Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Betallóztad a legutolsó dmp fájlt?
-
nfsu17
veterán
válasz
matthew95(2)
üzenetére
eseménynapló
-
polonic
félisten
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Azt hiszem ezzel a programmal.
-
Killing
addikt
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Az eseménynaplóban benne kell hogy legyen.
-
polonic
félisten
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Ugyanott, ahol ezt a hibakódot.

-
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Hát kellene hozzá a szöveg is, amit kiírt.
-
Killing
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Rakd fel a driverét. Nekem ez segített.
-
matthew95(2)
senior tag
Helló! Most kaptam egy kékhalált: 0x0000000A! Ez mitől lehetett?
-
Blizz
őstag
Pórbálok feltenni egy Realtek AC'97 drivert,de nem engedi.Kiírja h nem tudja azonosítani a kiadót,de hiába nyomom tovább ,hogy tegye fel egyébként is,nem történik semmi.5.1-m van és csak 2hangszoró működik.Olvastam az első hsz-t,de gondoltam h inkább megkérdezem hátha van vmi ötletetek.
-
nfsu17
veterán
válasz
AMD X2
üzenetére
Ezen a videón láthatod is Laccoss kolléga megoldását képekben. A videón is pont így csinálják.

Remélem a másik partícióhoz nem nyúl, amin adatok vannak.
-
Rebirth II.
tag
Hogyan tudom beállítani, hogy a Win7 (ultimate x64) automatán észlelje, hogy állandó internetkapcsolat van? Ez alatt azt értem, hogy ne kelljen mindig becsatlakozni az internetszolgáltatótól kapott névvel ill. jelszóval. Router admin paneljébe be is állítottam a nevet + jelszót és xp alatt működik is, de Win7 egyszerűen a gép bekapcsolása után nem észleli az internetet, pedig a routert látja. Akkor hajlandó csak észrevenni hogy van net, ha letiltom a hálózatot és újra engedélyezem.
-
Laccoss
addikt
válasz
nfsu17
üzenetére
150Gbost és a 100mbost partíciót törlöd. Ekkor lesz egy 150Gbost particionálatlan területed, és az I partíciód. A particionálatlan területen újra létrehozol egy partíciót max mérettel (150gb) és akkor létrehozza neked a 150gb + 100mbot két külön partíción.
Nem formázod, törlöd! Akkor olvad egybe. Persze 150gb+100mb-nál nem észlelhető. De ha a 100mb 1 gb lenne, akkor 151gb partícionálatlan területed lesz. Amit ha particionálsz külön szedi 150+1 gb--ra. Ehh, de sok szóismétlés.
-
nfsu17
veterán
2x ment el, pedig csak egyszer nyomtam.

---
Igen, csak nehogy az legyen a végeredmény, hogy csinál egy új 100mbost, és akkor már lesz belőle 2...Ezt akarom elkerülni.
Meg nem akarom, hogy a mostani 100MB-os cuccait használja véletlenül az új rendszer, ha mégse törlődne.
Tehát akkor telepítés elején formázom a C-t, meg a 100-ast és ekkor hipphopp egybe olvad a 2 és lesz nekem egy 150GB-os disk-em?
-
nfsu17
veterán
Laccoss, polonic
Úgy van nekem most, hogy van 150GB C meghajtó, meg egy I meghajtó, amin adatok vannak. Ez 1 db hdd. C-n a win. Plusz lemezkezelőben ez a 100MB.
Na most erre a C-re, a mostani win-re szeretném az új oprendszert, de úgy, hogy az I-n az adatok megmaradjanak. Tehát nem lesz particionálás megint, meg átméretezés, minden marad így, csak a C-vel, meg a 100MB-al kellene valamit kezdeni.
Bocs a hülye kérdésért, de ha törlöm a 150GB-os partíciót a telepítés elején, akkor mi fog történni? Úgy értem hogy a törlés formázást (adattörlést) jelent, vagy eltünteti a partíciót?
Mikor szűz hdd-re telepítettem, akkor minden ment flottul, mert egyben volt a hdd, én felosztottam és ment a telepítés. Most meg ugye katyvasz van, mert van még 1 hdd a gépben, és azt sem kellene törölni, szóval figyelnem kell telepítéskor mit formázok.

