlapomon lévő mailcímre? Vagy ha tud valaki biztonságos linket, ahol elérhető a neten, az is megfelel..
Előre is köszi

-
jozsi84
tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy újra telepítettem egy gépet /Win7/, képeket átmásoltam egy másik merevlemezre. Most pedig nem tudom megnyitni a képeket amiket átmásoltam!!
Nincs hozzá jogosultságom, próbáltam linux alatt is de ott sem tudtam megnyitni őket...
Az is érdekes, hogy azokat a képeket sem engedi megnyitni amik azon a merevlemezen voltak ahová másoltam! /Ez a második is ebben a gépben volt alapból/
Minden mást megtudok nyitni/másolni csak a képeket nem!!
Segítsetek légyszíves!!! Nagyon fontos képekről van szó!Saját tulajdonba vettem a mappákat, de a fájlok /képek/ nevei még mindig zöld szinuek és nem lehet őket megnyitni....
külön megcsináltam egy képre is, tulajdonos már én vagyok de még így sem tudom kivenni a pipát a "tartalom titkosítása az adatvédelem érdekében" -től ---hozzáférés megtagadvaNem csináltak rendszer titkosítást azt állítják, -nem is tudják hogyan kell...
Érdekes nagyon!
Az is érdekes, hogy nem minden kép. Van egy olyan mappa ahol csak pár kép titkosított a többi nem, találtam már egy word dokumentumot is ami titkosított...Kérem szépen a nálam jóval okosabb segítőkész embereket, hogy segítsenek!!!
Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(lehet a 2500 túlzás, de 2000MBnak illene lennie)