-
-
polonic
félisten
válasz
nfsu17
üzenetére
Telepítésnél, ha akkor partícionálsz, akkor létrehozza, ott látni is fogod. Ha már partícionált lemezre telepítesz, akkor nem Később a winben nem fogod, mert nem kap betűjelet. Csak a számítógép-kezelés, lemezkezelésen belül fogod látni.
Ehhez nem kell hozzányúlni, hagyd ott, formázni sem kell, nem kell vele semmit csinálni.
Mondjuk újratelepítésnél nem tudom mit csinál vele a telepítő, mert ezt én még nem tapasztaltam meg, gondolom ott hagyja, miért is bántaná. -
Laccoss
addikt
válasz
nfsu17
üzenetére
Érdemes úgy megoldani, hogy mivel az külön partíció ezért telepítéskor a c-t (ahova a windowst szánod) és ezt a 100mbost partíciót törlöd (látni fogod, mivel már mikor létrehozza akkor is látod ha partíciót hozol létre), ezáltal összeolvadnak. Majd magának megcsinálja újra telepítéskor.
-
nfsu17
veterán
Még egy kérdést engedjetek meg plíz.

Olyan személyt keresek, aki már telepített win7-et egy hdd-re, mondjuk legyen C meghajtó, majd ugye a C mellé a telepítő létrehozott magának egy 100MB-os partíciót is. Ez eddig oké.
Engem az érdekelne, hogy mit kell ezzel a 100MB-al kezdeni, ha újrateszem az OS-t?
Ugye telepítés elején felajánlja, hogy melyik lemezre menjen. Legyen az mondjuk egy 150GB-os.
1. kérdés: látni fogom ennél a lépésnél ezt a 100MB-ot, mint külön partíciót?
2. ha igen: akkor formáznom kell?
- egyesíteni a 150GB-ba?
- nem kell vele foglalkozni, úgyis törli magától telepítéskor és felülírja a régi OS maradványait?
-
AMD X2
senior tag
Ha át akarok térni 64 bites verzióra akkor nincs semmilyen mód , hogy a beállításaim megmaradjanak?
Valamilyen mappa másolása vagy valami ilyesmire gondoltam.
Ha nem tudok menteni semmit akkor csak a tiszta kopasz telepítés marad. Tudom az a legjobb , de sok munka megint mindent belőni a szám íze szerint. -
horvathkrisz
addikt
Sziasztok,
lenne egy olyan problémánk, hogy messenger alatt a kamera képe fejjel lefelé van, és nem tudjuk hogy lehet megfordítani.
Ha van valakinek ötlete, legyenszíves segíteni.
Asus laptop, win7 64bit. -
válasz
nfsu17
üzenetére
Hali!
1. Alaplap, HDD, memória(gyártóra elsősorban). Ez a 3 dolog, amire alapban figyel.
2. Ritka kivétellel(és az pont engem érintett, majd írom) csak MSDN/MSDNAA keretében "osztogatott" kulcsok esetében hallottam olyanról, hogy egy idő után "inaktiválódik". Ennek az az oka többnyire, hogy sajnos lehet szerezni a neten MSDN kulcsot sőt akár MSDN/Technet hozzáférést is. De annak az embernek ez nem elég, hogy hozzáfér kulcs(ok)hoz(amik amúgy teljesen jók) de azt kiteszi a netre, had használja mindenki.
Na az aktiválások számából meg az MS egy idő után feketelistára teszi ezeket a kulcsokat.
3. Sajnos tavaly nálam az XP feketedett el, pedig eredeti full dobozos XP Pro, itthon vettem MS-nél, be is lett regisztrálva is. Fel kellett bizony hívnom az MS-t, hogy hát mi van, szerencsére, mivel regisztrált példányról volt szó, ezért kb 5 perc alatt kaptam új serial-t. Na most, hogy az én kulcsommal mi lett a gond, az passz, mert az tuti, hogy csak én tudtam, és az is, hogy nem tettem közszemlére.
4. Az újratelepítés elkerülhető, ha használsz backup progikat, persze nem hinném, hogy ez egy pl alaplapcsere esetén az újraaktiválást befolyásolná, csak arra jó, ha bedől a rendszer, vagy bekapsz valami kártevőt, akkor ne kelljen megint órákat szórakozni(elsősorban nem is a W7) a sok segédprogi driver, stb stb telepítésével, meg nem kell aktiválni...Fire.
-
kraftxld
félisten
válasz
nfsu17
üzenetére
Hálókártya is számít, de pontosan biztos le van írva valahol az MS-nél, azt még tudom biztosan, hogy az alaplap csere esetén mindig ugrik az aktiválás. Amúgy nem igazán szoktam vele foglalkozni, ha nem akar aktiválni a neten, akkor telefonon 5 perc. Ilyen usb-s izékkel nem igazán szoktak foglalkozni.
Itt nézelődhetsz: [link] Az angol ms weboldal bugyraiban biztos le van írva pontosan a technikai infó. Most hadd ne guglizzam elő. -
kraftxld
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ezt a számot próbálod hívni?
[link] -
torogyuri
aktív tag
azt külön meg tudom nézni valahol hogy amíg én be voltam jelentkezve addig egy másik fiókot használó user manuálisan indította újra a gépet vagy valami hiba folytán indult újra?
-
nfsu17
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Értem akkor.
Azért még értetlenkedek, ha nem gond.

Adott az asztali gépem. Erre megy fel a win7.
Na most olvastam már olyat, hogy egyszer csak inaktiválódott magától. Csak úgy. Lehet ilyen? Vagy ez csak "trükközőknél" fordul elő? Legálisnál nem?
Milyen hardwareelemet figyel az ms, aminek megváltozása újraaktiválást igényel? Ezt lehet tudni?
Tehát ha X gépen nem történik változás, akkor arra bármennyiszer újra lehet rakni az os-t. Ez jó, de ne kelljen újra tenni sokszor, inkább az a jobb.

Előfordulhat, hogy ha csatlakoztatok egy usb-s bluetooth adaptert, az már újraaktiválást kér? Vagy ez kis eszköz, ezzel nem foglalkoznak?
Köszi az infokat.
-
Neil Watts
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
senki?
-
Neil Watts
veterán
ooo....
Most akkor mit csinaljak?
Egyre furcsabb ez a dolog. Hivjam fel a Microsoftot?
Azon a telszamon nem veszik fel amit a rendszer ir.MOD: Az lehet, hogy azert utottek ki a kulcsomat, mert az az illeto, a felhasznalombol szarmazo egy masik kulcsot hasznal? Mar csak erre tudok gondolni.
-
válasz
nfsu17
üzenetére
Hali!
Ezt az 5-szöri internetes aktiválást úgy értds, hogy ha valóban megváltozik olyan hardver a gépben, amiért már "nyavalyog" a W7. Ha 1x aktiváltad, majd valamiért ugyanarra a gépre kell újratelepíteni valamilyen okból(tehát nem változik az asztali masinában semmi ill. vagy pl egy laptopról van szó), akkor az aktiválás száma nem korlátozott, mert az első aktiváláskor azok az infók, amik a hardverkörnyezetet leírják, már elküldésre kerültek, azaz azt összehasonlítva meg tudják állapítani, hogy "ugyanarra" gépre telepítették újra a W7-et.
(Ennek ellenére szoktak néha lenni gondok az aktiváció körül, de leggyakrabban a user próbál meg valami "trükkel" érni, ami nem szokott bejönni)
Fire.
-
AirBooms
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Az hogy és hol állítható a W7-ben, hogy bootolás közben hány procimagot használjon az oprendszer? (W7 64 Pro hun) Thx!

-
kraftxld
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Tökönrugás, kulcsok letiltatása, csörgés MS-nek, új kulcs kérése, újra tökönrugás

-
polonic
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha tudod kiről van szó, akkor a nemiszerve levágása és szájába tömése javalott.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogy tudnám rávenni Win7-et, hogy korrektül kezelje a tv felbontását? Egy hdready lcdTV van a gépre kötve, natív felbontásban. Mikor kikapcsolom a tv-t, majd újra be, akkor az összes, addig teljes képernyőn lévő ablak összemegy, jobb oldalt kb. 8cm-el. Ha megnyomom a teljes képernyő gombot, akkor összeugrik kb. 640*480-ra, ha még1x megnyomom, akkor lesz csak újra teljes képernyős az ablak. Ez minden ki-be kapcsolásnál így zajlik. XP alatt persze nincs ilyen jelenség.
-
kraftxld
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Vagy valaki bőszen elkezdte nyomni máshová public-ban az msdn kulcsod.
-
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
felraktam nemrég a windows 7-et de történt egy kis komplikáció
250-s hitachi sta vinyóm van, de eltűnt egy kb 40 gigás partícióm, tele fényképekkel....
a képeket egy ingyenes adatmentőprogramnak hála visszaszereztem és lementettem máshova, partíciót viszont továbbra sem látja a win
ha berakom a telepítődvd-t megtalálja formázatlanként, de ha megformáztatom vele akkor fel akarja telepíteni magát rá
gyorsan kinyomtam a gépet, de utána el sem indult, szóval nem egy egyszerű eset
a partition magic nevű programra gondoltam, vagy esetleg egy xp cd-re, de nemtom melyik lenne jobb
esetleg van ötlete vkinek?
jelenleg két db 100gigás partícióm megy, a 40-est nem látom, lécci segítsetek, ha tudtok
köszönöm, üdv. péterszerk: sorry h. méegyszer beraktam de nem kaptam választ, hátha most vki tud megoldást...
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
Mondom,eredeti prof hun,még aktiváltam is!

Tűzfal be van kapcsolva, mellette megy comodo is.
Amikor először csatlakozott új eszköz a wifire,akkor meg is kérdezte mind a kettő,hogy milyen hálózat legyen,ment otthonira mind a kettő,mint eddig is.Tehát csatlakozni tud,csak net nincs ,bár a gépem szerint van net megosztás.
Ics és tűzfal is el van indítva.
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kraftxld
üzenetére
Bonyolult megmagyarázni,de nem vagyok annyira híve a wifi megoldásnak, ez is csak arra kell,hogy kb hetente 1x updateljem az adataimat kb 2percen keresztül a két eszközön.
Egyébként nem lenne órákon keresztüli konfigurálás,egy kb 3perces műveletről van szó,ha a win nem makacsolta volna meg magát..
-
kraftxld
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ha a telefonos aktiválást választod akkor kidobja a zöld számot, én meg csak az új-zélandit tudom, gondolom azzal nem sokra mész

-
kraftxld
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
Simán aktiváld újra, nem szokott gond lenni, ha nem hagyja a neten keresztül, akkor telefonon kb 5 perc.
-
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Van nekem egy MSDN-es kulcsom, es ezzel eddig mukodott a rendszer!
Na most, en csinalétam egy rendszervisszaallitast, es azota "szoftverhamisitas aldozata" lettem.A visszaallitas kavart be? Vagy ennyiszer lehetett csak aktivalni a hivatalos kulccsal?
lolUdv. core2
-
nfsu17
veterán
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Köszönöm.

Pont a pár funkció miatt gondoltam, hogy mivel az ulti drágább, többet tud, jobban is működik. De ezt csak az én agyam találta ki.
negyedes
Köszi Neked is.

Morden24
Neked is köszi.

A 64bit-et használom már egy ideje és nekem tökéletesen megfelel, mindent tudok használni, amit akarok.
Akkor bátran megveszem majd a home-ot, csak előtte azért bátorkodtam rákérdezni, hogy ne utólag legyek bosszús, hogy nem jártam utána.
-
nfsu17
veterán
Helloka.
Most 64 bit ultimate-ot használok, de xy okok miatt át kellene térnem home premiumra.
Ez alapján én nem használom ki most az ult. előnyeit.Tehát a kérdésem az lenne, hogy lesz-e hátrányom (lassulás, komolyabb funkciók eltűnése, más kinézet/felület) belőle, hogy "downgrade"elem a rendszert. Persze tiszta telepítéssel.
XP mode sem kell nekem úgy döntöttem, nincs rá szükségem. Most fent van, de egyszer sem használtam.
Nyugodtan megvehetem a home-ot, nem lesz az lassabb mint az ult.?

Köszönöm.
konkrétan ilyenre gondoltam: MICROSOFT Windows 7 Home Premium 64-bit HUN
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,múlt hónapig rc-t használtam laptopomon,chellos net utp-vel és a gép wifijével megosztottam a netet a hordozható eszközöknek (mobil és ipod touch).
Most felraktam a win7 prof-ot (legális),végigmentem ugyanazokon a lépéseken,mint az rc-nél,de nem akarja megosztani a netet.
Az egyik eszköz csatlakozik,de nem kap netet (bár a gép hálózati adatai szerint van net elérés abban a hálózatban),míg a másikat ledobja kb 5mp után.Mi lehet a baj?
A lépések,amivel megosztom a netet: adapter beállításoknál a kábeles netnél engedélyezem a net megosztását, utána meg létrehozok egy ad-hoc vezetéknélküli hálózatot wep-el és lementem.
Esetleg még erre is tudnátok válaszolni?

Köszi!
-
-
Laccoss
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egy ilyet esetleg megpróbálhatsz: [link]
-
-
brd
nagyúr
válasz
neverless
üzenetére
Kikapcsolt tűzfallal próbáltad már? Csak próbából.
Ugyanis azt tudnod kell, hogy (legalábbis Win2008 esetén, de hasonló vonal) a Win tűzfalában van egy kis értelmezési probléma a M$ részéről (vagy lehet, hogy szándékos a kibaszás, most ne boncolgassuk): pl. ha van egy Public, meg egy Home (vagy Work) hálózati interfészed, akkor mindkettőre a Public szabályok érvényesek. Másképpen: hiába van egy Home (vagy Work) hálózatra érvényes szabályod, ha van emellett egy Public interfész is, akkor csak az arra érvényes szabályok lépnek életbe a Home (Work) interfészre is. -
pete_21
addikt
válasz
Sanyix
üzenetére
Köszi a megerősítést. Csak azért nem mondtam biztosra, mert nem voltam benne 100%-ig biztos. Úgy meg nem szeretek okoskodni, ha utólag kiderül, hogy nem is volt igazam.

Egyébként igen, ha Apple-ék meg tudták volna csinálni, hogy az oprendszer kezelje a folyamatszálakat, akkor Microsofték is biztos, hogy meg tudták volna, ott is elég ügyesek ahhoz.
És akkor nem lenne abból probléma, hogy melyik program hány szálat használ ki, és ebből kifolyólag mi az előnyösebb: több mag alacsonyabb órajellel, vagy kevesebb mag magasabb órajellel... -
hroli0423
csendes tag
Lexmark X1190 multifunkciós nyomtatóm van és az a problémám hogy a Win 7-re nem tudom telepíteni a driverét. Valaki segítsen.
-
Steelmanus
addikt
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Akkor rosszul tudtam.
-
Sanyix
őstag
válasz
pete_21
üzenetére
persze hogy így van, aki programozott már az főleg tudja. Ez a felvetés olyan lenne mintha azt mondaná hogy ő úgy félbe tud vágni egy embert hogy az 2 emberként él tovább
Meg ha nem így lenne nem szenvednének a játékfejlesztők a többszálúsítással, sem az intel évek óta a többszálúsítást segítő fordítóval
, hanem mindenki csoda macos-t használna, linuxot, solarist, windows, beost, ibm os-t, mindent dobnának ki 
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Steelmanus
üzenetére
A bootolás közbeni cpu magok száma állítható (alapon 1), viszont a drivereket párhuzamosan tölti be (ez az egyik újdonsága a hetesnek) nem véletlenül indul ilyen gyorsan.
-
pete_21
addikt
válasz
Steelmanus
üzenetére
De talán azt is át lehet állítani msconfigban. Legalábbis opció van rá, de azt nem tudom, hogy mennyire hatásos...
Sanyix: Hát akkor rá se hallgass máskor.

Egyébként nem tudom megvalósítható-e, amit ő állít. Ha a program csak egy szálat tud kezelni, akkor az oprendszernek nem hiszem, hogy van sok beleszólása. Persze lehet, hogy el tudja osztani (pl. 2 magos cpu-nál) 2 mag között, de a teljesítmény akkor is ugyanannyi lesz, mintha csak az egyik dolgozna rajta. (Jelen esetben ugye a cpu 50%-ra terhelődik...) -
Sanyix
őstag
olyasmikről hallottam, hogy a windows7 a folyamatokat csak 1 magra terheli, nem osztja szét igazságosan több mag között
de nekem szétosztja, most akkor nekem bugos? XD
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrotik routerek
- OLED TV topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladva!-Eladó PC dobozos játékok, Collector's is
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- WYBOT C2 Vision AI vezérelt medenceporszívó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian LI LANCOOL 207 750W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Meg ha nem így lenne nem szenvednének a játékfejlesztők a többszálúsítással, sem az intel évek óta a többszálúsítást segítő fordítóval